News:

SMF - Just Installed!

Main Menu

Only in AmeriKuh

Started by Hate mail, January 26, 2011, 07:18:45 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Tromotorac

Uh, tu je najveca verovatnoca da naletis na interesantan komsiluk.
The bums will always loose.

slawen

... an elderly woman... A voodoo priest allegedly placed the candles on the floor around the bed on Saturday after a woman paid him $300 to perform a ceremony with a sexual component, that was meant to bring her good luck....

Опалио је за срећу. :mrgreen:
We take no cash unless we cash justice for you! Are you listenin' to me? I'm givin' ya pearls hеrе!

Hate mail

Da domjetnem samo da sam na uvid jos morao da predam bank statements/bank letters sa svih savings i brokerage racuna koje sam tada imao - sa kompletnim balansima (!), zatim poreske records za prethodne 3 (tri) godine, employer letter iz HR-a sa navedenim iznosom plate i bonusa za tu godinu (Katie did a bang-up job on that one, adding to the total the "second" little bonus we unexpectedly received in 2007, due to buying a very large FX brokerage shop the year prior, and having to move our new, consolidated cross-firm fiscal year by one quarter "up" - thus the 2nd bonus), pismo-preporuku iz firme (my boss's boss is my buddy from my 1st job, so I had him do it) i jos neke gluposti (neke i nisam stigao da prikupim kao recimo friend/acquaintance pismo-preporuku C-level lika & mog dobrog drugara iz prethodne, 2nd firme). Mislim da su plata, bonus(i) i oni jebeni balansi (te fakt da sam na ono nedozvoljeno pitanje odgovorio sa "Yes, my family is of Christian heritage" sto je gospodja Byrne protumacila kao "da" a ja tako uspeo i da zadovoljim njene irske katolicke frustracije/fiksacije i u isto vreme maestralno izbegao da se licno deklarisem pripadnikom necega tako besmislenog, trivijalnog...) ucinili svoje ("cinis 'voliko").

Komsiluci su uvek interesantni.

Ja bih voleo da nikad i ne dolazim u kontakt sa drugim ljudima i njihovim odioznim idiosyncracies, osim kada me pritera. Nazovi(te) me asocijalnim, ali od onih vasaka u zabavistu (age 4) ja sam nekako prestao biti humanistom.

Taj jebeni kontakt sa ozracjem je izgleda nemoguce izbeci, bio ti usred brown stucco cookie-cutter-homes-dotted sleepy suburbia tamo u AZ ili usred ovog mravinjaka. Licno, na fakt da mi, kada me verni Victor bas ne vozi kuci, 20 ljudi dise za vrat i da ne mogu da prdnem a da to neko ne cuje ili bar oseti - gledam kao na trade-off za mogucnost da uzimam velike pare ne koristeci nista osim mozda pola mozga. Te da ne moram cak ni sam, od svoje muke, da se vracam kuci posle svega toga. Only in New York.

A ako me ko nadrka, 2,000m u krug ima 50-100 blue chip konkurentskih firmi sa kombinovanim GDP-om nekih kontinenata koje imaju razumevanja za takve situacije.
"You! Yes, you! Stand still, laddie!"

Tromotorac

Ja sam ti simpleton from sleepy suburbia, pa ne shvatam sta si u stvari hteo da kazes sa svim onim qualification & jumping thru hoops da bi rentao stan kod irske gazdarice. Zivis u prestiznom kraju? Christian neighborhood? Crime free? People free?

Kako god, da sam i ja u NYC verovatno bih i ja poput tebe izbegavao ljude. Ovde to nije potrebno.

Pijanista

http://www.reuters.com/article/2011/02/26/us-texas-scholarships-idUSTRE71P25M20110226

Texas group to offer college scholarships to white men

(Reuters) - Members of a new Texas association are starting a college scholarship program for a group of students they say do not have as many scholarship options as others -- white men.

Colby Bohannan, a student at Texas State University in San Marcos, and some friends have formed the non-profit Former Majority Association for Equality, which will provide the scholarships. The idea was that there are many scholarships geared toward helping minorities and women attend college, and there are also scholarships for people from certain religions or from certain families. But Bohannan thought his demographic group was missing.

"We know that we're going to be receiving some vicious attacks, from people claiming that we are racists, or promoting some bigotry-filled agenda," Bohannan said on Thursday.

