News:

SMF - Just Installed!

Main Menu

Slawene, ako ti nije tesko

Started by Mirabella, July 29, 2011, 01:57:38 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Mirabella

Molim te da obesis ovde cirilicnu azbuku (both velika i mala slova), treba mi nesto, da copy/paste-ujem.

Ajde, pa bas ti hvala!
Don't argue with an Idiot.  He will bring you down to his level and beat you with experience!

slawen

А а     Б  б      В в     Г г     Д д     Ђ ђ   

Е е     Ж ж     З з     И и     Ј ј      К к   

Л л    Љ љ    М м    Н н     Њ њ     О о

П п     Р р     С с     Т т     Ћ ћ      У у   

Ф ф    Х х     Ц ц    Ч ч     Џ џ      Ш ш
We take no cash unless we cash justice for you! Are you listenin' to me? I'm givin' ya pearls hеrе!

Ivan_D

Najlakse ti je da ides na google translate   http://translate.google.com/#sr|en|

sta god da tamo napises latinicom, automatski postaje cirilica.

(check box Allow phonetic typing)
If you dine with the devil bring a long spoon.

Mirabella

Hvala, slawene!  Hvala Ivane, ovo nisam znala!  :)

Mada, ova slawenova ce bolje da posluzi za moj slucaj jer se radi o kombinaciji cirilice i latinice, a u istoj reci.  xrotaeye
Don't argue with an Idiot.  He will bring you down to his level and beat you with experience!

MalaKoala

Mirabella

MalaKoala

slawen

У истој реченици?
Има и то на Википедији, вика се лажна ћирилица.
Као кад је Плејбој издао специјални број поводом пада берлинског зида (или тако нешто), па окренуо "В" наопачке да личи на оно руско наопако "R".
Миссим, лажна власт, лажни народ, лажна ћирилица... мракобијесно.
We take no cash unless we cash justice for you! Are you listenin' to me? I'm givin' ya pearls hеrе!

Mirabella

Quote from: slawen on July 29, 2011, 02:50:57 PM
У истој реченици?

U istoj reci, videces i sam, cim ugrabim malo vremena.

Hate mail

Quote from: slawen on July 29, 2011, 02:50:57 PM
Миссим, лажна власт, лажни народ, лажна ћирилица... мракобијесно.

:mrgreen:
"You! Yes, you! Stand still, laddie!"

Mirabella

Tamo na topiku o slucaj Mire Kosurovic, pomenula sam moja Veronika iskustva sa srpskom (cirilicnom) administracijom.

Kaze sestra, moras da vadis novu licnu kartu, rok za zamenu je do kraja godine, narucicu ti krstenicu da imas spremnu kad dodjes, pa da to zavrsis.  OK.

Dodjem, vidim krstenicu i  xfoht u nesvest. Moje ime ne moze da se napise cirilicom, a da to bude suvislo ikome normalnom.  Kazem sestri, sta je ovo bre, kaze da se zalila (valjda kod one iste sefice) kad je i ona videla na sta lici, ali joj je decidirano bilo receno da je cirilica zvanicno pismo i da tako mora da bude.  I jos je receno kako su napravili improvement jer su, eto, ubacili i strana slova kako bi mogli da akomodiraju budale kojima ce to mozda biti potrebno.

A evo na sta je to licilo (imena nisu prava, naravno, ali imaju slicni pattern):

Mиpjaнa  Цaффeртy... ckлoпилa брak ca Joхн Фpeдepицk Цaффepтy, y Нew Yopk...

:x :x :x

Odnesem tu nakazu u SUP, kaze momak, pa ovo je smesno, kazem jeste, ali tako nam je receno da mora da bude.  Kaze, naravno da ne mora, hocete li l.k. napisanu latinicom, kazem naravno da hocu.  Na srecu, vec su imali u bazi podataka moje detalje (latinicom) kad sam uzimala novi pasos, pa je bilo lako i bez gresaka, nova l.k. odlicno i normalno ispala.

I sta sad, ovamo mora da bude tako, onamo ne mora (hvala bogu te nije moralo)?!  One people, one nation, one bureaucracy, one cirilica?!

