News:

SMF - Just Installed!

Main Menu

Kako rasporediti volove, kravu i telce?

Started by Daisy, May 13, 2011, 08:11:17 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Daisy

VESTI    | PETAK 13.05.2011

Zaječarci sabotirali Jelenu Karleušu

IZVOR: NOVOSTI.RS

Pedeset srednjoškolaca ,,naoružanih" gitarama se na Karleušinom koncertu iz petnih žila trudilo da se čuje i njihov glas. Doneli transparent "Volovi na ražnju, krava na bini, telci u publici".

Dok je Jelena Karleuša povodom dana grada pevala na centralnom trgu u Zaječaru, pedesetak srednjoškolaca "naoružanih" gitarama i transparentima iz petnih žila trudilo se da se, pored estradne zvezde, čuje i njihov glas.

Kada je Karleuša, u svom stilu, glamurozno zakoračila na binu pred nekoliko hiljada fanova, sa drugog kraja začulo se "režanje" gitara, praćeno skandiranjem srednjoškolaca "lomača, lomača". Međutim, Karleuša nije obraćala pažnju na njih, već je iz sve snage pevala svoje pesme. Ali, što je ona duže pevala, revolt srednjoškolaca je bio sve izraženiji i glasniji.

- Vratite nam Zaječar! Ovo je grad rokenrola. Nećemo šund i kič - čulo se kad god bi Karleuša pravila pauzu između dve pesme, dok je pažnju privukao i transparent na kome je pisalo "Volovi na ražnju, krava na bini, telci u publici".

Ali, fanovi poznate estradne zvezde bili su, s druge strane, oduševljeni njenim nastupom. Jedino su, pojedinci, proklinjali kišu koja im je, donekle pokvarila provod. Bilo je i onih koji su, zbog sivog neba nad Zaječarom, bili zabrinuti za svoju ljubimicu. Ili, kako se najplastičnije izrazila jedna postarija gospođa:

- Jao, pa Jeca može da nam se smrzne u ovom velelepnom kupaćem kostimu.

Jelena Karleusa vredja srednjoskolce u Zajecaru
Više volim da mi se neko izveštačeno osmehne, nego da se spontano izdere na mene.

Pijanista

Smrt, smrt, O, SMRT ..... "srednjoskolcima", moralistima, samoproglasenim dusebriznicima..... Zivela Karleusa.

Hate mail

"You! Yes, you! Stand still, laddie!"

Pijanista

Sere mi se od domacih maloletnih varijanata Dzesi Dzeksona, Teda Hagarda, Karla Marksa, Pojz, Biljane Srbljanovic i svoh ostalih koji "znaju" sta je umetnost a ne znaju da Mocartova "Mala nocna muzika" ima cetiri dela, i koji se gnusaju Karleuse a znaju sve Cecine pesme.

Hate mail

Ali ja sa strane samo posmatram taj svet.

Ivan_D

Niko od njih ne tvrdi da zna sta je umetnost, samo su sposobni da prepoznaju govno.

If you dine with the devil bring a long spoon.

Pijanista

Quote from: Ivan_D on May 13, 2011, 10:11:00 PM
Niko od njih ne tvrdi da zna sta je umetnost, samo su sposobni da prepoznaju govno.

U ogledalu? Sta im smeta Karleusa?

Ivan_D

Prosta je i primitivna. Ja ne bih voleo da mi dete odrasta u okruzenju gde je taj model ponasanja (prost i primitivan) prihvatljiv i pozeljan.

Pijanista

Taj model uopste nij epozeljan, odakle ti to? Pune su novine i TV kritika toga sto ona radi.

Ivan_D

QuoteKada je Karleuša, u svom stilu, glamurozno zakoračila na binu pred nekoliko hiljada fanova

Pedeset srednjoškolaca ,,naoružanih" gitarama

E

Ti klinci bolje da su napravili neke bendove i organizovali svirke kao sto se to radilo u neka stara dobra vremena.
Inace JK je k a t a s t r o f a  qpuke

E

but who cares anyways

Hadestown by Anais Mitchell - "Why We Build The Wall" and "Our Lady of the Underground"

HADES
Why do we build the wall?
My children, my children

CERBERUS
We build the wall to keep us free
Thats why we build the wall

HADES
How does the wall keep us free?
My children, my children

CERBERUS
The wall keeps out the enemy
And we build the wall to keep us free

HADES
Who do we call the enemy?
My children, my children

CERBERUS
The enemy is poverty
And the wall keeps out the enemy

HADES
Because we have and they have not!
My children, my children
Because they want what we have got!

