News:

SMF - Just Installed!

Main Menu

poceo vimbldon

Started by tempo, June 20, 2011, 07:03:19 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

tempo

Quote from: Pareski do on July 04, 2011, 09:48:16 PM
Најбитније је да он има дозволу од вас двојице... xrotaeye

donkyface, znas li ti pravila tenisa?
kad sam cuo da triglav nije u crnu goru, tri dana sam plako

Pareski do

Дебилу, ја сам га пре 20+ година играо, док си ти заскако козе

tempo

ako je tako, onda u redu.

Pareski do

И поред тога сте вас двојица вансеријски ретарди какви само ничу у овим пределима.

Tи му допушташ да буде Србин, православац и патриота (дозвољаваш му да има политички став, етнички идентитет и вероисповест) а овај му опрашта што носи крст и што је примио одликовање од Цркве.

Подсећате на касабске дротове из 1958. години, оно док су твоји били Југословени национално неопредељени по службеној дужности...

tempo

procitaj ti to ponovo.

E

Quote from: tempo on July 04, 2011, 09:51:15 PM
Quote from: Pareski do on July 04, 2011, 09:48:16 PM
Најбитније је да он има дозволу од вас двојице... xrotaeye

donkyface, znas li ti pravila tenisa?

O pa radi quote.
Tempo ovo ti je bilo vrlo ruzno.

tempo

E

Quote from: Ivan_D on July 04, 2011, 08:11:24 PM
Taj momak i Ana Ivanovic su uradili vise za imidz Srbije nego bilo kojih 30 ljudi zajedno u poslednjih 20 godina.
Jeste i Pedja Stojakovic

E

Iiii kakvi su slatki, devojka mu je bas lepa , kakav lep par. A vidi ga ono malo isto ko Nole  xrofl

E

Divno, divno :)
http://www.youtube.com/watch?v=XdquT_Ti1LM&feature=player_embedded#at=136

"Svi su tu i baka i deka, i mama, i tata, i braca, i devojka, i tetka , i striko ..." posle su mi suze  :)

Hate mail

"You! Yes, you! Stand still, laddie!"

Hate mail

"Igrao tenis, 20+ godina, bla bla bla..."

1. Po detinjoj sekciji vojno-policijsko-diplomatskog odmaralista u Kuparima?

2. U podrumu konzulata?

Mirabella

My point exactly.  Decko, hau jes nou.  :)  Sto puta sam vec rekla da je u pitanju a seasoned person, pa se "oda" tu i tamo, conspiracy, sta li?! 
Don't argue with an Idiot.  He will bring you down to his level and beat you with experience!

Hate mail

"We the child, he grown"

Ivan_D

Quote from: E on July 04, 2011, 10:49:48 PM
devojka mu je bas lepa

Upgrade due. mark my words!  ;)
If you dine with the devil bring a long spoon.

Jelence

Quote from: Ivan_D on July 04, 2011, 08:55:28 PM
Ovde pisalo u Blesku (iste novine kao Blic u Srbiji) da je to sa Mladicem pocelo jer je trazio da nosi kacket u sudnici, a ovi mu nisu dozvolili.  xrofl xrofl xrofl

Na srecu, na Zapadu, za razliku od Srbije, znaju kako sa stokom u sudnicama. Ni Seselja nema vise nesto da pravi cirkus. Tamo je pristup "hoces da se z@jebavas sa nama?  MOOOOZE!"  :mrgreen: :| :mrgreen: :| 8-)

Cini mi se da je picvajz nastao zbog toga sto Mladic izvoljeva ne samo kapu nego hoce legal reprezentatives koje on hoce. Sto se kape tice Mladic je trazio kapu rekavsi da mu je hladno i da je bolestan covek, da mu je pola tela oduzeto te da mu je kapa neophodna za njegovo ugrozeno zdravlje.
Sudija mu je rekao da je sud hteo da ustanovi koji je stepen ugrozenosti njegovog zdravlja sto Mladic nije dozvolio prema tome sto se suda tice sa Mladicevim zdravljem je sve u redu.