Starting this summer, the association plans to provide as many as five $500 scholarships to deserving white men who have at least a 3.0 grade point average, Bohannan said.

"Our aim is actually just to help students," he said. "We are not trying to jump on any political agenda or bandwagon."

Non-Hispanic whites are, in fact, a minority in the state of Texas. Census numbers released earlier this month show that they make up about 42 percent of the state's population, down from more than half just ten years ago.

To qualify for the group's scholarship, applicants have to be able to prove that they are at least 25 percent Caucasian," Bohannan said.

"We're not looking for blond-haired, blue-eyed, stereotypical white males," he said. "My feeling is that if you can say you're 25 percent Caucasian, you're Caucasian enough for us."

Hate mail

Quote from: Tromotorac on February 27, 2011, 05:22:41 PM
Ja sam ti simpleton from sleepy suburbia, pa ne shvatam sta si u stvari hteo da kazes sa svim onim qualification & jumping thru hoops da bi rentao stan kod irske gazdarice. Zivis u prestiznom kraju? Christian neighborhood? Crime free? People free?

Kako god, da sam i ja u NYC verovatno bih i ja poput tebe izbegavao ljude. Ovde to nije potrebno.

1. Nadam se da mi ne imputiras da sam te nazvao "simpletonom iz sleepy suburbie". Ukoliko se auto-deklariras, I beg to differ but who am I to.
2. Nadovezivao sam se na vec zapoceti diatribe (my topic, my diatribe) o tome kako je seemingly zahtevno bilo izrentati jedan obicni jebeni stan krajem 2007. a ovo delimicno glede & u svezi prethodno pomenutih slabih izgleda da se tu kod mene desi onakav jedan voodoo incident.
3. Neighborhood jeste skoro iskljucivo Christian. Ima i Jevreja a neke od matorijih cesto pod ruku izvodim uz ili niz neke stepenice kad se bas zateknem u blizini dok oni namilaju da sidju ili se uspnu uz iste.
4. Voleo bih da vidim kako neko u NYC misli da uspe da izbegne ljude. That's some skill! :mrgreen:
5. Tamo kod tebe nije potrebno jer koliko sam video, a priznajem da sam permanentno pod utiskom ovog mravinjaka, i nema nikoga na ulici?

slawen

We take no cash unless we cash justice for you! Are you listenin' to me? I'm givin' ya pearls hеrе!

Hate mail

Daisy

Više volim da mi se neko izveštačeno osmehne, nego da se spontano izdere na mene.

Pijanista

http://www.cnn.com/2010/US/12/21/white.persecution/index.html?hpt=C1

They point to these signs of racial anxiety:

• A recent Public Religion Research Institute poll found 44% of Americans surveyed identify discrimination against whites as being just as big as bigotry aimed at blacks and other minorities. The poll found 61% of those identifying with the Tea Party held that view, as did 56% of Republicans and 57% of white evangelicals.

• More colleges are offering courses in "Whiteness Studies" as white Americans cope with becoming what one commentator calls a "dispossessed majority group."

...

Tromotorac

http://chronicle.com/article/In-Talk-to-Governors-Bill/126543/

Jos zanimljivi su komentari (uglavnom profesori i ostali 'akademski' employees - bibliotekari, administratori, itd) na ovaj clanak - kao da si na b92 forumu!

Hate mail

E

Quote from: Hate mail on March 06, 2011, 08:25:36 AM
Oh, boy... at least I'll get to collect my bonus (end of April)...

http://www.cnn.com/2011/LIVING/03/06/judgment.day.caravan/index.html?hpt=C1
"We see people that unfortunately give us the other finger" xrofl
" We are not bunch of crazies"  xrofl
Oh Lord!

E

Ivan_D

Quote from: slawen on March 02, 2011, 09:33:00 PM
Ride of her life

Koliko god mi se drakonske kazne za petty-thefts u Americi ne svidjaju (tj odvratne su mi), toliko volim sto zlocine protiv zdravlja drugih nazivaju pravim imenima. U ovom slucaju attempted murder - sto i jeste.

