News:

SMF - Just Installed!

Main Menu

decije zadirkivanje - strasno

Started by AFord, October 08, 2010, 01:39:15 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

AFord

neki dan na nekom univerzitetu cimer snimio cimera kako se ljubaka sa deckom pa video okacio na YouTube. Ovaj jadnik, posto su sada svi na taj nacin saznali da je peder se ubio.
Sada ova mala Sladjana se obesila jer su je deca iz skole zadirkivala slutty-Jana.
Pre toga opet neki klinac se ubio...

Vec se prica kako ce doneti zakon protiv tog zadirkivanja (tzv. bullying) sto bi kao trebalo da pomogne. Ne znam, deca umeju da budu grozno surova. Uvek se secam par drugara iz osnovne skole, jedan debeo drugi klempav, kako smo ih zadirkivali. secam se da su roditelji klempavog u nekoliko navrata dolazili u skolu, prvo nam lepo rekli da to nije lepo, posle pretili...no mislim da nije pomoglo.

Sada mi zao da smo bili takvi skotovi.

Jelence

E kurac moj ce zakon da pomogne...

Bullying je jedna od najgorih djacko - roditeljskih nocnih mora... Nacin na koji su se do sada skole u koje je islo moje dete odnosile prema tom problemu je potpuno neodgovarajuci. Neko se jebeno dosetio da deci zabrani da se biju. Lakse nastavnicima, sta li. Na taj nacin se zapravo kaznjava napadnuto dete a bullies i tako pet para ne daju na to sta kaze bilo ko.

Mada, ja sam zakljucila da sam panicarka kad mi je prijateljica opisala sta se desava njenoj deci u nekoj nabedjenoj privatnoj skoli. Stariji je nacisto nagrabusio. Mali je 6ti razred a jednog jedinog prijatelja nema. Jedno od dece koje bude izopsteno od drustva jer su ga bullies obelezili.

Strasno, meni se place kad mi ona prica sta rade njenom detetu. Ja je pitam sto ga ne upise u drugu skolu, ona kaze da mali "mora da dobije dobro obrazovanje".

Jebemti logiku.

Osnovna skola je mala maca za srednju. Deca su mnogo surovija i bullies neuporedivo manje mare za to sta su pravila skole. Ma sta manje mare, zabole ih.

Moj sin je previse dobro dete i naravno uvek izvuce deblji kraj. Njegov idealizovani osecaj za pravdu propati svaki jebeni put. Mada, sto je stariji to mu cesce pada na pamet da se pobije. Dodje mi da mu obecam dolazak Deda Mraza 4 puta godisnje ako postigne normu pesnicenja u skoli. Sta cu...

Ja sam u moje vreme to resavala po kratkom postupku. Za diplomatiju i sklanjanje nikad nisam ni cula niti mi je padalo na pamet. Ne'am pojma, nisam pametna sto rece jedan sto je nekada bio loads of fun.
I'll tell you something about good looking people: we're not well liked

slawen

We take no cash unless we cash justice for you! Are you listenin' to me? I'm givin' ya pearls hеrе!

Ivan_D

Taj problem moze samo silom da se resi. I to silom od strane vrsnjaka, odnosno malo starije dece. Ako ti neko sikanira 12-godisnje dete, potrebno je naci 14-godisnju barabu da premplate te bullies. Nikakvi nastavnici, direktori skola, roditelji itd ne mogu tu da pomognu.
Ja znam jednog klinca, pomaze mi sa prevodima itd. za male pare, 15 godina, hteo da se tetovira, otac ga preventivno i preemtivno premlatio da bi ga odgovorio od toga. Ima brata od 10, takodje na putu da postane bitanga. E da imam dete od 7-8 godina ne bih se libio da posaljem ovog manjeg da nalupa par samara tim sto bi mi maltretirali dete.

Moj mali je ogroman za svoj vek i vidim da je i sam na putu da bude bully i satirem to u njemu iz korena kad god vidim  da nekog maltretira, teram ga da se odmah izvine , sto njemu izgleda krajnje ponizujuce iz nekog razloga, ali ja ne odustajem, cak i po cenu da se tamo rasplace.

