News:

SMF - Just Installed!

Main Menu

Kako rasporediti volove, kravu i telce?

Started by Daisy, May 13, 2011, 08:11:17 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

AFord

Quote from: Mirabella on May 15, 2011, 02:35:54 PM
Sve osim tog proreza je 100% musko i vuce na konja.
E tacno to. Znam da mi nesto opasno smeta a nisam znao sta.

slawen

Quote from: МирабелаZeno, bre, prorez ili ne (koji lepo izgleda), ovo je musko!  Sve osim tog proreza je 100% musko i vuce na konja.

То можемо лако установити.
Једна од највећих морфолошких разлика између мушкараца и жена, која уз то директно зависи од нивоа тестостерона тиче се односа у дужини кажипрста и домалог прста (популарног прстењака, не прстенца!).
Код мушкараца је прстењак УВЕК дужи од кажипрста и то је разлика већа што је просечни ниво мушког хормона у организму посматраног субјекта виши, док је код жена обратно (савет за оне који планирају у Амстердам у шта прво гледати).
Ево једне згодне слике за анализу:

Да то мало повећамо:

Па ви процените сами.
We take no cash unless we cash justice for you! Are you listenin' to me? I'm givin' ya pearls hеrе!

Hate mail

Obojica/oboje sa ove slike meni vuku na konja.
"You! Yes, you! Stand still, laddie!"

Ivan_D

pa jel nije po tom testu sto si radio i njen prsten-prst duzi od kaziprsta joj?

Inace nisam znao za to, interesantno.

Sto se interesantnih stvari tice, citao sad u jednoj knjizi (ne znam koliko je tacno dok ne proverim drugde) da skoro u svim jezicima sveta upotreba raznih reci, tj. koliko se cesto upotrebljavaju, moze da se stavi u formulu.
druga najcesce upotrebljavana rec se koristi duplo manje od najcesce koristene, treca 1/3 najcesce koriscene, cetvrta 1/4 itd.
U engleskom se npr. najvise koristi rec 'the', pa onda 'of', 'to', 'in' itd.
'of' se koristi duplo redje nego 'the' a 'in' 4 x redje. Kaze knjiga, koliko joj je verovati da je isto i sa slovima. Recimo najupotrebljivanije slovo u engleskom je 'e', 4. po redu je 'o' i koristi se u raznim recima 4 x redje nego 'e'.

Slicno vazi za vecinu jezika na svetu tvrde.
If you dine with the devil bring a long spoon.

slawen

We take no cash unless we cash justice for you! Are you listenin' to me? I'm givin' ya pearls hеrе!

E

Ih to sve fotosop moze da uradi, nego sto stvarno ima neslusljive pesme i nije zenstvena. Sto bi reko cika Misko nije umiljata  xrofl

Hate mail

Mirabella

Quote from: Hate mail on May 15, 2011, 09:14:59 PM
Obojica/oboje sa ove slike meni vuku na konja.

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Don't argue with an Idiot.  He will bring you down to his level and beat you with experience!

Pijanista

Quote from: Ivan_D on May 15, 2011, 09:17:12 PM
pa jel nije po tom testu sto si radio i njen prsten-prst duzi od kaziprsta joj?

Inace nisam znao za to, interesantno.

Sto se interesantnih stvari tice, citao sad u jednoj knjizi (ne znam koliko je tacno dok ne proverim drugde) da skoro u svim jezicima sveta upotreba raznih reci, tj. koliko se cesto upotrebljavaju, moze da se stavi u formulu.
druga najcesce upotrebljavana rec se koristi duplo manje od najcesce koristene, treca 1/3 najcesce koriscene, cetvrta 1/4 itd.
U engleskom se npr. najvise koristi rec 'the', pa onda 'of', 'to', 'in' itd.
'of' se koristi duplo redje nego 'the' a 'in' 4 x redje. Kaze knjiga, koliko joj je verovati da je isto i sa slovima. Recimo najupotrebljivanije slovo u engleskom je 'e', 4. po redu je 'o' i koristi se u raznim recima 4 x redje nego 'e'.

Slicno vazi za vecinu jezika na svetu tvrde.

To ti je mislim Zif-ov zakon. Nejasno je da li je cisto statisticki zakon, ili ima tu jos nesto, vezano za lingvistiku.

QuoteЕво једне згодне слике за анализу:

Slawene, mogao si malo:

Ево једне згодне сике за анализу:

E

Quote from: Hate mail on May 15, 2011, 09:54:41 PM
Dude looks like a lady!

