News:

SMF - Just Installed!

Main Menu

To Serve And Protect

Started by E, May 24, 2011, 02:06:59 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

E

Ovde je predvece bila oluja sa jakom kisom, grmelo je i lilo kao iz kabla. Kad je kisa stala, nase srednje dete je otislo do prodavnice tu preko puta da kupi nekakve zvake i vraca se svo uznemireno i sa vrata mi prica kako je neko ostavio kucence ispred prodavnice vezano za drvo dok je bila oluja. Ja se tu na brzaka obujem i obucem neku jaknicu jer je vec postalo sveze napolju posle kise i sa detetom odem da vidim kako je kucence. Kako smo hodali ka prodavnici iz daleka vidim grupicu tinejdzera i jednu devojku kako stoje oko tog malog stvorenjceta. Kad smo stigli ono jadno svo pokislo drhti ko prut. Dusha me je zabolela. Kazem detetu da donese peskir i cebence od kuce , kad se ona devojka koja zivi odmah tu iznad prodavnice ponudi da donese. Pitam ove tinejdzere jesu li nekoga zvali, oni kazu da nisu. U to se vrati ona devojka sa peskirom. Uvila sam kucence u peskir i drzala ga u narucju, a dete me sve vreme pita jel mozemo da ga odvedemo kuci. Dok su mi deca pricala sta se desilo i ko je prvi video kuce , dosao je i otac od jednog od tinejdzera. Posto je Victoria Day's vikend animal contol je zatvoren, tako da je gospodin pozvao policiju. Nije proslo puno vremena , dok smo svi cekali da se mozda kojim cudom pojavi vlasnik dosla su tri policiska kruzera  xjap. Sta da radimo? Oni kazu ako ga odvedu u stanicu to bas i nece biti najbolje za psa ali ako je neko voljan da uzme kucence kod sebe do ujutru dok se otvore veterinarske stanice, oni ce da uzmu podatke i da organizuju da neko dodje da proveri da li kucence ima mikrocip i tako nadju gazdu, ako nema onda mora da se proveri da li je vakcinisano i zdravo pa onda ili u selter ili da ga neko usvoji.  Jedan od onih tinejdzera kaze da je on vec pitao majku da uzmu kucence kod sebe posto oni omaju malo stene i majka je rekla da mogu. Posto je decko pozvao majku , ona dolazi sa jos dva klinca . Ispostavilo se da je njen srednji sa ovim nasim srednjim detetom u razredu, tako da je nasem malisi laknulo sto ce da sazna sta se desilo sa kucencetom sutra kada ga budu proverili. Jedva smo se odvojili od kucenceta  :(. Preslatko je, mali sivi sitzu. Svo mi je drhtalo i cvilelo u narucju. Nadam se da nece da se razboli. Imam celu noc da mislim o njemu. Jedva cekam da cujem sutra sta se desilo i da li su nasli vlasnika. Bravo za devojku sto je donela peskir i tinejdzere koji su zvali roditelje da pomognu da se to malo bice spasi, i bravo za kanadsku policiju koja je uvek tu to serve and protect .

Hate mail

Dal' vi ljudi shvatate da su Tyrone and da homies mogli da naidju i da vas zateknu gde mu kradete psa?
"You! Yes, you! Stand still, laddie!"

Jelence

To je bas sjajno kad se toliko ljudi skupi da bi pomogli jednom kucetu. U Kini bi odma' palili razanj...
I'll tell you something about good looking people: we're not well liked

slawen

Три полицијска крузера.
Колико их онда дође по пријави злостављаног мужа?
We take no cash unless we cash justice for you! Are you listenin' to me? I'm givin' ya pearls hеrе!

Pijanista

Nisu drugovi iz RCMP uvek tako dobri.

Mirabella

Al' lepo izgledaju...  ;)  Ja imam sliku sa jednim u Ottawi, jos iz 1991.

Don't argue with an Idiot.  He will bring you down to his level and beat you with experience!

E

Sad mi dete doslo iz skole na rucak, kaze nasli su vlasnika.

