News:

SMF - Just Installed!

Main Menu

Iracki rat - graficki prikaz

Started by AFord, August 28, 2010, 09:34:23 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

AFord

iz Wall Street Journala, zanimljiv graficki prikaz irackog rata, broja vojnika, ukupne cene itd.

http://online.wsj.com/public/resources/documents/IraqWithdrawal10.html?mod=e2fb

Superhik

A jel' postoji negde graficki prikaz prihodovanja, sta znam, Blackwater-a, i inih slicnih kompanija?

Ne zajebavam, ozbiljno me interesuje

AFord

verovatno da ne jer su to privatne kompanije koje kao takve ne polazu nikome racune.
licno mislim da su i oni i mnogi drugi opasno zaradili pruzajuci raznorazne usluge u zemlji bez zakona, bez ozbiljne konkurencije, i u zemlji gde glave padaju svaki dan sa i bez razloga...

Superhik

A kud nestade transparentnost?!  :shock:

Salim se, tako nekako sam i mislio, hvala.

Uostalom, u rat se valjda i ide da bi se nesto dobilo. Osim ako kreces u rat, a inicijali su ti SM..

AFord

pa sad, ne verujem da su amerikanci usli u rat kako bi black water i slicne firme profitirale. Bilo je tu malo Bush Sr.-Bush Jr politike, nafta je svakako igrala ulogu...Ni sada nisam potpuno siguran tacno sta je bio cilj citave misije.

To sto su mnogi profitirali me ne cudi. Tako je u svakom ratu. Prosto nemas ni mehanizme ni vremena za tendere, ispitivanje ucesnika, transparentnost vec ides sa nekime koga ili znas ili ko ti se ucini da ce odraditi to sto ti treba.

Opet kazem taj Irak je gadna rupa. kod nas vec vise od godinu dana pokusavaju da nadju ljude koji bi otisli u Irak da rade. Odlicna mesta, plata neverovatna, gomila beneficija, i nista. Niko nije lud da ide dole jer zivot je tamo jeftin i sve te pare koje nude jednostavno ne znace nista.  I onda se pojavi ekipa spremna da ti odradi poslove. Bivsi ovi oni...ma vozi Mile daj sta das.