News:

SMF - Just Installed!

Main Menu

Most (Gen. Dragoljuba Mihailovića / Patrijarha Pavla) na Adi

Started by Pareski do, June 27, 2011, 12:12:13 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

tempo

pa to ti i obajsnjavamo sve ove godine. sto manje milosevica to vise mostova, a ovaj je awesome. nek je sa srecom.
kad sam cuo da triglav nije u crnu goru, tri dana sam plako

AFord

'el su to zvanicna imena? Zar mi nemamo nekog naucnika ili nekog slicnog koji je recimo zasluzan za napredak  nacije (profesor, pisac, istrazivac...)?

Ivan_D

Dve stvari:

1.) treba da daju mostu neki nekotroverzni naziv i nesto sto nece morati da se menja za 10-15 godina. Mihailovic je negativna licnost iz WWII, i nazvati most po njemu ce izazvati negodovanje kod mnogih nasih suseda. Nazvati most po nekakvom izlapelom tzv patrijarhu, koji je za zivota, pored ostalog, stigao da se slika sa Karadzicem i Mladicem, je jos veca glupost.

2.) treba da naprave neku dobru atrakciju free fall/skyjump na tom tornju od preko 200M

If you dine with the devil bring a long spoon.

tempo

ih alane.... ima srbija velikana, broja im se ne zna. od vuka, tesle, pupina, alasa i kocica... do santica, copica, radicevica i duska radovica.

Ivan_D

tempo

Daisy

Više volim da mi se neko izveštačeno osmehne, nego da se spontano izdere na mene.

Pijanista

Tromotorac

Sta fali "Adin most" ? "Most do Ade"?

Ada, kao objektni programski jezik...
The bums will always loose.

E

Ok da ne sedim vise na ogradi. Pareski ti si bas neki fin i odmeren diskutant. Hvala na ovom lepom videu. Lepo je videti da se u Srbiji desava nesto lepo. Naziv mosta  Cica Drazin most ili most patrijarha Pavla je po mom skromnom misljenju totalno bezveze, most na Adi je takodje bezveze. Lepo bi mogli dati kao sto su Madjari dali Stepheny Colbertu na glasanje pa mozda ispadne nesto zanimljivo . Madjari 'teli da daju mostu ime Chuck Norris . Ja kao verna obozavateljka Stivenovog lika i dela spremna sam da mu napisem pismo , mozda progovori i neku lepu rec o Srbima, za razliku od one ne toliko smesne zenetine Celzi .

Evo malo kako je to izgledalao sa Madjarima i njihovim mostom

Naming poll

The Ministry of Economic Affairs and Transport of Hungary organized a public vote online to solicit possible names for the new bridge. The three names with the most votes, as well as suggestions from local governments, cartographers, linguists and other experts, were to be reviewed by a government committee before a final name for the bridge was chosen. New nominations were accepted until August 21, 2006, and the voting ended on September 8, 2006, with Stephen Colbert winning with 93,163 votes, and Jon Stewart and Zrínyi close behind with 85,171 and 83,966 votes, respectively.
On August 1, 2006, Reuters reported that the top candidate according to the online poll was the "Chuck Norris híd", named for American action star Chuck Norris.[2] (Chuck Norris facts reached the height of their popularity around this time.) On August 11, 2006, American satirist Stephen Colbert discussed the story on his comedy program The Colbert Report, instructing his viewers to visit the polling website and vote for him instead of Norris. The next day the number of votes for him had grown 230 times, and he now asked his viewers to follow a link from his own "Colbert Nation" website, to avoid "all that illegible Hungarian". Colbert's site also indirectly offered techniques for "stuffing the ballot box"[citation needed], as users of their forums created several automated scripts to cast multiple votes for Colbert[citation needed]. On August 15, 2006, he repeated his call to be voted top of the Hungarian poll, and by August 22, 2006, the "Stephen Colbert híd" was in first with 17 million votes, about 14 million votes ahead of the second-placed Zrínyi híd, named after the Croatian-Hungarian national hero, Miklós Zrínyi, and about 7 million more than the entire population of Hungary. The same day, the site announced a new round of voting, which would require registration to participate, and Colbert asked his viewers to "call off the dogs", requesting on his website that fans stop using scripts to vote. Despite this, the "Stephen Colbert híd" remained in the top position on the website in the second round.
On September 14, 2006, András Simonyi—the ambassador of Hungary to the United States—announced on The Colbert Report that Stephen Colbert had won the vote. Unfortunately for Colbert, Ambassador Simonyi declared that under Hungarian law, Colbert would have to be fluent in Hungarian, and would have to be deceased in order to have the bridge named for him. However, after saying the rules could most likely be bent, he invited Colbert to visit Hungary and view the construction in person and gave him a Hungarian passport and a 10,000 HUF Bill, with an approximate value of, as the ambassador put it, 'fifty dollars, fifty good US dollars'. Colbert promptly tried to bribe him with said money.
[edit]Results
Round 1 Top Five[3]
Name   Votes   Percentage
Stephen Colbert híd   17231725   53%
Zrínyi híd   2062649   6%
Pató Pál híd   1805118   6%
Bethlen Gábor híd   1735587   5%
Hunyadi Mátyás híd   1478020   5%
Round 2 Top Five[4]
Name   Votes   Percentage
Stephen Colbert híd   93163   25%
Jon Stewart híd   85171   23%
Zrínyi híd   83966   23%
Eötvös híd   37042   10%
Perl-Script híd   17354   5%
[edit]Megyeri Bridge

