News:

SMF - Just Installed!

Main Menu

poceo vimbldon

Started by tempo, June 20, 2011, 07:03:19 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Ivan_D

QuoteTako da kad te je blam/muka/whatever tri prsta i krstace od pola kile to nije zbog Djokovica nego zbog svojih licnih blamova.

E sad zasto se ljudi stide svog porekla to je veoma logicno u datoj situaciji ali deo neke druge price. Ali nije nista novo. Jos od kad su bili poznati slucajevi dolaska sa sela u grad i neprepoznavanja ljudi iz rodnog kraja ili osecanja blama zbog njihovog ponasanja i obicaja. To je otprilike taj sindrom.

To je tacno, ali ne radi se toliko o tome ovde. Pitanje je zasto buditi i razvijati u tom narodu te neke nepozeljne osobine, i to jos od strane nekog ko zna bolje. Tri prsta i to nekakvo srbovanje tipa "ovo moze samo kod nas jer mi Srbi imamo dushu" (btw to je rekao tako neuverljivo, da sam siguran da ga je neko zamolio da tako nesto kaze, da nije bila njegova ideja), krst od 15cm itd, to je nesto sto bih ocekivao od Voje Ilica, Vuka Jeremica, raznih fudbalera pa i kosarkasa neukih. Ali Djokovic zna bolje.
Dakle zasto konstantno u tom narodu ohrabrivati to sto je nepozeljno. Ako je neko bivsi alkoholicar i dodje ti u posetu, ne okruzis ga razim likerima, vodkama itd.

Ja sam iz Srbije i nikad mi ni jedan Srbin nije ucinio nista nazao, a ipak se osecam vrlo nelagodno i neprijatno kad neko u mom prisustvu dize tri prsta. Zamisli tek kako se osecaju ljudi iz Vojvodine, Hrvatske, Bosne, Kosova itd. koji nisu Srbi i koji su imali negativne encounters sa Srbima.

Dalje, lepo je sto se narod raduje, radujem se i ja njegovoj pobedi, ali cinjenica da 100 hiljada ljudi dodje da pozdravi sportistu zbog njegovog licnog uspeha (i za to im jos daju k dispoziciji Narodnu skupstinu) je samo tuzan pokazatelj da u Srbiji jos puno toga nije na svom mestu. I ne, ne desava se to svugde u svetu, kao sto neko rece.

Sto se tice krsta od 15cm, pravoslavlje u Srbiji (da parafraziram Jelence) je destination na koji su ljudi stigli bez jorney. Jednostavno im je to nametnuto, pogotovo poslednjih 10 godina i sto upadljivije, sto raskosnije/kitschovitije - to bolje. Vremenom je to postala i sustina pravoslavlja, te drugacije i ne postoji. Mobilizacija navijaca-huligana, ubica, crvenih beretki, novih bizMismena, pevaljki, pokvarenih politicara itd u tzv pravoslavlje je masovno i sveprisutno.

A zasto Novak ne moze da nosi krst od 2cm, vec mora da nosi krstekelju od 15cm kao poslednji dziber mogu samo da nagadjam. Moj guess je da je taj krst dobio od nekog poglavara SPC uz zelju istog da taj krst obavezno nosi kad igra velike turnire.
If you dine with the devil bring a long spoon.

Daisy

geee ... it's gotta be something in da water ...
Više volim da mi se neko izveštačeno osmehne, nego da se spontano izdere na mene.

Jelence

QuoteTo je tacno, ali ne radi se toliko o tome ovde. Pitanje je zasto buditi i razvijati u tom narodu te neke nepozeljne osobine, i to jos od strane nekog ko zna bolje.

Zasto nepozeljne?

Dakle zasto konstantno u tom narodu ohrabrivati to sto je nepozeljno. Ako je neko bivsi alkoholicar i dodje ti u posetu, ne okruzis ga razim likerima, vodkama itd.

That's the way they are... Problem ne lezi u njima (njima je lepo) nego u onome ko ne moze da ih prihvati.