Ma dobro to je nebitno. Najverovanije je JK izvikana izmedju ostalog zato sto se bavi LGBT aktivizmom. Meni uopste ne smeta to sto lici na musko, niti bi me bilo briga da li je lezbejka ili transgender. Sto se LGBT tice to nije stvar seksualnog opredeljenja, po mom skromnom misljenju, vec stvar genetike.Nije to bolest, a jos manje je infektivna. Covek se rodi gay, bi ili trans i to je jednostavno tako, prirodom ili bogom dano, sta kome po ubedjenjima i verovanjima odgovara.  Razlika je samo u tome sto neki imaju tu srecu da se javno deklarisu i zive svoj zivot onakvim kakvi su rodjeni. Ta sreca zavisi od sredine u kojoj se osoba rodila i zivi, a i od vremenskog perioda. Nekada kod nas nije bio big deal ako je neko LGBT, a danas je tolika strahota da je potrebno da jedna polupismena pevaljka koja manjka u kulturi i manirima zastupa ugrozenu manjinu. Ona to po mom opet skromnom misljenju  vise radi da bi postigla popularnost i samom tim i vise novca nego sto je to iskreno zanima.
A ovo neki novi klinci sto dolaze na njen koncert i vicu noseci glupe i ne bas mastovite slogane, bolje bi bilo da uzmu gitare u ruke i rade nesto konkretno da promene muzicku scenu u Srbiji.

E

Gedala sam pre neki dan intervju sa Chaz Bono [ sin  (nekad cerka) od Sony  i Cher ] . Ne mogu sada da ga nadjem , ali evo jednog sa Lettermana
David Letterman - Chaz Bono's Transformation

i kad je bio mali ( odnosno mala Chastity)
Cher - Christmas Fireplace

Hate mail

Mislis, ako se patlidzan rodi misleci da je mango, da ce support sredine i drugi environmental poticaji i uticaji nekako da "do away with the fact" da je on ipak patlidzan?

E

Quote from: Hate mail on May 16, 2011, 02:54:30 PM
Mislis, ako se patlidzan rodi misleci da je mango, da ce support sredine i drugi environmental poticaji i uticaji nekako da "do away with the fact" da je on ipak patlidzan?

Ne razumem bas tu tvoju analogiju krompij,  ali sam imala prilike da vidim u vise navrata da se roditeljima ( sasvim obicnim ljudima ) rodi dete koje ima jedne sekundarne polne karakteristike, a na testu drugi set hromozoma koji je karakteristika suprotnog pola. Problemi obicno krenu u pubertetu i to je tako. Nikome ti ljudi nisu ni krivi ni duzni, nisti su sta oni niti njihovo dete zgresilo sto se rodilo kao takvo.

slawen

Quote from: E on May 16, 2011, 02:57:45 PM

imala prilike da vidim u vise navrata da se roditeljima ( sasvim obicnim ljudima ) rodi dete koje ima jedne sekundarne polne karakteristike, a na testu drugi set hromozoma koji je karakteristika suprotnog pola.
Како бре?!
(дефиниши узгред "сасвим обичне људе")

E

Quote from: slawen on May 16, 2011, 03:08:45 PM

imala prilike da vidim u vise navrata da se roditeljima ( sasvim obicnim ljudima ) rodi dete koje ima jedne sekundarne polne karakteristike, a na testu drugi set hromozoma koji je karakteristika suprotnog pola.
Како бре?!

To znaci bilo ko. A bilo ko je svako bez obzira na rasu, boju koze, starost ( mladi vs stari roditelji ), obrazovanje.  Sasvim obicni ljudi ...random sample.

Pijanista

slawen

Quote from: E on May 16, 2011, 03:44:53 PM
Quote from: slawen on May 16, 2011, 03:08:45 PM

Како бре?!

To znaci bilo ko. A bilo ko je svako bez obzira na rasu, boju koze, starost ( mladi vs stari roditelji ), obrazovanje.  Sasvim obicni ljudi ...random sample.

Аха.
Што онда не кажеш сви?
Ја сам мислио да израз "сасвим обични људи" дисквалификује "необичне" људе, или, у овом случају, необичне родитеље (нпр. кад затрудни баба од 72 године, па њојзин муж тражи развод, јер се њему не диже задњих 15, а онда се испостави да троје од њихово петоро брачне деце није његово), али сам се изгледа зајеб'о.

И како то иде са хромозомима?

Jelence

Moguce je da JK podrzava homo populaciju zato sto je stvarno takvih shvatanja. Medjutim, imajuci u vidu da ona ide uz qrac svuda i svima taj njen "glas" se ni ne cuje od svog ostalog shuma koji je sama napravila.

