News:

SMF - Just Installed!

Main Menu

Sta ste uradili u zadnjih 10ak godina?

Started by iDemo, December 27, 2009, 01:25:06 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

iDemo

Ja nista specijalno al' cenim da Ivica Dacic moze da se pohvali opasnim napretkom - pre 10ak godina je, koliko se secam (a mozda malo i gresim), bio na spisku lica kojima je zabranjen ulazak u EU i USofA a kol'ko sutra ce da ide na nesto sto se zove valjda molitveni dorucak - kod prvog polubelog (ili polucrnog, take your prick) preCednika Amerike... Il' je Ivica Dacic napredovao ili ni te molitve a ni zajutraci nisu k'o sto su nekad bili. Da preCednik nije k'o sto je nekad bio to sam vec napomenuo (vidi gore). Jel' zna neko nesto o gospodji Dacic, jel' ce biti kol'ko decentna i po poslednjoj modi k'o gospodja Baglama?

alan ford

ja rekoh kako sam na radiu pre par nedelja cuo pocetak vesti "...podpredsednik srpske vlade Ivica Dacic..." Kad nije osvanuo na banderi pre 10 godina sad mu je sve premija. I to kakva.

Hate mail

Demo, ovo sto si napisao ovde je kao prepisano sto juce rekoh bratu. Sa sve spiskom 600 lica.

Sve osim "take your prick"...
"You! Yes, you! Stand still, laddie!"

iDemo

Quote from: Hate mail on December 27, 2009, 02:57:04 AM
Demo, ovo sto si napisao ovde je kao prepisano sto juce rekoh bratu. Sa sve spiskom 600 lica.

Sve osim "take your prick"...
Vis' koliko smo slicni...

Hate mail

Ma da...

Volim i ovo "polubeli" (skoro kao narodni... leba'...).

iDemo

Nemam  nista osobno protiv  njega al' kad kazu 'prvi crni' meni odmah pred ocima zaigra Palinka... Mis'im ipak je bolja riba od Bajdena.

Hate mail

Daisy

http://www.politika.rs/ilustro/2368/1.htm

QuoteSANJA DAČIĆ

Brak bez suza

Otkad je počela predsednička kampanja, njen suprug je, tvrdi Sanja Dačić, postao čovek-robot. Ustaje u pet-šest sati ujutru i leže u jedan-dva po ponoći. Kad umoran dođe kući, ceo njihov razgovor počinje i završava se na jednoj rečenici: "Da li je spremna čista košulja za sutra?"

Sanja je pratila Ivicu Dačića tokom njegovih poseta Jagodini i Čačku. Bila je to prilika da u Jagodini vidi svoju prabaku staru sto dve godine koja je "sve bistrija i sve zdravija", a u Čačku kuma Vladimira Ilića.

Na dogovoreni razgovor za "Ilustrovanu Politiku" u jednoj od bašta na Trgu Republike, Sanja se pojavila sa petogodišnjim sinom Lukom. Dečak je, povremeno se meškoljeći u stolici, junački "izdržao" jednosatno ćaskanje dve žene, tek ponekad ubacujući neko svoje zapažanje.
- Pre braka sam uvek govorila da se jedino neću udati za političara, ali protiv sudbine se izgleda ne može - iskrena je Sanja. - I moj otac Dušan Đaković se bavi politikom. On je predsednik Opštinskog odbora SPS Rakovice.

Bila je student italijanskog jezika i književnosti kad je počela da radi u zgradi Glavnog odbora SPS na Studentskom trgu. Tu je počeo da navraća i Ivica Dačić kao predsednik Mladih socijalista Beograda i saradnik časopisa "Epoha". Odmah je uočila njegov šarm i duhovitost. Svidelo joj se i što ima besprekorno negovane ruke i lice.

Verili su se posle četiri meseca zabavljanja. Tada se Ivica uselio u stan Sanjinih roditelja na Miljakovcu. Pet godina su živeli u zajednici, u devojačkoj sobici. U braku su već jedanaest godina.
- Nismo hteli da odmah, u početku braka, imamo decu - priča Sanja. - Kad se rodio Luka, on se zbog svakog njegovog zubića, svake temperature, hvatao za glavu i govorio: "Ja to neću preživeti". Rečju, sina obožava i previše je popustljiv prema njemu...
- I cicija, i cicija! - dobacuje Luka očigledno još ljut zbog neke neispunjene želje.
- Nije tačno - kaže mu nežno Sanja. - Tata baš nije cicija!

