News:

SMF - Just Installed!

Main Menu

da se pohvalim

Started by E, July 20, 2011, 12:27:43 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

E

Uspela sam da sa malisanom odem u deep end bazena  :!:. Bio se plasio do danas da ide u dubinu.
Kada ste vi naucili da plivate? Ja sam bila slagala moju najbolju drugaricu da znam da plivam kad mi je bilo 7 godina, a onda kada je stiglo leto i kada smo otisle na plivanje nije mi bilo druge nego da proplivam  xrofl. Nagutala sam se vode tog leta, i plivala nekim kucecim stilom xfoht.

Jelence

Jeeeeeeee  :!: Jel nosi malisa one "misice"? Slauf je verovatno prevazidjena kategorija.

Ja sam proplivala prvi put kad smo otisli na more, imala sam 4-5 godina valjda. Deriste je proplivalo sa 3. Ovde se preporucuje da deca nauce sto pre da plivaju jer zivimo pored vode a i puno kuca ima bazen. Bez obzira sto svaki bazen mora da ima ogradu sa bravom koju dete ne moze da otvori, sto je sigurno sigurno je.

Jos uvek se secam kako se siroma plavio u bazenu u skolici plivanja dok je cekao svoj red da pliva. Nosio je "misice" jos godinu ili dve nakon sto je naucio da pliva. Ljubi ga mati, pronasli smo neke staaaaaaaaare snimke bas pre neki dan pa ne mogu da verujem da je ono zgebe sad ovaj inadzija sa bubuljicama.
I'll tell you something about good looking people: we're not well liked

E

Nosi life jacket. Jos nismo presli na misice. Mnogo se plasilo grdno ono malo. Vodicu ga na casove dok se malo opusti jos. Ova dvojica velikih su isla u skolu plivanja pa su neke levele morali i po dva puta dok nisu naucili sve stilove , sad super plivaju i skacu u vodu. Ima jedno malo na bazenu , kao ovaj nas mali kliker , ali devocica  koja ne da samo zna da pliva, nego skace sa odskocne daske u duboki deo sa roditeljima non stop. Pliva, roni, kao da se rodilo u vodi. Kada treba da podju kuci udarui u dreku, place, nece, moraju da je pustaju da skoci jos "jednom" (2-3) puta  xrofl . Mada to nema bas veze sa tim kakvi ce plivaci biti kad porastu. Gledala sam davno jedan 3D film sa klincima o free divingu, o dva svetska prvaka, jedan rodjen u Italiji, jedan na Kubi. Ovaj Kubanac kad je bio mali plivao sa "ajkulama" , a ovog Italijana majka jedva nateravala da udje u kadu da se okupa, kukalo kad mu voda udje u oci ( this sounds familiar  ;) ).
Jelence super ti je to sa snimcima, odlicna ideja. Nama se pokvario VCR pa smo ga na kraju bacili, a neke snimke jos nismo prebacili sa kaseta na DVD. Bas bi bilo dobro da ih prebacim na DVD, da ih gledamo ( ova dva velika) kakvi su bili zgepcici).

Jelence

Joj znas koji je to zivi pis. Jos sa dudom i flasicom... A dupence ko bugarska skupstina od pelena.

Interesatno je kako je ondasnja svakodnevica nesto sto smo potpuno zaboravili. Nasa komunikacija sa njim je da se ushorash od smeha, posto smo pogadjali sta hoce da kaze i to neverovatno uspesno. Ali najveci vrisak je bio kako bih ga "ubrala" kad bi odlutao gde ne treba. Bili smo u nekakvom soping centru i on bi usao u radnju a ja za njim i samo ga pokupim i iznesem napolje.

Cirkus zivi.

E

Jelence

Aha  :mrgreen:

Diplomatija sa 2-3 godisnjacima:
"Ne idi tamo"
"Necemo tamo, jao vidi ono..."
"Vidi sta onaj cika radi"
"NE IDI TAMO!"
"Dodji da idemo tamo i tamo"
"Vracaj se ovamo"
I na kraju: ubiranje...

