News:

SMF - Just Installed!

Main Menu

Onaj, mrtav ladan primi Nobela i jos odrza govor ??!

Started by miskop, December 10, 2009, 07:34:55 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

miskop

Neverovatno bezobrazan covek.
Nije shvatio da su se Svedjani zezali.

Dadose mu je, i to za MIR ??

Koja sprdnja...koja burleska...

alan ford

da su mu dali ameri bilo bi zla imperija gura svoje ljude. kada mu dadose evropljani opet burleska.
ko i sta se ceka? srbi da odobre?

Hate mail

"You! Yes, you! Stand still, laddie!"

Pijanista

Salu na stranu, mislim da se Obama dobro nosi sa nagradom. Treba primiti nagradu bez kurchenja, uz postovanje iste a da je ne omalovazavas.

Hate mail

Dela Mishelja, reci mi sta si to zglajzao da dobijes prekomandu u Beograd?

Pijanista

Potrebniji je u BG, sad kad se zakuvava oko Vojvodine. Kanacka emigracija je dovedena u red, tj razbijena je u frakcije.

alan ford

Quote from: Pijanista on December 10, 2009, 07:50:32 PM
Salu na stranu, mislim da se Obama dobro nosi sa nagradom. Treba primiti nagradu bez kurchenja, uz postovanje iste a da je ne omalovazavas.

Takodje je rekao da misli da ima zasluznijih i da je on tek na pocetku sa cime se slazem. Nisam citao objasnjenje komiteta koje mu je nagradu dodelilo, secam se da je objavljeno jer su smatrali da je sva ona medijska pompa oko toga bila neutemeljena.
Kako god, nije je ocekivao, evropljani mu je dodelise, 'ispostovao je' ceremoniju i kraj.

miskop

Hajte..
Ovog puta nemoj samo da se rukujes sa dripcom.
Mozda ti dozvoli i da mu ga dunes.

(Meni je svejedno bas smesno da ovi majstori ne nadjose
nikog po svetu da mu dadnu odlikovanje i lovu, nego bas
(pored ONOLIKO milijardi naroda...dadose je zlotvoru...
haos...rece neko gore da su u pitanju mansoni...i to je lako
moguce..)

taki

Naravno da onaj ko dodeljuje ima pravo da je dodeli kome hoce. Alo9 ta nagrada je pitanje prestiza te nije bas zanemarljivo kome se i zasto daje. Dodeliti je predsedniku USA, tek izabranom koji jos nista nije stigao da uradi je prilicno avanturisticki potez. Skoro da bih mogla da kazem da su mu je dali jer je prvi crni predsednik Amerike, a to mi nije dovoljan razlog.

No, nije to ni vredno razmisljanja posle proslogodisnje nagrade. Celu tu dodelu je besmisleno uzimati ozbiljno.

Paramecijum

Dali su mu zbog obustavljanja ideje o raketnom štitu u Evropi, a to je realno mnogo više nego što je iko drugi uradio u ovom veku za mir u Evropi.

miskop

Taj "stit" je privremeno odlozen, verovatno iz tehnickih
razloga.

Cinjenica je da je doticni povecao broj okupatora po
drzavama koje je usa okupirala a sve ostalo je prazna prica.

taki

Quote from: Paramecijum on December 10, 2009, 08:42:11 PM
Dali su mu zbog obustavljanja ideje o raketnom štitu u Evropi, a to je realno mnogo više nego što je iko drugi uradio u ovom veku za mir u Evropi.

Da, da, ovo sam zaboravila. Nije malo, nije. Posebno u odnosu na prethodnika.

Paramecijum

Boli me kurac za dupliranje vojnika u Avganistanu, Iraku i drugim škorpinojebinama; važno je da ima manje tog sranja iznad nas.

miskop

Pa dobro bre Para...

