News:

SMF - Just Installed!

Main Menu

radi neko sa HP12c

Started by Ivan_D, May 01, 2011, 09:12:14 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Ivan_D

ili nekim drugim finansijskim kalkulatorom?

Tek se vratio iz UA i odmah me jedan prijatelj ovde uradio za pozajmicu. That's what friends are for. Poceo je pricu ovako: da mu je banka poslala SMS i ponudila kratkorocni (od 1 do 3 godine) kredit od 100K czk za 19.6%.
Kad je otisao u banku da primi ponudu rekli su mu da mu je to bilo poslato greskom, da mu je credit rating jako los i da mu ne daju nista. Problem je u tome sto su mu SMS poslali u sredu, on je u banku otisao u petak, a verovatno pogadjate on je u medjuvremenu vec potrosio veci deo tog novca.
Ja sam preumoran od puta i nisam izdrzao njegove pritiske i dogovorili smo se da mu dam 100K CZK sutra, da mi 2 meseca nista ne placa, a posle toga, od 1. jula da mi daje 13,000 mesecno deset meseci za redom.
Pokusavam sad da izracunam kolika je to godisnja kamata, ali ne znam kako. Predpostavljam da je nesto izmedju 50-55%, sto kad se uzme u obzir inflacija, mogucnost da umre on ili ja, mogucnost da u medjuvremenu sasvim bankrotira itd i nije tako preterano mnogo kao sto izgleda. Elem, voleo bih da znam kako se to izracunava, pre sam takve stvari znao, ali sad vise ne. Anyone?

If you dine with the devil bring a long spoon.

tempo

kad sam cuo da triglav nije u crnu goru, tri dana sam plako

slawen

We take no cash unless we cash justice for you! Are you listenin' to me? I'm givin' ya pearls hеrе!

E

Awww so cute  :lol:
Tempo promasio si topic 

tempo

tempo