AFord

mi imamo bazen pa se svaki dan kupamo. Jedno dete proplivalo sa 4 godine a ovo drugo tek sto nije proplivalo i napunilo 4.
Ja se secam da sam se 'bojao' i nisam hteo pa sam se buckao u plicaku. A imali smo kucu kod Makarske pa smo svako leto dobar deo tamo provodili. I kada sam imao nesto oko 5.5 kaze mi Mama da doplivam do nje u dublju vodu, ja kazem da necu, dodji-necu, dodji-necu, fljas samar i ja bez problema otplivam i od tada plivam.
A bio sam i u skolskom timu, posle trenirao vaterpolo u Zvezdi itd...

MalaKoala

sa 3-4...tako nesto.
prvo nis mog'o da ga uvuces u bazen (ni pod razno; skupa mu koža), a sad ga ne mo's isterati iz istog.

E

Quote from: AFord on July 20, 2011, 11:15:56 AM
mi imamo bazen pa se svaki dan kupamo. Jedno dete proplivalo sa 4 godine a ovo drugo tek sto nije proplivalo i napunilo 4.
Ja se secam da sam se 'bojao' i nisam hteo pa sam se buckao u plicaku. A imali smo kucu kod Makarske pa smo svako leto dobar deo tamo provodili. I kada sam imao nesto oko 5.5 kaze mi Mama da doplivam do nje u dublju vodu, ja kazem da necu, dodji-necu, dodji-necu, fljas samar i ja bez problema otplivam i od tada plivam.
A bio sam i u skolskom timu, posle trenirao vaterpolo u Zvezdi itd...
Blago vama za bazen  :!:. Mi imamo neki mali otvoren bazen u komsiluku , nije nikada guzva, bude oko  dvadesetak ljudi ( uglavnom decurlije) u datom trenutku.

Iiii Alane, reci da zezas za samar. Sva sam se rastuzila  :(

AFord

Mama je umela da nas osamari. Tata je uvek vise voleo da pricom resava stvari.
Unazad gledano mislim da mi je samar lakse padao.
Samar je iz raja izasao. Kada pricam sa bratom obojca se smejemo jer smo svaki i te kako zasluzili...Ko zna mozda su bas tih par samara zasluzni sto smo odrasli u normalne ljude.

E

Mene je moja mama ( mozda sam ovo vec ispricala- ako jesam sorry) jednom tako sljusnula, kada sam za svoj 18 rodjendan dosla kuci negde oko ..posle 2 ujutru je bilo. U to vreme nije bilo cell telefona da se javim, a ja mislila da sam s punoletstvom stekla pravo da budem samostalna ( bolje receno bezobrazna i bezobzirna). Usunjavam se tako u stan , a moja pokojna majka u spavacici stoji u mraku u hodniku i fljas.
Tata je drzao govor. To je meni bilo tako strasno. Cim me pozove punim imenom znam da ce da mi drzi bukvicu. Sva se pokunjim manja od makovog zrna. A nikada me nije udario.

Jelence

Ah, ti stari dobri vaspitni metodi...

Ne'am pojma, meni je bilo krivo svaki put kad sam bila fizicki kaznjavana jer sam smatrala da preteruju. Meni su batine bile znak nepostovanja mene kao licnosti i ogroman znak nedostatka ljubavi.

Naravno, u to doba nisam znala da objasnim na ovaj nacin samo sam bila uzasno nesrecna kad bi me tukli. Nisam mogla da razumem kako mogu da mi naprave masnice (od pruta) na kozi, kako je moguce da im nije zao? Imam veliki problem da to razumem i dan danas.

Evo recimo na konkretnom slucaju kada se E vratila kasno iz grada mislim da su roditelji dovoljno mogli da je poznaju da bi zakljucili da se kurci dolazeci kasno. Takodje, da je ona zatekla uzrujenu majku u spavacici i oca koji bi je nazvao po imenu mislim da bi shvatila i bez fizickog kaznjavanja. Tako da je samar apsolutno nepotreban. POGOTOVU sto se radi o osobi 18+. Da su udarili bilo koga drugog krivicno bi odgovarali. To se zove zloupotreba polozaja. Ko jos bije odraslu osobu od 18 godina???? Ja sam poslednje batine dobila sa 16, opet apsolutno nepravedno i preterano, kao pokusaj da se zakrpe neki drugi problemi.

