News:

SMF - Just Installed!

Main Menu

Zahvaljujemo Tunisu, rec ima Egipat a neka se pripremi...

Started by Pijanista, January 28, 2011, 04:47:21 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 4 Guests are viewing this topic.

Tromotorac

Danas je fashionable "antikolonijalizam & kataklizma kapitalizma"  :)

"Make no mistake about it" multikulturizam savremenog zapada nalaze kritiku pro-western vladavina, dok su Assad, Gadafi, Ahmedinidzad genuine predstavnici svojih naroda.

The bums will always loose.

Pareski do

Quote from: Pijanista on February 07, 2011, 11:36:13 PM
Daklem, Tunis, Egipat, Malo Jordan, Alzir, malo Tajland i Kambodza, malo stiropor...sta se zbiva, neka mi neko objasni.

Изоставио си Судан који се ове године комада, Југ изгласао независност са 99%...

Од свих теорија завере мислим да је она о "контејнменту" кинеског економско-политичког уплива најсмисленија - то би објаснило и америчко гурање да крваре (у животима и доларима) по Ираку и Авганистану.

Pijanista

Pijanista

Tromotorac

Pomislio sam na pocetku da je poceo sa dedom i unukom, ono kad je poceo da se obraca "mladima" ali srecom nije otisao tom stranputicom. Bice radnih zadataka!

Tromotorac

Hate mail

"You! Yes, you! Stand still, laddie!"

Pijanista

Interesantne su mogucnosti - od normalne liberalne zemlje pa do srednjevekovnog kalifata.

Tromotorac

Ja se uvek kladim na najgoru opciju, ili onu do najgore.

slawen

We take no cash unless we cash justice for you! Are you listenin' to me? I'm givin' ya pearls hеrе!

Pijanista

hahaha luda kuca. U Egiptu ce sad da zasednu MB a Iranci ce istovremeno da skinu ove svoje mamlaze.

AFord

prica se o nekim gadnim demonstracijama u Tripoliju te krvavom gusenju istih.
Bilo bi zanimljivo videti da li ce se Gadafi sada osloniti na zenske bodigarde kao sto se do sada sepurio.

Tromotorac

Rezimi koji su spremni da upotrebe silu, po pravilu, sacuvaju vlast.

AFord

kako objasnjavas silne mrtve i u Tunisu i Egiptu.
'el to nije bila upotreba sile?

Tromotorac

Nasilje je relativna stvar, neke kulture imaju prag osetljivosti mnogo vise nego drugi.

Kod nas je 9.3.1991. su nastradala dvojica, jedan mladic i jedan milicioner, pa je to bilo dozivljeno kao veliko nasilje i tragedija.

U Egiptu, poginulo ih je sve ukupno - kako kazu - 300, pa su opet izdrzali. Drugi narodi bi se mozda povukli sa ulica.

Koliko su sovjeti pobili na ulicama Budimpeste 1952, ili Praga '68? Dovoljno da nasilje rezima nadjaca spremnost opozicije.

Koliko ih je stradalo u Tunisu?

AFord

nemam pojma, secam se da sam negde procitao neke procene oko 100-150.

svi ti totalitarni rezimi ce se braniti silom. i u pocetku ce se odbraniti. Sto su vece demonstracije sila ce manje da znaci jer ce vojska ili policija i uopste 'vodeca elita' da proceni da je doslo vreme da se vladar pusti niz vodu. I tu ce vladaru biti kraj.

Hate mail

Ta arapska drustva su tribalna, loosely attached to law & order in the Western sense i cesto sa po jednom dugom cevi u kuci. Sto se zamajavaju po trgovima umesto da za pocetak sa tim sto vec imaju provale u izdvojene objekte, magacine i policijske stanice? Tako nesto je trebalo da se dogodi i u tzv. Srbiji a ne da vojna hunta zameni jednog pajaca skupom drugih.

Hate mail

Eno, izgleda da su krenuli tim putem u Libiji... bujrum...

Pijanista

Tamo bar nece biti razaranja predsednicke palate, Samo mu spale sator.

Mirabella

Don't argue with an Idiot.  He will bring you down to his level and beat you with experience!

Pijanista

Meni nekako zao velikog prijatelja druga Tita, pukovnika Kazafija. On (rahmetli Arafat) i Kastro su sveprisutni otkako znam za sebe. Prvo Jaser, sad Muamer el, i jos mi samo fali da se nesto desi Kastru i nema vise junaka mog detinjstva, ostace samo Branko Kockica.

