News:

SMF - Just Installed!

Main Menu

Run Away as Quickly as Possible

Started by tempo, March 24, 2011, 03:37:56 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Tromotorac

Fukushima nije isto sto i Chernobil.

Upravo sam se vratio iz Tokija u ponedeljak, bili smo tamo 8 dana. Ono tamo nije isto. Oni ljudi zive normalno, mada se sad menja situacija zbog problema sa vodom.

Radijacija je poslednja dva-tri dana veca, zbog kise u gradu koja je padala u ponedeljak. Evo dnevnih mera radijacije:

http://metropolis.co.jp/quake/quake-2011-03/tokyo-atmospheric-radiation-levels/

The bums will always loose.

tempo

ko se od vruce mlijeko oprzi, taj i u jogurt duva.

neki dan se neki bosanac javio iz japana u dnevnik. kaze slicno kao i ti. kaze jos da ima straha i zabrinutosti,  da nema panike i da je disciplina je maximalna, onako japanska.
kad sam cuo da triglav nije u crnu goru, tri dana sam plako

Pijanista

Tromotorac

Quote from: tempo on March 24, 2011, 04:08:05 PM
ko se od vruce mlijeko oprzi, taj i u jogurt duva.

neki dan se neki bosanac javio iz japana u dnevnik. kaze slicno kao i ti. kaze jos da ima straha i zabrinutosti,  da nema panike i da je disciplina je maximalna, onako japanska.

Ej, da je nama (i nama ovde, i onima onde) bar par japanskih gena, gde bi nam kraj bio. Divan svet.

Pijanista

Tromotorac

Quote from: Pijanista on March 24, 2011, 05:01:43 PM
QuoteDivan svet.

Od II sv rata.

Sto samo podrzava moju teoriju da kompletan poraz u ratu i prevaspitanje su mnogo humanije i bolje long term resenje, nego li neki kompromisi, ceasefires, human shields, code pink hippies, pacifists etc.

Moj prvi utisak je bio kako je sve pitomo. Fasade ciste kao juce okrecene, a ljudi izuzetno prijatni (nekako, obratno od Srbije).

slawen

We take no cash unless we cash justice for you! Are you listenin' to me? I'm givin' ya pearls hеrе!

Hate mail

Hmmm. Taj desni gornji ugao stvarno izgleda kao nalepljen...
"You! Yes, you! Stand still, laddie!"

E

Quote from: Tromotorac on March 24, 2011, 05:07:11 PM
QuoteDivan svet.

Od II sv rata.

Sto samo podrzava moju teoriju da kompletan poraz u ratu i prevaspitanje su mnogo humanije i bolje long term resenje, nego li neki kompromisi, ceasefires, human shields, code pink hippies, pacifists etc.

Moj prvi utisak je bio kako je sve pitomo. Fasade ciste kao juce okrecene, a ljudi izuzetno prijatni (nekako, obratno od Srbije).
Japanci su bili takvi i pre II sv rata.

Pijanista

Jedino su za vreme II rata (i malo pre) bili malkice neuljudni u jugositocnoj Aziji. Malo....

Tromotorac

Seti se sta je Tom Hanks rekao za rat na Pacificu - it was a racist war... dabome da je bilo gadno.

Hate mail

Wow, governments lie to and even kill their own citizens?? I'm shocked.

Tromotorac

Popravili put za 6 dana (a nama iz srprskog point of view lici na fotomontazu)? Ne cudi me.

Imaju, u odnosu na ovo ovde, 3x vise radnika na svakom radnom mestu. Medjutim nigde nisam video da radnici medjusobno cavrljaju. Svi se javljaju svakom customeru koji prolazi, nisu napadni, ali su izuzetno usluzni. I svi u odelima, sa sve sakoom i kravatama. Nema veze da li je jutro ili 6:30 uvece, i dalje kravata, odelo i ljubazan osmeh. (Ali vidi se u metrou, svi redom spavaju, od umora).

A sto su ljubazni... pa toga nema ni ovde u tolikim kolicinama.

E

Yoyogi , lik sa B92 foruma je neverovatan izvor informacija sto se tice Japana. Mesecima sam pratila njegove fotografije i price o Japanu i totalno se odusevila tom zemljom.