"Ako OVAJ poubija bilo koga a nas ne dira, onda je okej da mu
daju nagradu a ako ubija nas, onda nije moralno da mu se
nagrada dadne (uruci)"

Ja sam mislio da nagradu za mir zasluzuje neko ko je moralno
"superiorniji" i od tebe i od njega...pored ostalih kvaliteta i
ucinjenih dela.

Paramecijum

moralno superiorniji od mene teško da će da se nađe, posebno među političarima.

taki

Quote from: miskop on December 10, 2009, 09:56:24 PM
Pa dobro bre Para...

"Ako OVAJ poubija bilo koga a nas ne dira, onda je okej da mu
daju nagradu a ako ubija nas, onda nije moralno da mu se
nagrada dadne (uruci)"

Ja sam mislio da nagradu za mir zasluzuje neko ko je moralno
"superiorniji" i od tebe i od njega...pored ostalih kvaliteta i
ucinjenih dela.

Kao na primer Marti Ahtisari?

D(z)avid

Budale, ostarijeli visoki akademski kor glumi "pozitivizam", dajuci nagradu koja je izgubila svaku upotrebnu vrijednost i smisao...
Ovdje je juce bila jedna disksija na TV-u zbog toga, a po njoj sam vidio da ni obicnim, a ni onim eminentnijim Hladnim nasim (politicarima, profesorima, umjetnicima itd.), nije zapravo jasno "a zbog cega to, bas njemu?!".

iDemo

Quote from: D(z)avid on December 10, 2009, 11:45:04 PM
Ovdje je juce bila jedna disksija na TV-u zbog toga, a po njoj sam vidio da ni obicnim, a ni onim eminentnijim Hladnim nasim (politicarima, profesorima, umjetnicima itd.), nije zapravo jasno "a zbog cega to, bas njemu?!".
U tome i jeste fora - da se svi pitaju, da niko ne zna zasto i da "ko ih je@e" bude aplikabilno diljem Hladne vashe i i shirshe.

Tromotorac

Quote from: taki on December 10, 2009, 08:47:36 PM

Nagrada je bila kovertirana u aprilu, pre njegove odluke da zajebe Poljake i Cehe.
The bums will always loose.

taki

Quote from: Tromotorac on December 10, 2009, 11:48:45 PM
Quote from: taki on December 10, 2009, 08:47:36 PM

Nagrada je bila kovertirana u aprilu, pre njegove odluke da zajebe Poljake i Cehe.

Znaci onda ipak zato sto je prvi crni predsednik Amerike? Ili mozda samo zato sto je predsednik Amerike?

Al' bolji je od Martija svakako...

Pijanista

Quotehttp://Znaci onda ipak zato sto je prvi crni predsednik Amerike?
Onda tu nagradu treba dati amerckim belcima, konacno su prihvatili da glasaju za (polu)crnca.

Tromotorac

Jesi citala obrazlozenje... zato sto je tip koristio puno rec "hope" u kampanji. Smejurija, kao sto su uostalom i mnoge ranije nagrade za mir bile.

Norveski ziri je prilicno liberalna grupa, ideoloski Obama joj je najblizi Americki preCednik. Dali su mu nagradu u zelji da se pokazu kako su progresivni... iz istih razloga su i mnogi americki glasaci glasali za ovog cikaskog hohstaplera.

iDemo

Quote from: taki on December 11, 2009, 12:40:12 AM
Znaci onda ipak zato sto je prvi crni predsednik Amerike? Ili mozda samo zato sto je predsednik Amerike?
Lepo ti rek'o Pijanista - nije prvi crni nego prvi polubeli - ili polucrni, kako god.

taki

Quote from: Tromotorac on December 11, 2009, 12:44:38 AM
Jesi citala obrazlozenje... zato sto je tip koristio puno rec "hope" u kampanji. Smejurija, kao sto su uostalom i mnoge ranije nagrade za mir bile.

Norveski ziri je prilicno liberalna grupa, ideoloski Obama joj je najblizi Americki preCednik. Dali su mu nagradu u zelji da se pokazu kako su progresivni... iz istih razloga su i mnogi americki glasaci glasali za ovog cikaskog hohstaplera.