Da li je njen suprug upravo ono što Srbiji treba? Najbolji kandidat za predsednika?
- On nije folirant - ističe Sanja Ivičine kvalitete. - On veruje u ideju za koju se zalaže. Mnogo ga volim što nije prevrtljivac i što nije otišao ni u jednu drugu partiju kad je bilo teško. Izuzetno je hrabar.

Prema Sanjinom mišljenju, njen suprug je prosto predodređen da se bavi politikom. To je zaključila "posle svega što mu se izdešavalo".
- Posle 5. oktobra 2000. do poslednjeg momenta, dok nije upala jedna grupa i demolirala ga, ostao je u zgradi Glavnog odbora SPS na Studentskom trgu. Kazala sam mu tada: "Odustani od politike. Šta će ti to? Pametan si, možeš da se baviš čime god hoćeš". On je ćutao. Bio je prvi iz SPS-a koji je imao hrabrosti da se pojavi u jednoj tv-emisiji. Posle mi je rekao: " Ovo je ono što ja umem da radim".

Od tada ga Sanja u svemu podržava. Zna da je veoma intuitivan i da uvek bude onako kako je naslutio. Zato mu se više gotovo ni u čemu ne suprotstavlja, sem ako nije reč o izboru garderobe. Ona voli življe, a on mirnije boje. Najzad, uvek bude po njenom, jer ipak ona vodi računa o njegovom odevanju. I, pošto on to ne zna, obavezno mu vezuje kravatu.
- Izuzetno je dobar i pažljiv muž - veli Sanja. - Duboko je emotivan i ne dozvoljava da me nešto rasplače. Mislim da on nije, ali ja jesam ljubomorna. Na politiku koja mi ga je uzela.
Više volim da mi se neko izveštačeno osmehne, nego da se spontano izdere na mene.

slawen

- I cicija, i cicija! - dobacuje Luka očigledno još ljut zbog neke neispunjene želje.
- Nije tačno - kaže mu nežno Sanja. - Tata baš nije cicija!

Што дете може да те обрука...
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
We take no cash unless we cash justice for you! Are you listenin' to me? I'm givin' ya pearls hеrе!

Wiz

Nemam ja nikakav problem sa Dačićem, meni su problem ovi drugi. Moj jedini "kontakt sa Dačićem" bio je kontakt sa njegovom sekretaricom:

- Dobar dan, ja sam taj i taj, hteo bih da uradim intervju sa g-dinom Dačićem.

- G-din Dačić je strašno zauzet ove nedelje, molim Vas, javite se u ponedeljak.

...

- Dobar dan, ja sam taj i taj, dogovorili smo se da se čujemo danas.

- Gdin Dačić je ove nedelje strašno zauzet, molim vas javite se u...

- Ja se više neću javljati, a g-din Dačić ako hoće sa mnom da razgovara zna gde može da me nađe.

Elem, pristojnom svetu je, uglavnom, bila čast da meni da intervju. Ali drug Dačić (kao i drug Nebojša Čović, uostalom) se o mojoj malenkosti informisao kod one iste Udbe kod koje se i dan-danas o meni informišu Beda, Kaki i Parakurcijum. Tako da, ne znam za koga je neko čudo to što su sad na istoj strani? Pa i onda su bili na istoj strani!

Kaže Ivan D. negde, da su svi kao Deda i taki ne bi toliko njih glasalo za  Miloševića. Vaistinu, da su svi kao njih dvoje ne bi ni bilo izbora, a Milošević bi sad bio nešto kao novi Josip Broz.

Paramecijum

Milošević je patio što ne može da bude ni kao senka Broza.
Uostalom, njihovi odlasci to pokazuju, na sahranu jednog sakupilo se najviše svetskih poglavara ikada, a drugi je inkognito zamuljan u neko seosko dvorište.

Hate mail

Bombardovanje je bilo jedini logican ishod Miloseviceva pohoda na Jugoslaviju. Vojvodina je prva napadnuta, jos leta 1988.

Looking back, NATO je trebalo da intervenira jos 1981.

Jelence

Eeee, Dzeekiii... Kako si zasro jedno odlicno pitanje...  :x
Ja reko' bice reci o NASIH 10 godina, a ne o Dacicevih 10.  :cry:
Tko firca Dacica... Mislim, bas mi se za Dacica.

