News:

SMF - Just Installed!

Main Menu

Only in AmeriKuh

Started by Hate mail, January 26, 2011, 07:18:45 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Hate mail

Utah lawmakers propose M1911 as official state gun

http://news.yahoo.com/s/ap/20110126/ap_on_re_us/us_utah_state_gun

I komentar:

Weeping Orange Boner 3 minutes ago

You Yanks have more than a couple screws loose

It's been great fun watching the steady and rapid decline of your country.

"You! Yes, you! Stand still, laddie!"

Tromotorac

Ne razumem u cemu je problem?

Utah voima 24 simbola kojim obelezava svoju istoriju, kulturu, proostore, i zele da dodaju jos jedan simbil. 1911 je poznat model, kojeg su izgleda u Utah natives izumeli. Nista lose u ovom.

Nama odavde Bloomberg deluje kao simbol americke dekadencije.
The bums will always loose.

Hate mail

Pre 2 nedelje se cela zemlja prenerazila jer je a congresswoman prosteljena kroz glavu nasred ulice.

Nekako je momenat tacky.

Pre par godina je u jednoj drugoj drzavi zamalo proslo stavljanje religijskih simbola na registarske tablice.

Guns. And Bibles. That's what we need.

Suludo.

Hate mail

"Would you like Freedom fries with that, Sir?"

Tromotorac

Tacky moment?  Wow, to kao ono na TV Dnevniku "ovo su bile vesti za 4. maj koji za nas nikad nece biti isti dan kao ostali".

Ti bi prvi trebalo da znas da je kreacija "tacky/inappropriate moments" izum da se putem diskorsa kontrolise mass behavior.

Kao npr. sitting together & prom night at SOTU je dizajnirano od powers to be da maskira koliko je preCednik nepopularan, i koliko je malo demokrata ostalo u kongresu u odnosu na proslu godinu, te da se republikancima stavi brnjica na lice.

The politics of dancing...

slawen

Quote from: Tromotorac
Kao npr. sitting together & prom night at SOTU je dizajnirano od powers to be da maskira koliko je preCednik nepopularan, i koliko je malo demokrata ostalo u kongresu u odnosu na proslu godinu, te da se republikancima stavi brnjica na lice.

Или су баш одабрали овај тренутак за такво што....
Читао сам да су у Аризони, беше, где је била ова задња пуцњава, пет-шест дана после легализовали право тамошњим академцима да по кампусу носе оружје, додуше испод одела.
Да не кажем тоге.
We take no cash unless we cash justice for you! Are you listenin' to me? I'm givin' ya pearls hеrе!

Hate mail

The politics of Freedom fries.

Tromotorac

Quote from: slawen on January 26, 2011, 07:48:56 PM
Quote from: Tromotorac

Или су баш одабрали овај тренутак за такво што....
Читао сам да су у Аризони, беше, где је била ова задња пуцњава, пет-шест дана после легализовали право тамошњим академцима да по кампусу носе оружје, додуше испод одела.
Да не кажем тоге.

Evo ja sam na licinom mestu, i to nije tacno.

Prosle godine smo na referendumu izglasali ustavni (AZ state) amandman za conseal carry weapon bez permita, medjutim to i dalje podrazumeva regulaciju nosenja oruzja na kampusima, privatnim biznisima ili 1000ft u radijusu skola. Ako me npr zaustavi policija preko puta skole, i nadje na meni skriveno oruzje, mogu svasta da urade - oduzmu oruzje, oglobe, uhapse...

Mnogo ima buke, propagande i otvorene neistine na sve strane. Zapad ima drugaciju kulturu glede cuvanja i posedovanja oruzja. Pogled na svet i zivot iz NYC ugla nije jedini.

slawen

Да, да, ово за Аризону је било да се допусти ношење оружја у кафанама, а за оружје по колеџима je било нешто друго (Вирџинија, можда? Кад пронађем, поставићу, ако не заборавим).
We take no cash unless we cash justice for you! Are you listenin' to me? I'm givin' ya pearls hеrе!

Hate mail

Pre nekoliko meseci jedan mi nudi posao. Goldman Sachs. Gde? "Salt Lake City". I'm still here...

Pijanista

Quote from: Hate mail on January 27, 2011, 01:19:20 AM
Pre nekoliko meseci jedan mi nudi posao. Goldman Sachs. Gde? "Salt Lake City". I'm still here...

Mogao si da imas harem tamo. I Bibliju u tri dela (Ono, "The book of morons")

slawen

@ Gagarin: Eво, нашао сам (кликабл) у Тајмсу; био си у праву, то још нису закони, још увек су само предлози (за разлику од оног о оружју по кафанама (а где жеш са пиштољем, него у кафану) који је гувернер већ потписао:

In Arizona, the liberalization of gun laws has accelerated over the last two years, after Jan Brewer, a Republican, succeeded Janet Napolitano, a Democrat, as governor in 2009, putting Republicans in control of both the Legislature and the governor's office.

In the last two weeks, two bills were introduced relating to the right to carry guns on college campuses, one allowing professors to carry concealed weapons and one allowing anybody who can legally carry a gun to do so.