Nisam nista citala, to je odavno prestalo da me impresionira, a od prosle godine me potpuno ne zanima. Uz rizik da postanem dosadna opet cu da pomenem Martija... proslogodisnjeg dobitnika  :x :x :x

Al' ti verujem na rec... znaci od sad sto cesce da koristim hope mozda mi se zivot naglo popravi ;)

Tromotorac

Quote from: iDemo on December 11, 2009, 12:49:39 AM
Lepo ti rek'o Pijanista - nije prvi crni nego prvi polubeli - ili polucrni, kako god.

Ne, nego zato sto nije W. Bilo koji crni/polucrni precednik koji nije G.W.B bi dobio nobelovu nagradu. Kriterijum je dakle, vrlo liberalan.

Tromotorac

Quote from: taki on December 11, 2009, 12:51:07 AM

Nisam nista citala, to je odavno prestalo da me impresionira, a od prosle godine me potpuno ne zanima. Uz rizik da postanem dosadna opet cu da pomenem Martija... proslogodisnjeg dobitnika  :x :x :x

Pa eto. Ista ekipa, ista paradigma.

Pijanista

Meni bi samo pojavljivanje one guske (Sara Pejlin) bilo dovoljno da glasam za drugi tabor. Inace bih glasao za Rona Paula.

alan ford

chikaski hohstapler je malo prejako. Nije bogom dan ali kada ides posle W a protiv sebe imas matoru drtinu koja bi samo ratovala sa glupavom bimbo VP zaista ne znam kako je mogao da izgubi.

Tromotorac

...i to je samo po sebi dovoljno za Nobelovu nagradu.

alan ford

nije, al ta kategorija za razliku od ostatka deluje najjasnije.
nisam citao zasto su mu je dodelili, mrzi me niti me citava stvar previse zanima. Time Obama nije ni dobio ni izgubio niti su nagradjeni za ekonomiju, biologiju itd u mojim ocima ista izgubili.

Tromotorac

Za Nobelovu nagradu za mir je zaduzen norveski tim, sto je otprilike svedski vic; daj onim hillbillijima da se bave politickim pitanjem, a svedski odbori odlucuju koje ostvarenje iz biologije, ekonomije, itd.. zasluzuje nagradu.

Hate mail

Nobelova nagrada za mir... Missim... Kad je Henry Kissinger dobi onda sto kazu kod nas u Vojvodini "kad ode june nek ode i ular"...

Tromotorac

...i Yasser Arafat, Jimma Carter, Al Gore - sve istaknuti prvoborci za mir.

slawen

Мајку му, па јел' има неко из Нобеловог комитета да чита ово; да се не зајебу следећи пут, а и да неког од кандидата узму у обзир...
We take no cash unless we cash justice for you! Are you listenin' to me? I'm givin' ya pearls hеrе!

Tromotorac

Quote from: taki on December 11, 2009, 12:51:07 AM

Nisam nista citala, to je odavno prestalo da me impresionira, a od prosle godine me potpuno ne zanima. Uz rizik da postanem dosadna opet cu da pomenem Martija... proslogodisnjeg dobitnika  :x :x :x

Al' ti verujem na rec... znaci od sad sto cesce da koristim hope mozda mi se zivot naglo popravi ;)

Evo idiotizma 2009: http://nobelprize.org/nobel_prizes/peace/laureates/2009/press.html

amans

Mislim da mi je najprihvatljivije i najrazumljivije objasnjenje koji je moj kolega kao iz topa ispalio onog trenutka kad je cuo za nagradu. Rece on, dobio ju je samo zato sto nije Bus (s kao serpa). I to je to. Kristalno jasno.
We're lost, but we're making good time.

