News:

SMF - Just Installed!

Main Menu

Sta se ovde desilo?

Started by Jelence, November 18, 2010, 06:46:46 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Jelence

Gledam onaj topik dole koji sam otvorila u vezi Kineskinje (Azijatkinje, whatever, ma svi su oni Kinezi) koja mi je udarila kola, i pitam se sta se ovde na forumu desilo.

Dogadjaj je tipican kao i mnogi godinama unazad koji bih podelila sa cyber drugarima. Nije prvi put da delimo ovde price slicnog tipa. Godinama unazad razgovor bi - cini mi se - isao potpuno drugim tokom. Danas se od 33 posta na prste jedne ruke mogu izbrojati oni koji govore o temi. Ajd' sto ne govore o temi, nego sto je ogroman broj postova interno prepucavanje i kojekakva napusavanja i svrsavanje u noseve. Stavise, po mom licnom merilu ima cak i gorih a to su ironisanje i podmuklo podjebavanje.

I to naravno nije prvi put... Ni za svadjalice, ni za podmuklice.

Ja nekako racunam zar je dotle doslo, pa sa prijateljima se tako ne razgovara. Odnosno, ako se ovde tako razgovara (nova moda, sta li), ja ne zelim da budem deo toga.

Sta se desilo? Sta se promenilo?

Ne znam kako se ostali svet oseca po ovom pitanju... Ali meni je sve ovo vec pomalo na vr' kurca... Da li iko ima slicna razmisljanja i ako ima sta cemo da radimo po tom pitanju?

Ako nema onda znaci samo meni smeta, sto opet predstavlja neka druga resenja...

Bilo kako bilo - mislim da je dosta bilo.

Sta vi kazete?
I'll tell you something about good looking people: we're not well liked

Che2

"Homo homini lupus."     xjap
Srbija - SampiJon Galaksije u Tenisu 2010!

Superhik

@Che, prijatelju, aj odmori malo, Tita ti. Nije bas svaka lopta na penal namestena, veruj mi. Casna Titova..

@Jelo, sta se desilo? Da smo mali, ko sto nismo, pohrlio bih da ti odgovorim - "Govno se obesilo! Ko zino.."
..al' sam omatorio, profinio, pa cu da preskocim.
Elem, sta se desilo?
Ocito, ova forma komunikacije je u krasni racku otisla.
A nostalgija se ich ne pika.
Do the math.

slawen

Quote from: Jelence on November 18, 2010, 06:46:46 AM

Хммм.... Јел' се сећаш да сам пре неког времена на сваки твој пост одговарао непријатељски, провокацијом, вређањем, без икакве намере да причамо о теми? Истовремено, и ти си јела гомна vice versa. Јел' ти било лепо? Није, наравно. На крају смо престали да причамо, нас двоје, што значи и да сам ја престао да се серем на сваки твој пост и остали су могли да дишу.

Е, сад је ту дошао један који ради то исто, додуше џиберијана style, али у односу на све присутне изузев оног Миодрага (кога наводно доживљава својим духовним оцем, а овај се томе за сада не противи, ма колико га то спуштало) и без икакве намере да престане.

Не могу да тврдим да та вашка поступа заправо са намером да ово овде растури. Огрешио бих душу, можда и није толики ништак, мада ће пре бити да је инкапатибилан за такав пројекат. Можда чак и није свестан последица, то је у ствари један дебил са поремећеним доживљајем стварности кога је немогуће на било који начин унормалити; он ово овде доживљава као бојно поље, броји човек своје замишљене бодове које је освојио у сељачком надјебавању и свршава кад кога испровоцира да падне на његов ниво (сети се теме о bullies, кад смо закључили да ма колико се добро дете спустило на ниво насилника, стока увек може ниже).

Но, без обзира на намере, својим изметом дефинитивно је загадио место. ТО се променило.