Nego, jeste li primetili da se u arapskom svetu govori engleski. Svi oni transparenti su na engleskom. Obrazovan neki svet. Sve kosmopoliti.

Mirabella

Vidi ovo, vrlo zanimljivo.

http://www.bbc.co.uk/news/world-middle-east-12522848

Sto se tice transparenata na engleskom, jasno, namenjene su vise medijima i svetu nego originalnoj "publici".  Ono cega se secam sa demonstracija u NYC, uprilicenih oko bombardovanja, je to da je bila vec available gomila transparenata (na engleskom) koje su neki delili masi.  Ti neki izvesno nisu bili nasi ljudi.  Vec sam i zaboravila kako su se sve zvale te "antiratne" grupe i koalicije. 
Don't argue with an Idiot.  He will bring you down to his level and beat you with experience!

slawen

Јесте ли бар могли да бирате ко ће који транспарент?
We take no cash unless we cash justice for you! Are you listenin' to me? I'm givin' ya pearls hеrе!

Pijanista

VALLETTA, Malta -- Two Libyan air force jets have arrived in Malta and military officials say their pilots have asked for political asylum amid a bloody crackdown on anti-government protesters in Libya.

The two Mirage jets arrived Monday shortly after two civilian helicopters landed at the airport carrying seven people who said they were French.

A military source familiar with the situation said the jet pilots, Libyan air force colonels, were allowed to land after they communicated from the air that they wanted asylum. They had left from a base near Tripoli and had flown low over Libyan airspace to avoid detection.

The aircraft remain at Malta's airport while the pilots and helicopter passengers are being questioned by airport immigration officials.

Mirabella

Quote from: slawen on February 21, 2011, 06:28:26 PM
Јесте ли бар могли да бирате ко ће који транспарент?

Da vidis i nismo.  Secam se da su neki negodovali jer su dobili transparent na kome nije pisalo nesto konkretnop vezano za Srbiju i bombardovanje, vec uopsteno (vicite MK ultra i zaustavite bombardovanje,  :mrgreen:, setice se vec Pijanista)

Pijanista

Eleonor White.  :|

A gde je onaj sa dva crnca i "Kosovo is Serbia"

slawen

Па ово су шокови:

Credible Western intelligence reports say that Muammar Gaddafi has fled Libya and is on his way to exile in Venezuela, according to William Hague, the foreign secretary.

E

Mirabella

E

Mirabella

AFord

onaj pano pozadi sa sve zelenom mapom sveta je kao neka smesna kucna produkcija.
Sloba kada se obracao se ipak obracao sa svim dekorom koji tako sta prati.

Hate mail

Ne razumem sinove arapskih diktatora koji, neretko obrazovani na Zapadu, umesto da dane provode u Monaku, zenevi ili na jugu Francuske (odakle jednako dobro danas mogu da se vode naftni i drugi poslovi) stavljaju glave u torbu po zavicajnim pustarama i privlace nepotrebni odijum naoruzane, besne gomile zeljne da ih ispece na raznju...

Jebeni emotivci.

tarana

bez nafte je teško voditi naftne poslove.
a nafta je u zavičaju.

Hate mail

Jeste...

Ali za 40 godina uzelo se toliko kinte da je ladno odavno bilo vreme da progress into something else; move up the food chain. And stay out of trouble. Ili naprosto da se uziva. Ali ne. Arapi su veciti pubescenti koji moraju da se dokazuju: tako i svi ti Udaji Huseini i ostali kriptohomoseksualci pokusavaju da ugrabe paznju svojih superuspesnih oceva tako sto ce vecito za njih i zbog njih drzati glavu u torbi u lokalnoj prasnjavoj mahali  umesto da su u Nici ili na zenevskom jezeru. Pathetic.

tarana

ljudi su čudo.
kad se uzme tol'ko kinte, onda se i troši enormna kinta.
ne bi me čudilo da su minusu na tekućem.

AFord

nesto ne znam da iko od tih sinova ima neko posebno obrazovanje.
svi su racunali na to da ce naslediti oceve pa su ziveli zivote punim plucima. I sada im se ta jedina opcija ljulja. Ko se ne bi nervirao?

Tromotorac

Quote from: Hate mail on February 22, 2011, 09:10:43 AM
Jeste...