CERBERUS
Because we have and they have not!
Because they want what we have got!
The enemy is poverty

HADES
What do we have that they should want?
My children, my children

CERBERUS
We have a wall to work upon!
We have work and they have none
And our work is never done
My children, my children
And the war is never won
The enemy is poverty

slawen

Quote from: Pijanista on May 13, 2011, 10:02:57 PM
Sere mi se od domacih maloletnih varijanata Dzesi Dzeksona, Teda Hagarda, Karla Marksa, Pojz, Biljane Srbljanovic i svoh ostalih koji "znaju" sta je umetnost a ne znaju da Mocartova "Mala nocna muzika" ima cetiri dela, i koji se gnusaju Karleuse a znaju sve Cecine pesme.
Па кад на мобилнем свира само алегро.
Проверићу ко су ови горе што си их набројао, али ми се чини да си у праву - ови одуд/отуд што мисле да су бољи, а имају мање од 20 година треба да оду негде у пичку лепу материну и направе тамо неки Нови Израел, од ових овде гована пита не бива.
Све то под условом, наравно, да положе "царичин тест" - закључати свакога кандидата голог-голцијатог у потпуно замрачену тапацирану просторију без икаквог намештаја и пуштати му редом "Мој Београд", "Растанка се нашег сећам" и "Ноћас ми срце пати", па ако му у било ком тренутку рипи притисак, број откуцаја срца или телесна температура - нема ништа од одласка.
За оне напредне после може да се организује и неки курс из уметничке музике.
We take no cash unless we cash justice for you! Are you listenin' to me? I'm givin' ya pearls hеrе!

Jelence

Ne verujem da je JK jedina narodnjakinja koja je gostovala u Zajecaru. Kako je moguce da je bas ona dozivela ovako nesto?

Agresija i nasilje je bumerang. Kako tretira publiku takav tretman dobije nazad.
I'll tell you something about good looking people: we're not well liked

Daisy

Više volim da mi se neko izveštačeno osmehne, nego da se spontano izdere na mene.

slawen

A jeл' се тамо стварно каже "телци", или је то нека фора?
We take no cash unless we cash justice for you! Are you listenin' to me? I'm givin' ya pearls hеrе!

Daisy

Daisy

Quote from: slawen on May 14, 2011, 07:40:36 AM
A jeл' се тамо стварно каже "телци", или је то нека фора?

when in doubt ...

http://vukajlija.com/telci

Telci

(Ili telad, tj goveda).

Način na koji se čita, a s tim (i ova reč predstavlja) i pravi naziv kablovskog kanala poznatijeg prošle godine kao: "Travel and living chanell", a danas kao TLC.

Sam način čitanja naziva odgovara programskoj šemi i tipu gledaoca dotične televizije.

- Brate, ovi telci, nemaju nijednu normalnu emisiju, samo neke tetovaže, torte i izbori za miss.
- Pa, kad su telci! Šta si očekivo uopšte? To samo telci gledaju.

Daisy

Telci - With a touch of love, emphasizing/describing the mental level, refers only to humans

Telad - Refers mostly to animals

Jelence

Jelence

Jelence

JK se mora priznati jedna stvar: ukapirala je sta se najbolje prodaje jos pre nego sto su reality programi usli na srpska vrata. Danas je svima jasno da svadja i konflikt bolje prodaje od seksa. Ona zaista sjajno izgleda, sise su joj odgovarajuce velicine, tako da ona udara na dva fronta: konflikt i seks.

Sa takvim atributima ni ne mora da zna da peva.

Plus, ima sjajno oko sta kad od koga da ukrade i koga da imitira.

slawen

Ivan_D

QuoteOna zaista sjajno izgleda

Ona izgleda ODVRATNO. Ona izgleda SUPER-ODVRATNO.

Siluetno me podseca na onog baju u Amsterdamu sto mi pusio, samo sto je taj ima daleko zenstvenije crte lica. Karleusa me ne bi prevalila ni u kom slucaju.

Ivan_D

Neki poseban razlog E zasto menjas nick?
Very annoying.

E

Quote from: Ivan_D on May 14, 2011, 10:36:51 PM
Very annoying.

Looks like you are easy to annoy

E

Quote from: Ivan_D on May 14, 2011, 10:36:51 PM
Very annoying.

And yes...because I can  :)

Pijanista

Quote from: Jelence on May 14, 2011, 08:13:34 AM

Evo krave i vola, gde su telad?

P.S. Lepo im je rekla da popuse, majmuni samo to i razumeju. Mislim ima tu tom Zajecaru neka GItarijada, pa ne dolaze narodnjaci sa 50 armunika da arlaucu i smetaju.

Hate mail

Jelence

Quote from: Ivan_D on May 14, 2011, 12:07:50 PM

Siluetno me podseca na onog baju u Amsterdamu sto mi pusio, samo sto je taj ima daleko zenstvenije crte lica. Karleusa me ne bi prevalila ni u kom slucaju.

Deder da se ovde ne preteruje.

BTW taj prorez na haljini da li bolje radi pos'o kod Seke ili kod JK?

E

Quote from: Jelence on May 15, 2011, 01:13:44 AM

Kod seke . Seka ima real (.) (.)