Оваква места су изразито осетљива по том питању. Ево, и СуперХ каже да га је време помало прегазило (4рум 7К, не СХ) али и мене је, па се некако подударамо. Нисам сигуран да је Пара у праву кад одбија да џукца елиминише. То би тренутно помогло, свакако, а ако је судбина 7К да се упарложи и усмрди услед недостатка зунзаре која ће да пецка Атину, so be it.
We take no cash unless we cash justice for you! Are you listenin' to me? I'm givin' ya pearls hеrе!

tarana

ne znam šta ćemo. i meni je doqrčilo.
ne razumem ovog malog, al' ne razumem ni one što se primaju na provokacije iz vrtića.

AFord

malog pothitno banovati i to je to. 
a mi cemo opet ici kroz sinusoidu, cas cemo se lepo druziti, cas ce nam bivati dosadno, i tako u krug.

Jelence

Quote from: Jelence
Ajd' sto ne govore o temi, nego sto je ogroman broj postova interno prepucavanje i kojekakva napusavanja i svrsavanje u noseve. Stavise, po mom licnom merilu ima cak i gorih a to su ironisanje i podmuklo podjebavanje.

I to naravno nije prvi put... Ni za svadjalice, ni za podmuklice.

Hate mail

Jesmo lepo ttrazili da se debil banuje? Para nece. I tako...
"You! Yes, you! Stand still, laddie!"

Jelence

Naravno.
Svako tera vodu na svoju vodenicu...

urbana

sta je bilo, sta je bilo, sta je bilo?
odo' da vidim topik (mada nisam bas redovan posetilac foruma, ali kad nas kinezi urnisu, tu sam rada da se umesam :))

Che2

vi drugovi psovanjem majki ljudima koje ine poznajete ste daleko bolji kandidati za banovanje. onaj ljigavi odvjetnik je i misku opsovao majku prije par nedelja iz cista mira. to je neljudski posebno kada postoji tzv. ignore button.

Hate mail

Nema kad se gleda Blekberijem. Uzas.

Tromotorac

Quote from: slawen on November 18, 2010, 09:03:13 AM

Хммм.... Јел' се сећаш да сам пре неког времена на сваки твој пост одговарао непријатељски, провокацијом, вређањем, без икакве намере да причамо о теми? Истовремено, и ти си јела гомна vice versa. Јел' ти било лепо? Није, наравно. На крају смо престали да причамо, нас двоје, што значи и да сам ја престао да се серем на сваки твој пост и остали су могли да дишу.

Е, сад је ту дошао један који ради то исто, додуше џиберијана style, али у односу на све присутне изузев оног Миодрага (кога наводно доживљава својим духовним оцем, а овај се томе за сада не противи, ма колико га то спуштало) и без икакве намере да престане.

Не могу да тврдим да та вашка поступа заправо са намером да ово овде растури. Огрешио бих душу, можда и није толики ништак, мада ће пре бити да је инкапатибилан за такав пројекат. Можда чак и није свестан последица, то је у ствари један дебил са поремећеним доживљајем стварности кога је немогуће на било који начин унормалити; он ово овде доживљава као бојно поље, броји човек своје замишљене бодове које је освојио у сељачком надјебавању и свршава кад кога испровоцира да падне на његов ниво (сети се теме о bullies, кад смо закључили да ма колико се добро дете спустило на ниво насилника, стока увек може ниже).

Но, без обзира на намере, својим изметом дефинитивно је загадио место. ТО се променило.

Оваква места су изразито осетљива по том питању. Ево, и СуперХ каже да га је време помало прегазило (4рум 7К, не СХ) али и мене је, па се некако подударамо. Нисам сигуран да је Пара у праву кад одбија да џукца елиминише. То би тренутно помогло, свакако, а ако је судбина 7К да се упарложи и усмрди услед недостатка зунзаре која ће да пецка Атину, so be it.

Lepo receno.
The bums will always loose.

Pijanista

Ali meni je sve ovo vec pomalo na vr' kurca...

A ja sve ove godine mislio da si ti zensko.
Ah da, da se vratimo na temu. Koncentrisite se na istu i:

Tromotorac

Ja pak smatram da neodgovoreni komentari uzimaju life of their own, i da stoga ignorisanje idiota je na nasu opstu stetu.  Trigloditu se treba najjebati majke, banovati ga, ili napustiti diskusiju.

Taking higher road je u domenu feel good lalalend. Real life is quite low & dirty.