Prcaboca je u tome da kad tvojih lutki nema u sistemu mozes da ih kreses ko Mujo kozu jerbo sistem nema odgovor sta da radi u takvoj situaciji. Medjutim kad te ubace u sistem i ti pokusas da burgijas ima gace same da ti spadnu. Kao sto Mladic pokusava da burgija sa svojim zdravljem a sistem lepo kaze nema nekih ko zna kojih doktora (pitam se zasto, je li - a to je nekada bilo van sistema pa je moglo da se zeza) nego samo onih koji su akreditovani. Sto je Mladic dokazao na prvu loptu jer je po tezini bolesti koje on "ima" vec trebao da bude mrtav.
I'll tell you something about good looking people: we're not well liked

Jelence

Quote from: Ivan_D on July 04, 2011, 09:02:49 PM
Inace, da, i meni ide na k. sto je Djokovica uzurpirala banda tamo, sto ga nekakva glupa voditeljka navede da prica o svom srpskom vaspitanju od malena (poserem se na srpsko vaspitanje, sta god to znacilo), sto dobija neka odlikovanja od tzv SPC, sto nosi krst od dobrih 15cm oko vrata za vreme mecha ('bem ti budalu), ali to sve momku moze da se tolerise ne samo zbog majstorstva u tenisu, vec i zbog toga kako se ponasa pred kamerama u inostranstvu, za vreme raznih intervjua, emisija itd.
Jednostavno, covek se ne stidi sto je iz iste zemlje kao on, kao u slucaju raznih fudbalera, kosarkasa, politicira itd. Naprotiv.

Missim, jebote...
A sta se i ja palim koji moj kad je ovakav komentar sa tvoje strane cista klasika. Ocigledno su neke stvari izvan tvoje moci kapiranja.

Ne znam stvarno sta ti smeta krst? I sta bi imao protiv SPC da li si ti pri sebi, covece??

I kakvo je vaspitanje Novak mogao da ima ako ne srpsko???????????????????????????????????????

Mrzis svoje sopstvene guts... Nije ni tebi lako...

Ivan_D

Pa dobro Jelence, ti si se u jednom periodu svog zivota lozila na Milosevica, RTS, dogadjanje naroda, jogurt revoluciju and what not. Meni i mojima je to uvek bilo jako strano i odbojno.
Logicno je sad da ti neke stvari mozes da tolerises a ja ne.

tarana

Quote from: Ivan_D on July 05, 2011, 07:29:45 AM
Pa dobro Jelence, ti si se u jednom periodu svog zivota lozila na Milosevica, RTS, dogadjanje naroda, jogurt revoluciju and what not. Meni i mojima je to uvek bilo jako strano i odbojno.
nek si joj reko.
izdajnikinja.
s ovakim replikama ima da te prime u počasnog radikala.

Pareski do

Quote from: Mirabella on July 05, 2011, 12:39:13 AM
My point exactly.  Decko, hau jes nou.  :)  Sto puta sam vec rekla da je u pitanju a seasoned person, pa se "oda" tu i tamo, conspiracy, sta li?! 

Зашто се распитујеш за моје године, имаш неку нећакињу/ћерку за мене?   xnerd

zagor te nej

Tuzna je istina da onaj propali narod i drzavu ama bas nista drugo ne moze da obraduje i da tak neki osecaj zadovoljstva na nacionalnom nivou do individualni uspeh nekog sportiste. Da onih 150,000 ljudi ima sutra gde da ide na posao, na pamet im ne bi palo da satima slusaju tenisera koji peva narodnjake u centru blokiranog grada.
"Prediction is very difficult, especially of the future."
Niels Bohr

tempo

AFord

Slicnih doceka ima i po ostatku sveta i mada ne znam sta bi to trebalo da se desi da ja licno nekoga docekam nekako sam oguglao na slicne ceremonije.

Meni je zanimljivo da recimo narodu ne smeta u toj patriotskoj idili da covek ne placa Srbiji porez vec Monaku ili San Marinu gde je prijavljen. Djokovicev uspeh je potpuno mimo svega srpskog: dakle u srbiji niti postoji tradicija, niti dobra skola tenisa, decko je radio vredno, udarao u zid praznog bazena, trenirao, spremao se i postigao to sto je postigao. Nista na fintu, preko veze i na mufte.

I bas iz tih razloga steta sto dozvoljava raznim Tadicima, Jeremicima i slicnim da ga koriste za neke svoje politicke stvari. Umesto da ih odjebe kao poslednje sintere...