Sa druge strane vidim da starija deca od recimo 5-6 godina koji su rastom isto veliki kao on (njemu je 3.5), ali su jaci i razvijeniji ponekad maltretiraju njega. Interesantno im valjda sto je veliki a nije u stanju da se brani na tom nivou. Jednom sam na igralistu posle gomilu opomena, molbi, pretnji (i klincu i njegovoj majci) tako jednom malom od 5-6 prisao i rekao da cu premlatiti njegovog oca ako mi jos jednom pipne malog. On je naravno odmah otisao i rekao majci koja mi je odmah prisla, ali ja sam imao vec unapred spremnu pricu. Pitala je kako se usudjujem da tako nesto kazem malom detetu, a ja sam rekao da sam mu samo rekao "da se njemu takodje ne bi svidjalo da mu neko pretuce tatu i da nije lepo da nekog bije" (te da nikako nisam rekao da cu to i uraditi).
Elem, od tada nas ne pozdravljaju na igralistu, a mali drzi rastojanje od mog malog, ukratko everybody happy  :)

Setih se jos jedne primerene epizode, pre 2 godine, malom bilo 1.5, a ovde u shopping-mallovima imaju decije igraonice, ali mozes da ostavis samo decu stariju od 3 godine, inace mora roditelj tamo da bude sa njima. I nista, zena otisla da kupuje a ja sa malim u igraonici, sedim po strani i slusam ipod. Tamo par klinaca, svi stariji, ali veci uzrastom. Ovi sto su tamo sami nose svi neke plave prsluke za brojevima zbog evidencije, moj mali u civilu jer sam ja tamo. I u jednom momentu mu prilaze dva klinca od 3-4, ali tek nesto malo veci od njega. Jedan pocinje da ga gusi obema rukama i to traje tako pola minute i moj mali pocinje da place. Ja konacno ustajem i prilazim i kazem mu strogo da ga odmah pusti. Ovaj mali ga pusta i pocne da muca nesto kao "a zasto on ne nosi prsluk". Ja mu na to odbrusim "sta te briga" i tu se to zavrsi.
Posle to pricao zeni, a ona mi kaze "ti si pravi Jugos (Jugosloven). mogao si to lepo da objasnis detetu da se to ne radi i da nije lepo. kako si mogao malom detetu da kazes sta te briga?"
Morao sam tada da primetim i objasnim zeni da ona nema pojma sta je "pravi Jugos" i da bi  pravi Jugos umesto 'sta te briga' rekao nesto tipa "ako to jos jednom uradis ubicu ti mamu" ili "izbicu ti oko"    :mrgreen:

If you dine with the devil bring a long spoon.

Hate mail

"You! Yes, you! Stand still, laddie!"

Che2

pravi jugo klinac bi to rijesion na licu mjesta... ali me ne bi cudilo da i od juniora napravis placipicqu.
Srbija - SampiJon Galaksije u Tenisu 2010!

slawen

Quote from: Ivan_D on October 08, 2010, 05:46:36 PM
i da bi  pravi Jugos umesto 'sta te briga' rekao nesto tipa "ako to jos jednom uradis ubicu ti mamu"
Ти си баш одавно отишао одавде....
We take no cash unless we cash justice for you! Are you listenin' to me? I'm givin' ya pearls hеrе!

Hate mail

Propustio je indoktrinaciju u novim Pravilima sluzbe glede postupanja sa civilima zenskog pola a isto tako i muskog (15-70)...

slawen

Или је отишао у време кад је "водите љубав, а не рат" било већ измодело....

slawen

Чини ми се да оне хомо-рекламе не помажу превише....

Che2

klin se klinom izbija... treba klince nauciti po srpski: ne zapocinjati prvi, a ko udje u zonu sumraka ili dohvat ruke prijetnju bez oklijevanja eliminisati.    8-)   

E

Quote from: slawen on October 09, 2010, 07:27:39 AM
Чини ми се да оне хомо-рекламе не помажу превише....
U kom smislu ne pomazu i kome ?

slawen

Рачунам да је "култура" силеџијства нераскидиво везана за све врсте коректности и покушаје институционализовања друштвених маргина ради успостављања "ефикасније" контроле над њима.
Подилажење олошу се кад-тад обије о главу.
На страну свесно форсирана агресија у свим областима живота.

