News:

SMF - Just Installed!

Main Menu

Bizarni Japanci

Started by zagor te nej, November 25, 2009, 04:29:55 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

zagor te nej

"Prediction is very difficult, especially of the future."
Niels Bohr

Tromotorac

Bili su bizarni i pre, sa njihovim retro-80s-techie-geek-popom. Ova pussifikacija ce vratiti stvari na svoje mesto, kroz generaciju-dve ili pre.
The bums will always loose.

zagor te nej

"Prediction is very difficult, especially of the future."
Niels Bohr

E

Jelence

To su ih Ameri sjebali garant.
I'll tell you something about good looking people: we're not well liked

Jelence

Drugar Turcin je ozenio Japanku (ima vec par godina) pa nam je pricao dogodovstine kad je isao tamo da je prosi itd. Njen otac je izuzetno dominantna licnost u porodici u smislu da vodi racuna o porodici i da je to pitanje casti za njega i njegovu generaciju koliko je posvecen muz/otac.
Jeste, rinta ko konj, ali to su kako se ono kaze zlatne uzde. Zlatno sedlo?
Stagod, od zlata je  ;D

Eh, da se Kinezi nekako obuzdaju, lako je meni za Japance.

Tromotorac

Quote from: Jelence on November 25, 2009, 06:03:01 PM
To su ih Ameri sjebali garant.

Isto ko Nemce. Prosetas li se Berlinom danas, sve gologuz do narkomana.  ::)
The bums will always loose.

Nikola Kiric

iz licnog iskustva (bio u Japanu 4 puta od 2007 naovamo) da odmah kazem da je slika o "bizarnom Japanu" koju uglavnom forsira "zapad" teska laz, proizvod uglavnom rasistickih shvatanja tog istog "zapada". tacno je da ima stvari u Japanu koje su ostatku sveta cudne, ali treba imati u vidu da je Japan mnogoljudna zemlja, pa ako ima nekoliko hiljada muskaraca koje opisuju u gornjem tekstu to je totalno zanemarujuci procenat.

Paramecijum

u mom univerzumu seks sa žutima je zoofilija, ali ćerka mi upisala japanski... i tako to ide u životu.

iDemo

Quote from: Paramecijum on November 25, 2009, 11:35:55 PM
u mom univerzumu seks sa žutima je zoofilija, ali ćerka mi upisala japanski... i tako to ide u životu.
Ti si, bre, u stanju da se u dve reci pokazes u najgorem mogucem svetlu. Istina, znamo se pa i to znamo al' opet - je@i ga - (za)drzi neki pur svoje keksualne preference za sebe - mi smo, bre, ovde fini svet...

Nego, jel' planiras gde ces zeta da vodis kad dodje iz Tokija nekom prilikom?? Nikad ne znas dal' je Exit type ili Guca type. Ili ce - do tada - da izmisle nesto drugo.
I - da - najbolje ako se desi da bude pravoslavac (mislim na zeta buduceg) - gled'o sam onomad neku emisiju o par hiljada Japanaca pravoslavaca - ne secam se tacno o kome se kraju radilo.

Paramecijum

pričaš kao da je "nevoljenje žutih" nešto loše?
Meni je jedan Japanac već bio u kući, jednom, godine 1992. i ostao je nepovređen, tako da mislim da sam odužio dug čovečanstvu u vidu humanitarnog ponašanja.

iDemo

Quote from: Paramecijum on November 26, 2009, 01:39:23 AM
pričaš kao da je "nevoljenje žutih" nešto loše?
Meni je jedan Japanac već bio u kući, jednom, godine 1992. i ostao je nepovređen, tako da mislim da sam odužio dug čovečanstvu u vidu humanitarnog ponašanja.
Ma jok, pricam kao da je oshtra demonstracija "nevoljenje žutih" nesto sto ipak nije politicki korektna stvar.

Nikola Kiric

Quote from: Paramecijum on November 25, 2009, 11:35:55 PM
znaci, ako imas seks sa cerkom nisi samo maloumni incestuozni pedofil, vec i latentni zoofil?

Paramecijum

još jedan ljubitelj žutih... mora da su vas preplavili tamo u Jaostraliji, pa je voljenje istih naprosto nužna pokornost manjine.

Jelence

Quote from: iDemo on November 26, 2009, 01:32:24 AM- gled'o sam onomad neku emisiju o par hiljada Japanaca pravoslavaca - ne secam se tacno o kome se kraju radilo.

'vatas RTS?

iDemo

Quote from: Paramecijum on November 26, 2009, 02:04:53 AM
još jedan ljubitelj žutih... mora da su vas preplavili tamo u Jaostraliji, pa je voljenje istih naprosto nužna pokornost manjine.
Jok, kod mene zutih uopste nema - samo Srilankanci, Indusi, Pakistanci i Bangladeshanci. I, dobro, poneki Afgan... Uz obavezne Libance. Ja sam u seljackom kraju.

Jelence

Quote from: iDemo on November 26, 2009, 01:50:07 AM
Ma jok, pricam kao da je oshtra demonstracija "nevoljenje žutih" nesto sto ipak nije politicki korektna stvar.

Pitalo me dete pre neki dan - mama jer cu ja morati da ozenim srpsku? (tako on kaze Srpkinju)
Kad nisam pala sa stolice.

Jelence

Quote from: iDemo on November 26, 2009, 02:07:31 AM
Jok, kod mene zutih uopste nema - samo Srilankanci, Indusi, Pakistanci i Bangladeshanci. I, dobro, poneki Afgan... Uz obavezne Libance. Ja sam u seljackom kraju.

Po tonu bih rekla da si ti to sad dao listu kandidata za svoje zetove  ;D

iDemo

Quote from: Jelence on November 26, 2009, 02:08:59 AMPitalo me dete pre neki dan - mama jer cu ja morati da ozenim srpsku? (tako on kaze Srpkinju)
Kad nisam pala sa stolice.
Tako ti je to kad se druzite samo sa Srbima. Em zivi u strahu da ce ga roditelji naterati da 'ozeni srpsku' em - i pored sve vashe muke -ne nauci srpski (jer deca pricaju samo engleski). Pa koliko sam te puta ucio da treba da se druzite i sa drugima a ne samo i jedino sa nashima... Cccccc...
Sto bi rek'o Psiho (ili je to bila njegova gospodja) - mi smo dobri sa svima & shirokih pogleda al' moje dete nesto ne voli da se druzima sa 'Ciganima' - kaze da mu se gade...

iDemo

Quote from: Jelence on November 26, 2009, 02:10:39 AMPo tonu bih rekla da si ti to sad dao listu kandidata za svoje zetove  ;D
Mlako, mlako...

Paramecijum

ma kakvo je vreme došlo, dobro je da zet hoda na dve noge...

Jelence

Quote from: iDemo on November 26, 2009, 02:12:41 AM
Tako ti je to kad se druzite samo sa Srbima. Em zivi u strahu da ce ga roditelji naterati da 'ozeni srpsku' em - i pored sve vashe muke -ne nauci srpski (jer deca pricaju samo engleski). Pa koliko sam te puta ucio da treba da se druzite i sa drugima a ne samo i jedino sa nashima... Cccccc...

Pa jeste, ucio si, ali cujes sta kaze Wiz za prave mudrosti treba po 5 godina da se zalepe.

Quote from: iDemo on November 26, 2009, 02:12:41 AM
Sto bi rek'o Psiho (ili je to bila njegova gospodja) - mi smo dobri sa svima & shirokih pogleda al' moje dete nesto ne voli da se druzima sa 'Ciganima' - kaze da mu se gade...

Ja sam imala problem da ga upisem u skolu gde su svi obojeni i Kinezi... Zvuci poznato?  ;D
(Znas kako kazu imenjaci - to smo svi mi  ;D )

Wiz

Quote from: Jelence on November 26, 2009, 02:19:50 AMPa jeste, ucio si, ali cujes sta kaze Wiz za prave mudrosti treba po 5 godina da se zalepe.

kako kome, kako kome...

Quote from: Jelence on November 26, 2009, 02:19:50 AM
Ja sam imala problem da ga upisem u skolu gde su svi obojeni i Kinezi... Zvuci poznato?  ;D
(Znas kako kazu imenjaci - to smo svi mi  ;D )

Bem vas tolerantne... U Beogradu ako nemaš pravoslavnu krštenicu u džepu, a kamoli ako si Kinez oli Parin zet, dobiješ smesta štanglu u glavu.

Paramecijum

U Beogradu se Kinezi i Japanci ne podnose... ne da ih trpaš u isti koš.

iDemo

Quote from: Paramecijum on November 26, 2009, 02:32:39 AM
Pa kako ti vidis razliku izmedju njih je@ote??? Po tome sto se ne podnose? To nije losa ideja...

Wiz

To se možda oni međusobno razlikuju, za ove sa štanglama sve je to jednako žuto.

