News:

SMF - Just Installed!

Main Menu

Holivud kod Kule

Started by Pareski do, July 07, 2011, 11:54:19 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Pareski do

Бајато али ценим да многи овде (част изузецима који прате лик и дело агентура силе) нису у току...

Zlocin Skorpiona

Pareski do

http://www.politika.rs/rubrike/Hronika/t25024.lt.html

12.4.2007

Za snimak ubistva civila kod Trnova znalo se mesecima pre nego što je prikazan na suđenju u Hagu, ali je kamerman zahtevao da se ne objavljuje dok on ne napusti Srbiju

Predsednici FHP kasetu je u novembru 2004. godine dao Duško Kosanović, bivši pripadnik "Škorpiona", koji je u jedinici bio kamerman. Objasnio je da on nije autor snimka, već da mu je kasetu dao Slobodan Stojković, koji ga je na trnovskom ratištu odmenio na poslovima snimanja. Kosanović je 2004. godine već započeo pregovore o svedočenju pred haškim sudom. Postavio je uslov da kaseta ne bude prikazana u Srbiji, dok on ne napusti zemlju.

Ivan_D

Imas neki clanak da potkrepis tvrdnju da je ovaj snimak identican snimku koji su tada pustali (odnosno prvi deo snimka) na tv i koji je kasnije koristen na sudu?
If you dine with the devil bring a long spoon.

Hate mail

Ono na sta se ova idiotsko-patrijocka fabrikacija fokusira definitivno nije pojacnik trzaja nego regularni "kosi" zavrsetak M70AB2 puske, sto iskusnom oku cak ni uber-grainy video ne moze da sakrije.

"Zvuk pucanja..." - da nije tema ovako mucna jos bih se i nasmejao. Ni ti ni taj sto je napravio ovu sramnu fabrikaciju sigurno niste nikada to ni culi. So...

Manevarskom municijom/pojacnik trzaja ne moze da se puca rafalno a na 1:25 se onom plavom, visokom coveku puca rafalno u ledja itd.

Sa zemlje ustaju ona dvojica koje su naterali da pobijene odnesu do neke kuce gde su onda i njih ubili (i zapalili), a sto originalni (duzi) snimak takodje pokazuje.

Besides, rodbina ubijenih je tu, prica i nije valjda da oni svoje sinove i muzeve kriju vec 16 godina? U podrumima Vatikana.

Kakva sramna fabrikacija.
"You! Yes, you! Stand still, laddie!"

Ivan_D

Ja se ne razumem u oruzije, ali mi bilo sumnjivo sto je Parezin video bez propratnog materijala i sto takva vest nije na naslovnim stranicama svih novina u Srbiji i sire.

Dobro Pareski, ako si glup nema veze, ali ako nisi, kako te nije sramota da to postiras?

Podsetilo me ovo na ono kad su ubili Stambolica i mediji pitaju vlasti gde je Stambolic, a neko od Milosevicevih saradnika odgovara "ne znamo, ali pitajte njegovu zenu zasto je pobegao od nje".
Odvratno.
If you dine with the devil bring a long spoon.

Hate mail

Mozda jos nije popio jutarnju kafu.

Or, there could be something in the water....

Hate mail

Quote from: Hate mail on July 07, 2011, 03:50:57 PM
"kosi" zavrsetak add-on na kraju usta cevi M70AB2 puske

Also known as "skrivac plamena".

Hate mail

By the way, mesmerizing mi je taj njihov casual banter dok "rade"; kao crkla baterija, pa daj stavi drugu jebi ga, "idi Bugar u picku materinu, oces i ti sad da zaglavis?", sremskim naglaskom. Ti Sremci su u preku poznati kao otrovnice velike.

Ono sto je mene teralo u ocaj na mom nekom licnom, lokalnom PA planu devedesetih, pa i nagonilo na razmisljanje o tome sta i kako ovo drustvo misli sa takvom strukturom stanovnistva u buducnosti, je sto sam dobro znao sta sve gamize ulicom i sta je sve tu oko mene a za naglaske sam u medjuvremenu postao bio i ekspertom...

slawen

Сремски нагласак?
Добро си ме потсетио, треба данас да пошаљем неко писмо привредном суду у Сремској Митровици. Колико сам ја чуо преко телефона, то је негде у Босни.
We take no cash unless we cash justice for you! Are you listenin' to me? I'm givin' ya pearls hеrе!

Mirabella

Quote from: slawen on July 08, 2011, 12:30:32 PM
Сремски нагласак?
Добро си ме потсетио, треба данас да пошаљем неко писмо привредном суду у Сремској Митровици. Колико сам ја чуо преко телефона, то је негде у Босни.