Jelence

1. Svi smo mi imali prilike da imamo posla sa budalama. Ja imam i pisano priznanje negde gore, kao i sam postupak kako je stvar prestala. Hateova (i slicne) reakcije ne znace da je njima cela stvar teze pala, nego da im slabije polazi za rukom da se kontrolisu.

To je bese definicija ludila, jel tako? Ponavljati isti postupak a ocekivati drugacije rezultate.

2. Zao mi je sto ce ovo sad da se pretvori u jos jedan topik o Cheu. Onaj drugi deo koji je kao sto vec ponovih po mom misljenju mnogo vise zabrinjavajuci prolazi potpuno neptimeceno. Da li ga samo ja primecujem? Da li je moguce da samo meni smeta?!?!

Oh, shit...

Pijanista

QuoteZao mi je sto ce ovo sad da se pretvori u jos jedan topik o Cheu.

Pa nije se pretvorio, to je bio od pocetka.

Jelence

You've missed the point, my dear...

Tromotorac

A ti bese uber-tolerantna prema svemu i svacemu, i samo ti mi ne valjamo?

slawen

Quote from: Jelence on November 18, 2010, 06:10:01 PM
1. Svi smo mi imali prilike da imamo posla sa budalama. Ja imam i pisano priznanje negde gore, kao i sam postupak kako je stvar prestala.
Oh, dear...
Да, да... тако је.
We take no cash unless we cash justice for you! Are you listenin' to me? I'm givin' ya pearls hеrе!

AFord

Quote from: Jelence on November 18, 2010, 06:10:01 PM
2. Zao mi je sto ce ovo sad da se pretvori u jos jedan topik o Cheu. Onaj drugi deo koji je kao sto vec ponovih po mom misljenju mnogo vise zabrinjavajuci prolazi potpuno neptimeceno. Da li ga samo ja primecujem? Da li je moguce da samo meni smeta?!?!

vec treci put postiras isto. ako te nesto boli napisi konkretno sta ko koga, ne ostavljaj nam da nagadjamo. Moje (neironicno i nepodmuklo zajebantsko) misljenje je da su ove diskusije sa sve diskutantima bez Chea bile ovakve vec punu deceniju. Ako ti se ne dopada drustvo, to je OK, ali ne ocekuj da se svi menjamo, da pisemo drugacije, da raspravljamo na drugaciji nacin.
Sa Cheom nista od gorepomenutog nije moguce. Nazalost. Cak ni ironicna i podjebljiva zajebancija...

Che2

drugovi, diskusije su otvorenog tipa. zivimo u demokraCkom svijetu jel'te, pa dakle svako ima pravo da iznese svoje misljenje. oni kojima se ne dopada imaju ignore button opciju. ne vidim u cemu je problem?!     :idea:

Hate mail

Che2

problem je u miladinovoj bulji... zato se vrti kada sjedi.

p.s. nego da se vidi ko je taj kreten za ban-ovanje.... mada tebi to ne pada tesko, imas iskustvo.

Hate mail

Che2

takvog pederastog bi te vjerovatno vise intrigirao moj cale... mada ta vrsta "dobrocinstva" mu nije u karakteru.     :mrgreen:

tempo

Quote from: Che on November 18, 2010, 10:18:09 PM
mada ta vrsta "dobrocinstva" mu nije u karakteru.     :mrgreen:

da, da... mama ti je puno galantnija po tom pitanju.
kad sam cuo da triglav nije u crnu goru, tri dana sam plako

Jelence

Quote from: AFord
vec treci put postiras isto. ako te nesto boli napisi konkretno sta ko koga, ne ostavljaj nam da nagadjamo.

Sama cinjenica da treci put pisem isto i dobijam odgovor kakav dobijam je prilicno interesantna.

Ne znam sta jos da napisem, na koji jos nacin da objasnim da pored direktnih napada i prepucavanja postoje i podmukla podjebavanja?

Jel to nije dovoljno jasno receno? Kako bolje da objasnim? I koji deo?

Moje (neironicno i nepodmuklo zajebantsko) misljenje je da su ove diskusije sa sve diskutantima bez Chea bile ovakve vec punu deceniju.