U Holandiji prosle godine neki prljavi marokanski klinac pricao sa pijanim beskucnikom, dok je njegov ortak sve to snimao kameron, da bi kasnije to stavili na youtube, i onda ga gurnuo kanal u sred zime, posle cega su smejuci se otisli

http://www.dumpert.nl/mediabase/989041/9fd3ad5e/speciaal_voor_advokatenkantoor_teurlings_ellens.html

I bogzna kako se uzburkala smrdljiva islamska komunita kad ga je godinu dana posle incidenta konacno privelo na razgovor.
If you dine with the devil bring a long spoon.

Pijanista

Ilinojis ukinuo smrtnu kaznu.

Tromotorac

People's Republic of Illinois.

Pijanista

Ja podrzavam ovaj progresivni korak.

Tromotorac

Zasto ne ostale progresivne korake kojima PRI koraca?

Pijanista

Na ostale se nisam obazirao. Govorim o ovome. I jedini razlog je mogucnost greske. (ne verujem u sanktiti of lajf). Ako se ne varam, smrtna kazna je skuplja za drustvo, tako da taj argument otpada. Oni koji bi bili pogubljeni ce sad da popuse dozivotnu (verovatno bez pomilovanja) i to je to.

Tromotorac

Illinois je jednopartijska drzava, i trenutno daleko progresivnija od NY i CA. Njihovi planovi u vezi drustvene potrosnje, taksacije su kompletno counterintuitive, a gun policies veoma populisticke. Skoro je Rahm Emanuel, sada Chicago mayor-elect, rekao da ne vidi nikakav problem u reparacijama za ropstvo. Utrkuju se u nenadjebivosti, i ova promena zakona je deo toga. Imas nekoliko Dem politicara na raznim polugama vlasti, koji se medjusobno ne podnose.

Trenutno iz Wisconsina & Indiane beze u Illinois (uglavnom Dem. senatori), ali kad krene picvajz u Illinoisu (a krenuce signurno) bice bezanija na sve strane, ukljucujuci i Wisconsin.

Pijanista

Jbt, da vezemo ovu temu sa onom "Ameri pokajtesja" stvarno dolaze smutna vremena. U sta se pretvara nekad progresivna zemlja.

Tromotorac

Unrleated - 82 percent of US schools may be labeled 'failing

kako je uopste moguce terati status kvo pored ovakvih rezultata? Da li je zaista jedini moguci cilj ocuvanje sindikalnih uredjenja bez obzira sto je drzava u raspadanju?

http://www.google.com/hostednews/ap/article/ALeqM5gPmjfDMN5nHOpeSIZYLwkVfKAHGQ?docId=c7dc0757afd54b5ca2836c00de44535f

82 percent of US schools may be labeled 'failing'(AP) – 1 hour ago

An estimated 82 percent of U.S. schools could be labeled as "failing" under the nation's No Child Left Behind Act this year, Education Secretary Arne Duncan said Wednesday.

The Department of Education estimates the number of schools not meeting targets will skyrocket from 37 to 82 percent in 2011 because states are toughening their standards to meet the requirements of the law. The schools will face sanctions ranging from offering tutoring to closing their doors.

"No Child Left Behind is broken and we need to fix it now," Duncan said in a statement. "This law has created a thousand ways for schools to fail and very few ways to help them succeed."

Duncan delivered the news in remarks to a House education and work force committee hearing, in urging lawmakers to rewrite the Bush-era act. The law was established in 2002 and many education officials and experts argue it is overdue for changes.

President Barack Obama has highlighted reforming the act as a priority for his administration, and both Democrats and Republicans have agreed that it needs to be changed — though disagreements remain on how.

The current law sets annual student achievement targets designed with the goal of having all students proficient in math and reading by 2014, a standard now viewed as wildly unrealistic.

Duncan said the law has done well in shining a light on achievement gaps among minority and low-income students, as well as those who are still learning English or have disabilities. But he said the law is loose on goals and narrow on how schools get there when it should be the opposite.

"We should get out of the business of labeling schools as failures and create a new law that is fair and flexible, and focused on the schools and students most at risk," Duncan said.

The Department of Education said its estimate was based on four years of data and the assuming all schools would improve at the same rate as the top quartile.

"Even under these assumptions, 82 percent of America's schools could be labeled 'failing' and, over time, the required remedies for all of them are the same — which means we will really fail to serve the students in greatest need," Duncan said.

Copyright © 2011 The Associated Press. All rights reserved.