"Here in Arizona, it's very difficult to change the culture," said Hildy Saizow, president of Arizonans for Gun Safety. "But we're going to try."

slawen

Oно, заправо, што је мени интересанно јесте да је Џон Браунинг рођен 23. јануара тамо неке године, а држава Јута је прогласила 24. јануар за дан Џона Браунинга.
:mrgreen:
Једино ако за ових 150 година није дошло до померања календара....

Daisy

Više volim da mi se neko izveštačeno osmehne, nego da se spontano izdere na mene.

slawen

Daisy

Quote from: slawen on January 27, 2011, 11:52:56 AM
?
ma na wiki piše greškom da je ovaj Jutac rođen 21-og januara ...

pa sam to izbris'o ... nemam mogućnost da izbrišem poruku ... ostali samo dugmići ostala samo jedna tačkica
Više volim da mi se neko izveštačeno osmehne, nego da se spontano izdere na mene.

slawen

Ах, та Википедија....
Кад једног дана некоме падне спејс шатл у авлију, биће то због погрешних података на Википедији.

Tromotorac

Juce sam postirao na pogresnoj temi, potom izgubio post. Da probam ponovo...

Zakonom je sada dozvoljeno nosenje oruzja u lokale gde se toci alkohol, ukoliko vlasnik lokala to dozvoljava. I dalje postoji primat vlasnika biznisa da odluci da li ce njegov biznis biti weapons free zone, ili ne.

Isto kao sto na ulazu u Ikeu stoji nalepnica da je zabranjeno unosenje oruzja, tako moze da bude nalepnica i na ulazu u kafanu i tu je gotova prica.

Statisticki gledano, ovde je opao broj nasilnog kriminala odkad je dozvoljeno law abiding gradjanima da se naoruzaju. Za razliku od npr. Chicaga gde je postenom svetu zabranjeno nosenje oruzja, i gde su samo kriminalci naoruzani - tamo se mnogo vise gine nego ikad.

slawen

I would have expected they go with the Glock 19 with extended mag.

Tromotorac

Heh, citao si komentare u threadu?

Ako mislis na onog kretena, koristio je Glock 17. Anyways, glupa sala.

slawen

Хах...

Šeribana Ibić (42) iz Beograda nađena je mrtva juče u 7.30 u šumi pored autoputa Beograd-Zagreb, u blizini Kliničko-bolničkog centra "Bežanijska kosa". Zbog sumnje da je prethodne večeri Šeribanu Ibić zadavio pertlom, uhapšen je njen nevenčani suprug sa kojim ima petoro dece Hambija Berišaj (44). Motiv zločina je navodno ljubomora jer je Berišaj tvrdio da je ženu zatekao kako se ljubi sa njegovim najboljim drugom.

Sherrybanni & Chambye... rightdog?

Tromotorac

Heheh, ovakvih pickaranja nema u AZ. Tu gde je 80% ljudi naoruzano, ljudi se mnogo redje upustaju u tuce.

Isto sa pljackom i nasiljem. Jedino mesto u PHX gde su hronicni napadi i ubistva, jeste oko Arizona State University, weapons free zone, gde studentkinje, deca od 18-24 god. idu ocigledno nenaoruzana.

AFord

definitivno zanimljiv pogled na stvari...

i u Teksasu se prica o zakonu kojim bi se dozvolilo nosenje (sakrivenog) oruzja na univerzitetima. Nekako sam se bojao da cu deci uskoro morati da kupim mobilne kad eto vidim da ce pistolji biti prvi. Da ne idu bez zastite.

slawen

... a Chicopee Police spokesperson said that for someone to be charged with simple assault and battery the attack must occur in the presence of a police officer.

:shock:

Tromotorac

Sindikalno udruzenje sluzbenih lica ne popusta vec vekovima.

Hate mail

Quote from: slawen on February 24, 2011, 10:04:57 PM
... a Chicopee Police spokesperson said that for someone to be charged with simple assault and battery the attack must occur in the presence of a police officer.

:shock:

Video sam to. Nisam znao sta da mislim.

Mozda je key word ovde "simple"?

slawen

Колико сам ја упратио, они (тамошњи керови) ово третирају као прекршај (мисдеминор), а не као кривично дело (фелони), па је ту за покретање поступка неопходан предлог оштећеног.
Нешто је слично и код нас, али не по тој подели (прекршај/к.д.) већ за нека лакша к.д. као и за нека тежа кад је учинилац члан породице.
Међутим, искрен да будем, мене је овај видео силно узнемирио (за разлику од момака који наручују да им се долије каХва док нагарављени крмак хефта оног малецког несрећника), а верујем и још неке госте или раднике речене кахване (мада је 2 АМ) што је довољан разлог да се ово третира као фелони.
Колико бих ја, међутим, одавде могао рећи на основу снимка, чини ми се да и у тој Чикопичкиматерини полиција ради ИСТО као и у Чајетини. То јест, не меша се много у свој посао.

Јеботе, ко би рекао да је та Амерука толико србизована?