Oooooo, tempura o mores....

Jelence

Quote from: Mirabella

Mиpjaнa  Цaффeртy... ckлoпилa брak ca Joхн Фpeдepицk Цaффepтy, y Нew Yopk...

:x :x :x

Junik  :?
I'll tell you something about good looking people: we're not well liked

Ivan_D

To sa izbacivanjem latinice iz Ustava zemlje je zasluga Tadiceve vlade. Stoka glupa.

Moj deda se rodio kao Nagy-Weinberger, pa su ga u Srbiji odmah prekrstili u Nadj. Sto je jos i dobro, da je dosao danas u Svrbiju bio bi, po ovome sto pricas:  Нaгу - Ввеинбергер

Mada, Mirabella, ti si jedna od malo osoba koje ne zalim po tom pitanju. 1/4 veka u inostranstvu i nisi sebi sredila drzavljanstvo. Sto bi rekli Holandjani "eigen schuld..."

Sad se nadmudruj sa svrbijanskim konzulatima u Нeвв Yopku i drugde.   :(

Pijanista

QuoteMoj deda se rodio kao Nagy-Weinberger, pa su ga u Srbiji odmah prekrstili u Nadj

Nisu ga prekrstili vec su napisali najbolje sto mogu koristeci zvanicno pismo. Da su ga prekrstili bio bi Veliki-Weinberger.

slawen

Великовиноградаревић.
Плетикосић.
Париводић.....

Pijanista

ubiparip
cabarkapa
vukojeb  :mrgreen:
kenjalo (majke mi, ima u ercegovini)

Ivan_D

Ne znam kako gledate na to, ali licno mislim da drzava ne bi trebala da menja imena svojim ili bilo kojim drugim gradjanima. Ako neko hoce sam da menja, nejgova stvar. Meni u holandskom pasosu lepo pise prezime sa ić. Znam i razne Živanoviće i slicno i nikome ime/prezime nije promenjeno.
Znam samo za jedan slucaj gde se momak zvao Đani, pa su mo to promenili u Dani i poslali propratno pismo da ako se zali vratice mu u Đani.
E, a zasto Srbija mora da unakazi spelling imena pola miliiona svojih gradjana meni nije jasno.

Mirabella

Quote from: Ivan_D on July 29, 2011, 06:02:11 PM
Mada, Mirabella, ti si jedna od malo osoba koje ne zalim po tom pitanju. 1/4 veka u inostranstvu i nisi sebi sredila drzavljanstvo. Sto bi rekli Holandjani "eigen schuld..."

Sad se nadmudruj sa svrbijanskim konzulatima u Нeвв Yopku i drugde.   :(

Vidi, Ivane, da li cu ja sebi da sredjujem ili ne strano drzavljanstvo, to je samo moja stvar i moja odluka.

Moja cirilicna pricica je sluzila za ilustraciju jedne druge vrste, a ne da izazovem (tvoje) sazaljenje.

Moja promena drzavljanstva povlaci odredjene konsekvence  ugovornog i licnog statusa sa firmom u kojoj radim, koje nisu predmet tvoje paznje.  Ja se nisam udavala da bih promenila status, to mogu i bez toga, kada budem odlazila u penziju.  Za sada mi odgovara ovako.

A veze sa Srbijom (ukljuciv i posedovanje licnih dokumenata i vlasnistva) nemam nameru da prekidam.

Imam jednu budalu poznanika ovde koji me svaki put pita "sta si uradila za papire?"  :roll:

Hate mail

Rebombing never sounded more appropriate.

Pijanista

Ivane, smanji malo. Retke su zemlje koje koriste slova is stranog alfabeta. I nije Srbija jedina koja je "unakazila" imena svojih gradjana:

http://hu.wikipedia.org/wiki/Sztevanovity_Zor%C3%A1n

Hate mail

Quote from: Mirabella on July 29, 2011, 05:38:40 PM
One people, one nation, one bureaucracy, one cirilica?!

Oooooo, tempura o mores....

