News:

SMF - Just Installed!

Main Menu

pitbull pojeo vlasnika

Started by AFord, June 15, 2011, 09:31:30 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

AFord

QuoteSPOTSYLVANIA, Va. – Police say a Virginia man found dead in his home was killed by his pit bull

neciji komentar, zapravo parafraza:
QuoteNorm Mcdonald said it best. You only need ask yourself one question when buying a pet. And that is, "If this thing freaks out, can I take him?"

Ivan_D

Ti si nasao to da postiras. Secas se, pre par godina, kad sam govorio da su to opasni psi, ti si me napao da ne znam nista o kerovima i kako ne postoje losi psi, vec samo losi vlasnici.

Eto ti sad.
If you dine with the devil bring a long spoon.

Pijanista

Ovaj je bio mnogo los vlasnik.

baggio

Ja upravo juce odgledah jedan TV program o toj rasi.  Kaze zena koja na posedu od oko desetak acres prihvata napustene pitbull-e, kako su unprodictable.  Ima ih oko 100 (povremeno cak i duplo vise) i deo njenog posla je da saradjuje sa zatvorenicima koji svakodnevno rade sa tim psima.  Ono sto mi je zapalo za oko je da je svaki i jedan zatvorenik (parolee) na dugogodisnjoj robiji (dosta njih i dozivotnoj) i svi izgledaju vise nego opasno.  Kad kazem opasno, mislim na njihov izgled koji je verovatno dobrim delom stecen u zatvoru.  I jos nesto sto je interesantno je da bas takvi ljudi rade sa ovom vrstom psa.  
We can not change the cards we are dealt, just how we play the hand - Randy Pauch

Hate mail

OMG, someone please nuke that place.
"You! Yes, you! Stand still, laddie!"

AFord

Quote from: Ivan_D on June 15, 2011, 09:54:37 PM
Ti si nasao to da postiras. Secas se, pre par godina, kad sam govorio da su to opasni psi, ti si me napao da ne znam nista o kerovima i kako ne postoje losi psi, vec samo losi vlasnici.
Eto ti sad.

u principu i dalje tvrdim da su pitbulovi opasni samo kod opasnih vlasnika. Naravno obzirom da su misicave 'zivotinje' (milane zivotinjo) kad polude prave picvajs.
Postirao sam zbog Normovog saveta.

slawen

Quote from: baggio on June 15, 2011, 10:07:08 PM
Ja upravo juce odgledah jedan TV program o toj rasi.  Kaze zena koja na posedu od oko desetak acres prihvata napustene pitbull-e, kako su unprodictable.  Ima ih oko 100 (povremeno cak i duplo vise) i deo njenog posla je da saradjuje sa zatvorenicima koji svakodnevno rade sa tim psima.  Ono sto mi je zapalo za oko je da je svaki i jedan zatvorenik (parolee) na dugogodisnjoj robiji (dosta njih i dozivotnoj) i svi izgledaju vise nego opasno.  Kad kazem opasno, mislim na njihov izgled koji je verovatno dobrim delom stecen u zatvoru.  I jos nesto sto je interesantno je da bas takvi ljudi rade sa ovom vrstom psa. 
Колико је питања отворено само једним коментаром...
На страну то што сам unprodictable испрва схватио као неку канадску верзију придева unproductive; после сам видео да је typo. Мислим да се ради о овој емисији/серијалу: Воспитно дејство кучади (кликабл).
Али ми је најзанимљивије било ово запажање:
"Kad kazem opasno, mislim na njihov izgled koji je verovatno dobrim delom stecen u zatvoru."
Ту си стопосто у праву.
Има и она друга ТВ емисија која приказује како се робијаши такмиче у дизању тегова, али по њиховим, а не општеприхваћеним правилима тог олимпијског спорта.

Испадe да се код њих свесно и отворено подржава и негује тај tough guy image, па и тако што их добро и обилно хране, не терају ин ни на какав користан рад, омогућавају им редовне телесне активности и вежбе за повећање физичке снаге, па им чак дају да се брину о питбуловима, уместо рецимо о јоркширтеријерима или пудлицама.
Стварно занимљива тема.
We take no cash unless we cash justice for you! Are you listenin' to me? I'm givin' ya pearls hеrе!

Ivan_D

A ja u prvi mah "Воспитно" shvatio kao "volsebno"    :mrgreen:

Pitbulovi su opasna rasa i tacka. Moguce je da ne polude nista cesce nego recimo jazavicari, macke ili hrci, ali ni jedna od ovih vrsta zivotinja ne moze da te rastrgne, a pitbul moze.