Dalje, lepo je sto se narod raduje, radujem se i ja njegovoj pobedi, ali cinjenica da 100 hiljada ljudi dodje da pozdravi sportistu zbog njegovog licnog uspeha (i za to im jos daju k dispoziciji Narodnu skupstinu) je samo tuzan pokazatelj da u Srbiji jos puno toga nije na svom mestu.

U cemu je razlika? U tome sto ne dodje toliko ljudi? Ne daju drugima Skupstinu? Oni drugi ne vole svoje sportiste?

QuoteSto se tice krsta od 15cm, pravoslavlje u Srbiji (da parafraziram Jelence) je destination na koji su ljudi stigli bez jorney.

Parafraziraj, tastatura ti se pozlatila  :mrgreen:

Cini mi se da zaboravljas koliko je religija kao takva pomogla ljudima u corsokaku. No wonder da se Srbija tako zalepila za SPC, kad se Bogu prilazi samo kad si u govnima, i to do guse.

QuoteA zasto Novak ne moze da nosi krst od 2cm, vec mora da nosi krstekelju od 15cm kao poslednji dziber mogu samo da nagadjam.

Nosi jer mu se nosi bas taj krst. Koji god da je razlog, postuj coveka za ono sto jeste a ne za ono sto ti smatras da bi trebalo da bude.
I'll tell you something about good looking people: we're not well liked

Pareski do

Quote from: Jelence on July 07, 2011, 02:10:27 AM
Mislim da je tu osnovna razlika izmedju pevanja glasom i pevanja sisama. Miroslav peva na prvi nacin. Poput americke kantri muzike, sve su na istu foru, njake njake njake, medjutim ima nekih fenomenalnih numera koje su postale popularne izvan njake njake njake kruga.

Жао ми је што морам да вам саопштим али сте матори  :lol:

Нико данас не би Миролава Илића или Тому Здравковића, на пример, назвао народњацима...

Pareski do

То није била моја лична пројекција, ја тек од скора учим како да чиним за себе пошто сам добар део свог младог живота провео помагањем другима, и када би то од мене тражили и када не би. Узимајући у обзир његово досадашње корпоративно и стручно понашање, чисто сумњам да Бил Гејтс има душу, дозвољавам да постоји латентна савест негде која ће се можда једног дана пробудити, мислим да се и даље фолира. Да је има, могао би да уложи тај новац у побољшање квалитета шит-продукта који ваља диљем света користећи се техникама својственим утеривачима Ндрангете.

Што се тиче ордења СПЦ, оно се не додељује за духовно подвижништво (зна се ко је за то задужен) већ за помоћ Цркви а Новаков случај је макар транспарентан, боље него да је тај новац уплаћен на неки рачун за помоћ изградњи Храма св. Саве, Народним кухињама на Косову или Обнови Ђурђевих Ступова...

Ivan_D

Quote from: Jelence on July 07, 2011, 10:34:29 AM
QuoteTo je tacno, ali ne radi se toliko o tome ovde. Pitanje je zasto buditi i razvijati u tom narodu te neke nepozeljne osobine, i to jos od strane nekog ko zna bolje.

Zasto nepozeljne?

Neka ponasanja i osobine su nepozeljne u tzv civilizovanim drustvima. Nepozeljno je bacati plasticne flase u Moravu (iako mnogi to rade), nepozeljno je psovati, pusiti u prisustvu dece...
Takodje je nepozeljno razvijati karakter nacije tako da nalaze bilo kakvu vrednost ili osecaj "superiornosti" zato sto ce napredan evropski narod kakav su Slovenci nazvati konjusarima. Ili sto ce bioloski mrzeti Albance.

That's the way they are... Problem ne lezi u njima (njima je lepo) nego u onome ko ne moze da ih prihvati.

That is not the way they are. To je nepozeljno ponasanje koje je u Srbiji postalo opste-prihvatljivo poslednjih 20 godina. To ne znaci da je dobro, da ga treba tolerisati, a kamoli ohrabrivati. Naprotiv, treba ga iskoreniti. Nikom nije u krvi da se ponasa primitvno/nepristojno/netolerantno itd.
Takva ponasanja se mogu iskoreniti, ale eto u Srbiji mnogima to ne ide u korist i odgovara im jedan dosta nizi civilizacijski model.