Ali za 40 godina uzelo se toliko kinte da je ladno odavno bilo vreme da progress into something else; move up the food chain. And stay out of trouble. Ili naprosto da se uziva. Ali ne. Arapi su veciti pubescenti koji moraju da se dokazuju: tako i svi ti Udaji Huseini i ostali kriptohomoseksualci pokusavaju da ugrabe paznju svojih superuspesnih oceva tako sto ce vecito za njih i zbog njih drzati glavu u torbi u lokalnoj prasnjavoj mahali  umesto da su u Nici ili na zenevskom jezeru. Pathetic.

Pa eno ti stariji sin Kim Jong-a, hteo da samo da vidi Tokyo Diznilend, i od tada mu se ceo svet ruga. Sramota porodice, utepace ga mladji brat cim otac bude zakovrnuo.

Pa sad ti vidi da li im se isplati zajebancija u Nici in a long run...

Tromotorac

Quote from: Mirabella on February 21, 2011, 06:01:56 PM
Vidi ovo, vrlo zanimljivo.

http://www.bbc.co.uk/news/world-middle-east-12522848

Sto se tice transparenata na engleskom, jasno, namenjene su vise medijima i svetu nego originalnoj "publici".  Ono cega se secam sa demonstracija u NYC, uprilicenih oko bombardovanja, je to da je bila vec available gomila transparenata (na engleskom) koje su neki delili masi.  Ti neki izvesno nisu bili nasi ljudi.  Vec sam i zaboravila kako su se sve zvale te "antiratne" grupe i koalicije.  

Dobar link, Mirabella!

Zanimljivo, pogledam na Amazonu, a svi njegovi radovi rasprodani/out of print. Nema nista ni za kindle. Kao da smo u sred Moskve, njegovih knjiga nema ni za leka.

Pijanista

Ma taj debeli Kimov sin je car careva, zajebava se i trosi lovu.
A arapski svet... snage haosa i bezumlja.

Hate mail

Tromotorac

Quote from: Pijanista on February 22, 2011, 04:25:06 PM
Ma taj debeli Kimov sin je car careva, zajebava se i trosi lovu.
A arapski svet... snage haosa i bezumlja.

Taj debeli ce lose da prodje kad tate ne bude bilo, jer tamo imaju samo jedan stan, a kvadratura je mala pa nemoze leko da se podeli. Plus kritikovao je nesto ovog mladjeg, pa ce ovaj da mu zapamti za diznilend.

Hate mail

Kakav bolesni manijak... Prelazim na islam cim ga neko skrati za tu bolesnu glavu... I promise.

Talking about Gaddafi's address on state television, Ibrahim Jibreel, a Libyan political analyst told Al Jazeera

"there was no substance to this.. There was really no message to this besides the threats".

"The interesting thing is that Libya has no constitution but he has threatened the death penalty for people who fail to follow the constituion," Jibreel said.

http://www.huffingtonpost.com/2011/02/21/moammar-gadhafi-should-st_n_826267.html

Pijanista

Valjda je svima jasno da za razliku od ostalih (tipa Mubarack) Gadafi nije klasican diktator, on je jednostavno lud. Za njega su Kastro, Lukasenko, Saudijska kraljevska porodica pa cak i severnokorejski ovaploceni bogocovek olicenje razuma.

Tromotorac

Evo sta kaze Stratfor analyst, mada sam slusao pre 2 nedelje intervju sa  Stratfor urednikom i moj utisak je da nisu vise sto su nekad bili. Elem:

http://www.realclearworld.com/articles/2011/02/22/revolution_and_the_muslim_world_99407.html

...
Any regime dominated by a small group of people over time will see that group use their position to enrich themselves. There are few who can resist for 40 years. It is important to recognize that Gadhafi, for example, was once a genuine, pro-Soviet revolutionary. But over time, revolutionary zeal declines and avarice emerges along with the arrogance of extended power. And in the areas of the region where there had not been regime changes since after World War I, this principle stays true as well, although interestingly, over time, the regimes seem to learn to spread the wealth a bit.

Thus, what emerged throughout the region were regimes and individuals who were classic kleptocrats. More than anything, if we want to define this wave of unrest, particularly in North Africa, it is a rising against regimes - and particularly individuals - who have been in place for extraordinarily long periods of time. And we can add to this that they are people who were planning to maintain family power and money by installing sons as their political heirs. The same process, with variations, is under way in the Arabian Peninsula. This is a rising against the revolutionaries of previous generations.

....