Jelence

Quote from: Che on October 09, 2010, 08:19:51 AM
klin se klinom izbija... treba klince nauciti po srpski: ne zapocinjati prvi, a ko udje u zonu sumraka ili dohvat ruke prijetnju bez oklijevanja eliminisati.    8-)   

Ovo je teze nego sto se cini na prvi pogled...

Moj sin je na mene, voli da slusa. Ja sam ista bila takva, mater mu poslusnu. Ne mozes ga ubediti vrati i da se brani, kad ga u skoli uce da se izmakne i da se ne tuce. Plus sto mu je uzasno neprijatno kada ga kazne, a kazne svakoga ko se bije bez obzira ko je poceo.

Trebalo je da prodje vremena da sam zakljuci da mora da vraca i da je djavo odneo salu.

Svidja mi se metod koji je Ivan predlozio.

E

Quote from: slawen on October 09, 2010, 06:28:44 PM
Рачунам да је "култура" силеџијства нераскидиво везана за све врсте коректности и покушаје институционализовања друштвених маргина ради успостављања "ефикасније" контроле над њима.
Подилажење олошу се кад-тад обије о главу.
На страну свесно форсирана агресија у свим областима живота.

Slavujko molim te budi konkretan, nemoj da mi muljas tu, kakve drustvene margine i kakvo instituciolizovanje ?

E

Quote from: Jelence on October 09, 2010, 06:30:00 PM

Moj sin je na mene, voli da slusa.
xrofl xrofl xrofl
Daj Jelence evo zagrcnula sam se kafom. Be realistic poslusan je i miran na tatu  ;)

Hate mail

Covek hoce da kaze da je 20. vek disgeniju, zamaskiranu i, zapravo, weaponized korektnoscu i inkluzijom, za pravilo izabrao.

E

Mozda sam glupa ali evo citam vec5 put i ne razumem sta si hteo ovim da kazes.
Ja sam samo slusala Dana pre neko jutro dok sam se vozila na posao i setila sam se price o njegovom projektu kada sam videla ovaj post. S obziom na to da je tema aktuelna i da su homoseksualci cesto zrtve bullinga kada su u tim tinejdzerski godinama ne vidim sta slawenu smeta moj link i komentar.

AFord

Moj sin je na mene, voli da slusa.

to je potpuno nemoguce da covek promeni svoju prirodu. Biti 'poslusan' je cini mi se nekako urodjeno kod vecine sveta. ja sam u par navrata bio u drustvu koje je obijalo auto/trafiku i iako licno nisam nista radio, niti ista uzeo uzasno sam se bojao i neprijatno osecao. Ovih par koji su to radili su hvatani po radnjama, zvali im roditelje, kasnije je jednog i milicija vodila (imao je 17 godina tada) i oni su jednostavno nastavljali po starom. Ja licno izbegavam sve te neprijatne situacije, sto ne znaci da dozvoljavam da me gnjave ali mi je tuca, kradja i vec tome slicno poslednja na listi stvari koje bi radio.

Pisao sam kako su nam sa kola 90-tih krali retrovizore i muziku. I ja kazem Tati da cu nabaviti vec nesto a on cim je to cuo rekao je da kradeno ne dolazi u obzir. ne bi ja krao, ne bi ni narucio samo bi kupio od lopova sa 'lagera' ali ni da cuje. Prosto ljudi su dobri, kulturni i posteni po prirodi i pravljenje sranja im nije u DNK pa zato i stradaju od siledzija kojima nemaju te moralne okvire.

Che2

Quote from: Che on October 09, 2010, 08:19:51 AM

Moj sin je na mene, voli da slusa. Ja sam ista bila takva, mater mu poslusnu. Ne mozes ga ubediti vrati i da se brani, kad ga u skoli uce da se izmakne i da se ne tuce. Plus sto mu je uzasno neprijatno kada ga kazne, a kazne svakoga ko se bije bez obzira ko je poceo.

Trebalo je da prodje vremena da sam zakljuci da mora da vraca i da je djavo odneo salu.