Moj jedini cilj dok sam zivela sa roditeljima je bilo da radim kako oni kazu i da ih zadovoljim svojim ponasanjem i dobijati batine kada imas takav cilj je... Heartbreaking. On so many levels.

Ne verujem da ima mnogo dece kojima cilj nije identican kao sto je bio moj.

Black cherry on the top je kada mama u razgovoru iz sale kaze "nisam vas dosta tukla". Uvek se zapitam zasto mi ne kaze da nas nije dovoljno ljubila...

Sjebana generacija, definitivno.

Ivan_D

Mene je moj otac isto ucio da plivam i vozim bicikl bez pomocnih tockikca (4 godine u oba slucaja) samarima. I uopste ne mogu ni dan danas, 35 godina kasnije da razumem kako mu nije bilo zao.
I tacno to sto kaze Jelence, to je velika uvreda.
Jedine prave batine u zivotu sam dobio od oca kad mi je bilo 9-10, pa sam krao cokoladice u samoposluzi. To me nekako nije preterano uvredilo, jer kad krades ili radis nesto sto sto znas da nije u redu, racunas da ce biti posledica ako te provale. Ali samari zato sto nisam kao malo dete znao da plivam ili vozim bicikl je border-line kriminalna radnja.

Ja mog malog prestao da mlatim (a dobio je mozda ukupno 5 puta po guzi do sada) zato sto sam primetio da se jako uvredi kad dobije makar i malo po guzi. Uvredi se i kad podviknem na njega, pa nastojim i da ne vicem, ali nekad je bas nemoguc pa nemam izbora.

Od mame sam par puta dobio varljacom. Uciteljica je imala prut, pa smo svako malo dobijali packe, a od 5. osnovne je razredni znao da nam daje packe lenjirom. A jednog Ziku ponavljaca je udario i pesnicom uglavu (vrlo odmereno doduse).
Ali sve u svemu, ne mogu da se setim da sam posle 12-te godine bio bilo od koga bio fizicki kaznjavan.

If you dine with the devil bring a long spoon.

Mirabella

Quote from: Jelence on July 21, 2011, 04:53:03 AM
Black cherry on the top je kada mama u razgovoru iz sale kaze "nisam vas dosta tukla".

Ne znas dal' je gore to ili kad izjavi, kao moja, "nikad vas nisam tukla"...  Sestra i ja se samo pogledamo.
Don't argue with an Idiot.  He will bring you down to his level and beat you with experience!

slawen

Па ви сте злостављана деца....
We take no cash unless we cash justice for you! Are you listenin' to me? I'm givin' ya pearls hеrе!

Jelence

Generacija.
Zlostavljana generacija.

slawen

Ар ју токин ту ми?
We take no cash unless we cash justice for you! Are you listenin' to me? I'm givin' ya pearls hеrе!

MalaKoala

ne kapiram kako neko mozde ista da nauci kada je pod strahom, kada se mozak totalno zablokira?

Jelence

Quote from: Ivan_D
Mene je moj otac isto ucio da plivam i vozim bicikl bez pomocnih tockikca (4 godine u oba slucaja) samarima. I uopste ne mogu ni dan danas, 35 godina kasnije da razumem kako mu nije bilo zao.

Mene je moj otac ucio da skacem u vodu i toliki sam strah navukla da ni dan danasnji ja nesmem da skocim u vodu. Ta sjebana generacija roditelja decu su tretirali kao niza bica. Posleratna generacija, glad, nemastina, surov zivot, qrac, palac, ko ce ga znati - nemam pojma u cemu je bila gvinta. Tek za ogroman broj njih deca su bila vrece za istresanje sopstvenih frustracija, niza bica bez mrvice mozga i pojma sta njima samima treba. Tako da su se roditelji morali slusati bespogovorno. Svako dete ima da lici na komsijsko ali da bude bolje, tako da o nekim iskakanjima iz koloseka nema ni govora i spadaju u familijarnu bruku.