Jelence

Quote from: iDemo on December 11, 2009, 12:49:39 AM

Pa nije on lebac da bude polubeli

Cula sam da su danas kazali (na TVu, peglala ves - ukljucila Tv, joj sto je dobar No Country For Old Man - mnogo mi se dopao film) - elem rekose doslovce "Obama je primio Nobela za mir iako je poslao 1000 novih trupa u Avganistan." Odma mi nesto zasmrdelo, a nije sto je pegla progorela...

Kako moze da dobije Nobela za mir, a poslao ljude u rat??
I'll tell you something about good looking people: we're not well liked

slawen

Јел' добио Клинтон Нобелову награду за нешто?
We take no cash unless we cash justice for you! Are you listenin' to me? I'm givin' ya pearls hеrе!

Wiz

iDemo

Quote from: alan ford on December 11, 2009, 03:09:25 AM
Time Obama nije ni dobio ni izgubio niti su nagradjeni za ekonomiju, biologiju itd u mojim ocima ista izgubili.

Daj ovo da reshimo dok je sveze - ti sto su nagradjeni za ekonomiju nisu ni dobili nagradu kakvu je dobio Obama i kakvu inace dobijaju ovi za biologiju, medEcinu, fiziku i dalje redom. Ekonomisti dobijaju neku smeshnu nagradu ShveCke banke a nagrade 'nosi ime Nobela' pa ih tako, na mala vrata, guraju medju Nobelovce. Ok?

slawen

А уз то, ове године су је дали некој двојици америчких економиста, ваљда за овај последњи допринос Америке свецкој економије.
Можда су они измислили и ово са хипотекама.
Уклапа се.

Hate mail

Clinton is too white for that.

He gets to see me & my trading floor every other December.

Tromotorac

http://www.dailygut.com/index.php?i=4406&utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+TheDailyGut+%28The+Daily+Gut%29&utm_content=Google+Feedfetcher

MONDAY'S GREGALOGUE: SELECTIVE PACIFISM

So I came across a lot of people who thought Obama's speech last week in Norway was pretty nifty. And by " a lot of people," I mean my mom, and by "nifty" I mean "not stinky."

To me, the speech was little different from whatever President Bush would have given - that is, a capable defense of American interests based on an acknowledgement of evil in the world.

Which raises the question: where are the protests against this new wartime President?

Viewer Chad S. wrote in to remind me of the infamous Rock Against Bush campaign - started by some low level punk rockers. Its goal, presumably, was to create an antiwar movement with Bush as the primary target of relentless, brutal (warlike, even!) scorn.

But hey - it was called Rock Against Bush, not Rock against War. And that tells you something. Rock Against Bush wasn't a campaign to force the President to rethink war, it was a campaign to use war to crap all over Bush, an ideological enemy. So, it wasn't about pacifism, it was about politics. Which is why - after crapping on Bush - they remain mysteriously silent over Obama, now. I say "mysteriously" because I'm stupid.

Look - a drone still kills people, whether it's commanded to do so by a Republican or a Democrat. So, it comes down to consistency. If you're critical of war under Bush, you gotta be critical of war under of Obama. I've been critical of our President over a crapload of things, but I support him in this troop build-up, the same way I supported the surge under Bush. So one must wonder, if there was a Rock Against Bush, why not a Rock Against Obama?

I'm glad for our troops that these sellouts found something else to do.

and if you disagree with me, then you sir are probably a racist.

taki

Lepo je uklopio tajming. Prvo Nobel za mir, pa onda slanje vojnika u Avganistan.. definitivno covek od stila.

vbo man

Pa i izabrali su ga da se vishe ne brukaju . Ajao shto bi bilo bruke da su ono dvoje drugih kretena dobili izbore ali bilo  bi mnogo vishe zabave za ceo svet jer politika se kao shto vidimo ne menja pa tako ja sam za zabavu xrofl .Chitam da se Sara sprema OZBILJNO xrofl za sledece izbore. Joj to bi bio mrak  :mrgreen:
The light at the end of the tunnel is the train.