News:

SMF - Just Installed!

Main Menu

kancelarija sa prelepim pogledom

Started by AFord, September 18, 2010, 02:29:02 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

AFord

ovo je jedan od poslova koji ni teoretski ne bi prihvatio.

A climb up the tallest tower

E

Oh God tacno cu da sanjam nocas kako padam sa tornja :shock:
Zaboleo me stomak na -2.14 kad se culo malo da grmi, a kad kamera pogleda na dole zavrti mi se u glavi.

Tromotorac

Lele...

Znate sta je najteze u wall-climbingu? Spustanje. Popones se jos nekako, treba vremena, vezbe, tuc-muc nekako dospes do vrha. E onda treba da se pustis tako sto se odgurnes od zida, a sajla da te spusta na dole. Nikad mi ne ide - znam racionalno radice sajla, ali ruke i noge nece da se odlepe od zida. Svaki put kad se odgurnes, knedla u grlu.

Nadam se da ove heavy duty "banderase" dobro placaju. Svaka im cast.
The bums will always loose.

Superhik

Pre nekih 15ak godina sam morao da naucim repeling, ne zato sto mi je nesto narocito ta vestina tada trebala (niti mi je ikada kasnije zatrebala), vec je to bio, aj' da kazem, 'obavezan predmet'.

A zavrsni ispit je bio - spustanje sa silosa visokog 90 metara, s tim da sam kompletan rig postavis, uzad, omce, petlje, kocnice..

Dakle, prebacim se (sad vise ni ne znam kojom snagom volje ili ludosti) preko ivice, i krenem da se spustam. Pogledam dole, a ispod mene 90 metara glatkog, vertikalnog betona.
A visim na uzetu debljine prsta, i to od onih tanjih prstiju.

Da yebe rak raka ako sam ikad strasniju stvar doziveo.

Sama esencija uzasa.

slawen

Све ми се муда стегла док сам ово гледао.
We take no cash unless we cash justice for you! Are you listenin' to me? I'm givin' ya pearls hеrе!

E

Mojom vozom ujutru putuje jedan decko koji cisti prozore na neboderima down town Toronta. Tako zaradjuje pare za fakultet. Kada ga covek vidi onako razbarusene kose kako se doveze na skateboardu do stanice sa ogromnim rancem na ledjima pomislio bi da je mozda neki "hippie", neko neozbiljno dete, a on ustvari u vozu izvadi knjige i uci i bavi se tako opasnim poslom da bi zavrsio studije. xjap

slawen

Боље је било са scare board-ом.
We take no cash unless we cash justice for you! Are you listenin' to me? I'm givin' ya pearls hеrе!

E

E

kako se bese podesava na ipodu da ti ne menja tekst dok kucas, pitalo Jelence ali nisam pazljivo pratila

slawen

Quote from: E on September 18, 2010, 12:24:35 PM
Quote from: slawen on September 18, 2010, 12:23:39 PM
j@bi ga  :oops: :)
Озбиљно, мени се то баш допало.

slawen

Quote from: E on September 18, 2010, 12:25:29 PM
kako se bese podesava na ipodu da ti ne menja tekst dok kucas, pitalo Jelence ali nisam pazljivo pratila
Спелинг & грамар?
Ја сам од тога оперисан.

AFord

ja sam imao lupanje srca dok se pentrao i imao onaj kavez oko sebe.
Kada su izasli na otvoreno ckiljio sam kroz poluzatvorene oci.

E

Quote from: slawen on September 18, 2010, 12:26:39 PM
Quote from: E on September 18, 2010, 12:24:35 PM
Quote from: slawen on September 18, 2010, 12:23:39 PM
j@bi ga  :oops: :)
Озбиљно, мени се то баш допало.
i vivek umesto covek  xrofl

slawen

А Babi se место bavi se?
Што је Babi мило...

E

Quote from: AFord on September 18, 2010, 12:30:50 PM
ja sam imao lupanje srca dok se pentrao i imao onaj kavez oko sebe.
Kada su izasli na otvoreno ckiljio sam kroz poluzatvorene oci.

I ja isto, stvarno je dobro snimljeno, mozes da zamislis da su snimili 3D imax film. Gledala sam sa decom par tih filmova
Mistery of the Nile
Fighter Pilot - operation red flag
Into the blue ...

