News:

SMF - Just Installed!

Main Menu

20

Started by Ivan_D, June 15, 2011, 07:45:10 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Ivan_D

Sad se setih, ne znam kako sam zaboravio, prosli petak bilo tacno 20 godina kako sam otisao iz Jugoslavije. Beograd - Amsterdam, preko Zagreba. Secam se u Zagrebu, na aerodromu video policajca u uniformi kakvu su imali svi policajci tada, jedino sto je na kapi umesto petokrake imao sahovnicu.

Nesto manje od hiljadu maraka u dzepu (moja tadasnja pekarska plata minus avionska karta) i cvrsta odluka da se nikad ne vratim. Usledilo je par teskih godina, nemastina, beda, pa i hronicna glad par meseci. U jednom momentu sam spao na 62kg, sto je na moju visinu dosta malo. Hrana kod Hare Krisne je jedne godine odigrala vrlo vaznu ulogu, bilo je meseci kad sam svaki dan isao da jedem na dok gde su delili besplatnu hranu. Kako god, nikad, ni u jednom momentu nisam ni pomislio da se vratim.

Zivela Holandija!!!
If you dine with the devil bring a long spoon.

AFord

ja avgusta punim 18.

Mirabella

Ovog marta pune 23 and counting.  Beograd-Kabul-Bagdad-Zeneva-NY.  Izmedju Beograda i NY 6 godina.
Don't argue with an Idiot.  He will bring you down to his level and beat you with experience!

Ivan_D

Postovanje za cifru    xjap

Moj prijatelj iz Amsterdama, Dusan, je dosao u Amsterdam mesec i po posle mene i ja sam ga dobrih par godina smatrao za gustera.   :)

Pijanista

U januaru napunio relativnih 15 a uskoro punim apsolutnih 43.
BG-Budimpesta-Amsterdam-Montreal_Vankufer. ukupno 48 sati.

Ivan_D

Quote from: Pijanista on June 15, 2011, 03:37:00 PM
U januaru napunio relativnih 15 a uskoro punim apsolutnih 43.
BG-Budimpesta-Amsterdam-Montreal_Vankufer. ukupno 48 sati.

Ha, ja sam u januaru '96 prvi put isao kuci od kad sam otisao. Amsterdam-BP-BG. Amsterdam BP sam leteo, a onda ili vozom ili autobusom, ne secam se vise. Mozda smo isli, u tvom odlasku, a mom povratku u Amsterdam preko BP istim autobusom/vozom/avionom.

Ivan_D

Sto bi rekao Homer Simpson "what is the chance of getting sick on a Saturday. Must be a thousand to 1"    :mrgreen:

Pijanista

16-ti januar '96-te, autobus za BP polazak sa Slavije?

baggio

Vi ste jos u pelenama :mrgreen:

How about 36 and counting?

1. April 1975.
We can not change the cards we are dealt, just how we play the hand - Randy Pauch

Ivan_D

Quote from: Pijanista on June 15, 2011, 03:53:59 PM
16-ti januar '96-te, autobus za BP polazak sa Slavije?

Ne mogu tacno da se setim. Znam da sa voleo da idem vozom, ali mislim da sam taj prvi put isao autobusom, cini mi se da su moji to preporucili, da li bese neka firma Fudex ili nesto slicno. Ali datum je tu negde, stigao sam tamo par dana posle Nove Godine i bio tamo desetak dana.

Ivan_D

Quote from: baggio on June 15, 2011, 03:59:12 PM
Vi ste jos u pelenama :mrgreen:
How about 36 and counting?
1. April 1975.

Svaka cast!!!  xjap
Ti onda i dalje super pricas srpski. I ja ti se izvinjavam za ono 'bud' od pre (as in: bud si davno otisla, bud super pricas srpski)   :)  :)  :)

Pijanista

Jos ako ti je avion za A-dam kasnio 2 sata (oko podneva je trebalo dakrene) onda smo leteli zajedno.

Ivan_D

Oprao sam taj pasos u masini, pa se sav skupio i smezurao, pa sam ga kasnije bacio, inace pasose cuvam sve. Inace bih mogao da proverim datum. Ne secam se da li kasnio avion.

Pijanista

A ti si onaj sto je stjuardesi dodirnuo kolena, pa se sad vadis na oprani pasos?  :evil:

Mirabella

Aaaa, baggio je doajen.  xjap :D
Don't argue with an Idiot.  He will bring you down to his level and beat you with experience!

AFord

i ja cuvam sve pasose.
Tek kada ih pregledam shvatom koliko se omatorelo.
Inace za 3 godine cu imati pola zivotnog veka u Srbiji i pola ovde.

Pijanista

Baggio, kapa dole!  xjap

Nocobdija

Šta bre Baggio kapa dole, ja nikada nisam otišao iz Srbije, meni kapa dole  xrofl to je junaštvo i izdržljivost.  xyxy

Ivan_D

Istina, tebi treba da se racuna 15 meseci za godinu dana - beneficirani radni i zivotni staz.   :)

Pijanista

Da bi ti se racunalo treba prvo da prozivis malo u inostranstvu, pa tek onda da se brokji vreme provedeno u Srbiji i to beneficirano sto rece Ivan. Ovako, ispada da si kao Severnokorejac, u raju od rodjenja.