AFord

skolstvo je u Americi otislo u qrac. Sve se zasniva na M&A aktivnosti - i.e. dovodjenju skolovanih mladih ljudi iz ostatka sveta.
Ako hoces dobru naobrazbu za decu plati privatnu skolu. Ako te zanima 'besplatna' drzavna opet moras da platis, nema dzabe.

Sa druge strane i skolski sistem treba raskantati sa sve tim sindikatima.

Tromotorac

U medjuvremenu, u Wisconsinu:

Pijanista

Wisconsin Capitol locked down as state Assembly takes up bill
.
.
.

Tromotorac

Hate mail

Potpuno za ocekivati, bilo gde i svugde gde nastupi situacija sa otimanjem istog broja jedinki oko sve manje gomile proteina, oktana, novcanih jedinica, perli, fertilnih zenki...

Tromotorac

Kad su ovako nesto radili bitter clingers Tea Party people? Koju skupstinu su oni  zauzimali?

Republican Politicians Taunted After Voting In Wisconsin!

Hate mail

Ne pratim ja bas svaki drustveni fenomen.

Pijanista

"I ovo je nase!" Uzviknuse radnici u skupstini krnje SFRJ. i dodase "Hocemo Slobu!".
"Ziveo Savez Komunista. Zivela radnicka klasa" Odgovori Sloba i doda "A sada svako na svoj radni zadatak".
"Verujemo Slobi" Rekose radnici u erotskom zanosu i odose na radni zadatak.

Hate mail

U stvari, kao i sve, i to je side effect smanjujuceg tanjira.

Pijanista

Tanjir sve manji a dupe sve vece. Zapaljiva kombinacija.

Tromotorac

Tea Party ljudi nisu nikad trazili tudji tanjir, samo da im se drzava skine sa grbace.

Hate mail

Pa to je to. To je zero sum game. I want, you want, he wants, she wants, they want, we want - all want the same.

U biti, grupE se otimaju oko tanjira. Jedni trenutno drze tanjir, drugi trenutno traze da ga otmu. There's only one tanjir, thus groups fight. Same phenomenon, one currency, one market, zero sum game.

Trenutni (ne samo sada nego in general, u svakom trenutku) ownership je of lesser import.

Tromotorac

OK, moze tako da se gleda.

I Marks i Micheal Moore tvrde da tanjiri pripadaju "narodu". Back to 1917...

Pijanista

Marks je koliko znam smatrao da drzava treba da narodni tanjir raporedi tom istom narodu kako ona smatra da treba. Ziveo ovaj u mom avataru.

Tromotorac

Jeste. Marks je takodje rekao da diktatura proleterijata treba oruzanom borbom da oduzme tanjire onima koji ih poseduju, pa da ih potom deli. Nesto u stilu sto su Chegevara i Fidel radili.

Ivan_D

QuoteTrenutni (ne samo sada nego in general, u svakom trenutku) ownership je of lesser import.

tzv legalni ownership je zaista of lesser importance u nestabilnim vremenima. Nestabilna vremene nastaju periodicno, i citave imperije su propadale bez da je aktualna vlast bila u stanju ista da uradi da to spreci (dakle, kakva god da je vlast bila, nista ne bi mogli da urade) - jednostavno je splet vanjskih okolnosti takav s vremena na vreme.

Dalje, postoji law of diminishing returns. Gagarin vice (i cudim mu se) "aaaa, nece da rade, lenji su, vidi mene" itd. itsl. Naravno ima i toga, ali periodicno nastaju vremena kad jednostavno nema posla, mogu citave grupe ljudi da se trude koliko hoce i posla opet nece biti, niti ce oni biti u stanju ista korisno da proizvedu.
E, u takvim situacijama, zavisno od mnogo faktora kao sto su mentalitet naroda, velicina akumuliranog bogatsva (sto je vece - duze ce trajati da tenzije i nemiri pocnu), razvijenost osecaja solidarnosti itd.; mozes ili da budes hard-liner i testiras prag tolerancije tih "sto nece da rade" (u stvari tih za koje nema posla) ili mozes preventivno da se odreknes dela kolaca u njihovu korist i tako sprecis nemire, kriminalitet itd.

Hate mail

Dok se kolac/tanjir sukcesivno smanjuje.