Pareski do

Из разлога што си се жешће ложио на Тита, Борбу, саопштења КП/СК, причу о братству и јединству, самоуправном социјализму и несврстанима... Милошевићева алтернатива у СКС:

- Иван Стамболић
- Десимир Јевтић
- Вукоје Булатовић
- Ратко Бутулија
- Михајло Црнобрња
- Милосав Ђорђевић
- Светомир Лаловић
- Светозар Рикановић
- Бранислав Иконић
- Никола Љубичић
- Виобран Станојевић

Изузев Црнобрње (рођеног с дипломатском кашиком у устима), који је побегао у Канаду да би се затим Ђинђићу наметнуо као стручњак за ЕУ, Ко је ко анти-лидера и анти-технократа. Јасно је како су Абдић, Изетбеговић, Туђман, Рашковић, Караџић и Милошевић постали народни трибуни с таквом конкуренцијом...

Што се тиче јогурт револуција у Новом Саду и Титограду, ценим да су тамошња руководства била посебно омражена пошто су за разлику од сарајевских, загребачких и скопљанских технократа радили на стварању још увек недовршених нација што значи да су били етно-национално отуђени (а не само друштвено-економски) од народа над којим су владали, тј. коме је требало да пренесу један нови идентитет.

Што рече један посматрач и савременик догађаја у Титограду 1988-89, не можеш веровати колико је народ изражавао гађење према челу СКЦГ у средини која је ванредно сервилна према ауторитету и марксизму. Тако глупе пароле ("Године почињу јануаром") и сценирани догађаји (Жута греда) су једино могле да покрену масу против омражених глупљих и неспособнијих вођа. То поред чињенице да је целокупна данашња црногорска нацистичка клика (СДП-овци Бановић, Ракчевић et al.) била укључена, тј. да је црногорски ДБ (онај исти који је развијао паралелни култ државности - Петровићи, ЦПЦ, ДАНУ, Пен центар да би одржао своју на шверцу основану економију још од затварања Маракеша 1961.) био укључен.

Али доста сам размишљао наглас о томе, испашће на крају да ми је преко 30 година и да сам био нераздвојни део Система у коме моји родитељи нису били чак ни друштвено-политички ангажовани а камоли ја, пуки  Пионир, не да ме је ико питао када сам имао 6 година нити да сам тада имао икакву друштвено-политичку свест. ;)

slawen

Quote from: AFord on July 05, 2011, 01:55:11 PM
Slicnih doceka ima i po ostatku sveta i mada ne znam sta bi to trebalo da se desi da ja licno nekoga docekam nekako sam oguglao na slicne ceremonije.

Meni je zanimljivo da recimo narodu ne smeta u toj patriotskoj idili da covek ne placa Srbiji porez vec Monaku ili San Marinu gde je prijavljen. Djokovicev uspeh je potpuno mimo svega srpskog: dakle u srbiji niti postoji tradicija, niti dobra skola tenisa, decko je radio vredno, udarao u zid praznog bazena, trenirao, spremao se i postigao to sto je postigao. Nista na fintu, preko veze i na mufte.

I bas iz tih razloga steta sto dozvoljava raznim Tadicima, Jeremicima i slicnim da ga koriste za neke svoje politicke stvari. Umesto da ih odjebe kao poslednje sintere...

A Familija?
We take no cash unless we cash justice for you! Are you listenin' to me? I'm givin' ya pearls hеrе!

AFord

rodbinu dobijes a prijatelje biras.
Ne znam detalje toga sto njegov otac hoce da dobije i gura. Bez njega, Djokovica, pa s tim i oca koji je nekakav menadzer ili trener, nismo imali nikoga. Zivojinovic je bio solidan igrac, ne znam sta je ako ista konkretno postigao kao predsednik saveza. Jeremic koji je valjda izabran za predsednika drugog teniskog saveta je politicar kome u tenisu nije mesto. Da barem ima svoju lovu pa da kao Djilas nesto nekome obecava ili daje. Djokovicev otac barem iza sebe ima Novaka da se pokaze da je nesto uradio.

