News:

SMF - Just Installed!

Main Menu

Велеиздајник

Started by Daisy, April 22, 2011, 09:23:37 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Daisy

,,Велеиздајник" Месић на видео биму у Вировитици

ЗАГРЕБ – Бизнисмен Милан Фехир изнајмио је велики видео бим у центру Вировитице на који је ставио слику бившег хрватског председника Стјепана Месића с хрватском заставом у позадини и натписом ,,велеиздајник".

Ово је један у низу напада на Месића због достављања брионских транскрипата и других докумената Хашком суду за суђење хрватским генералима.

С Месићем се на екрану смењују фотографије Анте Готовине и Младена Маркача које је прошле седмице Хашки трибунал осудио на 24, односно 18 година затвора.

Танјуг
објављено: 21/04/2011
Više volim da mi se neko izveštačeno osmehne, nego da se spontano izdere na mene.

Daisy

Месић: Нисам директно достављао транскрипте Хагу

ЗАГРЕБ - Бивши хрватски председник Стјепан Месић изјавио је да ни он нити његова канцеларија никада нису директно доставили Хашком суду неки од такозваних транскрипта Фрање Туђмана, већ да је оригинални звучни запис са састанка на Брионима, у подрумском Архиву, пронашла контраобавештајна служба.

Месић је у коментару пресуде Анти Готовини и Младену Маркачу у Хашком трибуналу, јуче рекао да је Хаг кључне доказе добио од тадашњег министра полиције Томислава Карамарка, преносе хрватски медији.

У тексту за ,,Нови лист", Месић тврди да је хрватска влада 2001. постала власник свих Туђманових транскрипта, као и да су сви захтеви Хашког суда ишли преко ње.

,,Моја канцеларија играла је само улогу сервиса", тврди Месић.

Месић је написао и да такозвани Брионски транскрипт не представља никакав доказ, већ да је прави доказ оригинални звучни запис са тог састанка.

,,Тај запис је, заједно са скраћеним видео записом, Контраобавештајна агенција (ПОА) чији је шеф тада био Томислав Карамарко, пронашла у подрумском Архиву.

Пошто је утврдила његову аутентичност, тај запис је предат Хашком суду", навео је Месић.

Хашки суд био нам је потребан јер у Хрватској није било политичке воље да сами процесуирамо ратне злочине који су се недвосмислено догодили на нашој страни, пише Месић, истичући да ,,нема никакве сумње да је државни врх знао за те злочине".

,,Био сам присутан када је један тадашњи министар, који је такође ових дана прилично гласан, реферисао Туђману да се српска села у западној Славонији пале у три смене. Дословно тако: пале се у три смене. Нећу га именовати, ја нисам ни тужитељ, ни судија, али памтим шта сам видео и чуо", наводи Месић у свом тексту.

Танјуг
објављено: 22/04/2011
Više volim da mi se neko izveštačeno osmehne, nego da se spontano izdere na mene.

Mirabella

Don't argue with an Idiot.  He will bring you down to his level and beat you with experience!

Hate mail

Ti podrumi su...

A to paljenje sam video.
"You! Yes, you! Stand still, laddie!"

slawen

Подрум, како то гордо звучи. Одише ауторитетом.
Замисли да кажу "архиве са тавана".... просто шалабајзерски.
Зна служба.
We take no cash unless we cash justice for you! Are you listenin' to me? I'm givin' ya pearls hеrе!

Daisy

Хрватска премијерка Јадранка Косор најавила је истрагу о томе како су транскрипти доспели у Хаг, иако Хрватска од краја 90-их има уставни закон о сарадњи с Хагом.

Pijanista

Dobar Mesic, fale mu samo cvike i pravi je vojvoda