Dalje, lepo je sto se narod raduje, radujem se i ja njegovoj pobedi, ali cinjenica da 100 hiljada ljudi dodje da pozdravi sportistu zbog njegovog licnog uspeha (i za to im jos daju k dispoziciji Narodnu skupstinu) je samo tuzan pokazatelj da u Srbiji jos puno toga nije na svom mestu.

U cemu je razlika? U tome sto ne dodje toliko ljudi? Ne daju drugima Skupstinu? Oni drugi ne vole svoje sportiste?

Tenis je individualan sport. Nije se vratila olimpijska reprezentacija Srbije sa 40 zlatnih medalja - vratio se momak sa licnim velikim uspehom. Lepo je radovati se, nemoj pogresno da me shvatis, ali taj overkill ispred skupstine govori o tome da stvari u Srbiji nisu najbolje. Sto rece Zagor, da ti ljudi imaju normalne zivote i normalne probleme ne bi licni uspeh jednog tenisera dozivljavali kao kolektivni uspeh nacije.

Neko je ovde postirao pre dve-tri godine kako kad je ona crnkinja u Americi zavrsila srednju skolu - na ceremoniji se njena rodbina toliko radovala da su morali da ih izbace.
Naravno, ne postoji nikakva simetrija izmedju pobede Wimbledona i 1. mesta na ATP i zavrsene srednje skole, but you get my point.

QuoteNosi jer mu se nosi bas taj krst. Koji god da je razlog, postuj coveka za ono sto jeste a ne za ono sto ti smatras da bi trebalo da bude.

Ja postujem coveka na vise nivoa. Niko u poslednjih 20 godina, a i duze, nije toliko ucinio za imidz Srbije u svetu kao taj momak. Ali, u isto vreme imam neke svoje spekulacije zasto nosti taj i takav krst.  :mrgreen:

Pareski do

Quote from: Ivan_D on July 05, 2011, 05:30:37 PM
QuoteИз разлога што си се жешће ложио на Тита, Борбу, саопштења КП/СК, причу о братству и јединству, самоуправном социјализму и несврстанима... Милошевићева алтернатива у СКС:

Bajo ni za kog sa te liste nisam cuo

Наравно да ниси чуо за њих јер их нико није бирао нити су имали ичију подршку (осим можда репресивног партијског апарата) да обављају тај посао.

zagor te nej

Quote from: Pareski do on July 07, 2011, 12:01:21 PM
Mislim da je tu osnovna razlika izmedju pevanja glasom i pevanja sisama. Miroslav peva na prvi nacin. Poput americke kantri muzike, sve su na istu foru, njake njake njake, medjutim ima nekih fenomenalnih numera koje su postale popularne izvan njake njake njake kruga.

Нико данас не би Миролава Илића или Тому Здравковића, на пример, назвао народњацима...

35 godina, nisam bas Metuzalem. Tuzno je da ovi on 20 godina u najvecem broju slucajeva verovatno nikad nisu culi za recimo Sarla Akrobatu ili recimo Haustor, ne sto ja tvrdim da je MI narodnjak.
"Prediction is very difficult, especially of the future."
Niels Bohr

Hate mail

"You! Yes, you! Stand still, laddie!"

Jelence

Quote from: Ivan_D
Neka ponasanja i osobine su nepozeljne u tzv civilizovanim drustvima. Nepozeljno je bacati plasticne flase u Moravu (iako mnogi to rade), nepozeljno je psovati, pusiti u prisustvu dece...
Takodje je nepozeljno razvijati karakter nacije tako da nalaze bilo kakvu vrednost ili osecaj "superiornosti" zato sto ce napredan evropski narod kakav su Slovenci nazvati konjusarima. Ili sto ce bioloski mrzeti Albance.

Bojim se da Srbija ne spada u ono sto zoves "civilizovano drustvo", prema tome poredis babe i zabe. To je to nemirenje sa cinjenicama koje su ti zastitni znak kad pricas o Srbiji.