Hate mail

Da je belac zavarivao onog babuna vec bi SWAT team uhapsio celo to mesto a Sharpton bi urlao ovde po ulici, mediji bi objavljivali dan i noc slike "vicious attacker"-a i bilo bi specijalnih emisija na znamenitim TV stanicama o tome kako je moguce da manjine i dalje tako strasno pate.

Tromotorac

Pa kad ima profesionalnog bukacha za preCednika...

Pijanista

slawen

Не знам, док гледам ово, некако ми се пред очима руше.... нећу овде, да не кварим забаву.

Tromotorac

Video je zaista disturbing.

Kad sam ja svojevremeno bivao u Dennisu u 2am, srecom, svi su bili miroljubivi. Danas taj Dennis i ceo taj mall ne postoje, zatvoreni jos 2002.

Hate mail

The upside je da je ovde totalno moguce baviti se poslovima cistog genija.

slawen

Ај хоуп со.
Зипа овог:

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Hate mail

Hate mail

Ako si rad nagledati se muka uzurpatorskih vrsta koje napucuju ovaj (nas) deo Severnoamerickog kontinenta, onda bih ti preporucio ovaj saIt (paj' ovoga, i taj pipkao neko dete... od jedno 17.5)...

http://www.thesmokinggun.com/buster/florida/some-parts-us-redneck-actually-considered-religion

Pijanista

:|

Ovo nesto kao "Poslovni sekretar"

AFord

sta drugo reci do 'survival of the fittest'.
U dennis ne zalazim a ovo dvoje su posteno dobili po picci. ne znam sta je prethodilo pumpanju ali u najmanju ruku su se 'sirili' sto je kokoska i nastavila i kada je decko dobio batine.

sta ovaj video treba da pokaze? da su crnci zivotinje? da su belci mucenici? da je denis u 2am pun ko oko te vredi investirati u firmu?

Tromotorac

Trebalo je da dokaze Assault & Battery.

....where is the policeman, when you need one....

Hate mail

Sto se mene tice, video je presented "as is".

AFord

mozda mi se ucinilo...
ne znam sta te tera da uopste i citas, kamoli gledas, ovakve vesti. Dva i vise pavijana se sepure pred ribama. ovaj svet retko srecem i vidjam niti imam zelju.

slawen

Quote from: AFord on February 25, 2011, 01:49:59 AM
ovo dvoje su posteno dobili po picci

Iznenađenjima nikad kraja.

slawen

Quote from: Tromotorac on February 23, 2011, 05:59:22 PM
Heheh, ovakvih pickaranja nema u AZ. Tu gde je 80% ljudi naoruzano, ljudi se mnogo redje upustaju u tuce.

И да домјетнем
Нисам сигуран да би пиштољ у овој ситуацији било каква добра донео:
- питање је да ли би га мршавко уопште потегао, све и да га је имао; ако је онако стоички (мада је тачна реч невешто) поднео песничење, а да бар није ни под сто пробао да побегне, ако већ није знао или смео да се супротстави кад га је напао побеснели tacozillа, онда је крајње упитно да ли би се и са утокаром боље снашао
- чак и да је био наоружан и да је успео да под песницама извади оружје, могао би да дође у позицију А) да му га Хозе отме и реторзионо набије у дупе, ако га одмах не употреби или Б) да буде приморан да пуца и при томе погоди Б1) некога недужног у кахвани (мада тврдим да нема невиних), односно да Б2) уканта буцова и онда за њега одговара као за човека, сјебавши тако у оба случаја сопствени живот до коске, трајно и неповратно (јер ако су жандари ово протумачили само као прекршај, без обзира што су приликом simple assault-а нанете battery, онда не би могао ни да се позива на нужну одбрану).

Соу....

Hate mail

So, it's probably best to avoid trashy places, trashy people, and trashy places where trashy people congregate.

Tromotorac

Quote from: Hate mail on February 25, 2011, 02:32:20 PM
So, it's probably best to avoid trashy places, trashy people, and trashy places where trashy people congregate.

Which is why we live in family oriented middle class subrubs.

AFord

Quote from: Hate mail on February 25, 2011, 02:32:20 PM
100%.

Uzgred, upscale neighborhood u bilo kom americkom gradu je izvanredna sredina kako bi se izbegli dodiri sa tom ekipom.

Zaista jedini put kada smo imali sitnijih problema je kada su posle evakuacije New Orleansa u nas kraj u bivsi fudbalski stadion doveli hiljade 'izbeglica' iz potopljenih krajeva koji su uzgred bili puni sirotinje, i naravno svega sto sirotinju prati.

Hate mail

The voodoo that you do...

Yeah: it could have been prevented by the Immigration & Naturalization Service.

To je onaj pozar ciju sam jednu od slika stavio onomad na "Neke cudne fotke".

Sva sreca, pa zivim u zgradi gde je selection process "tough" (nista ispod 100k/year, "Are you Christian?" [I'm not kidding], "Wall Street? Oh, that's nice...", uradili su mi criminal, credit pa cak i interpol/war criminals report) pa je verovatnoca ovakvih idiotizama krajnje, krajnje negligible...