Tromotorac

Da, ono treba da se vidi i dozivi. Yoyogi je inace veliki park, koji ima nekakav njihov drevni hram; nalazi se izmedju Shibuye i Shinjuku, uz Omote-Sando ulicu i Harijuku. Tim parkom se nedeljom setaju devojke/zene u kimonima. (A dvesta metara od ulaza u Yoyogi park je Takeshita dori, gde je J-pop vasar nedeljom).

Isto u tom parku imaju burice sa zapecacenim francuskim vinima.  Kad rekoh park, ono je vise "cudna suma" nego park. Ogromno prostranstvo sa velikim i gustim drvecem, pondovima, i mnostvom ljudi u setnji (20% u tradicionalnoj nosnji, skoro sve zene/devojke).

tempo

kad si kod zena/devojaka, kakva bi zapazanja mogao da nam preneses?

ja znam samo mariu ozawu and bukkake news

AFord

Quote from: Tromotorac on March 24, 2011, 09:42:13 PM

Ej, da je nama (i nama ovde, i onima onde) bar par japanskih gena, gde bi nam kraj bio. Divan svet.

od kada ja to pricam...

Tromotorac

Veoma slatke :) Ima ih bas lepih, ali su sve redom doterane, u visokim stiklama i mini suknjama - to izgleda mandatory za sve izmedju 14-30 god. a i majke su lepo odevene. Uglavnom minici i kaputi - za ovo doba godine, oskudno odevene, ali izgleda moda je vaznija. Osim ono kod Yoyogi parka, sve su u totalno western odeci, al sa njihovim flejvorom.

Tesko mogu da im procenim godine, pogotovo ako su nasminkane - a tamo se ne stedi na sminci.

Ako se farbaju, farbaju se u 2 tona - braon i braon. Video sam svega 3 pankerke kosom ofarbanom u plavo, jedna je bila na kratko, a one druge dve Harajuku shock style.

Inace tamo svi izlaze uvece, najnormalnija pojava je da vidis 5-6 devojaka kako sede same u Starbucksu i ili txtuju na telefon ili gledaju negde. Ako si single & available, to bi bio idealan teren.

Postiracu slike jedan od ovih dana, kad dodjem k'sebi...

AFord

Quote from: Tromotorac on March 24, 2011, 03:44:39 PM
Fukushima nije isto sto i Chernobil.

nije niti moze da bude. Secam se tog 1.maja kada se nekoliko dana spekulisalo zasto je radijacija sirom Evrope povisena dok su Rusi cutali ko kurve. U isto vreme su ti isti Rusi slali svoj narod bez ikakve zastitne opreme da gasi pozar vodom!!!
Koliko im je trebalo da prijave i priznaju sta se desava? Da li bi ista i rekli da vec citava Evropa nije pocela da svetli u mraku?

Tromotorac

Upravo tako. Ovde se digla takva buka, a ja sam detaljno pratio, i imajuci u secanju Cernobil, ovo mi je sve delovalo prilicno organizovano - koliko to moze da bude nakon 7.2 zemljotresa i tsunamija - i transparentno.

A mediji su kao lesinari, namirisali sansu da drze gledanost na svojim kanalima satima, ili stampa da podigne cirkulaciju, pa su digli viku i paniku na svih 360.

U hotelu gde smo bili, a to je prilicno dobar hotel na samoj Shibuji, bile su 3 strane TV ekipe. Vozimo se sa jednom British TV crew u liftu, onom sto ima staklo otvoreno, i ja slikam napolje. Onda dodam kamermanu 'nice camera you have there' a on meni kaze da idem na 25 sprat da slikam odande. "Speaking of 25th floor, they have great restaruant there. The food is delicious!" kaze mi drugi iz ekipe. Sigurno je hrana super, mislim se, kad vam firma placa dnevnice.

Na toj raskrsnici smo svaki dan videli 3-4 ekipe kako na par koraka jedna od druge intervjuisu prolaznike. Hmm, kad razmislim koji je bio tezi/opasniji gig, onaj gde snimaju Gadafija, Mubaraka ili Tokijo u krizi? Hmmm :)

Hate mail

Speaking of hotels, upravo sam ti otpratio gospoDZu do njenog na 42. ulici.   