E

Quote from: slawen on September 18, 2010, 12:35:47 PM
А Babi se место bavi se?
Што је Babi мило...
ok slawene stop, editovala sam se  :oops:

slawen

Видиш да ниси морала, кад смо га овако дибидус реконструисали.

slawen

Што би рекли, restitutio in integrum. :mrgreen:

Che2

se ovo obracas indirektno prim. dr. che-u ili?!     :mrgreen:
Srbija - SampiJon Galaksije u Tenisu 2010!

Jelence

Settings => General => Keyboard => Auto-Correction (ON-OFF)

Thanks to Che  xyxy
I'll tell you something about good looking people: we're not well liked

Jelence

PS. Inace, sta ste se ukenjali gde vam je avanturisticki duh?
Sta kazete da se penjete na banderu 20 metara visoku i da odande skacete u prazno?

To se zove thrill, babe jedne  :mrgreen:

Superhik

Baba ti je baba, jel' znas!

..a, salu na stranu, izmice mi pameti zasto bi se iko na banderu penjao, e da bi sa nje skakao?!

..s druge strane, a tebi u prilog, moj dobar drugar je pilot Antonova, i vozi padobrance na skokove. I kaze, otprilike, ovako: "Ovaj avion je konstruisalo 100tinak dobrih inzenjera, potpuno je ispravan i stabilan...a ljudi iz njega iskacu? Ne kapiram.."

Jelence

Quote from: Superhik on September 19, 2010, 05:13:07 PM
Baba ti je baba, jel' znas!

..a, salu na stranu, izmice mi pameti zasto bi se iko na banderu penjao, e da bi sa nje skakao?!

Izmice ti, vidim i ja  :mrgreen:

urbana

Quote from: E on September 18, 2010, 11:57:00 AM
Mojom vozom ujutru putuje jedan decko koji cisti prozore na neboderima down town Toronta. Tako zaradjuje pare za fakultet. Kada ga covek vidi onako razbarusene kose kako se doveze na skateboardu do stanice sa ogromnim rancem na ledjima pomislio bi da je mozda neki "hippie", neko neozbiljno dete, a on ustvari u vozu izvadi knjige i uci i bavi se tako opasnim poslom da bi zavrsio studije. xjap

meni je ova prica izazvala turbulenciju u stomaku, bas me neka tuga uhvatila...

Jelence

Pobogu ljudi sta vi jedete kad vam stomak turbulencira?  :mrgreen:

baggio

We can not change the cards we are dealt, just how we play the hand - Randy Pauch

Tromotorac

Quote from: urbana on September 20, 2010, 05:55:38 AM
Quote from: E on September 18, 2010, 11:57:00 AM

meni je ova prica izazvala turbulenciju u stomaku, bas me neka tuga uhvatila...

Sreckovic, ako ima posao koji mu pokriva skolarinu. Gledam dosta ljudi oko mene, u ne bas mladim godinama, kako i dalje placaju school loans. Skolski dugovi su kao death & taxes, nikad ne zastarevaju. Neznam kako je u CA, ali ovde oni koji su se zeznuli da se zajmljuju za studije, imaju dugacak put pred sobom.

Momak iz ove price, izgleda da je u dobroj poziciji (pogotovo kad se spusti na zemlju nakon ciscenja prozora).

E

Hvala xremyb
Quote from: Jelence on September 19, 2010, 01:06:59 PM

Settings => General => Keyboard => Auto-Correction (ON-OFF)

Thanks to Che  xyxy

Che2

drugarice E, poljubac namijenjen dzelincetu ili meni?!    :)
Srbija - SampiJon Galaksije u Tenisu 2010!

Mirabella

Quote from: AFord on September 18, 2010, 02:29:02 AM

Ja OVO necu ni luda da gledam!  :?  Nemate vi pojma koji je to uzas (acrophobia).

Lepo se oCecem (i noge i glava i sve), smrznem, ukocim na cak i bezazlenoj visini.