Una faccia...

Ooooo, SMRT!

Ivan_D

QuoteImam jednu budalu poznanika ovde koji me svaki put pita "sta si uradila za papire?"  Rolling Eyes

:mrgreen:

Nisam mislio u nekom negativnom smislu i izvinjavam se ako sam prekoracio prag bilo cega.   :)
Jedino mi cudno, ako ni zbog cega drugog, onda zbog prakticnih razloga nije lose uzeti drzavljanstvo. Elem, izvinjavam se jos jednom.

Mirabella

Nema problema.  :)  Zvucao si malo kao moja majka, koja voli da deli savete i kad ih niko ni ne trazi.  :mrgreen:

Cak i sa stranim drzavljanstvom, cirilicni problemi ostaju (svaki put kad odem da podignem neki dokument, cujem "a jel to ono strano prezime"?.

Ivan_D

Quote from: Pijanista on July 29, 2011, 06:28:21 PM
Ivane, smanji malo. Retke su zemlje koje koriste slova is stranog alfabeta. I nije Srbija jedina koja je "unakazila" imena svojih gradjana:

Madjare si nas'o da pominjes. Jedne od najvecih pobornika fasizma za vreme WWII, uz Rumune, Hrvate, Fince, Litvance...

Kako je u Kanadi/USA? promene ić u ich kad dobijes drzavljanstvo ili ne?

Ovde u Ceskoj, zavisi odakle si. Makar sam tako ja provalio na osnovu desetak primera. Ako si iz neke zemlje kao Jugoslavija, Rusija, Ukrajina, Bugarska onda ti promene u ceski spelling. Znam gomilu nasih ljudi ovde koji su postali XXXXXič.
Ako si iz neke zapadne zemlje onda postuju originalan pravopis.
Meni, posto sam Holandjanin uredno pisu ić, malom takodje. Zena je medjutim, od kad smo se uzeli Dxxxič, valjda zato sto je Ukrajinka pa vele ko je sisa.

Mislim, nemam zvanicnih podataka da je to tako, ali kod ljudi sto sam sretao je tako bez izuzetka.

Pijanista

Ovde je "ic" nema nasih slova.

Daisy

Quote from: Pijanista on July 29, 2011, 06:16:15 PM
ubiparip
cabarkapa
vukojeb  :mrgreen:
kenjalo (majke mi, ima u ercegovini)

čuj, ima u ercegovini ... ima troje Kenjala u telefonskom imeniku u Beogradu,

88 Čabarkapa,
9 Ubiparipa

http://www.belestrane.988info.rs/site/
Više volim da mi se neko izveštačeno osmehne, nego da se spontano izdere na mene.

Hate mail

Imal djekoji Vukojeb jal su mu osjekli teleVon?

Daisy

Samo je jedan, jedini ... The One and Only ... The ... Neđeljko ... Neđo ... Vukojeb!
Više volim da mi se neko izveštačeno osmehne, nego da se spontano izdere na mene.

Hate mail

Nedzad Vukojeb - nom de guerre.

slawen

Quote from: Pijanista on July 29, 2011, 06:28:21 PM

So?
Ово кад Мађар изговори, звучи "Стевановић Зоран". Exactly.
Не Стевановитј Зорон, не Стевановић Зорен, већ тачно онако како је тај тамо неко изговорио своје име и презиме. Испоштовали га максимално.
Невиђено је јебавање тзв. Срба у мозак причом да имају "фонетску" азбуку.
Ћирилицом није могуће ни приближно тачно записати било који језик, па и сам српски тек делимично, чак и уз помоћ она четири акцента (који се не пишу). У том смислу је мађарски или енглески алфабет неупоредиво прецизниј и бољи.
Ал' 'ајде ти то Србину објасни....

Pijanista

Slawene, jasno je to meni, ali je madjarski "siri" od srpskog, iliti njima je lakse nego nama. Svejedno, u sustini rade isto sto i mi, trude se da svojom abecedom zapisu strana imena. Ajde ti napisi "Slawen" havajskim tzv alfabetom  :evil: