News:

SMF - Just Installed!

Main Menu

"Ima 20 godina, a bori se protiv narko kartela"

Started by indie, October 24, 2010, 06:21:38 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

indie

Ima 20 godina, a bori se protiv narko kartela
is - 22.10.2010. - 23:41
Ona je niska 20-godišnja studentkinja koja lakira nokte u pink, nedavno je rodila sina i veruje u pacifizam...
Upoznajte Marisol Vales, novog šefa policije u najozloglašenijoj zoni Meksika, gde se narko karteli obračunavaju svakodnevno, a stanovništvo živi u neprekidnom strahu.

ŽENE - Meksički grad Praksedis Gvadalupe Gverero, na granici sa Teksasom, ratna je zona narko kartela. Studentkinja kriminologije Marisol Vales još nije uhapsila nijednog člana narko bande, ali njena hrabrost da se prihvati mesta šefa policije zaprepastila je svetske medije. Dolina Huarez, za koju je nadležna, ima desetak gradova i sela gde kriminalne grupe terorišu policiju i stanovništvo.
Gradonačelnik grada Hoze Luis Gverero tvrdi da je Marisol imala najbolje kavlifikacije za ovaj posao, koji se širom celog Meksika karakteriše kao ,,smrtna kazna". Marisol je mesecima razmišljala da li da prihvati ponudu, a onda je posle razgovora sa porodicom prelomila.
Njen tim biće sastavljen od 13 ljudi, od kojih će devet biti žene, imaće samo jedna patrolna kola, tri automatske puške i pištolj.
- Svi su uplašeni i to je prirodno. Radimo ovo zbog novih generacija ljudi koji se više neće plašiti - rekla je Marisol.
Tim koji je oformila fokusiraće se na nenasilne načine rešavanja problema.
Do sada je najveće probleme pravio kartel Sinaloa. Taj kartel je najveći u svetu, a njegov vođa Guzman prošle godine se našao na Forbsovoj listi najbogatijih ljudi. Ova zona je tranzit za transport kokaina, kanabisa i drugih vrsta narkotika.
Neki se već pitaju da li su pravi muškarci izumrli. Marisol veruje da je za ovaj posao neophodan ženski duh.

http://www.24sata.rs/vesti.php?id=82605
'на љуту рану - љуту траву..!'

Superhik

Master plan - boriti se protiv najmocnijeg narko-kartela nenasilnim sredstvima.
Backup plan - tim od 13 ljudi, sa jednim kolima, tri puske i pistoljem.

Odbijam da poverujem da je ovo istinita vest, pre ce biti da je novinarska treba-shif-necim-vec-ispuniti zajebancija.

Ako, pak, u nekom ludilu, istinita jeste, duboko verujem da je Marisol, sirotica, ozbiljno bolesna.
Tipujem na manijakalnu depresiju ukrstenu sa blagim autizmom.
Ili je, jednostavno, na nekim tezim drogama.

Superhik

Ah. Tek sad videh koji je izvor. Dzaba sam slova tupio.

AFord

ovo je prenesena vest. neki dan sam je citao negde na Yahoo/Associated Press.
moja procena je da se radi o selendri koja je stavila Marisol za mesnog serifa.
za borbu sa narko kartelima se koristi federalna policija/vojska itd.
ovih 13 velicanstvenih su tu da organizuju saobracaj i odrzavaju mir i red u mestu.

Superhik

U tom slucaju u obzir dolazi i shizofrenija. Ili ono sto se u ranoj psihijatriji nazivalo histeria.

slawen

Шта ли ће да јој ради Гузман? :mrgreen:
We take no cash unless we cash justice for you! Are you listenin' to me? I'm givin' ya pearls hеrе!

Superhik

Pa, verovatno da je leci od histerije. Metodama koje je pomenuta rana psihijatrija propisivala.
xrotaeye

Hate mail

Guys, you're missing the most important angle.

Let's start a pool.
"You! Yes, you! Stand still, laddie!"

zagor te nej

"Prediction is very difficult, especially of the future."
Niels Bohr

AFord

ma kakvi. Marisol je izasla iz anonime neke meksicke prigranicne selendre.
sada samo treba da se 'ne mesa u svoj posao' pa meseci taman dok ugovori dil za knjigu, mozda neki film iitd.
naravno i da ceka da joj dodje neki prosac i odvede je u grad...

indie

slawen

Quote from: AFord on October 24, 2010, 06:13:30 PM
ma kakvi. Marisol je izasla iz anonime neke meksicke prigranicne selendre.
sada samo treba da se 'ne mesa u svoj posao' pa meseci taman dok ugovori dil za knjigu, mozda neki film iitd.
naravno i da ceka da joj dodje neki prosac i odvede je u grad...
Marisol - Entrada
We take no cash unless we cash justice for you! Are you listenin' to me? I'm givin' ya pearls hеrе!

Daisy

Više volim da mi se neko izveštačeno osmehne, nego da se spontano izdere na mene.

indie

cisto da isprobam (svoj) bafer
28k mrtvih za 5g
samo u toj oblasti
ne..?

Superhik

(plasticna) Ruza i Pendrek na astalu. Next to kompjutera. A iza ledja armory, sa za akciju pripravnim pancirom. I 'pametna sam do jaja' naocare.

Ushicen sam kompozicijom.

Superhik

A pare bih dao da mogu da vidim sta pise na onom A4 papiru, dole-levo od Gospe..

indie

a sta joj pise na grudima na kosulji
sta ce onaj kabl do gospe
de joj je data-kabl do printera
sta joj ona kavkazijanka pokazuje prstom
a onaj tex-mex levo snima
i onaj mali i yaj sto snima se mrste
sto joj je razdeljak na levo
i koji je kurac vesna pesic trazila tamo..?!?
(etc etc)

:)

hate, kazi mu da nije u pravu...

indie

Narko bande ubijaju redom
25. oktobar 2010. | 10:32 | Izvor: Tanjug

Sjudad Huarez -- U Meksiku se dogodilo više brutalnih ubistava za koja se sumnja da su počinile narko bande.

U nedelju je 13 lica ubijeno u klinici za odvikavanje od droge koja se nalazi u mestu Tihuana, koji je jedan od centara narko kartela.

Lokalna policija je navela da je u kliniku upala naoružana grupa za koju se sumnja da pripada narko bandi, javile su agencije.

Još dve žene i dečak tinejdžer su ubijeni takođe u nedelju u severnoj meksičkoj državi Koahuila.

Oni su stradali od unakrsne vatre u sukobu dve neidentifikovane naoružane grupe, saopštili su policija, vojska i tužilaštvo te meksičke države, javio je Rojters.

Meksiko je još u šoku od ubistva 14 tinejdžera, koje se dogodilo u petak prilikom upada grupe naoružanih ljudi na jednu rođendansku proslavu u gradu Sijudad Huarezu, koga u Meksiku smatraju epicentrom rata narko kartela.

Na licu mesta je poginulo 12 osoba , a dve su kasnije podlegle povredama.

slawen

Daisy

Više volim da mi se neko izveštačeno osmehne, nego da se spontano izdere na mene.

indie

Hate mail

Tromotorac

Ma jok, sve je to biggoted propaganda. Meksiko je OK. Free open borders now...
The bums will always loose.

slawen

Hate mail

Tromotorac

The bums will always loose.

Jelence

I'll tell you something about good looking people: we're not well liked