Dalje, prosecan profil vlasnika pitbula je verovatno takodje diskutabilan. Sto bi rekao profesor jedne moje bivse prijateljice iz poljske o muskarcima sa dugom kosom "cuvajte se ih. nesto sa tim ljudima nije u redu."  :mrgreen:

slawen

Питбул је аутентична америчка раса, симбол нације.
We take no cash unless we cash justice for you! Are you listenin' to me? I'm givin' ya pearls hеrе!

Mirabella

Nije bre, djubre imigriralo zajedno za Englezima, Ircima i Skotima.
Don't argue with an Idiot.  He will bring you down to his level and beat you with experience!

AFord

QuoteИма и она друга ТВ емисија која приказује како се робијаши такмиче у дизању тегова, али по њиховим, а не општеприхваћеним правилима тог олимпијског спорта.

Испадe да се код њих свесно и отворено подржава и негује тај tough guy image, па и тако што их добро и обилно хране, не терају ин ни на какав користан рад, омогућавају им редовне телесне активности и вежбе за повећање физичке снаге, па им чак дају да се брину о питбуловима, уместо рецимо о јоркширтеријерима или пудлицама.
Стварно занимљива тема.
da zaista zanimljiva ali potpuna druga tema. I ja sam gledao par tih emisija gde je uprava zatvora otvoreno priznala da ne moze da izadje na kraj sa drogom, tetovazom, cak i raznoraznim hladnim oruzjem koje se ko zna kako prosvercuje, naporavi od ko zna cega po zatvoru. A taj narod tamo zaista puca od energije koju nazalost trose iskljucivo na dizanje tegova i povremene tuce. Ne znam sta je bilo sa zatvorima gde su ih vodili da tucaju kamen po najgorim vrucinama (a sve vezanim za masivnu kuglu od gvozdja)? Valjda bi se time ugrozile njihove 'slobode' i njihova prava na ko zna sta ...

Pareski do

Животињу треба успавати, требало је да заврши свој оброк.

Non corpus, non delict...

Hate mail

Quote from: AFord on June 16, 2011, 01:01:46 PM
iskljucivo na dizanje tegova i povremene tuce.

Well, there's that third thing also...

Pijanista

slawen

Quote from: Mirabella on June 16, 2011, 12:30:45 PM
Nije bre, djubre imigriralo zajedno za Englezima, Ircima i Skotima.
Ја сам негде чуо/читао да је то куче пионира.

baggio

Vec se godinama vodi polemika da li tu vrstu psa treba zauvek i konacno istrebiti i uvek se nekako zavrsi na tome da je pas ipak pas, a pas je covekov najbolji prijatelj.  Ja u ovom konkretnom slucaju nisam toliko sigurna, posto se u praksi pokazalo da ta rasa u sebi nosi previse divljeg i zverskog karaktera, a to samo moze da znaci jedno, a to je bas onaj podatak, unprodictable.
We can not change the cards we are dealt, just how we play the hand - Randy Pauch

Jelence

Moj pok. otac je probleme sa kerovima dosta jednostavno resavao...
I'll tell you something about good looking people: we're not well liked

Ivan_D

QuoteMoj pok. otac je probleme sa kerovima dosta jednostavno resavao...

Imas neke detalje? Pogotovo ako su borbene rase u pitanju. Te mnogo ne volim i bojim ih se. Nisam ni verovao koliko mogu da budu opasni, neki izraelski oficir pricao da jednog treniranog psa (recimo dobermana) moze covek (valjda je mislio na sebe i slicne) da savlada, ali dva nikako, cak iako ima oruzije. Psi su mnogo brzi nego covek.
Inace, isti covek kaze da je najbolje turiti psu ruku zatvorenu u pesnicu sto dublje u grlo, a drugom rukom mu iskopati oci.
Takodje je delotvorno odvojiti mu prednje noge od sebe, onda mu valjda slomis nesto. ali je opasnost da ti u medjuvremenu pogrize lice.

Citao jos da u Norveskoj neki sampion u dizanju tegova bio u nekom baru i tamo poceo da luduje, dosla policija i bojali se da mu pridju i pustili dobermana na njega i ovaj ga ubio jednim udarcem (musta been a lucky punch)  :mrgreen:

Hate mail

Dogs; for when you don't do dirt. :mrgreen:

Pijanista

Quote(musta been a lucky punch)

Donkey punch doggy style.

Hate mail

Seriously; pit bulls, convicts... someone should just nuke that place.

Jelence

QuoteImas neke detalje? Pogotovo ako su borbene rase u pitanju.

Imam ali nisam sigurna da bi ih rado podelila (sam ti kazala da je pricanje nekih stvari javno vrlina).

Uglavnom, u vreme kada je bilo besnila a deca na ulici prilazila svakoj Bozijoj napustenoj kerecoj dusi on nije bas imao mnogo izbora...
I'll tell you something about good looking people: we're not well liked

Ivan_D

Da parafraziram Jonathana, if they nuked all them pitbulls i couldn't find one tear to shed.