Svidja mi se metod koji je Ivan predlozio.

jelo, upisi sina na kurs neke tzv. ulicne borbe (street combat). ovo namjervno naglasavam, jer je daleko efikasnije od borilackih sportova - sport i ulica nemaju skoro nista zajednicko! to ce mu bitno popraviti samopouzdanje, a onda mu nece tesko pasti ako bude morao da upotrijebi nauceno...

Jelence

Stigao je do lila pojasa... Does not work that way... Mada, promenio mu se attitude sto ja cenim da je zbog odrastanja vise nego zbog makljaze na tim casovima. A jesu se tukli, Boze dragi... Ja to nisam mogla da gledam, posto je poceo bas kao mali, htela sam da upadnem u ring i namlatim mu protivnika sto se bije sa mojim sinom.

Mada, "ulicne borbe" su sigurno nesto sasvim drugo.

Quote from: AFord
Biti 'poslusan' je cini mi se nekako urodjeno kod vecine sveta.

Well... Jedino poredjenje koje sam ja mogla da napravim u tim godinama bilo je sa mojom sestrom, a ona je bila buntovnik. Popila je batina onoliko ali nije odustajala. Ja nisam videla korist u tome da radim stvari naopako, da nagrabusim, i da na kraju opet uradim onako kako sam morala pre nego sto sam nagrabusila. (znaci u tom smislu sam bila "poslusna" i tu logiku vidim i kod mog sina - istina, tu sad cekam kad ce pubertet da me demantuje)

Stvari su drugacije naravno kad ovog poslednjeg nema (da moras uradis ono sto nisi hteo od pocetka), ali tada vise nisi dete.

slawen

На крају, ако дозволите, НАЈГОРА МОГУЋА ствар коју родитељ може да уради је да тера своје дете да насилнику који га малтретира узврати.
Све разлоге немогуће је и побројати, почевши од оних генералне и принципијелне природе, да пристајањем на нешто што ћу само за потребе ове дискусије назвати "њиховим правилима игре" (а ту никаквих правила уистину нема) заправо чинимо први корак ка олошизацији комплетног друштва и сопствене деце у њему, преко оних да ће се увек наћи неко јачи и/или покваренији и да ум царује, а снага кладе ваља, до оних сасвим личних, који се тичу директно детета и његове интиме, потребе да буде заштићено и цењено, да се осећа сигурним и вољеним, а што се све директно руши у прах оног тренутка када родитељ, уместо да штити своје дете, на најподмуклији могући начин му подрива самопоуздање скривеним предлогом - инсистирањем (све у том дијапазону) да се супротстави насилнику његовим средствима.
Па дете да је могло то да уради, оно би то већ учинило.
Какав је то идиотизам, овако ће само да се осети безвредним, неспособним да испуни очекивања пре свега својих родитеља, али и околине, он ће самом себи рећи да је пичка, побећи ће у малодушност и неки од бројних видова маскираних кукавичлука.
У случају да вам неки кретен малтретира дете, без одлагања и изузетка реагујте ви.
Знам за конкретан случај где су школски "другови" трећег разреда основне школе једног дечака за време одмора оборили на земљу и њих десетак га је шутирало, утркујући се ко ће да га удари у главу. Дете је претрпело озбиљне пореде вратног пршљена.
Учитељица, која је у одељење дошла post festum, кад се изнапијала кафа и наслушала аброва, покушала је да ствар заташка тако што је повређено дете задржала у школи после часова, масирајући му врат и убеђујући га да о читавом догађају ништа не исприча родитељима. Права Србкиња.
Наравно, дете је успаниченим родитељима, који су се питали зашто га нема из школе, кад су сва остала деца већ одавно дошла кући, све испричало.
Шта је требало да ради отац детета? Да му каже "па шутни и ти њих"?
Уместо тога, он је одјурио у школу, нашао просветарку која је у суштини одговорна за ово што се десило:
"Зашто ми нисте јавили?"
"Али то није било ништа..."
"Јел' тако? Хоћете ли да ја Вас шутнем у главу, кад није ништа?"
Отац је захтевао да најстрожије казни "малу ђубрад".
"Иначе ћу заложити сав свој утицај да Ви никада више не предајете не у овој школи, већ у овом граду."

