News:

SMF - Just Installed!

Main Menu

Fajronat u americkoj vladi

Started by Pijanista, April 07, 2011, 07:17:08 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Pijanista

Cujem nesto u tom stilu, nema se para... mislim, sta to prakticno znaci? Prestaje rad Kongresa? Obama na ulicu? Panduri volonteri? Nuklearni kofer bez zastite? Tresla se gora rodio se mis? Ajd neka neko ukratko pojasni...

Tromotorac

Showmanship. I dalje ima da arce pare kako god okrenes.

Ja sam imao moj greencard interview na prvi dan gov't shutdown-a 1995. Malo su pumpali sitovaciju, i bili necuveno drski, cak i za INS standarde. Ali posao uradjen, sa cinovnikom koji je bio veoma neraspolozen - receno mu je tako da radi. Inace bili su placeni kasnije retroaktivno.

Mnogi tzv. essential servisi nastavljaju sa radom, dok drugi - posebno ako su pressure points (tipa nacionalni parkovi, Social Security check writing, tzv 'cacner research') se privremeno zatvaraju.
The bums will always loose.

Pijanista

Znaci nista strasno. Vidim sline na Glasu Razuma, pa rekoh da proverim.

Tromotorac

Poslao moj federal/state tax form sa checkom u San Fran proces center u subotu. U noc ponedeljak na utorak unovcili cek. Kako su efikasni kad treba da nesto naplate, nema im ravnih. Sumnjam da ce tax collection biti zatvoren, pogotovo sad pred 15. april (tax due day).

indie

mani se tog, kako rece - glasa, razuma...
'на љуту рану - љуту траву..!'

Hate mail

I' bre covece, ti to tek sad primetio?? Money-related shit is the only shit that works and will ever continue to work. No matter what. Make no doubt about it. Pa ja sam, na primer, i usao ovde tako sto sam uplatio nesto pa tek onda dobio I-20, vize, picke materine. Ja sam u stvari kupio drzavljanstvo. Sve bre moze za $.
"You! Yes, you! Stand still, laddie!"

Tromotorac

Platio sam ga i ja. I sad, sa drzavljanstvom imam pravo da bitch o skupoj naplati losih ili nepotrebnih usluga. Ovde je jos uvek to dozvoljeno.

Pijanista

Quote from: indie on April 07, 2011, 07:38:03 PM
mani se tog, kako rece - glasa, razuma...

Sto? Pa to je nepresusni izvor viceva

Hate mail

Magna Carta vs. Patriot Act (i security/regulatory/federal reporting/anti-terrorism fees kad saljes pare negde, kad ti stizu pare odnekud [otud], kad kupujes mobile phone plan, internets-related fees, kad pazaris vece kolicine necega, sode-bikarbone, alkohola, sljiva pozegaca, kad otvaras racun, kad pozivas goste izvana, kad se upisujes na kurs/skolu/trening, kad kupujes ili prodajes kucu, kad...)

zagor te nej

Quote from: Tromotorac on April 07, 2011, 07:37:31 PM
Poslao moj federal/state tax form sa checkom u San Fran proces center u subotu. U noc ponedeljak na utorak unovcili cek. Kako su efikasni kad treba da nesto naplate, nema im ravnih. Sumnjam da ce tax collection biti zatvoren, pogotovo sad pred 15. april (tax due day).

Uf, jos me boli ruka koliki sam im cek napisao...al' znas kako...dabogda im platio ekstra porez od jedno pet miliona. Znaci da sam napravio barem dva i kusur puta toliko ;)
"Prediction is very difficult, especially of the future."
Niels Bohr

Tromotorac

Zagore, razumem te sta hoces da kazes. Ja ne bi imao problem da im placam ovoliko, da se oni odgovornije ponasaju sa budzetom. Evo im deal - nek oni prihvate Paul Ryanov plan, a ja cu onda da prihvatim njihov namet.

Hate mail

Valjda ce rukovodstvo nesto preduzeti glede tih opravdanih zahteva.

slawen

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
We take no cash unless we cash justice for you! Are you listenin' to me? I'm givin' ya pearls hеrе!

slawen

We take no cash unless we cash justice for you! Are you listenin' to me? I'm givin' ya pearls hеrе!

AFord

Daisy

Više volim da mi se neko izveštačeno osmehne, nego da se spontano izdere na mene.

zagor te nej

I wouldn't particularly mind :)
Niels Bohr

zagor te nej

Istina je kao uvek u sredini. Republikanci su u pravu kad kazu da treba seci potrosnju I da su entitlements programi kandidati za secu jer su kreatori strukturnog deficita. Demokrate su u pravu kad kazu da se problem ne moze reesiti samo secenjem potrosnje nego kombinacijom toga I taksi barem na nivou iz '99. Bush tax cuts koje su produzili svake godine iskopaju rupu od 700 milijardi dolara u drzavnoj kasi. Narod ima odredjena ocekivanja od federalne vlasti, to mora da se plati.
Niels Bohr

Hate mail

Ni jedni ni drugi nemaju hrabrosti da zaustave godisnji priliv od 2-3 miliona "budzetskih korisnika" iz smetlista i cucavaca tzv. Latinske tzv. Amerike. We're doomed.