:mrgreen:
Don't argue with an Idiot.  He will bring you down to his level and beat you with experience!

Superhik

Sto se mene tice, ovo je snimak streljanja, i oooogroman zlocin i sramota, s koje god strane da se pridje.

Ali, za Hejta, par tehnickih detalja:

Quote from: Hate mail on July 07, 2011, 10:47:55 PM
Quote from: Hate mail on July 07, 2011, 03:50:57 PM
"kosi" zavrsetak add-on na kraju usta cevi M70AB2 puske

Also known as "skrivac plamena".

Zapravo, also known as "kompenzator trzaja". Gama M70, pri rafalnoj paljbi, ima tendenciju progresivnog `podizanja` na gore i desno. `Kosi završetak` je zamišljen da, usmeravanjem dela barutnih gasova vraća cev na liniju nišanjenja.

Manevarskom municijom može da se puca rafalno, uz pojačnik trzaja. Verovatno si mislio na podzvučnu municiju, namenjenu za upotrebu uz prigušivač (`razbijač pucnja`, po JNA nomenklaturi); takav metak, naime, nema dovoljnu snagu da vrati zatvarač.
Skrivač plamena možeš naći na tvojoj omiljenoj M76 ili, recimo, M53.

O argumentu `zvuka pucnja` neću da govorim. Budalaština.

slawen

Quote from: Superhik on July 08, 2011, 07:17:24 PM

Zapravo, also known as "kompenzator trzaja". Gama M70, pri rafalnoj paljbi, ima tendenciju progresivnog `podizanja` na gore i desno.

Али само ако из ње пуца дешњак са десног рамена.
Ако из ње пуца левак са левог рамена има тенденцију да ти саспе чауре у лице.
We take no cash unless we cash justice for you! Are you listenin' to me? I'm givin' ya pearls hеrе!

Hate mail

Kada su nam jednom podelili tu podzvucnu municiju i "razbijace pucnja" za M70AB2 i poslali u neku zasedu preko noci u nekoj sumi, niko nam nije rekao - il' se ja ne secam ili nisam pazio na casu (bilo ledeno, mokro do podne, smrznuto od podne, neprijatno; dzaba ona NATO bunda) - da taj metak trapezoidnog oblika (M30-something?) ne moze da se ispucava rafalno. Wow. Thanks God nobody came our way that night.

Za manevarsku sam zaboravio sad. Moguce je da sam po poligonu jurio (i pucao) bez pojacnika pa otud (a ne odud) lazni utisak...

A "kompenzator trzaja" su mi predstavili kao skrivac plamena; budale...

Superhik

Ma da, zaboravio si. Pa, vidi: ako ćeš manevarce da ručno, jedan po jedan u cev uteruješ, onda pojačnik trzaja ne bi imao funkciju, to možeš i bez njega. Ne bi ga ni pravili.

Za ovo ostalo, šta da ti kažem. Naslušao sam se tih JNA mudrosti koliko hoceš. Naslušao, nikako poslušao.

Hate mail

Za M76 uz prigusivac nije isla nikakva specijalna municija, ladno je isao onaj 7.9 metak sa lila vrhom (ili onaj oldtimer iz M53-ke); kako to?

Superhik

Pa, evo ovako:

M76 je predvidjena za gadjanje na velikim daljinama, na kojima zvuk koji proizvodi zrno dok probija zvučni zid nije preterano bitan demaskirajući faktor.
Inače, postoji i podzvučna 7.9 municija, ali mislim da je sa njom, zbog znatno slabiijeg punjenja, naravno, efektivni domet ograničen na nekih 200 do 250 metara, max.
Što takođe može da bude korisno, u, recimo, nekim urbanim uslovima, talačke situacije, teroristi, taj rad.

Hate mail

Thanks.

You never know when you might need this stuff again.  :mrgreen:

Superhik

Hate mail

xdrinka

Sa manevarskom (uz pojacnik) sam jos pucao i po sahranama poginulih boraca par puta. :(

A to je pojedinacno, na komandu. I vrlo neprijatno.

tempo

meni je ovo na 1:25 cudno. jel stvarno tako izgleda kad neko sa dva metra sprasi rafal u ledja? ocekivao bih vidljive rupe na odjeci, krv, da zrtva padne kao vreca, a ne ovako, da ne kazem filmski. jebem li ga..
kad sam cuo da triglav nije u crnu goru, tri dana sam plako

tempo

a i valjda se ljudi malo drugacije ponasaju kad znaju da ce umrijeti za minutu. mislim, suze, plac, grcevi, vika, panika, molitva, nesto..
kad sam cuo da triglav nije u crnu goru, tri dana sam plako