On September 28, 2006, it was announced that the bridge will be named "Megyeri Bridge", even though that name did not make it to the second round. The Hungarian Geographical Name Committee justified the final name by explaining that the bridge connects Káposztásmegyer and Békásmegyer[5].

Pijanista

Sto bi uopste imao egzoticno ime, najbolje je da ga nazovu po ulici.

Ivan_D

QuotePareski ti si bas neki fin i odmeren diskutant.

Vidi se da nisi upratila kad je taj fin i odmeren diskutant pretio jednom drugom diskutantu i odapeo strelu (koja mozda jos putuje) na njega.

Cuvaj se Pareskog kad darove nosi.

Hate mail

adaMost

Mda. On odapinje strele a ja samo treba da okrenem par brojeva pa da moji ratni drugovi koji mu daju obezbedjenje dole na ulazu iskljuce video-nadzor u kljucnom trenutku...
"You! Yes, you! Stand still, laddie!"

Tromotorac

Pijanista:
Sto bi uopste imao egzoticno ime, najbolje je da ga nazovu po ulici.

Zato sto je most sa imenom ulice, samo deo ulice. Ali ako mu das neko drugo ime, ono postaje simbol, a simbol je kao politicki vektor, od prosecnog politicara moze da napravi htitora, i donese poene na racun opozicionih suparnika.

Dalje, za vreme bombardovanja manifestacije koje se organizuju na mostu imaju mnogo jacu kohezionu, medijsku i opet politicku moc. Zamisli kazu "idemo veceras na cica Drazin most, da ga branimo od bombrardera" nasuprot "idemo na Adin most da ga branimo od bombardovanja". Onaj prvi ima mnogo dublji znacaj, i verovatno bi vise ljudi doslo da ga brane.

Dugo mi nije bilo jasno zasto je surcinski aerodrom postao aerodrom "Nikola Tesla", pa mi je sad skoro kad sam 'odao po njemu doslo u glavu: ime ekscentricnog naucnika koji je imao ogroman potencijal ali se nikad nije uklopio u sredinu, ostavsi sam na kraju zivota, sa nizom fobija, predstavlja simbol propustenog potencijala. Svi oni dizajni i projekti koji nikad nisu ugledali svetlo dana nestavsi zajedno sa Teslom su simbolizovani u genijalnoj arhitekturi ex-surcinskog aerodroma, koja simbolizuje promasaje i propustene prilike.

Da nisu dali ime "Nikola Tesla" ne bih razmisljao o svemu tome, dok sam cekao da otkljucaju "gate" prostoriju.
The bums will always loose.

slawen

Quote from: Hate MailMda. ...... video-nadzor...

xrofl xrofl xrofl xrofl xrofl xrofl
We take no cash unless we cash justice for you! Are you listenin' to me? I'm givin' ya pearls hеrе!

Ivan_D

Quotehttp://www.novosti.rs/vesti/naslovna/aktuelno.69.html:335456-Drazu-su-isekli-sekirom

Da, i?

Da su bili manje arogantni, kremirali bi ga i bacili pepeo u Dunav/Savu/Jadran.

tempo

slawen

We take no cash unless we cash justice for you! Are you listenin' to me? I'm givin' ya pearls hеrе!

Hate mail

"You! Yes, you! Stand still, laddie!"

Pareski do

У дилеми сам које је име боље.