Iako mu se mora skinuti kapa zbog nacina na koji se bavi svojim poslom. On je bio Slobin mali, a vidi sad dokle je dogurao. Jel on jos uvek SPS? Ako jeste, onda jos po' kile pohvala mu sleduje.
I'll tell you something about good looking people: we're not well liked

alan ford

Dacic ima vikendicu na Divcibarama na kojoj bi mu pozavideli i mnogi vlasnici kuca po dedinju. Do pre nekoliko godina dok se jos krio ispod kamena posle 2000. ta kuca je zvrjala prazna, bez igde ikoga. Nekoliko puta smo se setali i bas sam mislio kako bi mu trebalo polupati prozore, ili barem napisati nesto na zidu...Sad se opet tamo letuje/zimuje i ceo kraj malo-malo vrvi od nekog sveta.

vbo man

AF a shto Dachic ne bi imao vikendicu na Divchibarama :?: . Izgleda je imash i ti ili tvoji...Mislim kad Dachica nisu umlatili ili zatvorili i sudili  kad je trebalo/moglo (mozda) on je danas slobodan chovek.Vidim nije ni u zatvoru zbog nekakve pronevere novca, vidim da je potpreCednik vlade...primice ga Obama na doruchak ( mora , shta ce :mrgreen: )...nije chak ni stranku promenio. Stvarno mu treba kapu dole...Il je chovek vrlo sposoban ( u politichkom smislu rechi) il je politika ( a to vec znamo) teshka kurva...ili i jedno i drugo.
The light at the end of the tunnel is the train.

Pareski do

Quote from: Paramecijum on December 28, 2009, 02:32:03 AM
Uostalom, njihovi odlasci to pokazuju, na sahranu jednog sakupilo se najviše svetskih poglavara ikada, a drugi je inkognito zamuljan u neko seosko dvorište.

4. оружана сила у Европи

Deda

Quote from: Pareski do on December 28, 2009, 12:53:03 PM

4. оружана сила у Европи

Tja, to je ionako bilo precenjeno. U oba smisla.

Inače, da se ne lažemo, Milošević je bio veeeliki američki adut u vreme posle dejtona, a Holbruk ga nije skidao sa speedial-a. Tzv. garant mira.  xjap

Sećam se kad se to prelomilo: 1996. u zimu, lokalni izbori. Protesti su već uveliko trajali (više od 10-15 dana) kada je tek najavljena prva američka TV ekipa.
I to ko?
Onaj ko ima najbrži prolaz do US birokrata: CNN & K. Amanpur.  xnerd

slawen

4. оружана сила у Европи

Иди у першун!
Ја читам "скупило се највише светских поглавица", па се све мислим овај Парамецијум и те како зна о чему говори.
We take no cash unless we cash justice for you! Are you listenin' to me? I'm givin' ya pearls hеrе!

Pareski do

Quote from: Deda on December 30, 2009, 12:56:01 PM

4. оружана сила у Европи

Tja, to je ionako bilo precenjeno. U oba smisla.

1) Црвена Армија
2) Британска војска
3) Француска војска
4) ЈНА

Ако се не рачуна Турска као део Европе и не рачунамо шпанску војску пошто су они били неутрални у 2. светском. И ако швајцарске резервисте не рачунамо у активне што су они малтене били због степена приправности. И ако не рачунамо Пољску армију Вермахт, тј. останемо у љубитељима окупљања поглавица златном добу 1945-1952. када је та констатација, била тачнa, иако Југословени нису имали ни за гаће, а камоли чиме да прехране прегладнели народ, управо због тога што су имали 4. оружану силу у Европи.

Deda

Dobro, dobro...  :roll:
Znači, to je u ono doba* kad je matori prevarant pretio zapadnim (ex)saveznicima sukobom oko Trsta, pomagao one grčke partizane, pravio planove sa Bugarima i Enver Hodžom ... uprkos i čak protiveći se politici svog brkatog mentora i uzora, sve se trudeći da postane balkanska verzija Staljina.
Jebote, pa takvoj armiji su Ameri početkom pedesetih poklanjali Sabre-ove (oni koji su se u to doba iznad Koreje klali sa MiG 14)!  :?

P.S. nisam pazio na času, ali se sećam da je neko pričao da je to bila precenjena slika... sigurno je to važilo za kasniji period.

Pareski do

Quote from: Deda on December 31, 2009, 09:22:39 AM
P.S. nisam pazio na času, ali se sećam da je neko pričao da je to bila precenjena slika... sigurno je to važilo za kasniji period.

Наравно да није, уколико пажљиво прочиташ шта сам написао може бити да никада није важила, али нема везе, земља настала на лажима их је сама највише исфабриковала...