News:

SMF - Just Installed!

Main Menu

veronika prešla u mesaru

Started by tarana, February 04, 2011, 01:47:37 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

tarana

u mesari rade 2 tipa, 3 kokoške i jedna žena.
tipovi korektni i ljubazni, žena takođe.kokoškama samo što nebo nije palo na glavu.
od njih 3, jedna se ističe kokodakanjem.
ko za qratz, meni uvek ta dopadne.
trebalo mi nešto malo pančete za špikovanje, paaa brat bratu 100g.
al' blam me da tražim 100g, pa reko' 250.
znam da cu baciti ostatak, al' šta sad...
odseče nadkokoška komad, kad ono 380g.
-gospođo, mnogo mi je to...
-šta saaaaad! ne mogu jaaaa da sečem u gram!
*tooooooo kumeeeeeee!!!!!*
-gospođo, odsekli ste 52% VIŠE od onoga što sam tražio...
-jel' vi 'oćete tu slaninu ili nećete?
-daj!
nije prošlo mnogo, kad opet - viđe qrtza u slamnom šeširu...
treba mi po kile junetine i po kile klempe u komadu.
baci junetinu na kantar, pa preko nje svinju.
sve ukupno oko kile.
zalepi etiketu - mešano mleveno...
stojim i gledam al' meso ne uzimam...
*čelično plavim glasom*
-šta sam ja poručio?
-to vam je isto ili jeftinije.
-razmerite ponovo.neću skuplje.neću jeftinije.neću isto. oću ono što sam poručio.
*para, yebo te ovaj pendžer što fercera samo kad pišeš topik od dva reda*

slawen

Quote from: tarana on February 04, 2011, 01:47:37 PM

-gospođo, odsekli ste 52% VIŠE od onoga što sam tražio...

xrofl xrofl xrofl xrofl xrofl xrofl xrofl
We take no cash unless we cash justice for you! Are you listenin' to me? I'm givin' ya pearls hеrе!

E

Pusti to nego nam reci sta si to lepo spremao. Recepte na sunce.

tarana

AFord

bosanski lonac smo u vojsci zvali drnch (ona tecnost za ciscenje pusaka)
inace ga nikada van vojske nisam jeo, mada prema sastojcima bi trebalo da je ok.

Superhik

Forde, jel' si siguran?

Ja se nesto ne secam da sam u vojsci na meniju imao ista sto bi, makar iz daleka, licilo na bosanski lonac.

A 'drnchom' smo zvali nekakav redak, masno-techan gulas, valjda, koji su prelivali preko kuvanog pirinca.

Desavalo se da nam to serviraju u 06.00, za dorucak.
Bljak.

slawen

We take no cash unless we cash justice for you! Are you listenin' to me? I'm givin' ya pearls hеrе!

Hate mail

"Drnch" (idiotska JNA skracenica od "Deterdzent za ciscenje naoruzanja", DrNCh") je agresivni deterdzent za ciscenje cevi, zatvaraca i udarnih igli pesadijskog naoruzanja u JNA.

Razlaze garez.

Dolazi nam u neprozirnim cetvrtastim zelenim plasticnim flasama zaobljenih uglova od, mislim, 1l, za razliku od ulja za podmazivanje/odrzavanje/odkonzerviranje koje dolazi u narandzastim neprozirnim plasticnim flasama od isto 1l. Obe flase lice na ambalaze automobilskog ulja u slobodnoj prodaji, sa sve sirokim crvenim plasticnim zatvaracima na odvrtanje.

Manje je viskozan (ali je otrovniji i veci iritant) od ulja a dolazi nam u prozirno roze/crvenkastoj boji nitro-mirisa.

Zbog boje, podseca na razne crvenkaste i narandzaste corbe (ne guste, kao sto je sam) koje se sluze vojsci za jelo a koje nikada ne bih jeo a da kazem jos da ni u retkim prilikama kada bi majka (ili njena majka) posluzila (posluzile) ista iole slicno (pre i posle vojske; da ne kazem pre i posle rata) - znam da nikad to nisam ni proba(va)o.