Посао сеоске учитељице добила је тек четири године касније, које је провела на бироу рада.
Што се тиче србских гована у настајању, она су већ својом судбином била довољно осуђена, све и да ствари нису брзо дошле на своје, јер основни разлог зашто је тај микроолош напао ово дете је остао и даље - непремостиви социокултурни јаз који се само увећао у годинама које су уследиле, у којима су насилници своју агресију трансформисали у најбедније полтронство; као да су осећали да им је то неумитна судбина још оног дана кад су били трећи разред основне, то је можда и одговор на питање "зашто?".

AFord

Quote from: slawen on October 11, 2010, 10:56:41 AM

apsolutno tacno. to je sustina onoga sto htedoh da kazem.

Inace ovo me je setilo kada smo bili mislim 4. razred jedan decko resi da se pobije sa tadasnjim siledzijom koji ga je neprestano nesto cackao, i tama se dohvate a ovaj ustukne i kaze "nema u glavu".
E to je to - kod te dobre dece prosto postoje kocnice koje im ne daju ni da se brane a kamoli da se spuste na nivo tih siledzija. I taman kada misle da su se spustili siledzija se spusti stepen nize.
Sve te price ja moje dete bodrim, saljem na karate trt-mrt su smesne i zamazivanje ociju.

MalaKoala

MalaKoala

Quote from: slawen on October 11, 2010, 10:56:41 AM
На крају, ако дозволите, НАЈГОРА МОГУЋА ствар коју родитељ може да уради је да тера своје дете да насилнику који га малтретира узврати.
Све разлоге немогуће је и побројати, почевши од оних генералне и принципијелне природе, да пристајањем на нешто што ћу само за потребе ове дискусије назвати "њиховим правилима игре" (а ту никаквих правила уистину нема) заправо чинимо први корак ка олошизацији комплетног друштва и сопствене деце у њему, преко оних да ће се увек наћи неко јачи и/или покваренији и да ум царује, а снага кладе ваља, до оних сасвим личних, који се тичу директно детета и његове интиме, потребе да буде заштићено и цењено, да се осећа сигурним и вољеним, а што се све директно руши у прах оног тренутка када родитељ, уместо да штити своје дете, на најподмуклији могући начин му подрива самопоуздање скривеним предлогом - инсистирањем (све у том дијапазону) да се супротстави насилнику његовим средствима.
Какав је то идиотизам, овако ће само да се осети безвредним, неспособним да испуни очекивања пре свега својих родитеља, али и околине, он ће самом себи рећи да је пичка, побећи ће у малодушност и неки од бројних видова маскираних кукавичлука.
У случају да вам неки кретен малтретира дете, без одлагања и изузетка реагујте ви.
Знам за конкретан случај где су школски "другови" трећег разреда основне школе једног дечака за време одмора оборили на земљу и њих десетак га је шутирало, утркујући се ко ће да га удари у главу. Дете је претрпело озбиљне пореде вратног пршљена.
Учитељица, која је у одељење дошла post festum, кад се изнапијала кафа и наслушала аброва, покушала је да ствар заташка тако што је повређено дете задржала у школи после часова, масирајући му врат и убеђујући га да о читавом догађају ништа не исприча родитељима. Права Србкиња.
Наравно, дете је успаниченим родитељима, који су се питали зашто га нема из школе, кад су сва остала деца већ одавно дошла кући, све испричало.
Шта је требало да ради отац детета? Да му каже "па шутни и ти њих"?
Уместо тога, он је одјурио у школу, нашао просветарку која је у суштини одговорна за ово што се десило:
"Зашто ми нисте јавили?"
"Али то није било ништа..."
"Јел' тако? Хоћете ли да ја Вас шутнем у главу, кад није ништа?"
Отац је захтевао да најстрожије казни "малу ђубрад".
"Иначе ћу заложити сав свој утицај да Ви никада више не предајете не у овој школи, већ у овом граду."