Nije se ni čuditi... Evo, i za Srbe u svetu prosto kažu da su Srbi, a ja razlikujem najmanje tri vrste Srba:

Obični Srbi

Turbo Srbi (to su oni koji veruju da su ono što im kaže TV dnevnik u pola 8, postmoderna vrsta Srba koja identitet može promeniti na dnevnoj bazi uz pomoć daljinskog upravljača)

Srbi Kvalitetlije (iliti Kvalitetni Srbi, to su oni što veruju da su Rusi, što implicira da Srbi, u stvari, ne postoje)

iDemo

Quote from: Wiz on November 26, 2009, 02:36:51 AM
To se možda oni međusobno razlikuju, za ove sa štanglama sve je to jednako žuto.

Nije se ni čuditi... Evo, i za Srbe u svetu prosto kažu da su Srbi, a ja razlikujem najmanje tri vrste Srba:

Obični Srbi

Turbo Srbi (to su oni koji veruju da su ono što im kaže TV dnevnik u pola 8, postmoderna vrsta Srba koja identitet može promeniti na dnevnoj bazi uz pomoć daljinskog upravljača)

Srbi Kvalitetlije (iliti Kvalitetni Srbi, to su oni što veruju da su Rusi, što implicira da Srbi, u stvari, ne postoje)
A Elitni S(v)rbi?

Wiz

Ma koji elitni, ne postoji to (najelitniji su ovi obični). Svrbi su, u mojoj terminologiji, ovi kvalitetlije, ti što veruju da su Rusi.

iDemo

Quote from: Wiz on November 26, 2009, 03:30:00 AM
Ma koji elitni, ne postoji to (najelitniji su ovi obični). Svrbi su, u mojoj terminologiji, ovi kvalitetlije, ti što veruju da su Rusi.
Dobro je, vazno da smo rashcistili to sa metodoloshkog, epistemoloshkog i ostalih oloshkih aspekata...

Wiz

Moguće da ima još neka podvrsta, ali ove su glavne. Treba obratiti pažnju da Turbo Srbi mogu preko noći da se pretvore u Srbe Kvalitetlije. Ali, razlika ostaje. Turbo Srbi mogu da postanu i nešto drugo po komandi, ne samo Rusi. To je razlog zbog koga KGB (vika se FSB) na platnom spisku drži isključivo Kvalitetlije i neke "obične".

amans

zvuci nekako poznato  8)
We're lost, but we're making good time.

amans

Quote from: Paramecijum on November 26, 2009, 02:04:53 AM

Zakljucila sam da sam totalni daltonista jer, posle dugogodisnjeg proucavanja boje koze "zutih" i "belih" (a o "crvenima") da ni ne govorim, ja nikakvu razliku ne vidim. Ponekad zapazim "crne" ali cim malo posvetle, meni isti ko manjevise svi koji su se ovde upisali. A najzuce bice na svetu je bila moja cera kad se rodila. Daklem, volim zute samtako i iz sve snage.
We're lost, but we're making good time.

iDemo

Quote from: amans on November 26, 2009, 06:22:18 AM

zvuci nekako poznato  8)
Mora da Japanci vicu Kinezima "Dole cetnici" a Kinezi Japancima "Dole ustashe" i tako se ponosno ne podnose.

Paramecijum

Ne znam šta da vam kažem, ali moja kćerka koja preferira Japance, bez greške pravi razliku u odnosu na Kineze... ili ne pravi, ja nikad nisam otišao tako daleko da proverim.
U pripremi za štampu, rase se razlikuju po procentu cijana u licu; tj, kod bledoputih cijana nema, pa ga belci imaju vrlo malo, žuti malo više, indusi i crvenokošci i cigani drastično više, a crnci naravno najviše.
Svojevremeno sam bio nekoliko puta angažovan da radim pripremu za štampu za CD Sinana Sakića, pošto sam ja jedini iz okruženja proizvođača istog umeo da napravim da se ne vidi toliko da je ciganin. To mu je bio jedini uslov. A ja samo izvučem cijan iz crvene i dobijem belca mrvicu preplanulog.
Hoću da kažem, da postoje nijanse i da ima ljudi koji mogu da ih uhvate, ali ja se ne bih toliko udubljivao. Belci su ionako ugrožena vrsta; jedva da ih ima 11% na planeti Zemlji. Jeste da drže 80% bogatstva i proizvode 90% neekoloških otpadnih materija, ali su ipak manjina koja nestaje.