Tromotorac

Gde sam ja rekao ili insinuirao "vidi mene"? Ja vrlo retko isticem ista licno, ponajmanje da se pokazujem poslom, kucom, paystubom ili bilo cime.

Da me nisi pomesao sa nekim drugim forumdzijom?

Hate mail

Awwww, cute.

Facts of life are that we all 1. have jobs, 2. paystubs, 3. kuce ili vec nekakva stanista, 4. et alia.

Ako gadjas u kakvog specific forumdziju ne primetih nigde da je neki cifre pominjao/la vec samo common ground stvari pobrojane ovde malo iznad. So, like, please explain.

AFord

Quote from: Ivan_D on March 10, 2011, 08:19:39 PM
Dalje, postoji law of diminishing returns. Gagarin vice (i cudim mu se) "aaaa, nece da rade, lenji su, vidi mene" itd. itsl. Naravno ima i toga, ali periodicno nastaju vremena kad jednostavno nema posla, mogu citave grupe ljudi da se trude koliko hoce i posla opet nece biti, niti ce oni biti u stanju ista korisno da proizvedu.

ovo nije tacno. Da, slazem se da postoje vremena ekonomskih kriza kada se velicina kolaca smanjuje ali potrebe za robom, uslugom uvek postoje. Dakle i u teskim vremenima se oni sposobniji, mozda samo i najsposobniji snadju, dok drugi propadnu ili cekajuci da im se struka povrati, ili jednostavno cekajuci da se velicina kolaca toliko poveca da za svakog bude ponesto.

Ivan_D

Quote from: Tromotorac on March 10, 2011, 08:23:40 PM
Gde sam ja rekao ili insinuirao "vidi mene"? Ja vrlo retko isticem ista licno, ponajmanje da se pokazujem poslom, kucom, paystubom ili bilo cime.

mislio sam na "vidi mene kako sam vredan"    :)     (as in hard working)

Ivan_D

Quote from: AFord on March 10, 2011, 08:40:40 PM
Quote from: Ivan_D on March 10, 2011, 08:19:39 PM

ovo nije tacno. Da, slazem se da postoje vremena ekonomskih kriza kada se velicina kolaca smanjuje ali potrebe za robom, uslugom uvek postoje. Dakle i u teskim vremenima se oni sposobniji, mozda samo i najsposobniji snadju, dok drugi propadnu ili cekajuci da im se struka povrati, ili jednostavno cekajuci da se velicina kolaca toliko poveca da za svakog bude ponesto.

Pa nisi negirao nista sto sam ja rekao. Naravno da ce onim sposobnijim uvek da bude bolje. U dobrim vremenima je dobro i manje sposobnim, te ne moraju da dobijaju "milostinju" od onih sposobnijih (kroz razne donacije, kreiranje totalno bespotrebnih poslova socijalne beneficije itd), u losim vremenima je sve drugacije.

AFord

pa dobro ali ni 'law of deminishing returns' nema veze sa ovim gore :)

Tromotorac

Quote from: Ivan_D on March 10, 2011, 08:47:29 PM
Quote from: Tromotorac on March 10, 2011, 08:23:40 PM

mislio sam na "vidi mene kako sam vredan"    :)     (as in hard working)

Opet gresis. Ja nikad nisam isticao ni da sam hard working, niti obratno. Nadji gde sam ikad napisao "vidi mene kako sam.... [anything]".

Tromotorac

A drugo, ovi magarci u Wisconsinu, su government employee unions koji nece izgubiti poslove, ako guverner ima cime da im skrese neke od njihovih beneficija. Njihov sindikat je taj koji hoce da sacuva bargaining rights, po cenu gubitka radnih mesta (sta njih briga, oni ocuvavaju vlast).

Inace govt./public sector employees u Wisconsin-u, dakle ovi isti ucitelji koji rade u K-12 obrazovanju koja je 89% failure, zaradjuju u proseku $120K / year sa beneficijama. Ne racunajuci policajce i vatrogasce. Ostali non-public sector u Wisconsinu imaju prosecnu zaradu ok $65k.

Niko od ovih sto protestuju, ako nisu dovezeni busevima iz Illinoisa, nije bez para, posla i krova nad glavom. 

To je sto citav ovaj cirkus i cini "Only in Ameirkuh"!

Pijanista

Smrt, smrt, O, SMRT sindikatima!