News:

SMF - Just Installed!

Main Menu

knedle sa sljivama

Started by AFord, September 20, 2010, 01:40:21 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Tromotorac

Good points, slazem se.

Ja sam dosad pravio razliku izmedju termina "maternji" i "primarni/prvi" racunajuci da ta dva u slucajevima poput ovih pomenutih nisu ista.
The bums will always loose.

slawen

Quote from: Ivan_D on September 23, 2010, 04:50:42 PM
QuoteKako se to uklapa u tvoju teoriju pripadanja narodu/etnickoj grupi i 'prvog' jezika? Npr. deca koja odrastaju u Ceskoj od roditelja stranaca, ce biti Cesi jer im je to bio primarni (iako ne maternji) jezik?

Za mene je primarni jezik uvek i maternji jezik. Tj. jezik koji govoris najbolje. Hocu da kazem da "maternji" nema veze sa jezikom roditelja u generalnom smislu reci, to je jezik koji govoris najbolje. Tebi je to srpski, tvom detetu je to engleski.

Sto se tice tvog pitanja ne znam, jos nije odrasla prva generacija imigranata. Predpostavljam da ce ukrajinska deca koja su se ovde rodila biti pravi Cesi kad odrastu, dok ne mogu da tvrdim isto za kinesku i vijetnamsku decu - Cesi su dosta ksenofobican narod.
Штета је што си прво "извео закључак" који си желео, па тек онда натезао чињенице у том смеру.
Миссим, штета што то ниси радио за паре, јер неки тако доживљавају посао адвоката, на пример, а не овако, за широке масе....

Ах, да, и у другом делу одговора си сам себе демантовао, што није добро.
We take no cash unless we cash justice for you! Are you listenin' to me? I'm givin' ya pearls hеrе!

tempo

Quote from: tarana on September 21, 2010, 04:31:50 PM
te knedle nisam košto.
ste vi jeli nekad gomboce?
to tek valja!

gomboce, nego sta
kad sam cuo da triglav nije u crnu goru, tri dana sam plako