Bilo bi zanimljivo da nabrojis koja su to "civilizovana drustva" i da vidis koji su ih kriterijumi stavili u isti kos. Kladim se da Srbija ne zadovoljava nekoliko kljucnih kriterijuma, prema tome tebi bi samom godilo da prestanes da ocekujes od babe da bude devojka.

That is not the way they are. To je nepozeljno ponasanje koje je u Srbiji postalo opste-prihvatljivo poslednjih 20 godina. To ne znaci da je dobro, da ga treba tolerisati, a kamoli ohrabrivati. Naprotiv, treba ga iskoreniti. Nikom nije u krvi da se ponasa primitvno/nepristojno/netolerantno itd.

Jel hoces da kazes da je u toj istoj Srbiji neko drugo ponasanje bilo opste prihvatljivo pre 20 godina? Koje? Manje seljcenja?

E sad si nasao toplu vodu... Cinjenica da se siroke narodne mase identifikuju sa sportistom za tebe je bas iznenadjenje, a?

Kada prolazim kroz siromasne krajeve Sidneja jasno mogu da vidim za koga u fudbalu (onog s jajastom loptom a nije ragbi) dati komsiluk navija. Zastave, dresovi po prozorima, kola namolovana u omiljene boje. Sto se vise krecem prema bogatijim krajevima, to se vise oznake gube. Kada bi se izracunala prosecna plata onih koji dolaze na utakmice ne verujem da bi bila veca od proseka (ne bi me iznenadilo cak da je manja!). Hocu da kazem da postoji univerzalni razlog zasto ljudi svoju stvarnost menjaju za sportsku i ne vidim sta tu ima da bude zapanjujuce.

Sto rece Zagor, da ti ljudi imaju normalne zivote i normalne probleme ne bi licni uspeh jednog tenisera dozivljavali kao kolektivni uspeh nacije.

Ne znam ima li zemlja u kojoj ti trenutno zivis svog Ian Thorpe-a. Joj tog ponosa kad je plivao Torpedo... Joj te ljubavi... Ne znam koliko je ljudi tog coveka docekivalo, ali da su ga docekivali - docekivali su ga. Istina, bez ozvucenja i Miroslava Ilica, ali uspeh Ian Thorpe-a je bio kolektivni uspeh nacije. Stavise, prica se da je Ian homic i da nesme da to javno kaze da ne narusi sliku o sebi. U zemlji gde pederi paradiraju na belosvetski poznatoj paradi, on ne sme da prizna. Srpski, a?

Neko je ovde postirao pre dve-tri godine kako kad je ona crnkinja u Americi zavrsila srednju skolu - na ceremoniji se njena rodbina toliko radovala da su morali da ih izbace.
Naravno, ne postoji nikakva simetrija izmedju pobede Wimbledona i 1. mesta na ATP i zavrsene srednje skole, but you get my point.

Point ti je bas odlican. Sta mislis, medju tom njenom familijom, ima li ih vise sa diplomom ili bez? I da celu ceremoniju napunis sa familijama bez diplome, da li bi onda takvo ponasanje bilo cudno?

Ja postujem coveka na vise nivoa. Niko u poslednjih 20 godina, a i duze, nije toliko ucinio za imidz Srbije u svetu kao taj momak. Ali, u isto vreme imam neke svoje spekulacije zasto nosti taj i takav krst.  :mrgreen:

I bet you do. Sa sve proracunatim verovatnocama za svaku spekulaciju.
I'll tell you something about good looking people: we're not well liked

Pareski do

Quote from: zagor te nej on July 07, 2011, 08:32:16 PM
Quote from: Pareski do on July 07, 2011, 12:01:21 PM

35 godina, nisam bas Metuzalem. Tuzno je da ovi on 20 godina u najvecem broju slucajeva verovatno nikad nisu culi za recimo Sarla Akrobatu ili recimo Haustor, ne sto ja tvrdim da je MI narodnjak.

Ма знам али никако да се опасуљим од Мирабелиних инсинуација  xrofl

Како нису чули када су срасли с технологијом и упалe Јутјуб брже него што ти обришеш прашину с плоча и касета?

