News:

SMF - Just Installed!

Main Menu

Ухапшен Ратко

Started by Daisy, May 26, 2011, 10:42:05 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

AFord

i on i Stanisic vec godinama 'umiru od raka'.
Missim nasi svi nekako umiru pre Haga ne bi li ih nekim slucajem pustili na miru. A licno mislim da ce se Ratko prepodobiti. Em nece vise bezati pa ce bez straha da spava, lekarska nega, svetska pozornica...

Daisy

dosta se promenio ... nije mu loše to sa jagodama (i kiselo mleko beše?) ...

videćemo za par meseci ... cenim da će tražiti da mu pošalju malo veće odelo ...
Više volim da mi se neko izveštačeno osmehne, nego da se spontano izdere na mene.

slawen

"У читавом свету знају ко сам!"

We take no cash unless we cash justice for you! Are you listenin' to me? I'm givin' ya pearls hеrе!

Ivan_D

Slusam da je 2009 bio na hemoterapiji na VMA, gde se vec i pre lecio 2000. Za sad nepotvrdjena vest.
If you dine with the devil bring a long spoon.

Pijanista

Quoteko god ga je prepoznao svaka mu cast.

Prepoznali su ga oni sto su ga svakodnevno gledali kako stari, a to su drugovi zo Sluzbe.

Jelence

Quote from: AFord
ko god ga je prepoznao svaka mu cast.
Sto's mene tice ja bi mogao da sedim za istim stolom ni na pamet mi ne bi palo da bi to mogao da je Mladic.

Pa ovako izbrijan i uljudjen lici na sebe.
Onaj sa kacketom je stvarno bio prerusen.

Ne znam dal ste procitali, napakovase mu (zaova sa VMA, preko veze, garant) da se lecio od raka limfnih zlezda ali su malcice preterali jer su lekari iz Haga rekli da je bio lecen od te bolesti tada umro bi pre godinu - dve.

"Uzmi sve cetri cero, nece da se baci". Nasa posla.
I'll tell you something about good looking people: we're not well liked

Hate mail

"You! Yes, you! Stand still, laddie!"

Jelence

On je bas otiso po qrcu:

http://www.guardian.co.uk/world/2011/jun/03/ratko-mladic-war-crimes-court

Mator, izlapeo, desna ruka mu izgleda stvarno ne funkcionise.

Interesantna stvar (ne znam jel na ovom ili na ostalim snimcima) on kaze da nije branio Ratka Mladica nego Srbiju, da nije pred sudom kao Ratko Mladic nego kao Srbija - a sudija mu rece da se sudi NJEMU a ne Srbiji.

Aiiii... Da uporedimo beleske, a?

Jelence

PS. Kad se uporede snimci iz mladosti (tj rata) vidi se sasvim drugi covek. Ovaj je stvarno mator i izlapeo deda

Ivan_D

Zato i ne volim Bosance u Srbiji generalno, za razliku od Crnogoraca koji mi ne smetaju. Crnogorci dodju da im bude dobro, ali ne prave veliku stetu. Bosanci dodju u Srbiju pa prave stetu, veliku stetu, a ponasaju se kao da su kod svoje kuce. Svadjaju Srbiju sa svim susedima, svadjaju je sa svetom, ne nauce jezik. I uvek se osecaju pozvanim da "brane" Srbiju. Srbi iz Hrvatske su jos gori, ali tih nema toliko.

AFord

Quote from: Jelence on June 03, 2011, 04:53:14 PM
On je bas otiso po qrcu:
Mator, izlapeo, desna ruka mu izgleda stvarno ne funkcionise.
bozija kazna: omatoris a desnica ti ne radi....

Ivan_D

Novinar neki sa BBC sto je znao Mladica jos pre 16-17 godina, kaze da mu se ovaj u sudnici, kad ga je video, ironicno nasmejao i salutirao. Takodje kaze da je u jednom momentu podigao desnu ruku, tako da sumnja da mu je sasvim nefunkcionalna.
Jos je rekao da je Mladic, kad su se iskljucile kamere, sasvim uljudno, skoro ponizno, pricao sa sudijom o hrani, smestaju, lekovima i svojoj licnoj situaciju uopste.

zagor te nej

Nego, mozda bi izgledao bolje da je i on tihovao?
"Prediction is very difficult, especially of the future."
Niels Bohr

Pareski do

Quote from: Ivan_D on June 02, 2011, 03:55:12 PM
Quote from: Pareski do on June 01, 2011, 08:54:15 PM
Quote from: Ivan_D on June 01, 2011, 02:39:06 PM
Sta je Sekular/Brodarevo? Tj. gde je to? Wikipedia ne zna te entries. Sto se juga tice nikad nisam bio juzno od Bejograda, a ni u taj ne volim da idem.

Зајебајеш? Духом си скроз провинцијалац, потражи  саговорнике за сва та питања у било којој крчми, јужније од Бродарева су велике шансе (75%) да нађеш близанца...

Bolje je biti duhom provincijalac (pogotovo ako Bejograd smatras metropolom) nego biti duhom djilkos (as in: gyilkos).
За вас (духом) провинцијалце је БГ метропола што она свакако није у било каквом ванбалканском смислу.

Pijanista

Kako je oronuo,jebote. Pa ovaj nije za sudjenje, vec za sah na Kalemegdanu.

