News:

SMF - Just Installed!

Main Menu

Hripilo

Started by Daisy, June 18, 2011, 05:10:15 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Daisy

Ilustrovana Politika, Reporteri "Ilustrovane" na Kosmetu, Broj 2163, 1. jul 2000.
QuoteJenki uzmiču pred gnevnim Srbima

Stotine vojnika Kfora, posle izmišljene optužbe, pod komandom Rikarda Sančeza, uz pomoć vojnih pasa, helikoptera i bornih vozila, hrupilo je u selo Sevce. Narod se usprotivio bahatim Amerikancima i naterao osionog generala da se izvini zbog brutalnosti svojih soldata

www.koreni.net, Saopštenje za javnost, Ljiljana Bulatović-Medić
QuoteKada je u našu zgradu hrupilo nebrojeno policajaca pod pancirima i fantomkama, sa uperenim automatskim naoružanjem, bio je to naloženi akt teškog ugrožavanja moje slobode i građanskog dostojanstva, a ovlašćena službena lica su mi pokazala naredbu da obave pretres:

Milijarderi kao države, Politika, 29.07.2007.
QuoteNa 38 hektara Kolorada, kod Aspena, prostire se ranč nazvan Hala. Na njemu je palata sa više od 5.000 kvadrata, 15 spavaćih soba, 16 kupatila i prostorom za prijem 450 zvanica...
Sve to, impozantno izgrađeno i uređeno, hrupilo je na pijacu nekretnina po ceni od 135 miliona dolara. Agencija, koja posreduje u prodaji, tvrdi da je to najskuplji posed jedne porodice u SAD.

Amnestija Zločina, Politika, 24.05.2005; Strana: A6
QuoteNakon višesatnog ubeđivanja u amfiteatru, studenti su u grupama polako počeli da napuštaju zgradu fakulteta. Kada se poslednja grupa studenata oko 22.30 časova spuštala stepeništem prema izlazu, na njih je iz suterena zgrade hrupilo nekoliko desetina razjarenih dvometraša, sa zelenim hirurškim maskama na licu i dugačkim batinama. Udarali su studente, koji su počeli da beže nazad, na drugi sprat, prema učionicama Arhitektonskog fakulteta.

Vesti-online, Serbo uka buka Greko bez luka, 10. 03. 2010
QuoteDok su boravili na Krfu, oporavljajući se i pripremajući za Solunski front, povratak u domovinu i njeno oslobođenje, srpski vojnici su poštovali domaćine i vladali se kao ljudi koji ne žele da pokvare mir ostrvskog života. Iako je na ovo neveleiko ostrvo, za kratko vreme, hrupilo više od 150.000 ljudi, njegovi žitelji su vrlo brzo videli da im ovi izmučeni , goli i bosi došljaci neće praviti probleme.

Historija Bosne i Hercegovine, Ivan Lovrenovic: Iskusenje fra Matije Divkovica u Mlecima
QuoteTokom cijele plovidbe, od casa kad se ukrcao, fratru je grlo najcesce bilo stegnuto a usta gorka, nesto zbog siva i uzbrazdana mora i niska neba, vise zbog posla koji treba obaviti u Mlecima, a oko kojega su se u njegovoj glavi, uz rijesenost, plele neizbrojive prepreke, sumnje i opasnosti.

Koliko je plovidba, dakle, bila pusta i brizna, toliko je jace ovo cudo - grad iskrsao iz vode - hrupilo fratru u oci i zbunilo ga do temelja. Kratak januarski dan (sesti po Novoj, 1611-oj, na blagdan Sveta Tri Kralja) pred kraj se je razgalio i izbistrio. Sunce je svaki tren imalo zaci i luskasto se oprastalo od kupola, tornjeva, fasada i stakala naresene Venecije.

signalism1.blogspot.com, Osobena dvojezičnost Bogislava Markovića, August 19, 2009
QuoteSlovoslagač bismo mogli odrediti kao novelističku knjigu romansijerske kompozicije. Većina priča uključena u nju tvori fragmentarni, ,,razbijeni" roman. Njima pisac vrši uspešnu reviziju postmodernističke poetike. Udarni talas postmodernizma odgrmeo je svoje. Nije potrebno prebrisati sve (pogotovu ne ono dobro) što je u literaturu hrupilo sa njim. Bogislav Marković nam se ukazuje kao pisac koji zna da simbiotički spoji na prvi pogled teško spojivo i da, pri tom, (p)ostane nenapadno moderan.

Više volim da mi se neko izveštačeno osmehne, nego da se spontano izdere na mene.