Za razliku od prilicnog broja - vecinei, ja sam u tzv. vojsci oslabio 15 kila.
"You! Yes, you! Stand still, laddie!"

Paramecijum

Recept za bosanski lonac je jednostavan: sakupiš sve što imaš od povrća i mesa i natrpaš u lonac te krčkaš dok ne postane jestivo.

E

slawen

Капама је барен, па ситно косани спанаћ. Многи га онда мешају са куваним пиринчем.
Боје, конзистенције, свеукупног изгледа и (претпостављам) мириса & укуса свеже балеге. Балегу ме нису терали да једем.

zbunjena

Quote from: slawen on February 05, 2011, 09:44:15 PM
Капама је барен, па ситно косани спанаћ. Многи га онда мешају са куваним пиринчем.Боје, конзистенције, свеукупног изгледа и (претпостављам) мириса & укуса свеже балеге. Балегу ме нису терали да једем.

netacno. kapama je grcko jelo (u originalu pravljeno) s jagnjetinom, tri vrste luka, spanacem i nesto zacina. nikad se ne jede s pirincem. jede se viljuskom. uz to dobro ide svez hleb.

Daisy

Koliko znam kapama je neka čorba od spanaća. Obično se služi sa kiselim mlekom/pavlakom (po želji).
Kao klinac sam kapamu tvrdoglavo bojkotovao.
Kapama je verovatno nešto slično jagnjećoj kapami bez jagnjetine :)
Jagnjetinu nikad nisam bojkotovao.
Više volim da mi se neko izveštačeno osmehne, nego da se spontano izdere na mene.

Hate mail

Corba? Missim...

Spanac? Missim....

Jagnjetina? Missim...

slawen

Quote from: INI on February 06, 2011, 05:53:01 AM
Obično se služi sa kiselim mlekom/pavlakom (po želji).

Јао, јесте, и кисело млеко...
Ал' није бре чорба, вода се проспе, а онај спанаћ се исецка или тако нешто, да заиста личи на кашу.

П.С. Збуњ, лепо сам написао да пиринач иде опционо.
Јагњетина (сецкана на коцкице, рецимо, па пропржена на путеру) у томе је силно и безумно расипање ресурса.

Daisy

ma dobro ... gusta čorba ...

... au, post'o si malo zadrt ... kao većina na 7k, možda treba ređe da posećuješ 7k ... al' ajde, zima je ...
Više volim da mi se neko izveštačeno osmehne, nego da se spontano izdere na mene.

slawen

Daisy

Quote from: slawen on February 06, 2011, 07:44:53 AM
Quote from: INI on February 06, 2011, 07:43:00 AM
gusta čorba ...

Мало ређа каша.
Дил?
шур ... вотевер, нобади керс енивеј ...
(мада ови моји нису сецкали спанаћ)

slawen

Онда ништа од договора.

Daisy

договорено!
(да нема договора)

tarana

lonac ispo solidan a lagano se pravi.
spletom okolnosti, meni uglavnom zapada kujna.
malo mi se smucilo.
nista mi nije tesko da spravim, samo kad bi neko reko - ocu to!
a posto me jednolicnost smara, vazda burgijam neke novotarije, na koje potrosim po dana dok ih nadjem.kad se tome pridoda nedostatak zacina, sastojaka i raznih vrsta mesa, postane najtmer.
sve to na kraju, treba da se uklopi s nekim vinom iz spajza.

zbunjena

Quote from: slawen on February 06, 2011, 07:07:49 AM
Јао, јесте, и кисело млеко...
Ал' није бре чорба, вода се проспе, а онај спанаћ се исецка или тако нешто, да заиста личи на кашу.