Hate mail

Hmmm. Misljah necu al' 'ajde...

2. oktobra bice 12 godina.

Preziveo i sa radoznalim, gotovo naucno-istrazivackim zarom posmatrao in vivo sve ratove,  bombardovanja, demonstracije i jurenja po ulicama, kradje, ubijanja i pletoru dogodovstina iz niskih pobuda, iskljucenja kablovskih kanala koji se nisu svidjali lokalnim spahijama, svo guranje u i oko redova, sve gvozdene marke koje ste mogli kupiti kod dilera na uglu, sva pucanja i eksplozije bombi po ulicama i ispod automobila, sva senlucenja vojnim oruzjem u posedu golorukog gradjanstva, mitraljezima i "zoljama" sa stambenih zgrada o Novoj, srBskoj i ostalim novootkrivenim srBskim i inim prigodnim "godinama" i praznicima, sve restrikcije struje, vode, grejanja, lifta, benzina, javnog prevoza, tuce za hleb i sve ostale zasluzene muke ovog naroda TM.

30. septembar 1999., autobusom iz tzv. Beograda preko privremeno zauzete Vojvodine do Budimpeste. Otud (a ne odud Amsterdam, pa EWR-Newark International Airport, Newark, NJ.

Second (and final) coming; prvi put boravio u NYC nekoliko meseci na prelomu 1997.-1998.

I, naravno, zivela.
"You! Yes, you! Stand still, laddie!"

Pijanista

QuoteI, naravno, zivela.

Gornja Mezija?

slawen

We take no cash unless we cash justice for you! Are you listenin' to me? I'm givin' ya pearls hеrе!

Tromotorac

Ivane, cestitam ti na 20 godina slobode.

Ja sam takodje otisao u ovo doba, bice 20 godina iduce nedelje.
The bums will always loose.

Tromotorac

baggio

Hvala svima...

dok staz raste, najbitnije je da je covek zadovoljan svojom odlukom,a ja jesam.
I jos jedan detalj, kad covek donese odluku i rascisti sa time gde zeli da nastavi svoj zivot (i ne sedi jednim d*****m na dve stolice), sve je mnogo, mnogo lakse.  Ja taj problem nikad nisam imala.
We can not change the cards we are dealt, just how we play the hand - Randy Pauch

Ivan_D

Hvala Gagarine. I tebi velike cestitke!!!

Tromotorac

Hvala. Ipak, najvaznije je ovo sto Baggio rece, nije vazno koliko godina nego sta smo u njima uradili.

tempo

ja sam ovde, nije da nisam razmisljao o odlasku, ali bilo je kako je bilo. niti zalim niti ne zalim. ali nisam htio o tome, nesto drugo mi je zapelo za oko. znam zasto je ekipa odlazila ranih devedesetih, kao gagarin, ivan, hate mail i drugi, ali ne znam zasto je otisla baggio, cak davne sedamdesetpete. koji su tada bili motivi odlaska u drugu drzavu ili koji su bili motivi napustanja jugoslavije?
kad sam cuo da triglav nije u crnu goru, tri dana sam plako

Pijanista

Quoteali ne znam zasto je otisla baggio, cak davne sedamdesetpete. koji su tada bili motivi odlaska u drugu drzavu ili koji su bili motivi napustanja jugoslavije?

Deo od 4:00 do 5:45 sve objasnjava:

Jagode u Grlu (1985)

Ivan_D

Quoteja sam ovde, nije da nisam razmisljao o odlasku

Ti si ovde, gde? Zar ti nisi u Svedskoj?

Grlom u Jagode, svetski uradjena serija. Ima jedno 2-3 nekonsistentnosti kroz seriju, ali inace je do jaja.

tempo

ma jok, ja sam u zenici.
kad sam cuo da triglav nije u crnu goru, tri dana sam plako

baggio

Pijanista.... :mrgreen:

Tempo,

zov divljine me ischupao iz (tada) veoma udobne kolevke  :)

Hate mail

Zov divljine je na isteku trece cetvrtine 20. veka tako snazno hrupio...  :mrgreen:
"You! Yes, you! Stand still, laddie!"

Jelence

ja dosla u proslom veku a kad hocu da prebrojim godine (a nije da ih nesto brojim, zabole me) zovem kevu da mi kaze, mene mrzi da racunam  :mrgreen:

nego, Ivane, da li si Hari Krisni odneo koji rucak kad si stao na noge? kilo pasulja ili leblebija (verovatno ne jedu meso) ili bilo sta slicno? kladila sam se sa sobom sta ce biti odgovor pa se pitam ko ce dobiti opkladu :)
I'll tell you something about good looking people: we're not well liked