Daisy

Rojters: Kad farmer reši da se ženi, 02. mart 2007.
QuoteU udaljenim španskim selima farmeri teško mogu naći ljubav svog života, oženiti se i gajiti decu, pa je Kupidonu, s vremena na vreme, potrebna pomoć sa strane. Takav jedan "podstrek" došao je ovih dana u vidu organizovane ženske posete: u Ojokasero je hrupila ni manje ni više nego grupa od 150 žena, ceo "karavan".

Puls, Seki Aleksić hakeri upali na profil i postavljali uvrede, Komentar, Dragutin | Ponedeljak, 14. 03. 2011.
QuoteSvako kod nas može da postane "ličnost", te zato i jesmo u dubokom glibu. Javna scena je promenada opskurnih figura. Sve je više onih kojima je ime jedino zanimanje. Nestali su književnici, slikari, naučnici ... hrupila "estrada", i to onaj njen najgori "spot" deo. Od sto "najvećih zvezda" današnje "estrade" teško da bi i jedna jedina umela da otpeva, recimo, "Kafu mi draga ispeci", "Bulbul mi poje", "Zajdi, zajdi", "Ibar voda", a da to ne bi bila karikatura vokalnih mogućnosti.
Nama je potrebno veliko spremanje upravo na javnoj sceni, neka vrsta licenci za muzičare i muzičke zvezde, licenci koje bi izdavale komisije sastavljene od vrhunskih muzičkih stručnjaka. Sve što bi, u poštovanju minimalnoh kriterijuma, bilo za "pod šatre" i drumske mehane s parkiranim teškom kamiona ispred, danas ima "svoje" televizije, menadmente, profile na društvenim mrežama. Tuga i opomena ...

češka književnost, češka poezija, Magdaléna Platzová, Prošle godine, u ovo doba
Quote Tokom večeri se približavala, oslonila se na stolicu, naginjala se, dodirivala me rukom i kolenom u tamnoj čarapi.
      Kada je odlazila, na stolu je ostavila svoj broj telefona.
      Ponovo vidim kako se smeješ. Pada ti na pamet samo jedna stvar i ne razumeš moje dvoumljenje i čuđenje. Ali, da li se još uvek sećaš kako smo i mi - ti, ja i naši prijatelji, smatrali razgovor za delatnost zbog koje je vredelo sastajati se. Razmena reči je za nas bila od životne važnosti, imali smo osećaj da tokom razgovora dolazimo do najvećih otkrića. Da li je moguće da ta devojka sa mnom želi da se vidi samo da bismo nastavili da razgovaramo?
      Alabasterska Lucija je hrupila sa svojim pitanjima i našla me nepripremljenog. Morao sam sa silom da se uzdržavam da se ne kezim, ne smejem, ne ironišem, da budem jednako ozbiljan kao ona. Ali pri toj ozbiljnosti sam izgledao mučno i stideo sam se. Dok je ona sa svojim rečima govorila sve, ja bih uvek nešto prećutao.

Forum Kafic, Topic: Istinite Price, removed_user, 26 May. 2008
QuoteNakon dugotrajnog lutanja kroz sumu, usrana crvenkapica je napokon hrupila pred bakinu kucu. Odmah je utrkala u kucu i zapomagala: Aj bako zamalo me jebase. Medjutim bakica nije odgovarala. Crvenkapica je prisla krevetu u kojem je lezao zli vuk i rekla: Bako, bako, zasto imas tako velika usta. Kad ono baka se javi iz stomaka: Kako necu imati, nisi ti jos vidjela kurac u Mehmeda.

Polja, Časopis za književnost i teoriju, Mirko Demić, Homo ludens na gostovanju
QuoteTakmičarska komisija je bila numoljiva poput Gospodnje volje. Odlučila je da nam uskrati pravo igranja na domaćem terenu, tako da i kad nam se čini da smo na njemu – igramo, u stvari, na tuđem bunjištu. Uz sve to - žreb je bio neumoljiv. Kako smo večni autsajderi - uvek igramo protiv favorita, boreći se za goli opstanak i častan poraz. Lađe su nam odavno potonule, ruke i noge nam prepune olova, koplja odbačena daleko u trnje.
Pošto smo uvek gosti, to svi znaju, trajno smo u podređenom položaju i nezavidnoj situaciji. Jedina neizvesnost jeste veličina našeg poraza. Sudije su, naravno, potplaćene, publika vrhovima prstiju već dodiruje aut-liniju i samo što nije hrupila na teren, a lopta je pretvrda za naše osećanje stvari. Strana na kojoj se nalazi naša ekipa smeštena je u udolini, tako da kad napadamo, uvek to činimo - uzbrdo.
Jedva smo skrpili ekipu, tako da rezervnih igrača i nemamo. U toj dnevnoj pomračini svetlucaju samo naše unezverene oči što traže prečice kojima bi se, kad zagusti, moglo pobeći sa terena.