Hate mail

E

Ne znam detalje, policajci su uzeli podatke ( ime, prezime i adresu) ovih ljudi koji su prihvatili kucence preko noci , pa su na istu ujutru poslali animal control. Da li je kuce imalo chip ili ga je vlasnik u medjuvremenu trazio, pojma nemam.

E

Pijanista

Pablik relejshnz.

Pandurima je lakse da skinu macu sa bandere ili da udome nekakvo napusteno kuchence (nemam nista protiv toga, naprotiv) i tako steknu ugled medju bakicama i animal rajts group. Niti sta rade, niti se oznoje itd. A onda ce tri uniformisana majmuna da iz obesti prebiju nekog beskucnika, njihova interna komisija ce ih suspendovati uz platu nekoliko meseci dok traje istraga, oni ce laditi jaja kod kuce i bice uz izvinjenje vraceni na posao jer ih je beskucnik mrko pogledao.

Hate mail

Ono sto je vazno je da sistem funkcionise.

Tromotorac

Cekaj, ako su cops bad guys, ko su onda dobri momci? Gangs?
The bums will always loose.

Pijanista

QuoteOno sto je vazno je da sistem funkcionise.

Slazem se. Moja iskustva sa drugovima kanadskim milicajcima su pozitivna, osim kad se jednom jedan pokisli na motoru izderao na mene kad me stigao, a jos me i pustio bez kazne (za brzu voznju). Nikad nisam imao zebnju kad ugledam patrolu ovde, kad me zaustave ili kad u retrovizoru ugledam rotaciona svetla.

Pijanista

Ne kazem da su bad guys, ali je  problem sto 5% baraba usere citav taks force. Ono sto mi ide na spolovilo je njihova (njina) neodlucnost da se otarase takvih.

Tromotorac

Jel' kanadska policija sindikalizovana?

Postoje dva razloga zasto brane bad apples medju sobom; imaju jaku cohesive culture, sa jasnim packing order, insider vs. outsider, itd, atribute koje ces manje vise uvek da nadjes u paramilitarnim/fraternity grupama gde plate nisu velike, a rizici jesu.
Drugo, jeste sindikalno organizovanje, koje po defaultu stiti svoje ljude bez obzira sta urade. To sakrivanje iza institucionalnog autoriteta je svuda skodljivo, bila u pitanju benigna kanadska policija, bilo koja druga sindikalna udruzenja, ali i primeri kao sto su katolicka ili pravoslavna crkva.

Hate mail

Unless they are packing fudge :mrgreen: it's pecking order that they have.

Pijanista

Pojma nemam, verovatno jesu. Ne znam za plate, mislim da nisu male, ali nisu ni nesto velike u odnosu na recimo vozace u gradskom saobracaju.
Mislim, jasno je meni da nije to tako jednostavno, kad si pandur dupe ti zavisi od kolege, ne mozes tek tako da ga cinkaris, odjebes itd. I kad bi ih otpustali za svaku sitnicu ne bi se vise niko trudio da stavi glavu u torbu, i sav njihov angazman bi se sveo na dve stvari: Na jednoj strani skidanje mace sa bandere i naplacivanje kazni za brzu vosnju a sa druge kolt i metak u celo za shoplifting. Nema sredine. Ono sto je potrebno je da sva istraga ide sa strane a ne nikakve interne komisije.

Tromotorac

Imao sam skoro jedan cas sa jednim policijskim sefom iz Phoenix PD. Prvo, veoma me je impresionirao sa njegovim znanjem, a potom i poduhvatima kojima se bave oni u gradskom PD. Covek da ne pomisli koliko se tu primenjuju cutting edge teorije iz organizacije rada i sociologije. Bar ovi ovde, nemaju para, moraju da otpustaju 'gustere', u isto vreme dok imaju banalne poslove tipa skidanja macki sa bandera, D.A.R.E. programa po osnovnim i srednjim skolama, do bukvalnog rata sa meksickom narko i human trafficing mafijom. Doing more with less, ih je nateralo da zaista budu kreativni sa tim PR i community programima.