Secam se i pre 10+ godina se pricalo kako ce i Milosevic jednom pasti ali ne i politicari u sportu.

slawen

"Фамилија" је њихова фирма.
Kontroverzno (klikabl)
П.С. Ово ми је прво изашло на Гуглу, па сам га зато поставио, чак нисам ни прочитао, па дакле не значи да се са ставовима из текста на било који начин слажем.
We take no cash unless we cash justice for you! Are you listenin' to me? I'm givin' ya pearls hеrе!

baggio

Tragicno je to sto su se kod nas politicari uvek uvlacili u uprave sportskih institucija i uvek bili oni koji su donosili esencijalne odluke.  Nas polirticki sistem je uvek nametao takve stvari, a da niko od njih nije recimo ikada sutnuo fudbal, dotakao se tenis reketa, igrao basket, ili borilacki zaplivao. :?: To je kriva Drina koju nikad niko nece iskoreniti  xuzi (barem ne, dok ta generacija ne izumre).

E, sad. Zasto vi iskreno ne skinete kapu ovom klincu i odate mu postovanje za ono sto je postigao? Zasto patoloski uvek trazite i chackate po srpstvu, po drzavi iz koje potice, po poreklu, ili pak po krstu koji je okacio oko vrata?
Ja ga recimo cenim upravo zbog toga sto se ne stidi svoga porekla, sto na svakom turniru istakne svoju zastavu, sto stavi kapu sa grbom Srbije, sto pozdravi narod svoje zemlje.  Good for him.  Od jedne sestre Williams se ocekuje i uopsteno je prihvaceno ako zaigra na bini uz zvuke country muzike, ali ako to Nole cini, onda je prost seljak. :roll: C'mon people.

Pokusajte da suzbijete mrznju barem na par dana.  Ako vec necete da se radujte zajedno sa njim, dozvolite mu da makar on to cini. Naravno, zajedno sa svojim narodom koji vapi za necim lepim, necim cemu iskreno mogu da se predaju, necim sto ih je barem na momenat usrecilo.
We can not change the cards we are dealt, just how we play the hand - Randy Pauch

tempo

ovdje prisutni, bez razlike, vole novaka djokovica i svi skidamo kapu njegovom uspjehu, ali nije to point.
point je mozda, a to vecine ne zna posto noleta prati zadnja tri i po mjeseca, to sto se upravo nole nekoliko puta svojim navijacima rekao da ne jedu govna na raznim turnirima,  u sred meca, nakon sto su oni jeli govna u bilo kojem obliku.

slawen

AFord

Baggio upravo je to sustina. Meni je drago i simpaticno kako je klinac bez ikakve prave teniske podrske, infrastrukture i sl. dosao iz rita do trona. I onda su ga se svi setili i resili da se malo ogrebu o njegovu slavu. Gde su svi ti politicari bili sve ove godine, i gde su za sve dolazece Djokovice?

E

Meni je bas bilo ok da vidim da se Bota radovao i bio prisutan. To nije nikakvo grebanje,vec obicno i iskreno slavlje. Uopste ne vidim zasto svi , ukljucujuci i politicare u Srbiji ne bi bili radosni zbog ove istorijske pobede? Posle godina ratova, ekonomske krize, uranijumom osiromasenih bombi po gradovima i selima, srpski narod najzad ima razlog da slavi i tu nema niceg loseg. Nema niceg loseg ni u tome sto Novak nosi krst ko vrata , ni sto voli svoj narod i svoju zemlju. Mozda ce ovaj njegov uspeh da bude motivacija da drzava i politicari ulazu vise u sport i infrastrukturu ( posto je Alan to naveo kao primer).

Ivan_D

QuoteИз разлога што си се жешће ложио на Тита, Борбу, саопштења КП/СК, причу о братству и јединству, самоуправном социјализму и несврстанима... Милошевићева алтернатива у СКС:

Bajo ni za kog sa te liste nisam cuo, osim za Stambolica koga ste ubili.

zagor te nej

Quote from: AFord on July 05, 2011, 05:05:48 PM
Baggio upravo je to sustina. Meni je drago i simpaticno kako je klinac bez ikakve prave teniske podrske, infrastrukture i sl. dosao iz rita do trona. I onda su ga se svi setili i resili da se malo ogrebu o njegovu slavu. Gde su svi ti politicari bili sve ove godine, i gde su za sve dolazece Djokovice?

