News:

SMF - Just Installed!

Main Menu

par dana u Swerige

Started by nobody_, January 13, 2011, 06:47:58 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

nobody_

Interesantna je zemlja ovih vikinga... Mnogo je drugacije nego u americi, sve je minijaturno, autoputevi su mnogo uzi i nekvalitetniji... I svakako sve je mnogo skuplje.  :x

Skupoca odrazava nekakav kvalitet zivota ustolicen kroz vekove... Zivi se mnogo sporije, cini se mnogo kvalitetnije. Nema nikakve zurbe, sve se odvija mirno i dostojanstveno. Emocije nisu zastupljene (barem ne vidljive) u ponasanju vikinga, radije ugladjenost i neverovatno dobro izgradjeno kucno vaspitanje.  xjap

Kako se mi, peopleus balkanikus razilikujemo strasno od ovih peopleus nordikus... Kao nebo i zemlja!

(primetio sam da sirom zemlje svedije ima jako mnogo mcdonalds restorana... mcdonalds na vikinski nacin!)  xrofl
_______

Sedim trenutno u hotelu u Mjalbi-u, to je jedno malo mesto udaljeno 30ak km od Linkopinga i prebiram po tastaturi machechima shapama ovu temu. Nisam znao da je su u Linkopingu bili glavni pogoni firme SAAB, koja se proslavila ne po automobilima, nego po avionima i avionskim motorima. Tamo je bio glavni dizajn centar svedske avijatike, koja je bila jedna od najjacih na svetu (SAAB je proizvodio i avione, nemam pojma da li ih jos uvek proizvodi).

_nobody_

Superhik

Proizvodi.
Saab JAS39 'Gripen' multirole fighter je vec petnaestak godina izvozni hit svedske vojne industrije. U nasem okruzenju ga lete Madjari, Hrvati merace, a i Sutanovac je nacuo, pa ga pominje.

nobody_

Yebi ga, Ypsilone... SAAB je firma ljuta, ovde, po Linkopingu svuda (po drvecima, sa strane puteva, na nekakvim stubovima-nosacima) vise raznorazne letelice (danas sam se "preselio" u Linkoping iz Mjolby-a, mnogo mi daleko da vozim)...

Ali mnogo su interesantnije mladjane svedjanke... One, iako ne znaju da teraju tenak, znaju da teraju nesto drugo (da teraju kera?!)...  xdrinka

Moj direktor (koji je asfalter, isto divlja mackica) je pre dva dana otisao u bar... Tamo mlade svedjanke, jedva punoletne, istetovirane, i dobrano pierce-ovane... On ih je posmatrao, a kada su dve od njih pocele da se zvalave, culo se glasno zveckanje metala...  xremyb

(mojban bi mogao nesto da nam kaze o tome, on je bio ozenjen "svedjankom"...)  xtwak

_nobody_

tempo

kad sam cuo da triglav nije u crnu goru, tri dana sam plako