Посао сеоске учитељице добила је тек четири године касније, које је провела на бироу рада.
Што се тиче србских гована у настајању, она су већ својом судбином била довољно осуђена, све и да ствари нису брзо дошле на своје, јер основни разлог зашто је тај микроолош напао ово дете је остао и даље - непремостиви социокултурни јаз који се само увећао у годинама које су уследиле, у којима су насилници своју агресију трансформисали у најбедније полтронство; као да су осећали да им је то неумитна судбина још оног дана кад су били трећи разред основне, то је можда и одговор на питање "зашто?".

ja bih joj pride opalila jedan socan srBski samar.
nis' je ne bih pitala.

dubre jedno!

zbunjena

decije zadirkivanje, alane, this is an understatement of the millenium?! zadirkivanje, cuj...  ili ti bas i ne znas engleski. sigrala se deca, malo se salila i sve to izazvalo neciju smrt?  zadirkivanje? ma, nema veze, deca su to, treba im oprostiti. srecom, nije bilo tvoje dete u pitanju. kazem srecom, ni jednom detetu ne zelim tako sta a po najmanje tvojem.

nastavak u sledecem broju...

zbunjena

"ja bih joj pride opalila jedan socan srBski samar.
nis' je ne bih pitala."

ni ja je ne bih pitala nista, ne bih joj opalila ni srBski, ni srpski, ni hrvatski, bosanski, cnogorski niti i jedan samar. ne bi ta bila seoska uciteljica nigde. da mene nekio pita, a ne pita me niko. diskvalifikovala se samtako...  pa i na selu deca (zaboga) zive.

Jelence

djes bona zbunjeta pa nema te 100 godina :)
sta ima?

Ivan_D

dobar input Slawene. Verovatno jedan od tvojih najboljih ikad.

Zbunjena, 'de si. Bas sam mislio na tebe pre jedno mesec-dva i gde si. Veliki pozdrav   :)
If you dine with the devil bring a long spoon.

zbunjena

slaven je u pravu, ali ne bas u svakom slucaju.  evo moje iskustvo:

ima tome dosta godinica, moja mala porodica friski, legalni imigranti u us-u  ;)

dete, starije, poslo u skolu. krupnije (po visini) no sto bi se ocekivalo od jedanestogodisnjaka.  njegova sestrica ide u predskolsko (bulija tamo jos nema). mali svaki dan dolazi iz skole nesrecan i nezadovoljan.  najzad nam je priznao o cemu je rec. mali buli, upola manji od njega, a istih su godina, izaziva batine "zadirkujuci" mog sina zbog naglaska uz objasnjenje da treba da se vrati odakle je dosao i da u us-u ne pripada. tri meseca smo (muz i ja) pomno pratili sistem i dogadjanja u skoli. ja sam tri dana godisnjeg odmora uzela, volontirala u skoli da vidim sta se desava.  dete je govorilo istinu.  muz je tri puta isao po dete (i ovo je iziskivalo odsustvovanje sa posla). ustanovili smo da nase dete govori istinu.

e, tad sam preporucila sinu da, kad buli naidje s namerom da zadovolji svoje niske strasti, ga udari, al' da trava ne raste. kako, koji dan i tako to, nije bilo potrebno da se dogovaramo. buli je bio buli svaki dan, te tako ja sledece jutro ostanem kod kuce (jos jedan 'slobodan' dan) da cekam poziv iz skole. znala sam, zvace me da kazu da moj sin bije 'malu decu' i da ce dobiti 'detention'.

moj sin je dobio ne samo 'detention' nego i dva dana suspenzije iz skole.  to mu je jako prijalo. kod kuce nije bilo ni podjebavanja a kamoli zajebavanja.

vice principal mr. a. je zvao da mi objasni da se nista u demokratskom drustvu ne resava pesnicama. spremno sam se slozila, odobrila kaznu koju je moj sin dobio, obecala da cu ga jos kazniti (slagala k'o pas) te obecala da cu skolu tuziti po osnovu diskrimiknacije prema legalnim imigrantima ako i jednom buliju padne na pamet da ubuduce mog sina tretira na takav nacin.

zahvaljujuci mom "nerazumnom" ponasanju, nasa mala princeza ne zna sta je buliizam. srecom, zivimo u malom mestu...