Dejan Simonović, Zaklon
QuoteTačerka ovog puta nije navratila da priupita treba li nešto i usput proveri da li se i šta radi. Hrupila je sa saopštenjem – usluge doktora Nenada Novakovića više nisu potrebne. Nema razloga da i dalje dolazi, neka na polasku pokupi svoje lične stvari.
Dobro, rekao je Nenad. Hteo je da kaže – tim bolje, vi meni uopšte niste ni trebali. Ali je iscedio iz sebe samo jedno bezbojno dobro. Reči su se gubile negde u njemu, pre nego stignu do usna. Otpadale su jedna po jedna, kao što otpada suvo lišće, sve dok ne ostane samo gola grana.
Više volim da mi se neko izveštačeno osmehne, nego da se spontano izdere na mene.

slawen

We take no cash unless we cash justice for you! Are you listenin' to me? I'm givin' ya pearls hеrе!

Daisy

Politika, Žikica Simić, 24.01.2011.
QuoteZlatno pravilo garažnog roka kaže: ,,Nikada ne skrivaj uzore". ,,The Greenhornes" su se uvek pridržavali tog nauka. To je i u skladu s reputacijom jednog od najboljih bendova neogaražnog buma. Uticaj grupa koje su u okviru tzv. britanske invazije hrupile u postojbinu rokenrola na muziku ove ekipe iz Sinsinatija je očigledan. Pre svega sastava ,,The Yardbirds" i ,,The Kinks". Rečenica sa sajta www.allmusic.com: ,,Ako se ikada bude snimao biografski film o Džefu Beku, samo jedan bend može da svira na saundtreku – ,,The Greenhornes" najbolje prikazuje stanje stvari u prvom delu karijere.

Kurir, Olga Stojanovic, Kulturna Deratizacija, 19.03.2008
QuotePriznaću ti, Envere, ono što nikad nisam ni slutila da ću ikada ,,priznavati": kako sam kao mlada novinarka pohodila Prištinu, ranih osamdesetih, da bih izveštavala s reotrkivanja spomenika Bori i Ramizu i kako sam iste noći, u nekom motelu nadomak Prištine, prisustvovala pravoj terevenci, na kojoj su bili nazočni i pokojni Bakali i još pokojniji tadašnji predsednik Kosova. U stvari, i među nama, bio je to bahanal, sa sve pucanjem i pevanjem. Bila je to orgija!

Kad su u salu hrupile plesačice trbušnog plesa, naravno Turkinje iz manjine, većina je ustala, a neki su i opalili. Tada sam prvi put u životu čula uživo parolu ,,Kosovo-republika", kao u zezanju, pod pićem, seksom, lažima i video-trakama... Moj udvarač, Albanac, na uvo mi je šapnuo reč ,,džamahirija", što sam shvatila samo erotski i otpila gutljaj kosovskog vina. No, ono se zvalo ,,kosovski božur". I, govorili su da je dugo ,,odležalo".

Tuzlarije, Edina Kamenica 14/11/10
QuoteU zračnoj luci Butmir je bila francuska posada, od 1992. do 1999, koja nam je poslije odlaska predala sve dnevnike osmatranja i na taj način omogućila razna istraživanja, kaže Željko Majstorović, koji je naučno pokazao vezu između aerozagađenja i dužine epizoda sa temperaturnom inverzijom, kao i broja dana sa maglom ... A onda su hrupile klimatske promjene ...

Ko su šumadinci, Mile Nedeljković, Očuvanje duhovnog jedinstva
QuoteNo, u gružanskom selu Grivcu, starinačko stanovništvo nije marginalizovano. Stopljeno, i orođeno,sa pridošlicama, koje su tu pretežno hrupile za vreme Karađorđa, ono ima ugled i poštovanje. To sezaključuje na osnovu dobrog glasa kakav u ovom selu i okolini imaju rodovi Gordijanići,Belobrkovići, Mačužići i Sovijanići.

Književnik, Ogled, Žarko Đurović, Sažmenost pojmovnih indikata, (O poeziji Novice Tadića)
QuoteImaginacija nepoznatoj stvari ukida udaljenost. Zato što je posvojava. Preoblikuje je u intimu, makar njenom vatrom prlili vlastite prste. Ništa kao vizija ne može intimizovati pjesnikov svijet. Makar se radilo i o razornim nepogodama koje su hrupile u njega. Intimizovati nešto, znači osvojiti ga. Dati mu supstanciju suštine. Tadić bijele stvari hotimično zacrnjuje, svikavajući ih na novu poziciju.