П.С. Збуњ, лепо сам написао да пиринач иде опционо.
Јагњетина (сецкана на коцкице, рецимо, па пропржена на путеру) у томе је силно и безумно расипање ресурса.

vidis slawene, tu je problem: pirinac u originalnom receptu ne ide ni opciono. jagnjetina se ne sece na kockice (jagnjece, nazovimo ih snicle po mogucnosti sa koskom) se ispeku ili na rostilju, ili u tiganju na vrlo malo maslinovog ulja, na jakoj vatri, tek da uhvate koricu i da se sacuvaju svi sokovi u mesu. ako si kapamu jeo s jagnjetinom dinstanom na puteru, bas se i ne cudim da ti se nije dopala.  xwink2

inace, cujem da danaske kapamu prave i sa piletinom (bljak). nemoj da bi neko pomislio da ne jedem piletinu. jedem, al' piletina se moze napraviti na milion drugih/boljih nacina. eto.

zbunjena

Quote from: tarana on February 06, 2011, 07:43:39 PM
spletom okolnosti, meni uglavnom zapada kujna.
malo mi se smucilo.
nista mi nije tesko da spravim, samo kad bi neko reko - ocu to!

e, tarance, boldovano je i moj problem. a, mlogo volem da kuvam  xrofl

Jelence

I'll tell you something about good looking people: we're not well liked

baggio

Quote from: tarana on February 04, 2011, 01:47:37 PM

nije prošlo mnogo, kad opet - viđe qrtza u slamnom šeširu...
treba mi po kile junetine i po kile klempe u komadu.
baci junetinu na kantar, pa preko nje svinju.
sve ukupno oko kile.
zalepi etiketu - mešano mleveno...

xrofl xrofl xrofl xrofl
We can not change the cards we are dealt, just how we play the hand - Randy Pauch

Nocobdija

xrofl  xrofl  xrofl  xrofl

Tarana, ti vojvodjanski komedijašu, pa crko sam od smeha :)
ovo moram da kopiram i da širim dalje, makar me tužio za autorska prava, sjaajno :) hvala ti na ovom zdravom smehu u 3h noću :)

Hate mail

Ne znam gde bih ovo, mozda ovde...

Maljem ubio koleginicu na radnom mestu
desk - 16. mart 2011. u 12.42

Policija u Smederevu rasvetlila je brutalno ubistvo koje se juče dogodilo u jednom preduzeću u Smederevu i uhapsila Miloša M. (24) zbog osnovane sumnje da je na radnom mestu ubio koleginicu Suzanu C. (33).

Kako je navedeno, Miloš i Suzana su radili kao čuvari u preduzeću D.O.O. ,,Carska jabuka" iz Beograda, koje ima magacin u Smederevu, u hladnjači PIK ,,Godomin" u stečaju.

Oni su juče ujutru, oko šest sati, prilikom primopredaje smene, po uobičajenoj proceduri, vršili obilazak objekta, kada je između njih izbila svađa.

Miloš je u jednom trenutku drvenim maljem, koji je sve vreme obilaska nosio sa sobom, udario Suzanu u glavu.

Ona se zateturala, nakon čega joj je zadao još šest-sedam udaraca, a nakon što se uverio da je živa, još tri udarca, saopštila je policija.

Zatim je na česmi oprao krv sa ruku i malja, koji je ostavio u kanti pored česme.

Tada je pozvao kolegu, sa kojim je radio te noći, da se vrati na posao, a kada je on došao i video beživotno Suzanino telo, pozvao je policiju, navodi se u saopštenju.

Osumnjičeni će u zakonskom roku od 48 sati i uz krivičnu prijavu za krivično delo teško ubistvo, biti predat istražom sudiji Višeg suda u Smederevu. (agencije, Mondo)

Hate mail

Policija sve zna, i koliko puta ju je Milos udario i koliko puta se Ver... Suzana zateturala. Svaka im cast.

Daisy

geeee ... gde ima čuvara ... dosta često ima i kamera ...  

slawen

Видео надзор је тако снажно....

Hate mail

Pa otkud da znam kad policija nie pomenula video nadzor(a)?

Koji je tako snazno hrupio...