Nekako ne verujem u imidz mrznje, pa makar mrzeo "s pravom". Istina je da ce dobiti veci publicitet kada pljune nekoga nego kada posalje pozitivnu poruku, ali treba biti bas veliko djubre da ti povratni udarac ne naskodi. Mislim da ona ima problem sa tim povratkom mrznje jer u sustini nije kvarna nego je jednostavno intelektualno prikracena.
I'll tell you something about good looking people: we're not well liked

Ivan_D

Koje su to "sekundarne polne karakteristike"?

Ja inace mislio da je to sa hromozomima vrlo retka pojava. Cini mi se da od svih poznatih licnosti jedino Jamie Lee Curtis ima hromozome suprotnog pola.

Jelence

(...) dete koje ima jedne sekundarne polne karakteristike, a na testu drugi set hromozoma koji je karakteristika suprotnog pola. Problemi obicno krenu u pubertetu i to je tako.

To je upravo sto Chaz Bono i opisuje (i ne samo on, mahom svi ljudi koji se rode u "pogresnom telu"). Mora da je jebeno iskustvo biti u "tudjoj kozi".

slawen

Quote from: Ivan_D on May 17, 2011, 06:58:42 AM
Koje su to "sekundarne polne karakteristike"?

Жена са брадом? So?

Мени то са хромозомима уопште није јасно, а нарочито зашто би се неко ко је генетски једног пола, а из неких разлога је развио секундарне полне карактеристике сличне онима код другог пола зато осећао припадником тог супротног пола. Миссим, Википедија наводи само ово:
Genetic and hormonal causes

Both genes and hormones affect the formation of human brains before birth, as well as the behavior of adult individuals. Several genes that code for differences between male and female brains have been identified. In the human brain, a difference between sexes was observed in the transcription of the PCDH11X/Y gene pair, a pair unique to Homo sapiens...

Hormones significantly affect human brain formation, as well as brain development at puberty. A 2004 review in Nature Reviews Neuroscience observed that "because it is easier to manipulate hormone levels than the expression of sex chromosome genes, the effects of hormones have been studied much more extensively, and are much better understood, than the direct actions in the brain of sex chromosome genes." It concluded that while "the differentiating effects of gonadal secretions seem to be dominant," the existing body of research "support the idea that sex differences in neural expression of X and Y genes significantly contribute to sex differences in brain functions and disease."

Колико сам учио из биологије, мушкарци и жене се раликују само у једном пару, тачније само у једној половини једног пара хромозома, XX - XY. И да је код здраве јединке пол одређен већ приликом зачећа, с тим да се у одређеном тренутку пренаталног развоја под утицајем мајчиних хормона почну развијати полне карактеристике. Што ће рећи да је то о чему причате, ако је могуће (молим објашњење) нека болест.

E

I da, izvinjavam se napravila sam gresku ne sekundarne vec primarne polne karakteristike.
Strasno me nervira kada ovde na forumu krenes da se ponasas kao da si u sudnici slawene. J@bote ne moze da se prica normalno , ni opusteno. Za svaku gresku skacete ko popareni i "kopate oci" . Relax malo.

Pijanista

QuoteMora da je jebeno iskustvo biti u "tudjoj kozi".

U slucaju Cher-ine cerke to je tacno - bukvalno.

QuotePCDH11X/Y gene pair

AX, CBE JE JACHO!

slawen

QuoteStrasno me nervira kada ovde na forumu krenes da se ponasas kao da si u sudnici slawene. J@bote ne moze da se prica normalno , ni opusteno. Za svaku gresku skacete ko popareni i "kopate oci" . Relax malo.

Извини, куме, ми то нисмо знали.

E

Quote from: slawen on May 17, 2011, 04:10:43 PM
QuoteStrasno me nervira kada ovde na forumu krenes da se ponasas kao da si u sudnici slawene. J@bote ne moze da se prica normalno , ni opusteno. Za svaku gresku skacete ko popareni i "kopate oci" . Relax malo.

Извини, куме, ми то нисмо знали.
:(

Ivan_D

Jamie Lee Curtis ima valjda XY hromozome, sta god to znacilo. A inace je po svemu zensko.

slawen

Quote from: Ivan_D on May 17, 2011, 07:34:48 PM
Jamie Lee Curtis ima valjda XY hromozome, sta god to znacilo. A inace je po svemu zensko.

:shock:
Ложио сам се на мушкарца (у женском телу)?!

Hate mail

"O, kako sam se... ja sam se lozio na tebe" :mrgeeen:

Jelence

Prica se da je Diva isla da zategne vimena...

Divine sise
Pocele da vise
Divo Divo
Trgni jos jedno pivo
Pa trci kod doce
Primi dve tri boce
I nek te dokuca
Spadose ti sise do qrca