Pobjeda, Žarko Đurović, Kristalizacija ljudskih sudbina, 29. jul 2006
QuoteOve Asanovićeve priče su niska drama koje su nenadno hrupile u čovječji život i izokrenule ga iz pređašnje ravni. Postale su klupko sa mnoštvom dilema. Uostalom, život nalikuje na ponor u koji se strpoštavaju bujice pakleničkog stradanja i sjete. Stičem utisak da je pakao glavni atribut ove proze. Pisac fenomena pakla nije omekšavao. Da je to učinio, izdao bi svoju naraciju. Njemu je bilo važo da oživi udaljene životne trenutke i da ih ispovijedno obogati dubokom stvaralačkom vizijom. Zbog toga Asanovićevu knjigu proze "Nomina" s razlogom uvršćujemo u vrh crnogorske pripovijedne proze.

Daisy

Glas Javnosti, U "Hajatovom" predsedničkom apartmanu izabrana najlepša sobarica
QuoteZa ovu priliku izgled apartmana od 260 kvadrata malo je izmenjen. U salonu je postavljeno tri reda stolica za brojne goste, novinare, fotoreportere. Ostao je samo klavir da svedoči o otmenosti mesta gde se odigravao nesvakidašnji događaj. Zbog "neugodnosti na autoputu", kako je to okarakterisala voditeljka "Sitija", izbor za najlepšu sobaricu "Hajata" je malo kasnio. Gosti su, pak, mirno ćaskali uživajući u zbunjenosti onih koji bi hrupili na vrata i naleteli na gomilu radoznalih očiju i teleobjektiva.

Politika, Momčilo Pantelić, 06.02.2011
QuoteIako rado gajimo razlike, cvetaju i sličnosti. Tekuće arapske bure izrazito liče na niz međusobno neuporedivih događaja: pad Berlinskog zida, lom na Volstritu, krizu u zoni evra ,,Vikiliksovo" otkrivanje tajni, poskupljenje pukog preživljavanja ...

Usličnjuju ih bar dve bitne okolnosti. Prvo, da su ,,hrupili iznebuha". Drugo, da su osporili pretpostavku nevinosti, ne samo pojedinaca nego i sistema. Otprilike, kao u preokretnim nalazima junaka romana Agate Kristi i Konana Dojla.

Monah Nektarije, Najdraže nam svešteno lice Srpske pravoslavne crkve
QuoteI zaista, u dvorištu behu popstavljene skamije za kojima je sedelo oko 40 sveštenika, a za katedrom - sam episkop.
Mi smo odvedeni u zbornicu (u manastiru Krka tada je postojala jedna od tri bogoslovije SPC, sada preseljena u Foču) gde smo sačekali pauzu i gde su netom hrupili svi ti silni sveštenici da se malo okrepe.

Tabloid, Iz knjige Nikole Simića "Fudbalska mafija u Srbiji''
QuoteDakle, kada se sve ovo ima u vidu, skoro postaje izlišno i postavljanje pitanja - da li u srpskom fudbalu postoji mafija ili ne. Ima i onih koji, ne bez razloga, tvrde da mafija ne postoji, ali da svakako postoji organizovani kriminal u fudbalu. Nija šija, nego vrat. Posebno kada se zna kakav su učinak imali ljudi iz podzemlja kada su hrupili u fudbal, odnosno kakav je njihov krvavi pir, a kakav je tek, ugled našeg vrhunskog fudbala u Evropi i svetu. Posebno u svetlu činjenice da je za poslednjih 11 godina ubijeno čak osmoro ljudi koji su na ovaj ili onaj način bili povezani sa fudbalom.

Press Online, Dovoljna tri metka, 13. 04. 2009
QuoteNakon američkog spasavanja kapetana Filipsa, i francuski mornarički komandosi su hrupili na jedan oteti brod kroz pucnjavu u kojoj su oslobođena četiri taoca i ubijena dva pirata, ali i Francuz koji je bio vlasnik broda.

B92, Žikica Simić 7. april 2006
QuoteU petak uveče u Studentskom kulturnom centru je bilo zanimljivo veče. Nastupili su hrvatski rok bendovi The Bambi Molesters i The Babies. Posle tri dana, socio-kulturološke implikacije ovog događaja preuzimaju primat nad ostalim utiscima. Ponuđena muzika – u slučaju The Bambi Molestersa surf rok, odnosno njegov garažni sabrat kod The Babiesa – podsetila je na šestu deceniju prošlog veka. Tada su tinejdžeri i adolescenti hrupili na društvenu scenu. Imali su revolucionarne ambicije. ,,Hoćemo nemoguće, hoćemo odmah", govorili su. Spomenuti rokerski idiomi predstavljali su muzičku podlogu tog proboja.