Ma nije cak ni to - tamo politicari ne mogu da proprave put a da ne ukradu dva nova - nadati se da ce neko da se bavi sportom i pomaganjem toj talentovanoj deci je prosto bez veze. Meni je drago sto je on momak uspesan, stvarno ubija kako igra, odrao je Nadala kao beba zvacku. Ako je religiozan, neka nosi krst od metar i dvajes' kila, , to mi uopste ne smeta, i zasto bi. Njegova individualna stvar. Uostalom, lepo je da nas neko negde spomene a da nema veze sa recimo onom drtiniom u kacketu u Haskom sudu. Al' mi je toliko muka od onog preterivanja i busanja u prsa posle po trgovima, a Bugarska nas prepisala po GDPju odavno. Niti se jede niti se zivi od toga je Novak Djokovic najbolji teniser na svetu. To ti se ovde zove vicariously living through someone else.
Eh da..otac mu je najobicniji gangster. Ali nema ni to veze.
Niels Bohr

E

Quote from: zagor te nej on July 05, 2011, 05:51:15 PM
Meni je drago sto je on momak uspesan, stvarno ubija kako igra, odrao je Nadala kao beba zvecku.
xrofl :!:

Daisy

Više volim da mi se neko izveštačeno osmehne, nego da se spontano izdere na mene.

Jelence

Quote from: baggio
E, sad. Zasto vi iskreno ne skinete kapu ovom klincu i odate mu postovanje za ono sto je postigao? Zasto patoloski uvek trazite i chackate po srpstvu, po drzavi iz koje potice, po poreklu, ili pak po krstu koji je okacio oko vrata?

Evo ja cu ti kazem  :mrgreen: Zato sto su sami u svadji sa svojim srpstvom. Covek se uvek identifikuje u datoj situaciji. Ako ja kritikujem abortus recimo to cinim jer se uklanjanje fetusa kosi sa MOJIM moralnim normama. Ne Mire ili Steve, nego MOJIM.

Tako da kad te je blam/muka/whatever tri prsta i krstace od pola kile to nije zbog Djokovica nego zbog svojih licnih blamova.

E sad zasto se ljudi stide svog porekla to je veoma logicno u datoj situaciji ali deo neke druge price. Ali nije nista novo. Jos od kad su bili poznati slucajevi dolaska sa sela u grad i neprepoznavanja ljudi iz rodnog kraja ili osecanja blama zbog njihovog ponasanja i obicaja. To je otprilike taj sindrom.

Ja ga recimo cenim upravo zbog toga sto se ne stidi svoga porekla, sto na svakom turniru istakne svoju zastavu, sto stavi kapu sa grbom Srbije, sto pozdravi narod svoje zemlje.

Ovo je ujedno odgovor Alanu za nelacanje poreza. Naravno da ce da placa gde mu vise odgovara. Da li bi ti placao gde ti ne odgovara? Covek ima izbor i bira gde mu je bolje. Kakve to veze ima sa patriotizmom i skupljanjem naroda da ga pozdravi??

QuoteGood for him.  Od jedne sestre Williams se ocekuje i uopsteno je prihvaceno ako zaigra na bini uz zvuke country muzike, ali ako to Nole cini, onda je prost seljak. :roll: C'mon people.

Apsolutli. I ja sam primetila da su kriterijumi onako bas domacinski razliciti kad su u pitanju nasi i belosvetski. Ali to ti je opet ona prica: svako ravna po sebi. Ja ne mogu da osetim ni ponos ni blam za "biti Amer" ali za "biti Srbin" me ubi zgaravica.

QuotePokusajte da suzbijete mrznju barem na par dana.  Ako vec necete da se radujte zajedno sa njim, dozvolite mu da makar on to cini. Naravno, zajedno sa svojim narodom koji vapi za necim lepim, necim cemu iskreno mogu da se predaju, necim sto ih je barem na momenat usrecilo.

Meni se cini da je Novak srecan sto je uspeo da usreci narod, jer je fakat sve Srbe sirom sveta ucinio ponosnim na svoj uspeh. Srecni su i oni koji nisu Srbi a koji ga vole kao sportistu a tek Srbi mati mila kako li je sjajno biti Srbin "ko i Nole". Mislim da je pojavljivanje na Trgu deo njegove licne satisfakcije i ne bi me cudilo da je imalo znacajan uticaj na vizualizaciju uspeha.