Jelence

AFord

ja moram da se slozim sa Ivanom da je doticna prilicno ruzna. Ocigledno nema nikog ko se razume u te stvari pa je potrosila tonu sminke i po svoj prilici samo pogorsala stvar.

E

E

Quote from: Pijanista on May 14, 2011, 11:47:36 PM
Quote from: Jelence on May 14, 2011, 08:13:34 AM

Evo krave i vola, gde su telad?

P.S. Lepo im je rekla da popuse, majmuni samo to i razumeju. Mislim ima tu tom Zajecaru neka GItarijada, pa ne dolaze narodnjaci sa 50 armunika da arlaucu i smetaju.

i ovom isto

Hate mail

Cudo jedno kako se Misa Aleksic ne menja uopste kroz godine, decenije.

Dok sam bio mali ali i ne tako mali i setajuci sam ili pod ruku sa nekim od porodice pancevackom ulicom Petra Drapsina (koja se tako zove samo do ukrstanja sa ulicom Mose Pijade, odakle menja ime u ulicu Dimitrija Tucovica i otud - a ne odud - se pod tim imenom pruza par kilometara na sever) blizu ukrstanja sa ulicom JNA (danas vojvode Radomira Putnika) pored nekih izloga neinteresantnih drzavnih tekstilnih radnji, ulaza u stambene zgrade iz kojih je vukla hladnoca (podrumi) ali i vapa kiselog kupusa, te drustvenog preduzeca za naplatu komunalija preko uplatnica (sada su tu nabili neke banke, prodavnice patika, kladionice i sta ono jos... a da, menjacnice) je bila neka vrsta transformatorske stanice za stambenu zgradu koja se uzdizala iznad svega toga, sa formacijskim zelenim metalnim vratima sa prorezima za ventilaciju; povrsina znaci po kojoj su sedamdesetih i osamdesetih studenti koji bi radili preko zadruge cetkama natopljenim lepkom lepili postere, zapravo najave gostovanja bendova u gradskim lokacijama koje su sluzile za koncerte. Na samom vrhu svega toga sto je decenijama lepljeno jedno preko drugog, a sto je do visepartijskog sistema i propratnih, da ne kazem kolateralnih, plakatiranja naraslo na sloj hamer papira ulepljenog lepkom od svojih 15cm debljine tokom bar 30 godina, nalazio se i ostao vidljiv sve do kapitalizma koji je tako snazno hrupio u zivote tzv. Srba i poster Misinog hard rock benda S.O.S. i to iz faze kada su nastupali kao trio. Tri nasmejane glave, Misina u sredini sa tim simpaticnim naocarama, koje prolaznike gledaju sa visine sa izbledelog roze papira: blast from the past koji niko nije ne uklanjao, nego kojeg niko nije mogao ni da dohvati jer ih je neki student iz unutrasnjosti - posteno radeci i izlazuci se opasnosti da ga uhvate i oteraju na robiju - 1970-i neke tako snazno... missim, tako visoko nalepio na taj zid. Sad su tu nabili nesto fensi. ATM mozda. Zaboravio sam. Vec odavno ne pokusavam da upamtim sve detalje, sve artefakte onoga sto zovem (ovim) bezvrednim vremenom. Da, ti jebeni ATM-ovi su sad svuda: treba videti na koje sve skaredne nacine je novi srBski covek iskasapio fasade starih ali i novih zdanja (sazdanih BEZ da su bila predvidjena za ubudzivanje tako necega u svoja nedra) e bi li u njih nekako ugurao to cudo tehnike i zamajac razvoja iz kojeg klinke u turskim farmerkama i debeli zemljoradnici koji u smesnim odelima dolaze u sud vade novcanice smesnog dizajna i neidentifikovane kupovne moci (nisam se trudio uopste). Pitam se kako smo, kako su, preziveli sve te godine, sve te decenije, pace, te kako je jadni Misa naplatio i gde je (u koji ATM) ubo svoju posteno zaradjenu tezgu na kraju tog dalekog dana kada je sa S.O.S-om gostovao u Pancevu 1970-i neke.

slawen

Quote from: E on May 15, 2011, 01:26:19 AM

Kod seke . Seka ima real (.) (.)
Seka u tome peva, a Jeca ide na kokteli.

Hate mail

Jelence

na snimku Seke vidi se da joj je neprijatno sto joj se vidi razdeljak.

slawen

Quote from: Hate mail on May 15, 2011, 03:20:33 AM
Cudo jedno kako se Misa Aleksic ne menja uopste kroz godine, decenije.

"Kвалитетна дрога..."

Mirabella

Zeno, bre, prorez ili ne (koji lepo izgleda), ovo je musko!  Sve osim tog proreza je 100% musko i vuce na konja.
Don't argue with an Idiot.  He will bring you down to his level and beat you with experience!

E

+ blajhana plava kosa  qpuke

Jednom sam se bila ofarbala u plavo. Ooo how wrong was that . So wrong!