News:

SMF - Just Installed!

Main Menu

Food prices are forecast to rise a sharp 3.5% in 2011

Started by Tromotorac, February 24, 2011, 10:51:37 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Hate mail

Uh-oh, revolucija!  :mrgreen:

#Robert
Robert 15 minutes ago

Why do we let these scum on Wall Street play around at will with needed commodity prices like food and energy? Oh, that's right, they own our government, BOTH parties. How much longer will Americans play the fools? Oh well, guess it's back to the middle ages model - lords and serfs.
"You! Yes, you! Stand still, laddie!"

Tromotorac

Kad bude jednom krenula svetina, pobice vas u NYC kao sitnu zivinu.
The bums will always loose.

Pijanista

3.5% je neosetno, cak i za ogromnu vecinu sirotinje.

slawen

Ја сам мислио да је (најављено :mrgreen:) поскупљење бар 35%, па хајде да разумем праведни гнев, ипак је то свиленгуз свет навикао на одређене ствари, кад оно 3,5%...

Тцтцтцтц....
We take no cash unless we cash justice for you! Are you listenin' to me? I'm givin' ya pearls hеrе!

slawen

Овде гориво поскупело задњих месец дана 10 - 15%, нико није ни приметио...
Да не помињем сад брашно, зејтин и шећер.
We take no cash unless we cash justice for you! Are you listenin' to me? I'm givin' ya pearls hеrе!

Hate mail

Pijanista

xrofl  Videces kad te Viktor izbaci iz limuzajne negde u Harlem

Hate mail

Svetinu smo vec preventivno djelomice poslali u sveCke pustinje da se razmahuju tamo/otud (ne ovde/odud) a djelomice joj usta zapusili (ovde) domoljubnim zvakama. A i platili smo posteno, obema strankama/partijama.

Tromotorac

3.5% za godinu dana u iole normalnoj drzavi je mnogo.

Ivan_D

koliko trosi prosecna americka porodica na hranu? 10-15% prihoda? znaci ovo im dodje kao da su im smanjili plate (kupovnu moc) maximalno pola posto.
If you dine with the devil bring a long spoon.

Tromotorac

Hehe Ivane, to je kao "imate vi dovoljno, sta se bunite!"

Hate mail

Eh...

http://www.minneapolisfed.org/

Sad malo pseudo-code:

If in (year=1913), I bought
goods or services for $1
then in (year=2011), the same
goods or services would cost $22.34

Recju, $1 iz 1913. (kada je pocelo angro razvodnjavanje novca ovde) danas vredi ~$0.0448.

Da me ne mrzi mogao bih izracunati i prosecnu godinju stopu inflacije iz ovog CPI kalkulatora/inputa/outputa ali i to bi bilo polu-relevantno, buduci da je drzava zadnjih decenija opasno pocela da laze tj. menja statistiku inputa za CPI ("minus food and energy"...).

Hate mail

A posto je "minus food and energy" sta se brinete?  :mrgreen:

Pijanista

Pijanista

QuoteRecju, $1 iz 1913. (kada je pocelo angro razvodnjavanje novca ovde) danas vredi ~$0.0448.

Meni idu na ganglije novchichi od 1 i 5 centi. Cak i od 10 mislim da nemaju mnogo smisla.

slawen

Quote from: Pijanista on February 24, 2011, 11:24:38 PM
QuoteRecju, $1 iz 1913. (kada je pocelo angro razvodnjavanje novca ovde) danas vredi ~$0.0448.

Meni idu na ganglije novchichi od 1 i 5 centi. Cak i od 10 mislim da nemaju mnogo smisla.
Па још канадских...

Hate mail

tarana

QuoteThis week, the World Bank reported that food prices increased 15 percent from October to January and have climbed 30 percent in the past year.

Quote• Food prices have risen by 45 percent since end-2006, mirroring earlier price run-ups in other commodities (Source: IMF Commodity Price Index).

indie

(s)igram se ja nekidan sa nekim ultrajakim (neodijumskim) magnetom a na astalu mi stoji neka sica (po dinar, dva i pet)
'на љуту рану - љуту траву..!'

Superhik

Red label Walker ne menja cenu vec par godina, u evrima gledano sa nekih 12,5 je pao na otprilike 10.

Meni ok.

indie

... i jebote skocise svi oni dinarcici na magnet... 'nači br'te gvozden nam je novac...
'на љуту рану - љуту траву..!'

Ivan_D

Quote from: Pijanista on February 24, 2011, 11:24:38 PM

nije valjda da su jos u opticaju kovanice od 1 i 5 centa?  :?

Bizarno. Jos bizarnije je da je najveca novcanica u Americi 100 dolara. Znam ljude koji nose sa sobom Bellagio 5k$ zetone kad putuju.
Das land der freien...
If you dine with the devil bring a long spoon.

Hate mail

AFord

nedavno sam citao zasto su peniji i dalje neophodni al' sam zaboravio. Mislim da je razlog bio krajnje 'uopsten' i netacan.
Nego ja sa sobom imam samo par kartica i uglavnom nista od kesha. I nikada nikakve probleme nemam da kupim ili uplatim sta mi treba.
ne znam zasto bi iko nosio zetone iz kasina za nesto? ili se zezao sa novcanicama od 100 ili vise dolara.

Hate mail

Tromotorac

Taj koji nosi sa sobom u avion $5k zetone iz Bellagia, ili je bio pijan pa nije cashirao, ili je drkadzija kome je bitno da se pokaze, ekvivalent posipanja pevaljki deviznim novcanicama.

Normalan svet je veoma diskretan kad se radi o licnom novcu.

zagor te nej

Tri I po posto u dolarima nije puno, ali sitorinjske valute pod visoko inflatornim pritiskom dodatno oslabe, pa je pravi porast cena znacajno veci. Kad zivis od dolar na dan, skok ok 10ak procenata je zastrasujuci.
"Prediction is very difficult, especially of the future."
Niels Bohr