Koji sam samo rat zivaca imala sa svekrvom kad nisam malog htela da stavljam na nosu sa nepunih godinu dana... Ja vidim dete nije spremno i sta da ga gnjavim - a, jok. Koja god baba (iz familije ili iz komsiluka) da se dotakla teme pelena i nose, svaka je s ponosom imala da saopsti kakav je bio njen uspeh. Na moj komentar da dete nije spremno (jednom sam se zajebala pa sam prokomentarisala) bilo je "sta ima ono da bude spremno". Pa detetova je guzica, alooooo???? Vrlo sam brzo izasla na los glas "ona sto cita knjige".

A tek ono "ja sam ih dvoje-troje-petoro-odgajila". Kao, sta ce meni knjige, ja imam iskustva. A iskustvo - varjaca po dupetu.

Od mame sam par puta dobio varljacom.

Moja je jednom prilikom izvukla iz fijoke neku staru varjacu pa kad me je zveknula varjaca se prelomila (ne drska, onaj deo sa kojim se mesa). Ah, koliko je puta znala da napomene kako je "lomila varjace na mom dupetu". Poslednji put kada je to ispricala pred mojima sin je dosao da me grli i ljubi ("mamice to je tebe mnogo bolelo"), a muzu je ispala vilica do poda. Od tada nije vise spominjala tu tako saljivu anegdotu.

Uciteljica je imala prut, pa smo svako malo dobijali packe, a od 5. osnovne je razredni znao da nam daje packe lenjirom.

Ja sam dobiljala packe prutom. To pece u vraziju mater. Jos su mene stedeli, zensko, a i bila sam uzoran ucenik. Ali je bilo nekih nastavnika koji bi zamahnuli i iz sve snage udarali prutom po rukama. Uzas.

Danas ne mogu da zamislim da neko bije moje dete... A tek da mu ja dam dozvolu da ga bije?!?! Moj otac je mlatio ceo komsiluk kad bi nas kolektivno uhvatio na (ne)delu. U skoli se secam da su roditelji dolazili i da su govorili nastavnicima "ako ne slusa, samo ti njega tuci". To je bilo nekako normalno, jel, ucitelj je drugi roditelj i taj crap. Ma sjebana generacija, totalno.

AFord

hmm, nit se osecam sjebano niti se slazem sa dijagnozom.
Mozda sto se ne secam da sam imao strahove, nisam se osecao ponizeno, verovatno sam bio svestan da sam ih vecinom i zasluzio.
A mozda i zato sto je bilo vrlo retka pojava, sto sam imao i imam fantasticno blizak odnos sa roditeljima, sto nismo vosteni niti udarani dok se ne pojave masnice ili vec sta.

Iz mog nekog licnog iskustva nove generacije roditelja, ukljucujuci tu i sebe, su generalno daleko blaze prema deci, mnogo cesce vidim da se tu beskrajno pregovara sa decom i vrlo cesto su deca nevaspitanija i neposlusnija.

Jelence

Sta sad ti se ne osecas sjeban?

Jebla te dijagonala u vr' guzice  xtwak

BTW tvoji roditelji su fakat deo sjebane generacije, samo sto svako pravilo ima izuzetaka. Laki bladi ju.

slawen

Прут се звао "Мирко".  xrofl xrofl xrofl xrofl xrofl xrofl xrofl

slawen

Ах, да, пливању ме са мислим 5 година научио неки зет из фамилије по имену Лале, тај је сто ђавола знао, без грубе речи или журбе и без шлауфа (свеједно сам се напио слане воде кад сам на старту кренуо врло ошто да бих оправдао његова очекивања) и до краја летовања сам већ ишао да спашавам рођену мајку за коју сам мислио да се дави (жена ишла у воду у пластичним папучама, па јој једна спала на дно и она покушавала да је дохвати, а да не окваси фризуру).
Бицикл ме научили да возим моја браћа од ујака у Опову, том приликом сам сломио леву руку и носио сам гипс после и у школи, јер се то десило пред сам почетак школске године.

slawen

Quote from: slawen on July 21, 2011, 01:31:34 PM
Ар ју токин ту ми?