Pareski do

Quote from: Nikola Kiric on November 25, 2009, 11:33:53 PM
iz licnog iskustva (bio u Japanu 4 puta od 2007 naovamo) da odmah kazem da je slika o "bizarnom Japanu" koju uglavnom forsira "zapad" teska laz, proizvod uglavnom rasistickih shvatanja tog istog "zapada". tacno je da ima stvari u Japanu koje su ostatku sveta cudne, ali treba imati u vidu da je Japan mnogoljudna zemlja, pa ako ima nekoliko hiljada muskaraca koje opisuju u gornjem tekstu to je totalno zanemarujuci procenat.

Мене је одувек фасцинирао њихов друштвени став према децентности , на пример то да се на ТВ-у не сакрива женски полни орган већ стидне длачице  xrotaeye као и она луда порњава која се оснива на народним веровањима (о жени морнара која општи с октоподом итд.)

Уопште не доносим вредносни суд о томе, чак напротив, занимљиво ми је с академске тачке гледишта.

E

Quote from: Pareski do on November 26, 2009, 02:27:02 PMкао и она луда порњава која се оснива на народним веровањима (о жени морнара која општи с октоподом итд.)

Уопште не доносим вредносни суд о томе, чак напротив, занимљиво ми је с академске тачке гледишта.
xrofl

Wiz

Quote from: Paramecijum on November 26, 2009, 07:18:13 AM
Ne znam šta da vam kažem, ali moja kćerka koja preferira Japance

Moj deda je 8 godina proveo u Japanu kao ratni zarobljenik u WWI i totalno se primio na njihove fazone. Kad god gledam film "Rising Sun" Šon Koneri me podseti na dedu. Za njega su No. 1 bili Japanci, pa 10 redova prazno, pa ostali narodi.

Paramecijum

ko zna, možda jednog dana završim u japanskom staračkom domu...

Wiz

Quote from: Paramecijum on November 26, 2009, 03:34:52 PM

Na neviđeno mogu da se kladim da je to mnogo bolje nego završiti u srpskom. Mada... Bem ga, ne znam je l' oni imaju staračke domove ili je tamo običaj da s starci sami koknu.  xjap

E

Bogami ako je Pari ovo 50 u avataru broj godina taj staracki dom i nije tako daleko  :mrgreen:

Wiz

Ma folira se, bliži je on 60-toj. xfrog

Ana

Quote from: Paramecijum on November 26, 2009, 03:34:52 PM

U to skoro da možeš da se kladiš

Pareski do

Quote from: Wiz on November 26, 2009, 03:33:21 PM
Quote from: Paramecijum on November 26, 2009, 07:18:13 AM
Ne znam šta da vam kažem, ali moja kćerka koja preferira Japance

Moj deda je 8 godina proveo u Japanu kao ratni zarobljenik u WWI i totalno se primio na njihove fazone. Kad god gledam film "Rising Sun" Šon Koneri me podseti na dedu. Za njega su No. 1 bili Japanci, pa 10 redova prazno, pa ostali narodi.

Како је доспео чак тамо? Ратујући за Немце у Папу Новој Гвинеји?

Wiz

Quote from: Pareski do on November 26, 2009, 03:55:55 PMКако је доспео чак тамо? Ратујући за Немце у Папу Новој Гвинеји?

Ne, kao austrougarski podanik u mornarici. Pošto ga je bolela patka da ratuje "za švabe" predao se žutima prvom prilikom.

Paramecijum

znači, wiz, ti si potomak kukavice, slabića i izdajnika?

Ivan_D

Ja bih samo da napravim malo poredjenje.

prosecan Japanac IQ = 107 

prosecan Srbin IQ = 89

Vise-manje potvrdjena informacija i na terenu i na testovima.

If you dine with the devil bring a long spoon.

Paramecijum

ma hajde, pa svaki narod UVEK ima prosečnu inteligenciju 100, a ako nije tako onda testovi nisu prilagođeni mentalnom socijalnom ili kakvom god sklopu. Nije taj prosek zadata norma, nego je ona izvučena iz realnog stanja.

Recimo, testovi na defektološkom fakultetu u Beogradu pre 20 godina pokazali su da su sve žene 10% gluplje od muškaraca, a onda je neko shvatio da su test pravili muškarci  i da su nesvesno učitali sopstvenu matricu. Ne može Japanac da testira Afrikanca ili belac aboridžana...

Ivan_D

Nema svaki narod prosecan IQ od 100.
Takve stvari uce po skolama kod nas, inace apsolutno netacno. Valjda ni sam ne mozes da verujes u to.

Inace, ne znam kakav je to mentalno-socijalni skup koji bi bio presudan za rezultate univerzalnog testa inteligencije.

Ivan_D