Prijatelji dragi, nemojte me zamajavati. Najvise volem kad pitam za pomoc, a vi bi da budete kreditovani a da nista ne radite.
Naravno da sam ja potrosio dobrih sat vremena trazeci pre nego sto sam se nevoljno i oklevajuci obratio vama.
Nisam tamo nasao ni jednu jedinu knjigu sto sam trazio. Likewise, od svih knjiga sto nude cuo sam tek za par. Jednu bih i kupio, Einsteinovu biografiju od Isaacsona (srbski Ajzakson), ali: Čitanje ove e-knjige je moguće samo u aplikaciji.
Preuzmite aplikaciju i ulogujte se koristeći Vaše korisničke podatke.
Ja bih rekao “uz pomoc aplikacije” ili mozda “preko aplikacije”, nikad “u aplikaciji”, ali sta ja znam, nisam tamo skoro 30 godina, mozdak je, tj. verovatno je jezik de-evolvirao
Kakogod trazim format pogodan za Kindle. Ne moze moja mama da cita knjigu na malom ekranu tele-prijemnika - to rade siromasni ljudi. I Hate. Koji pise i eseje od desetak hiljada reci na mobilnom telefonu - jer ne poseduje kompjutor. Ovo najozbiljnije.
Kad sam bio tamo, pre nego sto nas je Slawen zavadio, kaze meni Hate, poslacu ti na email neka svoja razmisljanja pa procitaj. Rekoh vazi. Poslao mi isto vece i ja citao, citao, citao - vrlo dosadno i neartikulisano stivo. Procitao sam oko par hiljada reci sto je bilo mozda 20-25% i ondak odustao.
I jos ga pitao iz radoznalosti je l’ to pisao na Blackberry, naravno kaze. U narednih par dana me pitao jos dobrih 3 puta da li sam procitao do kraja, dok nam nije postalo obojici neprijatno pa je prestao da me pita.
Vi prijatelji ako zelite da budete od pomoci, nadjite mi sledece knjige za kindle, na srpskohrvatskom:
The Girl with the Dragon Tattoo (Stieg Larsson)
The Girl Who Played with Fire (Stieg Larsson)
The Girl Who Kicked the Hornet's Nest (Stieg Larsson)
A short history of nearly everything (Bill Bryson)
Stalin: The Court of the Red Tsar (Simon Montefiore)
Einstein: His life and Universe (Walter Isaacson)
Bel Ami (Guy de Maupassant)
Kafka on the Shore (Haruki Murakami)
The Win-Up Bird Chronicle (Haruki Murakami)
The Doctors (Erich Segal)
Shadows on the Hudson (Isaac Singer)
Human Stain (Philip Roth)
The Color Purple (Alice Walker)
The Road (Cormac McCarthy)
Six Days of War (Michael Oren)
Predictably Irrational (Dan Ariely)
The Remains of the Day (Kazuo Ishiguro)
A Home at the End of the World (Michael Cunningham)
Anne of Green Gables (Lucy Montgomery)