:mrgreen:
Just kiddin'.

AFord

ja sam uvek mislio da su 'bosanci' rukavcice zvali misicima. Isto i za slauf jedino sto ne znam sta bi trebalo da je 'srpski' - kolut?

Bicikl da vozim me naucio Tata. Prvo me drzao i trcao uz mene a kada sam se malo oslobodio zaleteo bi se i to je islo do trenutka kada bi trebalo da stanem, sto jos nisam znao. Secam se da sam se tako zakucao u devojcicu sa rukom u gipsu a njen Tata se izdrao "Majmune jedan gde gledas". To majmune mislim da me niko nikada pre ni posle nije nazvao pa mi ostalo u secanju.

Ivan_D

QuotePosleratna generacija, glad, nemastina, surov zivot, qrac, palac, ko ce ga znati - nemam pojma u cemu je bila gvinta.

Ja licno mislim da su i godine u pitanju. Kad su moji dobili mene (prvo dete) bilo im je 24. Verovatno i vecina vas ima mladje roditelje nego sto ste vi sami.
Ja im'o 36 kad mi se mali rodio. Meni dete nije nista oduzelo-naprotiv. Ja sam, za svoje potrebe i svoje pojmove, puno toga, pre toga, proziveo i doziveo.
Meni je dete puno toga dalo. Medjutim, da sam ga dobio 10-15 godina ranije, pitanje je da li bih, uslovno receno, bio relativno dobar roditelj kao sto imam utisak da sam sad.

Daisy

Quote from: AFord on July 21, 2011, 03:01:27 PM
To majmune mislim da me niko nikada pre ni posle nije nazvao
slabo ti ides na internet ...
Više volim da mi se neko izveštačeno osmehne, nego da se spontano izdere na mene.

Jelence

INI  xrofl

Ja licno mislim da su i godine u pitanju. Kad su moji dobili mene (prvo dete) bilo im je 24. Verovatno i vecina vas ima mladje roditelje nego sto ste vi sami.
Ja im'o 36 kad mi se mali rodio. Meni dete nije nista oduzelo-naprotiv. Ja sam, za svoje potrebe i svoje pojmove, puno toga, pre toga, proziveo i doziveo.
Meni je dete puno toga dalo. Medjutim, da sam ga dobio 10-15 godina ranije, pitanje je da li bih, uslovno receno, bio relativno dobar roditelj kao sto imam utisak da sam sad.

Vidis, ima tu nesto... Nikada mi nije palo na pamet da bi razlog mogao biti sto su mladi imali decu, ali je sasvim moguce. Lako je meni bilo da one sve babe odjebavam sa njihovim budalastim savetima o odgoju dece, kad nisam rodila u ranim 20tim ko moja mama. Ne samo da se nisu izziveli nego kad si tako mlad onda kad ti stariji nesto kaze ti to postujes. Turi detetu kima u vodu - ti turis detetu kima u vodu. Dete se naduje ko balon jer kim nadima al to je narodni lek i valjda nasi stari znaju.  :P  Pa toliku su decu podigli.  :x A te tajne roditeljstva sto poticu od starina i prenose se s kolena na koleno su pravi izvor zala i nepravdi.

Ivan_D

Zaboravih noshu. Moji tvrde, ja mislim da preteruju, da sam ja sa 8 meseci kakio u noshu. Kazu voleo sam da sedim po pola sata ispred ukljucene masine za ves i gledam u nju dok kakim. Ali verujem da nisam imao vise od godinu dana. Moj mali je noshu sasvim preskocio. Sa 2 je poceo da piski u wc, a sledece 2 godine je kakio u pelene. Kako mu se zakaki kaze "dajte mi pelenu". U skolici uopste nije kakio. Tek pre par meseci poceo da kaki u wc solju - kupili smo mu onaj kao adapter koji se stavi na solju, pa on sedne na to. Ovde na letovanju to nemamo, pa samo ste ne upadne ceo u solju. :)

slawen

Дакле, то је теорија....