Ratko Mladic u Hagu Zeli Slobodu

slawen

We take no cash unless we cash justice for you! Are you listenin' to me? I'm givin' ya pearls hеrе!

tempo

nadjoh prigodnu karikaturu..

kad sam cuo da triglav nije u crnu goru, tri dana sam plako

Hate mail

zikzak
(misholovac)
04. jun 2011. u 19.20

Ratko maldic, JNA grlo, komunjara I jugaslaven, neotesana cepanica, bilo je dovoljno da natakari srpsku vojnicku kapu (iz pozorista) pa da ga neki proglase za najveceg srbina vojskovodju hah takav se nikad ne menja ni milimetar! Bio je hrabar i naduvan u srebrenici i onda se kao mis skrivao 16 god dok je Srbija grcala st kada je već uradio silu herojskih dela nije izasao iz rupe i kazao svoju pricu

Pijanista

Sa jutjuba:

Kakav stav...kakvo ponasanje....kakavo drzanje....ISTINSKI HEROJ..PRAVI GENERAL!!!

Hate mail

:P

desk - 06. jun 2011. u 06.52

Napravio sam životnu grešku što se nisam ubio i presudio sam sebi, rekao je, prema saznanju ,,Blica", Ratko Mladić, ratni komandant Vojske RS, po dolasku u Hag.

,,Ali, sada kada sam već tu, tražim da ispunite moje zahteve i obezbedite mi odmah adekvatnu zdravstvenu negu, posetu porodice, supruge i sina, kao i advokata", rekao je Mladić.

U suprotnom, upozorio je on, prema pisanju ,,Blica", prestaću da uzimam lekove koje imam kod sebe, kao i hranu koju mi donosite.

Najpoznatiji haški optuženik zatražio je od Tribunala u Hagu da mu omogući finansiranje advokata jer, kako je sam rekao, za to nema dovoljno sredstava.

Ukoliko Tribunal ne omogući isplatu advokata, Mladić je rekao da u tom slučaju neće imati odbranu i da će ga to primorati na štrajk glađu.

Mladić, inače, prema informacijama ,,Blica", ne boluje od karcinoma.

Njegovo loše zdravstveno stanje posledica je dva moždana udara, od kojih se prvi dogodio 1996. godine.

U to vreme lečen je, prema tvrdnjama izvora Blica, na Vojnomedicinskoj akademiji. Tada prepisanu terapiju primenio je sam.

Istu tu terapiju, bez konsultacija, počeo je da primenjuje i dvanaest godina kasnije, tačnije 2008. godine, kada je doživeo drugi moždani udar i nije prestajao da se leči na svoju ruku sve do hapšenja.

Srpski optuženici u Hagu poslali su zahtev da se u Tribunal pošalje tim lekara iz Srbije koji bi ih pregledao.

Ministar zdravlja Zoran Stanković kaže za ,,Blic" da je u toku analiza tog zahteva.

,,Analizira se zahtev, pokušavamo da sastavimo adekvatan tim od većeg broja različitih specijalista pošto u Hagu ima više optuženika koji pate od različitih bolesti", kaže Stanković.

On tvrdi da će preko Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim tribunalom biti upućen zahtev da odmaći lekari odu u posetu srpskim pritvorenicima i ne očekuje da bi Tribunal zbog toga pravio problem, budući da je ideja da srpski lekari rade zajedno sa holandskim.

Stanković objašnjava da će kao svedok ekspert u Hagu postupati po zahtevu odbrane ili tužilaštva.

,,Po zahtevu tužilaštva radiću sudsko-medicinske ekspertize dokumentacije kojom se Mladić optužuje, a ukoliko budem radio na zahtev odbrane, onda ću pregledati i davati mišljenje o dokumentaciji koja sadrži nalaze obdukcionih zapisnika koje su radili haški ili neki drugi istražitelji na područjima za koja se Mladić optužuje", kaže Stanković.

Kada je u pitanju Mladićeva odbrana, još je neizvesno ko će ga zastupati.

Prve informacije da bi to mogla biti Smilja Avramov još su nepotvrđene.

,,O izboru advokata odlučuje Mladićeva porodica. Odluku zapravo donosi Darko Mladić. Da li ću biti ja na čelu tima odbrane takođe nije odlučeno", rekla je Avramov za ,,Blic".

Ona je potvrdila da se razmišlja i o tome da tim Mladićeve odbrane čine četiri ruska advokata i da se sa njima trenutno razgovara. (Mondo)

Pijanista

Koje foliranje, zdrav je ko dren, pa zar nije radio ko fizikalac na bausteli?

Jelence

Kazem ja ovoj jednoj sto uspaljeno branise Mladica dal ti znas za sta ga tereti optuznica? Ma ne znam, kaze ona, ali sta god da je to je sve namesteno. Ja kazem citala sam onomad i gledala na You Tube snimke i ispricam joj ukratko sta sam videla ("svedoci" su pricali kako je stavljao uglavnom mlade ljude sposobne za vojski u autobuse i vozili su ih "u nepoznatom pravcu" obecavajuci rodbini da ce sve biti OK sa njima).

Buduci da ova zena ima dva odrasla sina stavila sam je u poziciju majke kojoj Mladic obecava da ce joj sinovi biti dobro i da ih nikada vise u zivotu ne vidi.

Reakcija je bila fantasticna. Od "nije on nista kriv" do "treba ga streljati" preslo se in no time.

Pri tome naravno ona podrazumeva da bih ga ja kacila na banderu takodje. Nije me pitala za misljenje nisam joj ga ni rekla. Kako se nekim ljudima lako manipulise pa to je strasno.

tempo

kad sam cuo da triglav nije u crnu goru, tri dana sam plako

Ivan_D

on je pored svega i priglup.