Геј-поп 80-их је био актуелан 2000-2010, и сада га има резидуално и транзиција је ка 90-им у складу са светским трендом (ретро -20 год да се удара носталгија демографији 29-39)...

AFord

to sto se za poslednjih 10-20 godina pojavio shund koji je M.Ilicu naizgled popravio kvalitet ne znaci da je to muzika vredna pomena. U stvari postojala je grubo receno izvorna i narodna. Sada sa raznoraznim turbo folkovima ta narodna samo relativno gledano ne deluje kao losa opcija.

Ivan_D

@Jelence - ovde si imala nekoliko jako dobrih points  xjap xjap xjap

tempo

kad sam cuo da triglav nije u crnu goru, tri dana sam plako

Ivan_D

Haha, Corax sjajan kao i uvek.

Pareski do

Quote from: AFord on July 11, 2011, 05:59:39 PM
to sto se za poslednjih 10-20 godina pojavio shund koji je M.Ilicu naizgled popravio kvalitet ne znaci da je to muzika vredna pomena. U stvari postojala je grubo receno izvorna i narodna. Sada sa raznoraznim turbo folkovima ta narodna samo relativno gledano ne deluje kao losa opcija.

Или са историјске дистанце музичке правце другачије схватамо? Било да је у питању класична музика (међу којима је рецимо Чајковски за своје време био авангардан и рискантан!), староградска, Мирослав Илић, панк-рок или геј-поп 80-их?

Чак ни металци на својим свадбама не мисле да Пантера може ово да замени...

Miroslav Ilic-Luckasta si ti

E

Quote from: Ivan_D on July 13, 2011, 07:37:06 AM
Haha, Corax sjajan kao i uvek.

E u jednoj knjizi koju upravo citam ( englesku verziju, srpsku sam vec procitala ) se pominje misteriozni pisac Julian Corax. Onako samo sam se setila pa da podelim sa vama . Inace knjiga je ... pozelim svaki put da vam prekucam/napisem neki odlomak. Odavno se nisam odusevila nekom knjigom kao ovom. Zove se The Shadow of the wind.

Hate mail

Ta knjiga je, biva, tako snazno hrupila u tvoj zivot...

Ivan_D

Citam sad u nekim ceskim novinama da Djokovic planira svatbu. Svasta. Ja ocekivao posle Wimbledona i prvog mesta na ATP nekakav serious upgrade.
Mislim, jeste lepa ta Jelena Ristic, ali lepa je recimo za Slawena, Hate-a, Tempa, Pareskog, Alana, Pijanistu, Taranu, Gagarina, mene i nas par ovde. Djokovica bih ja video sa nekom odavde recimo: http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Victoria%27s_Secret_models, u najgorem slucaju.

Ali 'ajde, mlado-ludo. Nek' im je sa srecom.

Hate mail

Shatre, muzika, bratstvenici, plemena i poglavice, energicne, debele, brkate zene, rakija, peskiri, lots of faux Italiana, drugovi Armani i Versace, hoteli i kokteli, dzet, turboprop i klipni set, diplomaCki i republicki kor, semper fi, stepenice u nista, grupno slikanje na njima, zalutali meci.

Pareski do

Quote from: Ivan_D on July 18, 2011, 09:32:25 PM
Citam sad u nekim ceskim novinama da Djokovic planira svatbu. Svasta. Ja ocekivao posle Wimbledona i prvog mesta na ATP nekakav serious upgrade.
Mislim, jeste lepa ta Jelena Ristic, ali lepa je recimo za Slawena, Hate-a, Tempa, Pareskog, Alana, Pijanistu, Taranu, Gagarina, mene i nas par ovde. Djokovica bih ja video sa nekom odavde recimo: http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Victoria%27s_Secret_models, u najgorem slucaju.

Видео сам гору а имаћу бољу вечерас... Ипак сам ја, живи и здрави ви мени били, најмлађи у скупини и неожењен...

Мислим да Ђоковићу не гине развод пошто ће Јецу баш редовно варати.