A ja na ovom topiku tvrdim upravo suprotno!

Che-ova je bilo i bice. Kad smo preziveli Pericu koji je stvarno bio smor par ekselans sve ostalo je 'ladna voda.

Ono sto je za mene novost i to vrlo neprijatna... Joj nemoj da ponovim i peti put...

Ako ti se ne dopada drustvo, to je OK, ali ne ocekuj da se svi menjamo, da pisemo drugacije, da raspravljamo na drugaciji nacin.

Da li bi mogao da mi citiras deo u kojem trazim i ocekujem, po tvom misljenju, da se svi menjate?

Moje pitanje je "sta se desilo". Ja ne mogu da dajem medicinu ("menjajte se") ako ne znam sta je dijagnoza. Mozda medicina za boljku nije "menjajte se" uopste. Ja to u ovom trenutku neznam.

Sa Cheom nista od gorepomenutog nije moguce. Nazalost. Cak ni ironicna i podjebljiva zajebancija...

Che je najmanji problem...

Cini mi se da se vrtim u krug.

DA LI IKO IMA POJMA OVDE O CEMU JA GOVORIM??

Ko na brodu ludaka... Ili na brodu intelektualaca, sa samo jednim ludakom na njemu. Whatever.

Jelence

Quote from: Tromotorac on November 18, 2010, 06:29:32 PM
A ti bese uber-tolerantna prema svemu i svacemu, i samo ti mi ne valjamo?

I sad zamisli mene uber-tolerantnu da mi nesto bas za pravo smeta? Koliko se tu presla crta, sta mislis?

I ne, for the record, ja ne bih isla dotle da mi vi ne valjate. Mozda ne valjamo vise jedni drugima, recimo.

Ponavljanje jedne iste stvari koju ocigledno drugi ne primecuju niti im smeta je poprilicno frustrirajuca, pogotovu kad se desava sa drustvom sa kojim sam tako dragovoljno provodila zajedno sve ove godine...

Kad bismo igrali igru "call it what it is" ja bih ovo mesto nazvala svojim omiljenim mestom okupljanja. Ne JEDINIM, da se razumemo, ali OMILJENIM.

Godinama smo delili ovde nesto, meni se cini iskreno jer sam sa vama podelila mnoge price o sebi i svom zivotu, cesto samo sa vama. Postoji deo mog zivota koji je posvecen bas ovoj grupi ljudi, ne pasuje nigde drugo. Pa zaboga samo od pocetka ove godine ovde sam provela skoro 23 dana...

Ja sa strancima ne pricam kao sto bih pricala ovde, iako nikoga od vas licno ne poznajem (onog privremeno odsutnog ne racunam). Onog mog Lalosa volem ko da mi je rod rodjeni, na primer, a oci mu nikad nisam videla. Pa ovo nase ludo dete sto ga vozaju okolo po NY. Bas zato sto je tako blentav. Zenski deo ansambla da ni ne pominejm. Bila sam ko luda od srece kad nam se Hik vratio, joj njega tek sto volem. S godinama sam cak i Paramecijuma zavolela, sto je stvarno znak ozbiljne devijacije.

A Danijele su dolazile i prolazile.

I sad, usred te idile, odjednom su stvari drugacije. Prvo kao malo sitno potprcavanje, a zatim stvar poprima razmere.

I vise to nije to...

Ja se pitam kojjesadovokurac, a vi udariste po Cheu...

Bili smo na istim talasnim duzinama... Ko je brkao po stanicama?

Jelence

PS. Da li ti je sad mozda malo jasnije, af?

Pijanista

QuoteJa se pitam kojjesadovokurac, a vi udariste po Cheu...