Jelence

Jel to znaci da posto si ti jednom bio kockar sa ozbiljnim kockarskim problemom da ti se ni dan danas ne moze verovati?

tempo

QuoteOvo je ujedno odgovor Alanu za nelacanje poreza. Naravno da ce da placa gde mu vise odgovara. Da li bi ti placao gde ti ne odgovara? Covek ima izbor i bira gde mu je bolje. Kakve to veze ima sa patriotizmom i skupljanjem naroda da ga pozdravi??

placanje poreza je vrhunski cin patriotizma.

Jelence

Quote from: zagor te nej
Meni je drago sto je on momak uspesan, stvarno ubija kako igra, odrao je Nadala kao beba zvacku. Ako je religiozan, neka nosi krst od metar i dvajes' kila, , to mi uopste ne smeta, i zasto bi. Njegova individualna stvar.

Apsolutli. Njegova individualna stvar. Vidis, ono sto zapanjujuci broj ljudi ovde ne kapira je da je i taj krst i narodnjaci (kojeg bese narodnjaka Nole slusa onaj neki bas ortodoksni) ono sto je Novak. I ne mozes da posmatras te stvari odvojeno. Novak bez "srpskog vaspitanja" i bez tri prsta nije vise Novak.

Mene odusevljava sto je tolika kolicina srbovanja mogla da ispadne ekstremna. Uvek moze da bude previse patriotizma, kad pocnes da davis ljude. Medjutim, u slucaju Novaka on je Srbin do koske a nekako nije preterao. Nemam pojma kako mu je to poslo za rukom.

QuoteNiti se jede niti se zivi od toga je Novak Djokovic najbolji teniser na svetu. To ti se ovde zove vicariously living through someone else.

Jos jedna klasika a radi se o tome kako ljudi funkcionisu i apsolutno sam sigurna da ova naucno dokazana cinjenica o ljudskom ponasanju stoji u "politician for dummies". Sindrom "ubiti glasnika koji je doneo losu vest". Sam glasnik nije nista kriv ali se asocira sa losom vesti koju je doneo. Na slican nacin nismo podnosili nastavnike predmeta koje nismo voleli (ili predmete koje su predavali nesnosni profesori) itd i sl.

To je recimo jedan od razloga zasto skupe automobile slikaju sa zgodnim ribama tj zasto se na reklamama ne pojavljuju ruzni ljudi.

On top of that sport je pogotovu bitan jer u vreme kada muzajci vise ne love veceru kopljem po sumi i ne bore se sa drugim plemenom oko stada divljih konja sport im je jos jedino ostao gde ce odmeriti snage. Pri cemu naravno stvar biva jos jednostavnija od kako je izmisljen TV i pivo. (Ni ne moras da si na bojnom polju, sedis kuci a kao da si tamo - sve je u glavi anyway).

Elem, na slican nacin na koji se zgodna macka asocira sa kolima pored kojih stoji, tako se i politicar asocira sa sportistom pored kojeg stoji. Pojednostavljeno receno gledajuci Tadica na Noletovom mecu ili na slici jednog pored drugoga, nas mozak ce se secati detalja danas ili sutra znaci znacemo da je Tadic predsednik a Nole je izvor nase navijacke srece i nacionalnog ponosa. U trenucima euforije dodirujemo svoja podsvesna skladista u memoriji. Kad Tadica jednom udenemo u ta skladista, postavicemo trajne asocijacije sa emocijama koje osecamo u datom trenutku. Sto znaci da vec prekosutra detalji se brisu i kad vidimo i Tadica (samog, bez Noleta) osecamo srecu i ponos. To je upravo razlog zasto se politicari slikaju sa sportistima (i sa uspesnim i popularnim ljudima).

Otac mu je poput onih ljudi sto postanu popularni preko noci ili dobiju pare na lutriji pa se odjednom nadju u situaciji da je im je bankovni racun nesrazmerno uznapredovao u odnosu na personal development. Buduci da je success (in) the journey (not the destination) oni su za taj journey uskraceni. Tu se najbolje odslika ono da more money makes you more of what you already are. Znaci ako je Djokovic senior jajara, napumpaj ga parama i dobices kriminalca.

Daisy

S TENISEROM U SRBIJU STIGLI I BIZNISMENI

Novak doveo milionere koji ulažu u energetiku

Nataša Latković    | 05. 07. 2011. - 22:00h | Foto: A. Dimitrijević    | Komentara: 0

BEOGRAD - Milijarderi Ron Barkl, menadžer Novaka Đokovića, i Bili Ngok, vlasnik "Serđo Takinija", koji su juče doputovali u Beograd, planiraju da investiraju u Srbiju.