Symptoms of Acrophobia

If you experience acrophobia, you may never experience vertigo symptoms. Instead, you may feel a sense of panic when at height. You may instinctively begin to search for something to cling to. You may find that you are unable to trust your own sense of balance. Common reactions include descending immediately, crawling on all fours  :mrgreen: and kneeling or otherwise lowering the body.

Emotionally and physically, the response to acrophobia is similar to the response to any other phobia. You may begin to shake, sweat, experience heart palpitations and even cry or yell out. You may feel terrified and paralyzed. It might become difficult to think.

xdrinka
Don't argue with an Idiot.  He will bring you down to his level and beat you with experience!

Tromotorac

Mirabella, jel' to znaci da uzimas aisle seat kad letis avionom? Ili je window seat OK?

E

Quote from: Mirabella on September 22, 2010, 05:49:30 PM
Quote from: AFord on September 18, 2010, 02:29:02 AM

Ja OVO necu ni luda da gledam!  :?  Nemate vi pojma koji je to uzas (acrophobia).

Lepo se oCecem (i noge i glava i sve), smrznem, ukocim na cak i bezazlenoj visini.

Symptoms of Acrophobia

If you experience acrophobia, you may never experience vertigo symptoms. Instead, you may feel a sense of panic when at height. You may instinctively begin to search for something to cling to. You may find that you are unable to trust your own sense of balance. Common reactions include descending immediately, crawling on all fours  :mrgreen: and kneeling or otherwise lowering the body.

Emotionally and physically, the response to acrophobia is similar to the response to any other phobia. You may begin to shake, sweat, experience heart palpitations and even cry or yell out. You may feel terrified and paralyzed. It might become difficult to think.

xdrinka

Ja se tako osecam u solarijumu. Bila sam jednom pre par godina i izasla glavom bez obzira. Mali zatvoren prostor- kako se bese zove ta fobija?

Mirabella

Vrlo interesantno, sa avionima (i sedistima) nemam nikakvih problema, lepo gledam kroz prozor, dole i caaaak dole, sve OK.  Ali, ako sam na nekoj terasi (nije bitna visina), ni da privirim ivici, prosto me "vuce" dole.  Secam se, dok je jos "pokojni" WTC bio u zivotu, apsolutno sam se oduzela na poslednjem spratu sa "vidikovcem" (zastakljenim), nisam smela da pridjem ni na 2 metra kraju.  Nisam bas isla cetvoronoske, ali da sam se skoro zalepila za unutrasnji zid, to jesam.  Ista stvar je i sa onim zidicima na Primorju (zaboravih kako se to zove) na obali, pa to nije ni metar-dva visoko, siroko je sasvim solidno, ali sam se hodajuci po jednom i tu oduzela (koji me djavo i terao da se popnem, ni sama ne znam).

A najvise mrzim kad mi se kaze "pa sta se bojis, nije to nista" pa me se tera da probam i uverim se.  U onom strahu i panici lepo mi dodje da zakoljem "dobronamernoga".  To je jedan iracionalni strah i nikakvo ubedjivanje tune pomaze.  Lepo ti se odseku kolena i to je to.
Don't argue with an Idiot.  He will bring you down to his level and beat you with experience!

Mirabella

Quote from: E on September 22, 2010, 06:25:52 PM

Ja se tako osecam u solarijumu. Bila sam jednom pre par godina i izasla glavom bez obzira. Mali zatvoren prostor- kako se bese zove ta fobija?

klaustrofobija

Mirabella

A hodanje po visecem mostu?!  Aaaaaaaaaaa  :?

E

Tromotorac

Mirabella, vrlo je zanimljivo (u srpskom smislu te teci) to sto nemas taj osecaj u avionu. Da li mozda imas objasnjenje zasto je to tako?

Da li zbog perspektive? Gledano sa 35,000ft izgleda manje strasno nego sa 80ft? Ili zato sto je prozor mali? Da li si nekad letela malim avionom (4 sedista)? Stay away from baloons, btw...

Citam sinoc clanak kako Airbus planira neku tehnologiju kojom bi na pritisak dugmeta, avion postao 'proziran' i putnici mogli da vide sve napolje (clanak hypes da ce to biti moguce oko 2050, detalji ovde). Bas sam pomislio da li bi se to ljudima dopalo... iako licno ne podnosim aisle ili middle seat, mislim da ljudi ne bi voleli da lete u staklenoj kutiji kroz koju mogu da vide 360 u krug.