Che2

"za dobrim konjem prasina se dize...", uvijek bilo...      8-)

Jelence

Jelence

Quote from: Che on November 19, 2010, 05:24:48 AM
"za dobrim konjem prasina se dize...", uvijek bilo...      8-)

Za prasinu nisam sigurna ali za ovo da se radi o konju si u pravu  :mrgreen:

AFord

Quote from: Jelence on November 19, 2010, 04:11:41 AM

meni ko suza al' rekao bih da tebi nije.
eto nesto se desilo, ko zna sta a i kakve ima veze?
mozda smo se mi promenili a moza si se ti promenila pa ti stvari koje ti ranije nisu smetale sada bodu oci.
i sta sad? hoces da se menjamo? hoces? neces?
da zabranimo podjebljiv ton?

posle kako sama kazes 23 dana ove godine provedenih ovde doslo do zamora materijala.
idi, izduvaj se malo, zaboravi na ovo mesto, radi nesto drugo pa se vrati za nedelju, dve, mesec, dva...

tarana

nema izduvavanja!
ima da sedi tu!
i moj materijal se zamorio pa nejdem nikud!

ne znam šta nije jasno? ni na sc-u se nije svršavalo u nos. kace meni smučilo, šta dalje da se priča?
od kad to među inteligentnim ljudima jedan poluidiot može da napravi razdor?
meni lično trabunjanje ne smeta.naslušo sam se i većih dileja.
razumem i to da nekom smeta.
ali doqrtza više sa spominjanjem matere, babe, i raznim drugim izdrkavanjem!
mož biti ne znam kako pametan, takvim pristupom ispadaš prilično prost.
ako ne umeš ništa pametnije da smisliš, onda mož biti i da nisi baš tako JAKO pametan.

AFord

slazem se. prosto ne shvatam da neko zeli da se spusta na taj nivo...

tempo

ja ne razumijem o cemu se ovde razgovara.
ono sto razumijem je da ovdje ima jedna budala, preciznije kreten, od koje niko nema nikakve koristi, a koja iritira bar pola diskutanata. da se ovakva situacija desi u 3d che bi dobio solju vruceg samara i bio bi izbacen naglavacke sa dodatnim pogonom u vidu noge u guzicu, a ovde... ovde mu svrsimo mami u nos, kad ga vec moderator ne banuje ili bar ne brise idiotarije koje krembil pise.

Che2

drugovi, rad sam suociti se sa bilo kojim od vas pojedinacno ili ako 'ocete grupno... udaranje petama u dupeta vam ne gine svakako.      :)

p.s. tarance, nemo' da mislis da si mnogo pametniji od drugih... ne valja se.     :)

Tromotorac

Quote from: Jelence on November 19, 2010, 04:11:41 AM

23 dana! Wow.

Gledaj, bilo je i meni cudno pre 2-3 meseca kad sam postirao moj (45 minuta star) dozivljaj na putu do posla kad sam za dlaku izbegao velik sudar, post koji su miskop, govance a i potom i ostala regularna ekipa instant kritikovali kao "gle hvali se da ima automobil, sa kojim se vozi na posao". Bilo iznenadjenje, ali trajalo 2-3 minuta.  I sta onda?  

Nikakva drugarska kritika diskutantima tu ne pomaze. Samo mozes da kalibrises svoja ocekivanja. Nezadovoljstvo cinizmom na forumu nije zbog toga sto smo mi takvi, nego zato sto ti ocekujes da budemo drugaciji. (Uff, ovo zvuci kao da si ti sastavila). 23 dana si tu, mora da si nekakvu vrednost dobla zauzvrat (btw. ako treba, Ivan D. moze da naplati za svoje usluge, moj deo je bezvredan pa ga dajem zabadava... za ostale neznam)

Deal with the world the way it is, not the way you want it to be.

Hate mail

Gde god zabasa Tejles Vulgaris - tragovi mu smrde necovjestvom.

tempo

Quote from: Che on November 19, 2010, 03:50:53 PM
drugovi, rad sam suociti se sa bilo kojim od vas pojedinacno ili ako 'ocete grupno... udaranje petama u dupeta vam ne gine svakako.      :)

p

aj da ti se mi grupno suocimo sa mamom, a ona nek udara petama u dupeta

Hate mail

Che2

hatemi druze, dobio si etiketu da si seljacina i prostak. zasluzeno svakako, ali mozes da se uljudis pa ti se mozda i oprosti... mlad si, a i perspektivan.

Hate mail

More mame ti ga surduknem retardirane.