Đoković, kako saznajemo, već ima jedan projekat s Barklom

Kako "Blic" saznaje, oni su ozbiljno zainteresovani za ulaganje u sektor energetike i na tu temu su već obavljeni neki razgovori.

- Tačno je da Barkl i Ngok žele da pomognu Novakovoj Srbiji i ulože u energetiku - potvrdio je za "Blic" Goran Đoković, Novakov stric i direktor ATP turnira "Serbia open".

On, međutim, nije želeo da precizira sa kim su do sada vođeni razgovori i koje su tačno investicije u planu.

disklejmer: Blic je inače, onako ... polu-senzacionalistička novina
Više volim da mi se neko izveštačeno osmehne, nego da se spontano izdere na mene.

slawen

Quote from: zagor te nej on July 05, 2011, 05:51:15 PM

Јесте.
Има још: Човек је заслужан за 88% Нолетовог успеха и свега овога. Можда и више.

Pareski do

Quote from: Jelence on July 05, 2011, 10:17:52 PM

Evo ja cu ti kazem  :mrgreen: Zato sto su sami u svadji sa svojim srpstvom. Covek se uvek identifikuje u datoj situaciji. Ako ja kritikujem abortus recimo to cinim jer se uklanjanje fetusa kosi sa MOJIM moralnim normama. Ne Mire ili Steve, nego MOJIM.

Tako da kad te je blam/muka/whatever tri prsta i krstace od pola kile to nije zbog Djokovica nego zbog svojih licnih blamova.

E sad zasto se ljudi stide svog porekla to je veoma logicno u datoj situaciji ali deo neke druge price. Ali nije nista novo. Jos od kad su bili poznati slucajevi dolaska sa sela u grad i neprepoznavanja ljudi iz rodnog kraja ili osecanja blama zbog njihovog ponasanja i obicaja. To je otprilike taj sindrom.

Потписујем, синдром кера који лаје себе а не села ради.

Што се тиче оптужби за народњаке, нисам пратио дочек али они ретки моменти када јесам окренуо на Прву (ПСТ) видео сам Мирослава Илића (који не пева народњаке већ староградске и народну) и реконструисани рахметли Тап 011 (поп-денс што домаћи што плагијати стране музике 90-их). Никаквих ту народњака није могло бити посебно јер је Прва српска телевизија (RTL по српској лиценци, након бродолома Фокса) свој имиџ управо изградила на анти-Пинк фазону тако да народњаке не само да не пуштају већ их исмевају јер представљају финансијски интерес конкурентне (мада далеко мање праћене) телевизије Пинк...

tempo

Pareski do

Quote from: tempo on July 05, 2011, 10:57:27 PM
placanje poreza je vrhunski cin patriotizma.

Многи амерички патриоти би изразили снажно неслагање с тобом. Плаћање пореза је законска обавеза међутим Ђоковић не ескивира порез на оно што је зарадио у Србији већ у иностранству а то је одувек било подложно слободном нахођењу када је у питању где ћеш пријавити тај новац и где ћеш платити тај порез на доходак.

Уместо да његов новац иде у потплаћивање целе пирамиде (од владајуће касте до лумпенпролетаријата) он суверено располаже својим богатством затим бирајући где и како ће уплатити тај новац - купио је Грачаници земљу од 100.000 евра (да их не би Албанци заокружили и истиснули), помаже развој спорта, незбринутој деци итд.

Када Бил Гејтс помоћу алгоритма свог књиговође израчуна тачан износ који ће уплатити у хуманитарне сврхе сви падају на дупе због његове великодушности, нико га не оптужује да то чини да би ескивирао порез и себи надоградио имиџ (друштвена одговорност vs. монополистичко и илегално пословање) иако је то суштина.