Tromotorac

E

Quote from: Tromotorac on September 22, 2010, 06:38:40 PM

Citam sinoc clanak kako Airbus planira neku tehnologiju kojom bi na pritisak dugmeta, avion postao 'proziran' i putnici mogli da vide sve napolje (clanak hypes da ce to biti moguce oko 2050). Bas sam pomislio da li bi se to ljudima dopalo... iako licno ne podnosim aisle ili middle seat, mislim da ljudi ne bi voleli da lete u staklenoj kutiji kroz koju mogu da vide 360 u krug.

O ne to je strasno.
CN tower ima stakleni pod gde mozes da stanes i gledas dole. Ove godine sam se prvi put usudila da se popnem na toranj jer su mi dolazili moji i bilo me je blam da ih ne odvedem, ali mi ni malo nije prijalo. Dosta je ljudi odusevljeno tim podom tako da verujem da bi bilo dosta onih kojima bi se svideo proziran avion. Sto se mene tice, no thanks. I onako pre leta ne spavam dve noci i stomak mi se skupi u lopticu.

Tromotorac

Cuo sam za taj stakleni pod u Torontu, a od skoro znam da ih ima u Sears Tower i John Hancoock u Cikagu, kao da i Grand Canyon ima stakleni pod na jednom indijanskom vidikovcu.

Mislim da bi mi manje prijalo da hodam po tom staklenom podu, nego da se spustam uzetom nakon rock climbing-a, koje kao sto sam opisao mi ubrzava rad srca i stvara knedlu u grlu.

Interesantno, ne bih ni ja voleo da se penjem na antenu/banderu/tower kao ovi i videu. A i dalje mastam da skocim padobranom....  Bice da je kao sto Mirabella kaze, irrational reasoning :)

Tromotorac

Visoko :)  Secam se, 1991. sam bio na vrhu WTC; imali su turisticku observatoriju i otvorenu terasu iznad. Terasa je bila fantasticna - vidis zakrivljenje zemlje u daljini, helikoptere ispod tvoje visine. Nikad necu moci da zaboravim, taj divan osecaj sa te terase.

AFord

ja ne volim visine, mislim da nemam fobiju ali se bojim. Na CN toweru u Torontu sam bio, nije frka, ali recimo kada sam probao wall climbing posle 10 metara sam se ukocio i ni makac vise - morao sam da se spustim.
U avionima se osecam kao kod kuce. Na terasama takodje (valjda sto sam odrastao u BGu na 7. spratu).
U Grand Canyon-u nisam smeo da pridjem ivici na vise od par metara. Nesto mi se ukoci i dobijem lupanje srca. Dole ne smem da gledam a pretpostavljam da bi me bilo strah da idem na onu konzolu-terasu sto su je sagradili.

Voleo bih da skacem sa padobranom ali mislim da ne bi smeo da skocim.

Hate mail

Jesen-zima 1997., slikano iz ofisa na severnoj strani WTC 1, sa 102. sprata:

Imam jos nekoliko ali me mrzi da cimam brata da to trazi i skenira.
"You! Yes, you! Stand still, laddie!"

E

onaj tip sto je "igrao"/hodao po zici na Super Bowl

Andy Lewis

Hate mail

Quote from: Superhik on September 19, 2010, 05:13:07 PMmoj dobar drugar je pilot Antonova

Ah, hvala nadleznima na reviziji starih tema.

Kojeg Antonova: 24 ili "Starca Vujadina"?...

Superhik

:)

An-2 Vujadin.

Nije radio u 63. (da odgovorim i na to pitanje) ;)

Bio kapetan u JAT-u, a honorarno leteo za neki padobranski klub. Sad je u penziji..

Hate mail

Superhik

Ivan_D

Nego Hate, kako ces preziveti blagdane? 4 dana bez posla, poludeces  :mrgreen:
Kao onomad kad je bilo nevreme. Nije naivno. Ja bih imao par dobrih ideja za tebe, ali sta vredi kad si nepoucitelny  xrotaeye
If you dine with the devil bring a long spoon.