News:

SMF - Just Installed!

Main Menu

Gde je Tarana?

Started by Ivan_D, May 30, 2011, 09:29:29 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Ivan_D

"Vlada više neće popuštati"
Izvor: Beta

Pančevo, Novi Sad -- Posle razgovora sa ministrom Dušanom Petrovićem, poljoprivrednici podeljeni o nastavku protesta. Vlada više neće popuštati, poručuju iz Nemanjine.
(Tanjug)

Poljoprivrednici traktorima stigli su ispred zgrade Vlade Vojvodine, dok su putevi u Banatu blokirani.

Predstavnici poljoprivrednikase sastali sa resornim ministrom. Poljoprivrednici su novinarima rekli da nameravaju da prespavaju pred zgradom Vlade Vojvodine, odakle žele da nastave put prema Beogradu.

Na sastanku ministra poljoprivrede Dušana Petrovića i predstavnika poljoprivrednika koji protestuju zbog smanjenja subvencija nije postignut dogovor, izjavio je predsednik udruženja poljoprivrednika "Pančevac" Miodrag Radanov.

Radanov, koji je bio na sastanku, rekao je Beti da je ministar ponudio da se subvencionisane površine povećaju sa deset na 30 hektara, ali da poljoprivrednici nisu bili time zadovoljni.

"Predočićemo predlog ministarstva poljoprivrednicima, ali će najverovatnije blokade i dalje ostati", rekao je Radanov govoreći o blokadama puta tokom današnjeg protesta.

Pomoćnik ministra poljoprivrede Miloš Milovanović rekao je da je povećanje subvencija na 30 umesto najavljenih deset hektara "maksimalno" što državni budžet može da podnese. On je naveo da će poljoprivrednici razmotriti taj predlog ministarstva.

"To bi obuhvatilo preko 90 odsto korisnika subvencija u punom obimu, a ostali bi ostvarili subvenciju do 30 hektara', rekao je on i dodao da bi iz državnog budžeta bilo izdvojeno 8,7 milijardi dinara u te svrhe ako se kao osnova uzme prošla godina.

Milovanović je podsetio da je prošle godine bilo nešto manje od 75.000 korisnika subvencija.

Prošle godine su subvencionisani svi koji obrađuju do 100 hektara oranica.

Poljoprivrednici zahtevaju da Vlada ne donose uredbu o subvencionisanju domaćinstava do 10 hektara, već da vrati prošlogodišnje mere kojima su subvencionisani svi koji obrađuju do sto hektara oranica.
(Tanjug)

Predsedavajući Upravnog odbora Asocijacije poljoprivrednika Miroslav Kiš kaže da će poljoprivrednici od ministra tražiti da vlada ne menja planiranu agrarnu politiku.

"Ne možete u toku proizvodne godine menjati uslove", rekao je on i dodao da su poljoprivrednici ove godine ulagali računajući na ranije planirane vladine mere koje se sada menjaju.

Kiš je naveo da je policija sprečila poljoprivrednike iz Pančeva, Kovačice i drugih južnobanatskih mesta da dođu u Beograd i da su zbog toga blokirani putevi. Jedini način da se putnici prevezu na ovoj relaciji je Beovoz.
Jedan poljoprivrednik pretučen

Asocijacija poljoprivrednika tvrdi da su jednog od učesnika protesta pretukli policajci, ali policija to negira. Predstavnici Asocijacije rekli su da je jedan policajac prislonio pištolj na slepoočnicu poljoprivredniku iz Subotice kojeg su policajci pre toga navodno pretukli.

Incident se, prema njihovim tvrdnjama, desio kod Bačke Topole. U Policijskoj upravi Subotica su kazali da niko nije prijavio takav slučaj, kao ni da iz hitnih medicinskih službi nisu stigle takve prijave.

Predstavnici Asocijacije poljoprivrednika najavili su da će fotografije povređenog poljoprivrednika postaviti na svoju internet stranicu.
SVM podržava poljoprivrednike

Predsedništvo Saveza vojvođanskih Mađara saopštilo je da podržava poljoprivrednike, koji protestuju zbog namere vlade da smanji subvencije u toj oblasti.

"Predsedništvo Saveza vojvođanskih Mađara ne podržava zamisao Ministarstva poljoprivrede da se u toku godine iz osnova menja program subvencionisanja poljoprivrednih gazdinstava i zbog toga podržava protest poljoprivrednih proizvođača širom Vojvodine i Srbije", saopštila je ta stranka.

Predsedništvo Saveza vojvođanskih Mađara smatra da treba izgraditi jasnu i dugoročnu agrarnu i politiku subvencionisanja poljoprivrednih gazdinstava zasnovanu na evropskim standardima.

U saopštenju se poziva vlada da počne dijalog sa poljoprivrednicima, koji protestuju tražeći da se ne smanjuju površine poljoprivrednog zemljišta koje se subvencionišu.
If you dine with the devil bring a long spoon.

tarana

kako gde?
na barikadama!

Ivan_D

If you dine with the devil bring a long spoon.

Hate mail

Glas Razuma:

neznalica1
02. jun 2011. u 11.11
Iskreno mi je zao seljaka jer ti ljudi crnce od jutra do mraka ali se nadam da će ovo njihovo nezadovoljstvo rezultirati budjenjem nezadovoljstva sirih razmera i konacnog pada ovog izdajnickog i marionetskog rezima...
+0 / -0 0

Todorov
02. jun 2011. u 11.12
Коа и увек; власт потцењује куку и мотику док се неко не заљуља на бандери! Онда крене лов на духове.
+0 / -0 0

neznalica1
02. jun 2011. u 11.21
Bojim se da u Srbiji neće biti dovoljno bandera koliko se ovog izdajnickog i evropskog sljama nakotilo!!!
+0 / -0 0

faufiler
02. jun 2011. u 11.34
Seljacima ništa bez AK-47 i rucnih bombi.
Samo Boga da molimo i da im se prikljuce obescasceni i gladni.
Tada bi zuti nakot mogao da padne, ocas posla!!
+0 / -0 0

baresh
(zanatlija)
02. jun 2011. u 12.14
'Seljacima ništa bez AK-47 i rucnih bombi.'