Tromotorac

slawen

Испада да је највиша дневна доза (и то само на два места, другде као мање) у Јапану била упола нижа од једносатне дозе зрачења у Чернобилу 2010. године (увелико изветрело).

Шта ти је западна технологија....
We take no cash unless we cash justice for you! Are you listenin' to me? I'm givin' ya pearls hеrе!

Daisy

Japanijanci će opet sa Gajgerom na (riblju) pijacu ...

субота, 26. мар 2011, 08:25 -> 09:17

Радиоактивни јод у Пацифику

Ниво радиоактивног јода у водама Пацифика око Јапана премашио дозвољену границу 1.250 пута, објавила компанија "Тепко". Организација за заштиту животне средине почела да прати нивое зрачења у близини Фукушиме, пошто сматра да јапанске власти умањују опасност.

Токијска електроенергетска компанија "Тепко", која ради на одржавању хаварисане нуклеарке "Фукушима", измерила је ниво радиоактивног јода у водама Пацифика око Јапана који је премашио дозвољену границу 1.250 пута.

Евакуисани град Сома, у префектури Фукушима

Та компанија, која је неколико стотина метара удаљена од обале, у близини реактора 1 нуклеарке, детектовала је прекомерне количине радиоактивног јода 131, рекао је неименовани званичник јапанске Агенције за нуклеарну и индустријску безбедност (НИСА) агенцији АФП.

Портпарол НИСА Хидехико Нишијама изјавио је, међутим, да је ниво радијације "релативно висок", али да ће његов утицај на морски живот и храну из мора бити незнатан, јер ће се радиоактивне честице "у знатној мери растворити" док их морске врсте буду конзумирале.

Нови подаци о радиоактивном загађењу морске воде знатно су већи од претходних, с обзиром на то да је у четвртак радијација била већа од дозвољене "само" 145 пута.

Организација за заштиту животне средине је, у међувремену, саопштила да су њени стручњаци почели да прате нивое зрачења у близини Фукушиме на североистоку Јапана, пошто сматрају да јапанске власти умањују опасности и количину радиоактивног загађења.

Нуклеарна криза у Јапану се појачала пошто је јуче наговештено да постоји опасност да је дошло до оштећења суда у којем се налази реактор 3, што указује да би радиоактивно загађење могло да буде веће него што се претходно мислило.

Јапанске власти, међутим, оправдавају одлуку да не евакуишу становништво из ширег круга око постројења. Зона евакуације је за сада у кругу од 20 километара.

У електрани "Фукушима" у току су радови на упумпавању свеже воде како би се охладила прегрејана језгра реактора, а одустало се од коришћења морске воде, јер со може да доведе до корозије опреме.
Više volim da mi se neko izveštačeno osmehne, nego da se spontano izdere na mene.

slawen

Quote...у току су радови на упумпавању свеже воде како би се охладила прегрејана језгра реактора, а одустало се од коришћења морске воде....

fresh water.... што би ми рекли - слатка вода.
:mrgreen:

slawen

А иначе ме одушевљава невиђена корист коју сви ми имамо од оваквих извештаја.
Концентрација радиоактивног јода већа 1.000 пута око електране него што је дозвољено. Сто хиљада пута. Милион.

Па шта?
Шта са тим? "Сумња се да умањују..." Јеботе, звучи као да неко седи тамо и намерно пушта јод у море. Па сад ови из новина треба да га денунцирају, јавнос' да прЕтисне и он ће заврне славинче. А премијера свакако сменити, јер он мора да је у дилу са тим што испушта радијацију.
Идиотизам.
Или, као, неко је баш ових дана намеравао да оде на купање & surfing код тих нуклеарки јер су јавили да је радијација само сто пута већа од дозвољене, али га ови спасли са тачним извешћем.
Миссим...
Тај коров који из сваке несреће гледа да за себе извуче неку "корист", као нпр. да за њихово постојање сазна неко изван најближе фамилије, треба редовно чупати.

AFord

procitao sam u nekim nasin novinama da je taj radioaktivni oblak stigao i do nas (Srbije) s tim sto nasi kazu da je potpuno bezopasan te da ljudi mogu da rade sve normalno kao i pre.
cuo sam se i sa prijateljem iz Svajcarske (Cirih) koji kaze da su im tamo rekli da sledecih nekoliko dana gledaju da ne izlaze previse napolje.