Тако је и овде лицемерно постављати питање момку где плаћа порез и због чега као и замерати династији Ђоковић што се бави првобитном акумулацијом капитала (посебно што себи не апропришу некаква природна богатства око којих се страни&домаћи инвеститори отимају). Без тога нећемо имати никога да заступа заштиту приватне својине а до тада нема изласка из зачараног круга (једно/више)партијске државе са све симили-тајкунима, државно-друштвеним власништвом над 90% ресурса и четвртом по реду егалитаристичкој расподели у свету иза Мађарске, Норвешке и Шведске.

tempo

Daisy

Quote from: Pareski do on July 06, 2011, 04:01:31 PM
Никаквих ту народњака није могло бити посебно јер је Прва српска телевизија (RTL по српској лиценци, након бродолома Фокса) свој имиџ управо изградила на анти-Пинк фазону тако да народњаке не само да не пуштају већ их исмевају јер представљају финансијски интерес конкурентне (мада далеко мање праћене) телевизије Пинк...

zar nisu Grci vlasnici Prve?

zagor te nej

Quote from: Pareski do on July 06, 2011, 04:01:31 PM
Quote from: Jelence on July 05, 2011, 10:17:52 PM

Evo ja cu ti kazem  :mrgreen: Zato sto su sami u svadji sa svojim srpstvom. Covek se uvek identifikuje u datoj situaciji. Ako ja kritikujem abortus recimo to cinim jer se uklanjanje fetusa kosi sa MOJIM moralnim normama. Ne Mire ili Steve, nego MOJIM.

Потписујем, синдром кера који лаје себе а не села ради.

Што се тиче оптужби за народњаке, нисам пратио дочек али они ретки моменти када јесам окренуо на Прву (ПСТ) видео сам Мирослава Илића (који не пева народњаке већ староградске и народну) и реконструисани рахметли Тап 011 (поп-денс што домаћи што плагијати стране музике 90-их). Никаквих ту народњака није могло бити посебно јер је Прва српска телевизија (RTL по српској лиценци, након бродолома Фокса) свој имиџ управо изградила на анти-Пинк фазону тако да народњаке не само да не пуштају већ их исмевају јер представљају финансијски интерес конкурентне (мада далеко мање праћене) телевизије Пинк...

dok sam ja tu ratsao, Miroslav Ilic je pevao nardonjake. Sad, sto su se u medjuvremenu kojekakvi talibani poceli baviti muzikom te arlaukati zaprepascujuce istrilerisane bahanalije, pa je Miroslav posao Jim Morrison, to je drugo. Al' nek' peva decko sta voli.
Niels Bohr

Jelence

Mislim da je tu osnovna razlika izmedju pevanja glasom i pevanja sisama. Miroslav peva na prvi nacin. Poput americke kantri muzike, sve su na istu foru, njake njake njake, medjutim ima nekih fenomenalnih numera koje su postale popularne izvan njake njake njake kruga.

Jelence

Quote from: Pareski do
... купио је Грачаници земљу од 100.000 евра (да их не би Албанци заокружили и истиснули), помаже развој

Aaaaaaaaaaaaa znaci zato je dobio orden? Nisam znala. bas plemenito.

Quote from: Pareski do
Када Бил Гејтс помоћу алгоритма свог књиговође израчуна тачан износ који ће уплатити у хуманитарне сврхе сви падају на дупе због његове великодушности, нико га не оптужује да то чини да би ескивирао порез и себи надоградио имиџ (друштвена одговорност vs. монополистичко и илегално пословање) иако је то суштина.

Ovo kazes sve dok ne osetis zahvalnost onih kojima si pomogao, te snazan uticaj na tudje zivote koje mozes da napravis.

Vidi, kad imas dva dzaka jabuka zasto nekome ko je gladan ne bi dao jednu? Ukoliko si siguran da ces ih do kraja svog zivota imati na dzakove, zasto bar neku nebi podelio - sve do nekog nivoa licne sigurnosti (da ti sam neces ostati bez jabuka).

Iako postoje ljudi koji po svom mentalnom sastavu ne mare za lovu, ipak najveci broj ljudi podleze logici da cenis pare na jedan nacin kad ih nemas a na potpuno drugi kad ih imas. Hocu da kazem da covek koji oseca da je kratak u parama (pri cemu to moze biti prosjak na ulici ili milioner, stvar je licne percepcije "imam li dovoljno") oseca se vrlo neprijatno pri pomisli da deli pare okolo (na pr u dobrotvorne svrhe). "Ono sto nemas ne delis". To je stav onoga sto nema. Slika izgleda drugacije kad mislis da imas dovoljno.

Fakat je da je jedna od bitnih cinjenica benefit koji dobijes kad das pare medjutim gledati ljude koji daju svoj novac samo kroz tu prizmu malo je...