Ništa bez govnjive motke i glogocog koca. AK-47 ili ti kalasnjikov
ne može opametiti ovu gamad. Miris baruta omamljuje i sterilizuje svakog nikogovica , dok su motka i kolac simboli narodne muke i znoja, - jedini lek za bagru i vampire.
+0 / -0 0

Zeka_Deka
(srpski pas lutalica)
02. jun 2011. u 13.00
Na zalost za ovu bagru izdajnicku iz MUPa i BIA ne vredi govnjiva motka.

Ipak je za njih AK-47 iz raja izasao.
"You! Yes, you! Stand still, laddie!"

slawen

.... поштена интелегениција....
We take no cash unless we cash justice for you! Are you listenin' to me? I'm givin' ya pearls hеrе!

tarana

juče sam od instituta za ekonomiku poljoprivrede sazn'o da zarađujem iljadu evara po ha od kukuruza a 750 od pšenice.
vidim da imam novaca a nisam znao otkud mi...

slawen

Jesu li ti poslali i pare?
We take no cash unless we cash justice for you! Are you listenin' to me? I'm givin' ya pearls hеrе!

slawen

Vlada usvojila Uredbu o subvencijama za zemljoradnike

Predlog je da se poljoprivrednicima na ime regresa za 2011. godinu isplati 14.000 dinara po hektaru, najviše do 100 hektrara u narednih osam meseci

Bacvanin 03. jun 2011. 12:36 #1584044

Gde ovde ima logike,drzava seljaku daje 14oo.ooo. /milion i cetiristotine hiljada dinara/ dabi obradjivao 1ooha zemlje sa koje ce skinuti prihod od minimum od 18.4oo.ooo/osamnajst miliona i cetiristotine hiljada dinara/ Kako 8.ooo kg kukuruza po sadasnjoj ceni 23 din/kg puta 100ha to je taj iznos. 18.400.ooo+1,4oo.ooo = 19.800.ooo.din pretvoreno uevre 198.000 evra.Pored ovoga imaju regres za djubrivo i naftu.Koga interesuju troskovi obrade neka to vide u cenovniku zadruznog saveza..

Претпостављам да се ради о Ценовнику машинских услуга.
Пошто немам 1.500 динара за бацање (колико ценовник кошта) онако поштено, да се од почетка до краја изгура осам тона по хектару? Са све овим попустима за гориво и ђубриво?

Daisy

subvenciona / zemljoradnička / poljoprivredna mafija  :mrgreen:

Više volim da mi se neko izveštačeno osmehne, nego da se spontano izdere na mene.

tarana

prvo, ne moze da se izgura 8t/ha.
prosek za proslu godinu je 5.7t a desetogodisnji prosek je mislim ispod 5t.
troskovi bez amortizacije masina i mog rada su oko 650-700 evra po ha.
cena kukuruza nije 23 vec 21din.
u novembru je bila 13.5 din.
pre 3 godine u novembru je bila 16 a u ovo doba 9din.
inace direktor na institut za ekonomikata poljoprivrede je neki drago cvijanovic rodjen u opstini lukavac. zanimljiv detalj ima u CV-u.
QuoteDiplomski rad pod naslovom "Društveno-ekonomski uslovi i rezultati razvoja poljoprivrede u opštini Ćićevac", je nagrađen Oktobarskom nagradom grada Beograda za 1981. godinu.
ovaj bacvanin lupeta. mnogo je vise ljudi na ovom svetu koji imaju misljenje nego onih sto imaju dupe.
ta subvencija je u stvari regres za djubrivo, gorivo i naftu.
dakle ne postoji i subvencija i regres. to je jedno te isto.

slawen

5.7 х 21 = 119.700 дин/ха = €1260 по хектару + €140 субвенција - €700 трошкови = лапо/лапо.
Динар на динар.

Па и не изгледа тако лоше нама са стране.

Daisy

Quote from: tarana on June 05, 2011, 06:45:43 PM
prosek za proslu godinu je 5.7 t a desetogodisnji prosek je mislim ispod 5 t.
cena kukuruza nije 23 vec 21 din.
pre 3 godine u ovo doba 9 din.

Quote from: slawen on June 06, 2011, 04:39:10 AM
5.7 х 21 = 119.700 дин/ха = €1260 по хектару + €140 субвенција - €700 трошкови = лапо/лапо.
Динар на динар.

5.7 x 9 = 51,300 din/ha = 540 €/ha + 140 € subvencija - 700 € troškovi

лапо/лапо.
Динар за динар.

Više volim da mi se neko izveštačeno osmehne, nego da se spontano izdere na mene.

tarana

to prvo proleće posle krize je bilo katastrofa.
da nije bilo subvencije, ljudi ne bi preživeli.
inače, ovo je najviša cena kukuruza ikada.
rado bi se odrek'o subvencija kad bi mi neko rek'o kog dana u godini da prodam svoju robu.

slawen

А јел' постоји ту неки систем да платиш осигурање за минималну цену, или терминска продаја, или удружења типа оне холандске задруге за цвеће.... серем га и ја, причамо о Србији.

tarana

Quote from: slawen on June 06, 2011, 09:43:38 AM
серем га и ја, причамо о Србији.
:?:

biće i to kume, al' mi od artritisa nećemo više čukati u tastaturu.