Che2

bravo zbunjena, ne rekoh li ovim nasim demokratama jos onomad da se "klin klinom izbija"...    xfoht

slawen

Quote from: zbunjena on October 19, 2010, 01:46:12 AM
slaven je u pravu, ali ne bas u svakom slucaju.  

slawen је увек у праву.
Ти си своје дете упутила да се понаша као сирови силеџија према тамо неком кретенчету које му је претходно приписивало примитивизам & некомплементарност тзв. УСА тзв. систему тзв. вредности. Миссим, дела говоре много боље од речи.
Пази, кад те у томе подржава овај Че....

Него стварно, где си? Што те нема?

AFord

obaska sto jednostavno ni teoretske sanse ne postoje da se stvar tako resila.
ako ti dete nije bilo siledzija nece znati niti smoci hrabrosti da se svakodnevno bije sa siledzijom.

Che2

slaven je uvek u pravu... samo steta sto je uvijek pogresno shvacen... inace jw dobar k'o lebac, i kao covjek i kao tzv. odvjetnik...    :)

MalaKoala

Quote from: zbunjena on October 19, 2010, 01:46:12 AM
slaven je u pravu, ali ne bas u svakom slucaju.  evo moje iskustvo:

ima tome dosta godinica, moja mala porodica friski, legalni imigranti u us-u  ;)

dete, starije, poslo u skolu. krupnije (po visini) no sto bi se ocekivalo od jedanestogodisnjaka.  njegova sestrica ide u predskolsko (bulija tamo jos nema). mali svaki dan dolazi iz skole nesrecan i nezadovoljan.  najzad nam je priznao o cemu je rec. mali buli, upola manji od njega, a istih su godina, izaziva batine "zadirkujuci" mog sina zbog naglaska uz objasnjenje da treba da se vrati odakle je dosao i da u us-u ne pripada. tri meseca smo (muz i ja) pomno pratili sistem i dogadjanja u skoli. ja sam tri dana godisnjeg odmora uzela, volontirala u skoli da vidim sta se desava.  dete je govorilo istinu.  muz je tri puta isao po dete (i ovo je iziskivalo odsustvovanje sa posla). ustanovili smo da nase dete govori istinu.

e, tad sam preporucila sinu da, kad buli naidje s namerom da zadovolji svoje niske strasti, ga udari, al' da trava ne raste. kako, koji dan i tako to, nije bilo potrebno da se dogovaramo. buli je bio buli svaki dan, te tako ja sledece jutro ostanem kod kuce (jos jedan 'slobodan' dan) da cekam poziv iz skole. znala sam, zvace me da kazu da moj sin bije 'malu decu' i da ce dobiti 'detention'.

moj sin je dobio ne samo 'detention' nego i dva dana suspenzije iz skole.  to mu je jako prijalo. kod kuce nije bilo ni podjebavanja a kamoli zajebavanja.

vice principal mr. a. je zvao da mi objasni da se nista u demokratskom drustvu ne resava pesnicama. spremno sam se slozila, odobrila kaznu koju je moj sin dobio, obecala da cu ga jos kazniti (slagala k'o pas) te obecala da cu skolu tuziti po osnovu diskrimiknacije prema legalnim imigrantima ako i jednom buliju padne na pamet da ubuduce mog sina tretira na takav nacin.

zahvaljujuci mom "nerazumnom" ponasanju, nasa mala princeza ne zna sta je buliizam. srecom, zivimo u malom mestu...

zar niste mogli da razgovarate sa direktorom o tome, prvo?
mislim, malo ti je taj potez bzvzni.

gledah sinoc na ESPN o Kovacevicu, opet...zar nam treba jos takvih Kovacevica?
dokle da se predstavljamo u svetu kao siledzije?  :roll:

ja u tvom postu ne videh da ga je taj mali fizicki zlostavljao. zar to nije moglo verbalno da se obracuna??

Che2

koalice, nasilje je tzv. produzena ruka diplomaCije... nisam ni ja pristalica, ali kada se mora onda je primjereno. 