Daisy

http://www.ekoplan.gov.rs/src/dodaci/radijacija/index.php

Dekan Fizičkog fakulteta u Novom Sadu Ištvan Bikit kazao je da su normalne vrednosti za Srbiju oko 100 nanosiverta na sat, s tim da vrednosti na različitim delovima teritorije variraju do oko 50 odsto.

Zabrinjavajuće je ukoliko se normalne vrednosti udvostruče, kazao je Bikit.
Više volim da mi se neko izveštačeno osmehne, nego da se spontano izdere na mene.

Tromotorac

A primeticete da na dnu takvih clanaka, uglavnom, kazu da ta kolicina micro/nano silverata nije opasana.

Ivan_D

QuoteU isto vreme su ti isti Rusi slali svoj narod bez ikakve zastitne opreme da gasi pozar vodom!!!

Nemoj da gresis dusu. Slali su vojnike u gumenim rukavicama da gase to. Neki su cak imali i gas maske   :(

Russia for ya.
If you dine with the devil bring a long spoon.

Ivan_D

Quote from: Tromotorac on March 24, 2011, 05:07:11 PM
QuoteDivan svet.

Od II sv rata.

I ja sam o tome razmisljao i slazem se. Totalan poraz i totalno ponizenje rade chuda.

Inace Pijanista je u pravu. I jos te horor price sto dolaze do nas su uglavnom od americkih i britanskih POW. A ti su se imali kao bubreg u loju u odnosu na Kineze, Indonezane i ostale. Od svih americkih i britanskih POW samo 6% nije prezivelo, dok od ovih azijskih 75% nije prezivelo japansko zarobljenistvo.
Japanci su bili daleko suroviji od Nemaca, cak i od SS trupa. A ima i gomile materijala koje svedoce da su vrsili nevidjena zverstva tamo gde i nije bilo nikakve potrebe, jednostavno su masivno uzivali u tome.

Ne znam kakav je Japan sad, ali Nemci i Nemacka su verovatno posle Engleza sad najtolerantniji narod u Evropi. Totalan poraz i totalno ponizenje works miracles .

slawen

AFord

ne znam kud ces veceg poraza od Srpskih poraza poslednjih 20 godina. Od gubitka teritorija, preko ekonomske devastacije do bombardovanja.
Ja mislim da poraz sam po sebi nije kljucan, vazan faktor je drustvo i kultura drustva. Pricao sam o Koreji koja je posle 50-tih kada je sravnjena uspela redom, radom i disciplinom da dodje medju 10 najjacih ekonimija. Japan isto i to posle 2 atomske bombe - evo i Tromotorac pise o njima. Nemci takodje. Srbi i dalje pisaju uz vetar i sede na strategiji sa oprecne 4 noge...

slawen

Можда Иван мисли да пораз Србије није био потпун, неспоран (ипак је Слоба честитао народу мир и победу над НАТОм) и свепризнат, а што је још важније, тај пораз није био праћен непосредном и директном окупацијом, већ успостављањем марионетског режима Зорана Ђинђића који је био неспособан да квалитетно проведе неки нови Маршалов план у дело.
Ту би већ било простора за дискусију, јер и сам мислим да су се ту савезници зајебали.

Ivan_D

Pa poraz Srbije nije bio potpun, niti je Srbija pravila neke zlocine tipa kao sto su Nemci i Japanci u WWII.
Nisam aludirao na Srbiju, nit mi je ista pala na pamet.
Istina, mislim da nije dovoljno kaznjena za poslednjih 20 godina (i drago mi je da je tako jer sam iz iste), ali malo kad su zlocini, osim onih najmanjih, adekvatno kaznjeni.
Pitanje je da li bi se Srbi opametili i kada, da jedno 2 zime nisu imali struje, da su oslobodilacke snage zauzele Beograd i druge vaznije gradove itd.