Jednostavno, ne bio im u njihiovoj kozi. U Arizoni u proseku ginu jedan-dvojica mesecno, malo malo pa vidim kako idu nekom na sahranu. A ti sto zaginu su uglavnom mladi, sa sitnom decom...

A isto, imas i stoku koja trazi kavgu sa njima, i koja se nada da ce da izvuce nekakvu nadoknadu na sudu. Za nekog ko se otima prilikom hapsenja, zaista nemam razumevanja kad se posle zali da su ga tejzovali, ili odalamili da se smiri.

baggio

Kanadjani znaju da potegnu tejzer i kad se niko ne otima.
Pre neki dan mi se zali zena kako su njenog brata (koji je uzgred desabled) "umrtvili" tejzerom posto je covek parkirao u nedozvoljenoj zoni (a to opet samo zato da bi mu bilo lakse da ode do banke) i kad su saznali sta je u pitanju, nije bilo ni pardona. :?:

Inace, jest da dobro izgledaju u svojim crvenim uniformama, ali da znaju da trose public lovu, znaaaaju i te kako.
We can not change the cards we are dealt, just how we play the hand - Randy Pauch

Tromotorac

Ovde se prilicno plase litigation, a to je izuzetno jak incentive i za psiholoski trening, vezbu, nadzor, video surveilanece, itd,  pa su u svakom kontaktu ekstremno korektni. Sto valjda, tako i zelimo da bude.

Zato kad vidite da nekog USA policajci lemaju i gaze, pomislite sta je taj sve morao da uradi da ih izazove do te mere.

Patient Cop - Ticket while Man Throws Tantrum

uncesnored:

Crazy Guy Annoyed By A Cop

baggio

Gagi,

bilo je i ovde nekoliko sudskih procesa i isplatise bogami debelu lovu za odstetu, ali sve cesce se desava bas ono sto Pijanista gore pomenu (A onda ce tri uniformisana majmuna da iz obesti prebiju nekog beskucnika, njihova interna komisija ce ih suspendovati uz platu nekoliko meseci dok traje istraga, oni ce laditi jaja kod kuce i bice uz izvinjenje vraceni na posao jer ih je beskucnik mrko pogledao. ). Da im je posao lak, ne, nije, ali da u pravnom sistemu imaju privilegije, to je sasvim sigurno.

Ja sa njima imam posla na jednom sasvim drugom nivou, zbog toga tvrdim da tamane tax dollar koji ih finansira. 
We can not change the cards we are dealt, just how we play the hand - Randy Pauch

Tromotorac

OK, onda vi u Kanadi imate neke strukturne probleme sa policijom. Ne valjda ni kad su suvise trigger-happy, ni kada arce pare, ali ne valja ni kad su primadone. Sindikalno udruzivanje u vladinim agencijama je takodje, jako stetno i budzetski i otherwise.

Jelence

E jebiga, treba gledati stvar iz oba ugla (evo vidim kako se AF vec jedi a nisam bele prozborila  :mrgreen:).

Sa jedne strane nije u redu da kljunovi budu tako osioni i da im niko nista ne moze, da su izvan zakona. To je veoma opasno ostaviti takvu mogucnost bilo kome u rukama.

A sa druge strane - zamisli da se "procuje" da se mogu na sudu zajebavati kako javnosti pr'ne u pamet? Sa pravnim sistemom koji je takav kakav je i legalnim predstavnicima koji jedva cekaju kavgu da bi opravdali svoje postojanje - pa to bi bio pravi cirkus. Sto je najvaznije svo to zajebavanje bi smanjilo efikasnost policije tamo gde treba da budu a to je na ulici, u sluzbi zakona, itd.

Mislim, naravno, desavaju se naopake stvari i policija prekoraci ovlascenja to nije nista novo. Ne kazem da je to u redu, samo sto se neki put mora i razbiti koje jaje ako hoces kajganu.

Nista nije isklesano u kamenu, sve je to zivahna stvar, sad malo previse zajebavaju pa ih javnost postavi nazad na mesto, pa su previse olabavili pa oni povuku uze sa svoje strane.
I'll tell you something about good looking people: we're not well liked