MalaKoala

Che2

koalica ima ostre zube...     :)

sa 15 god. sam imao slicno iskustvo, problem rijesio oprobanom balkanskom metodom sam. moji nisu nikada ni culi da je problem postojao. necu da davim mojom pricom, ali  smatram da je zbunjena rijesila problem njenog klinca pravilno. i da, mozemo da se slozimo da se ne slazemo.   8-)

zbunjena

rece koala: zar niste mogli da razgovarate sa direktorom o tome, prvo?
mislim, malo ti je taj potez bzvzni.

mogli smo i jesmo.  pravi put je bio da uputim sina u guidance counselling office, sto sam i ucinila.  tamo nista nije postigao. guidance savetnica je pokusala da mu proda muda za bubrege po principu nije to nista, deca se samo sale. preporucila je takodje da dete vodimo kod psihologa ako imamo zdravstveno osiguranje.  imali smo, ali to nije poenta.  moje skromno misljenje je da je buli trebalo da ide kod psihologa. kad se ta vrata nisu otvorila, kucala sam na druga.  razgovarala sa pedijatrom (u stvari familly physician). njena sestra radi kao english teacher u doticnoj skoli.  razgovarala sa komsijama, poznatim i nepoznatim ljudima. nisam stigla nigde. u to vreme verovalo se da je samo fizicko maltretiranje kaznjivo.  po meni, psihicko maltretiranje moze da bude kud i kamo gore od fizickog.

af rece: obaska sto jednostavno ni teoretske sanse ne postoje da se stvar tako resila.
ako ti dete nije bilo siledzija nece znati niti smoci hrabrosti da se svakodnevno bije sa siledzijom.

dete mi nije bilo siledzija ni tad a ni sad (190 cm i 100 kila zive vage u misicima).  tesko mu je palo da udari "malisu", al' je morao da poslusa majku.  tako sta nikad vise nije morao da ponovi.  za to, jednostavno vise nije bilo potrebe.

imajte na umu da govorim o selu gde se svi/sve zna/ju. postoji 8 junior high schools i 4 high schools koje opsluzuju oko 4000 hiljade ucenika.

ne znam da li vam je poznato, ali ovde gde ja zivim svako selo ima svoj board of education. udruzih se sa ostalim majkama, pa je bar nekoliko nas bilo na svakom sastanku board of education.

zbunjena

suma sumarum, postigle smo da u svakoj od tih 12 skola postoji dezurni policajac za vreme odrzavanja nastave.  metal detektore nemamo, za to jos ne postoji potreba. dovoljno je da policijot junosu koji bi da shoot the crap uhvati za uvo i problem je resen. danas, u nasem malom mistu bullies nisu zasticena vrsta.

nasa princeza nije imala problem sa buliizmom. srecna i zadovoljna je zavrsila srednju skolu, a bogami i fakultet.

nas junosa, srecom, nema potrebe da se svakodnevno bori sa siledzijama.  obilaze ga u sirokom luku  :!: i dan danas. (znas ono: ume da udari gde trava ne raste a i majka mu je luda  :lol: )

MalaKoala

zeno, menjaj selo!!

nije vredno ostanka...zaista.
bar bih ja tako uradila...no matter what.

slawen

Quote from: Che on October 19, 2010, 03:17:16 PM
koalica ima ostre zube...     :)

sa 15 god. sam imao slicno iskustvo, problem rijesio oprobanom balkanskom metodom sam. moji nisu nikada ni culi da je problem postojao. necu da davim mojom pricom, ali  smatram da je zbunjena rijesila problem njenog klinca pravilno. i da, mozemo da se slozimo da se ne slazemo.   8-)
Говориш ли енглески и данас са акцентом?

Jelence

Quote from: AFord

Nisam upratila dal si blagoizvoleo izloziti svoj plan u borbi protiv siledzija (pogledala sam prevod i kaze bully = siledžija)?

Znaci nije pesnicenje niti neki drugi oblik fizikalne terapije :)

Sta je?

AFord

a mozda ipak da probas da procitas gorenapisano?

Hate mail

Nemoj, Slawene, naglasak nekad zlata vredi. Za vikend, secam se kao kao kroz izmaglicu secanja, jedna mlada (25) Polish-American budala se navrzla na mene i mog jednookog drugara bas na konto naglaska.

Jelence

Quote from: AFord on October 19, 2010, 05:36:47 PM
a mozda ipak da probas da procitas gorenapisano?

jel pise?

jebote ova ce mi dijagonala doci glave kad tad  :x