Nego, glede Japana, secate se kako su nas ucili u skoli gluposti da je pilot sto je bacio atomsku bombu posle poludeo jer nije znao sta je bacao (ja ga gledao na CNN pre 5-6 godina, kaze covek "I never lost a night's sleep over that"  :mrgreen:), kako su Amerikanci bacili bombe (ne jednu, nego cak dve) cisto iz demonstrativnih razloga i slicne nebuloze.
Istina je medjutim da Japanci, iako su znali da je vrag odneo salu, nisu hteli da se predaju vec su predvidjali da rat na Pacifiku mogu da vode jos par godina, mozda i duze. Onda kad su im tresnuli prvu bombu, nisu bili sigurni da li Amerikanci imaju jos bombi ili ne, predpostavljali su da nemaju. Istina je bila da su imali su samo dve, a proizvodnja sledece bi trajala nekoliko meseci. Tek posle druge su dosli pameti.

The Starm of War by Andrew Roberts, knjiga koju ne mogu dovoljno da nahvalim.

tempo

da, da (ovo za atomeske bombe) i time su spasili milion americkih zivota i pet miliona japanskih, sto su bile procjene broja poginulih u slucaju invazije na honshu, do koje bi svakako prije ili kasnije doslo.

slawen

Да ли би се уопште искрцавали или не би и зашто, није сад више ни важно.
Важно је да је Стаљин схватио поруку. И да је ушао у трку у којој није могао да победи.

Ivan_D

Sam vam pricao kako su Rusi bacili prvu atomsku bombu na neko svoje selo da je testiraju? Postavili okolo i vojsku na svakih par stotina metara vojnike, tehniku, tenkove, da tacno znaju jacinu dejstva zavisno od udaljenosti od epicentra.

slawen

Tromotorac

Srpski poraz je vise kao poraz Vajmarhove Nemacke na kraju I sv.rata. Potpisan ugovor o prekidu ratovanja I ostavljena Ista vlast da nastavi po starom

Pijanista

QuoteTek posle druge su dosli pameti.

I posle naznake Amera da ludi Hirohito moze da ostane car. On potpise kapitulaciju, pola generalstaba izvrsi kiki-riki.

Hate mail

Tromotorac

Quote from: Pijanista on March 27, 2011, 02:49:25 AM
QuoteTek posle druge su dosli pameti.

I posle naznake Amera da ludi Hirohito moze da ostane car. On potpise kapitulaciju, pola generalstaba izvrsi kiki-riki.

Jel' znas da u noci pred kapitulaciju je pokusan puc? Puc nije uspeo, i delom zato su se ovi poubijali.

Kako god, poraz su iskoristili na najbolji moguci nacin. Opametili su se, promenili i danas su divni ljudi. Unlike....

Hate mail

Leaked water in Unit 2 of the Fukushima Dai-ichi plant measured 10 million times higher than usual radioactivity levels when the reactor is operating normally, Tokyo Electric Power Co. spokesman Takashi Kurita told reporters in Tokyo.

slawen

Quote from: Tromotorac on March 27, 2011, 02:14:10 AM
Srpski poraz je vise kao poraz Vajmarhove Nemacke na kraju I sv.rata. Potpisan ugovor o prekidu ratovanja I ostavljena Ista vlast da nastavi po starom

Не баш у потпуности, but close enough.
Оно што се често губи из вида, а значајно је (и одговара српској стварности 1991. године) је да су и Немачка и Јапан и после WWI, а пре WWII биле земље са очуваном феудалном друштвеноекономском структуром и одговарајућом хијерархијом, те моралом који подразумева лични доживљај припадности народу, не нацији, све то упркос високом степену индустријализације и консеквентно развијеним капиталистичким продукционим односима у обе земље (ово је само делимично био случај у Србији).
Па Немачка је нетом пре WWI била коначно уједињена и пролазила кроз период националног романтизма који се извргао у нацизам, док је Јапан био у сасвим другојачијој, али по ефектима који су између осталог довели до WWII потпуно компатибилној ситуацији.

Свеједно, потпуно је погрешно поредити једну безначајну Србију, те Немачку или Јапан. Око њих су морали својски да се потруде, да промене цео свет и уведу нови поредак, дочим око тзв. југо-некаквог-Балкана.... У оквиру тог Великог плана Немачку и Јапан су морали потпуно да поразе, Србију јок.

Hate mail

Lesser guzve se uvek ostavljaju nedovrsene. Missim, ko je lud...

slawen

Превише смо отишли од теме, или, да цитирам:
Kakvo smo mi to društvo ako je jedan peh koji mi se dogodio važniji od tragičnih vesti iz Japana i Libije požalila se Slađana svojim prijateljima.

Hate mail