Покушаћу да нађем део са лечењем пиринчаним одваром, кимовом водом (коморач?) и остало, ако некога занима.

Jelence

QuoteZaboravih noshu. Moji tvrde, ja mislim da preteruju, da sam ja sa 8 meseci kakio u noshu.

Uopste ne preteruju. Nasi stari  :x su govorili "dete se stavlja na nosu cim pocne da sedi".

Ko sto mozes da istreniras mecku da se penje na banderu, tako mozes dete da istreniras da koristi nosu. Niti je mecki jasno sta ce ona na banderi, niti je detetu jasno sta je nosa.

Poenta je u tome da 8-mesecna beba jos uvek nije dovoljno psihofizicki zrela da uzrocno-posledicno poveze radnju (nagon - nosa - pis pis). Umesto toga povezuje reci (pi pi), doba dana (ujutru, posle rucka, nakon povratak iz setnje) ili neke druge podsticaje (okretanje bubnja ves masine). Nagon za wc ne povezuje, kao sto nebi umelo da poveze vezu izmedju integrala i izvoda.

Nosa je odlican primer koliko se skola roditeljstva od davnina  :x fokusirala na samo dete, pre svega mogucnosti/potrebe i komunikaciju da se mogucnosti/potrebe utvrde. Nije uopste u pitanju sta dete kaze nego su tu neki drugi parametri u igri (eno komsinica Mica svog malog stavlja na nosu od petog meseca, a Cica jos dok je bilo u stomaku).

slawen

"Potkraj druge godine dijete već može da pazi na čistoću, samo traži kad treba da mokri ili isprazni crijeva...." ("Књига за сваку жену" 12. издање)

"Umјesto nokšira, djetetu u dobi od dvije godine dajte tipkovnicu..." ("Књига за сваку жену" 22. издање)

MalaKoala

nokšir = noša??
tipkovnica = tastatura??

AFord

Jelence mnoge stvari su delom i diktirane tadasnjim mogucnostima. Kad smo mi odrastali nisu postojale pampers pelene za jednokratu upotrebu, niti su masine za pranje vesa bile ovakve kao danas pa verujem da je i to piskenje/kakenje u pelene bio daleko veci problem nego sto je danas.

Jelence

baggio

Ja sam naucila i da plivam i da vozim biciklu sama. Pojma nemam zasto je to tako bilo. Pojma nemam gde su mi roditelji bili i zasto nisu bili deo tog, za mene veoma bitnog dogadjaja. Bila sam bas mala.  Sa svojih 6 godina sam po prvi put preplivala Veliki Backi Kanal i bila 'cudo" od deteta, kako je znao da kaze moj ujak.  

Secam se vrlo dobro kad sam tek naucila da vozim bicikl, pozajmim ujnin koji je uvek bio glanc cist, kao za paradu, i krenem u bakalnicu da kupim baki secer.  Vozim tako uskim seoskim sokakom (kod bake i dede sam provodila svoje letnje raspuste ) i tako naletim na jednu baku koja mi je isla u susret. Nervoza koja me je obuzela mi jednostavno nije dozvolila da upravljam volanom.  Stid i sramota koja me je obuzela je bila neopisiva.

Inace, ovo sa disciplinskim merama (varjacama, kaisevima ili "Mirkom") nikad nisam odobravala.  Imala sam prilike da vidim kako to moj otac primenjuje na mom bratu (i uvek tu scenu otplakala), da bih bila ocevidac istih tih scena daleko kasnije kad je moj brat dobio svog sina.  Tada sam vec mogla bez suza da se suprotstavim i da uzemm dete u zastitu.  Batine su obicno "padale" kada se mom bratu navrne, a ne kad to dete zaista zasluzi kaznu.  Tako sam i shvatila da je trauma koju je moj brat sa sobom nosio definitivno bio rezultat tatinog rezima.  Ono, moram da priznam, brat je bio ziv i u mnogim situacijama (kao recimo jednom prilikom kada je od starih uvijenih novina napravio cigarete, koje je u kuci pusio i skoro kucu zapalio) je zasluzio neku vrstu kazne, ali se ne bi slozila da su onakve batine bile odgovor na sve to.  Ja za razliku od njega nikad nisam ni samar dobila, a kamoli batine.  Moj otac (stara skola) je bio strah i trepet, autorativan i dominantan u familiji, ali za mene je bio svila.  Nikad me nije udario, ali sam ga se bojala i citala sa njegovog lica, sta u odredjenom momentu misli.  A mama?  Mama nam je bila pamuk.  Nikad ni ton nije povisila, a kamoli potegla za varjacom.

Danas smatram, da su sva ta iskustva uticala da ni ja, ni moj muz, nikad na svome detetu nismo primenili batine, ali zato, usta su me zabolela pricajuci ;)
We can not change the cards we are dealt, just how we play the hand - Randy Pauch

baggio

A to sto pricate o uciteljima i nastavnicima, to je bio pravi teror.

U petom razredu Osnovne, na casu fizickog, nas fiskulturnik (inace tada, bio poznati YU skakac motkom u vis) naredi da se postrojimo u zbor. I kao, ono, MIRNO! Klinac (bese mu ime Rajko) stajao je drugi od mene, poce nesto da se vrpolji.  Nastavnik mu pridje mrtav hladan i iz zaleta drmne mu, onako, muski samar.  Rajko istog momenta pade na beton i kod njega nastade epilepticni napad. To je bilo uzasno gledati.  Niko od nas djaka, drugara, nije znao da on boluje od epilepsije. Fiskulturnik se utronjao od straha. Rajka su odneli u obliznju ambulantu, gde mu je pruzena medicinska pomoc, a profan NIKAD vise (barem u nasem razredu) nije nikoga udario.
We can not change the cards we are dealt, just how we play the hand - Randy Pauch

Jelence

Mi smo imali nekog nastavnika kome smo svi sedeli na glavi i razmazivali ga ko pekmez, dok mu ne dokurci. E, kad mu dokurci onda dohvati prvog ko ga zajebava i ubije Boga u njemu. I to kad mu padne lanac zna cela skola i onda je ne samo taj razred miran ko bubice nedelju-dve nego i ostali svi razredi kojima predaje.

Jednom mu je pao lanac u nasem odeljenju, dohvatio je ucenika za revere i podigao ga u vis, protresao ga, nalupao mu samare, tresnuo ga o patos. Mislim da sam bila 6ti razred ili tako nekako. Uzasna scena, bas uzasna, iako je taj mali bio zaista nepodnosljivo bezobrazan. A tek sto je bio glup... Svejedno, treskanje o patos ne ide bas nikako.

Imali smo i seksualnog predatora - nastavnika fizickog... Kad se samo setim onih trikoa koje nas je terao da nosimo i to bez icega ispod ili preko. Pa to je kao da drakula radi u zavodu za transfuziju. Ovu moju drugaricu za kojom su momci ludeli jos pre puberteta (prirodna plavusa) gledao je uzarenim ocima, komentarisao dvosmisleno stvari koje se ne komentarisu, drzao joj ruku na ramenu predugo po svim mogucim kriterijumima a kad smo zavrsili 8-mi razred prvi put kad je sreo (znaci jul-avgust posle zavrsetka skole u junu) pozvao je na pice "jer joj vise nije nastavnik". Nosio je kosulju dva broja manju i uvek su mu dlake strchale na sve strane. Povalio je sve zensko radno osoblje po skoli bez obzira na izgled, oblik, boju, velicinu, bracno i mentalno stanje. Pravi svastojeb.

Ozenio se svojom x-ucenicom... Sprajz sprajz....

baggio

E

Sad je malisan bio na nosi pa sam se setila da vam sikam ovu knjizicu koja je odlicna. Ima i verzija za klinceze  :)