News:

SMF - Just Installed!

Main Menu

kradja - ne kradja

Started by Ivan_D, August 01, 2011, 08:33:24 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Mirabella

Nije tvoj zivot lak.  :mrgreen:
Don't argue with an Idiot.  He will bring you down to his level and beat you with experience!

Pijanista

Quotezaboravio da kazem da je zena sa malim otisla kod svoje majke na 2 dana, 80km odavde, a ja ostao kod njene sestre

I jeli bilo sta?  :evil:

AFord

i sad znajuci te jedino sto ostaje nereseno je kada ponovo ides u 3-1 klub?

Ivan_D

Idem sad, sto bi rekli Cesi ja sam nepoucitelny.
Malo sam odspavao poslepodne, pa taman da se prosetam do centra :)
If you dine with the devil bring a long spoon.

slawen

Ja nikako nisam uspeo da izracunam koliko je potrosio, samo sam shvatio da je mnogo.
We take no cash unless we cash justice for you! Are you listenin' to me? I'm givin' ya pearls hеrе!

Pijanista

Quote from: slawen on August 03, 2011, 08:51:09 PM
Ja nikako nisam uspeo da izracunam koliko je potrosio, samo sam shvatio da je mnogo.

A nista nije ni kresnuo

tarana

nit se opio kako treba...
traci resurse...

AFord

ulaze u (kreatkorocnu) buducnost.

Jelence

Verovatno ima neka caka u vezi zadovoljstva da parama platis ono sto si platio, ali taj deo ne mogu da skontam pa nikako.
Mozda je fazon u tome da ja kapiram da je zenska sa tobom samo dok imas para ali mozda je to samo moja predrasuda, mozda su one zaista dobrog srca. A moguce da to i nije big issue.
Ono sto je face value od onoga sto dobijes zapravo nisi dobio. OK, dobio si ali dok ne istekne vreme koje si platio.

Pregorece mi mozak od silnog razmisljanja.

Ne, stvarno, u cemu je gvinta? Mora da ima nesto jer nisi jedini koji koristi usluge khm khm, i mnogo mi je krivo sto ne kapiram.
I'll tell you something about good looking people: we're not well liked

Jelence

PS. E, da, i kog si se kurca zenio, ne verujem da bi ti ni ta iz tog... svratista tolerisala takvo ponasanje, da se nesto odluci da se uda.
Missim, ti ocigledno nisi covek koji moze da se veze za jednu zenu u nekom klasicnom bracnom smislu, a sve ostalo izaziva vrisku, dreku, durenje...

Ivan_D

Ma kazem, ovakve jointe ne volim ni ja, volim one prave. Tj. voleo sam ih pre i ostale su mi u mnogo lepom secanju. Ove za turiste ne volim, ali sta cu kad ovde ne znam nikoga, a ovaj je bas tu, handy, pored kazina i dobrog restorana. Pa ne otidji tamo.
Inace, Jelence, ne razumem ni ja ljude koji cesto posecuju striptease i lapdance klubove. Precenjeno, a nista ne dobijes. Javne kuce su prava stvar. Ali ovde izgleda to nije tako legalno kao u CZ, NL, Spaniji itd, pa covek mora da plati mnogo vise za mnogo manje. Zivot je borba.
Vec me tamo znaju. Danas kad sam ulazio, odmah na recepciji su me pitali da li zelim da pocnem vece sa strip klubom ili pokerom  xrotaeye

Inace, zeni sam nadprosecno veran (u odnosu na ljude koje znam), a kazem ti u ovakve i slicne jointe skoro ne idem vec mnogo godina.

AFord

U Bafalu (sa Kanadske strane) u kom sam ziveo prvih nekoliko godina bila zgrada sa dva sprata - dole Pepermints (za muske) a gore Mints (za zenske) pa si mogao skoro familijarno da odes.

Hate mail

Zaratilo se 100km od Zemuna, ti zapalio u Holandiju. Iz Holandije se onda preselis u Cesku. Ili bese prvo u Madrid. A sad bi iz Ceske u Ukrajinu? WTF? I mean, WTF?
"You! Yes, you! Stand still, laddie!"

Jelence

Quote from: Ivan_D
Inace, zeni sam nadprosecno veran (u odnosu na ljude koje znam), a kazem ti u ovakve i slicne jointe skoro ne idem vec mnogo godina.

Prilika cini lopova...

Jelence

PS. E, da, samo da dodam: stam'briga sta radis u zivotu nego mi se cini kao da si obukao pretesno odelo. Eto, to sam te pitala.
Mada, addictive personality, tell me something about it... Svemu mozes odoleti sem iskusenju.

Ivan_D

Quote from: Hate mail on August 04, 2011, 02:48:11 AM
Zaratilo se 100km od Zemuna, ti zapalio u Holandiju. Iz Holandije se onda preselis u Cesku. Ili bese prvo u Madrid. A sad bi iz Ceske u Ukrajinu? WTF? I mean, WTF?

Zov Istoka  :mrgreen:

For the record, ja sam jedan od malobrojnih sto je zapalio pre nego sto se zaratilo. Mada, the writing was on the wall.
Da, Amsterdam, Madrid, Prag, onda jos pola godine u Barceloni u medjuvremenu.
Ma ne bih se selio ovamo na stalno, ali planiram da provodim ovde recimo 3 meseca godisnje.
Prag je u principu daleko najbolje resenje za nekog u nasoj situaciji. Verovatno najbolje besplatne skole, vrlo dobra zdravstvena nega, manje-vise fin i kulturan narod, bezbedan grad za sada, idealno za dete u nasim uslovima. Da imamo puno para verovatno bih otisao sa porodicom u London, ali za nasu situaciju Prag je verovatno najbolji. I sigurno najbolji value za novac. Zena svako malo pominje da odemo da zivimo u NL, ali za novac sa kojim ovde zivimo super tamo bi smo ziveli manje dobro. Verovatno bi nam trebalo skoro 2x vise novca za isti zivotni stil kad se sve sabere i oduzme.
A onda je i pitanje skole, Amsterdam je prepun tzv "zwarte scholen" gde su vecina dece deca imigrinata iz Maroka, Surinama, Turske itd. Nista protiv tih naroda naravno, ali mnogo od te dece zaostaje sa gradivom, a skola onda postavlja standarde prema najsporijoj deci te je celokupni kvalitet nastave na jako niskom nivou. Slicno je kazu i u Londonu, osim ako ne das dete u privatnu skolu.
Mogao bih naravno da odem i u neko mesto van Amsterdama gde nema stranaca, ali tamo je dosadno  :)   Ja, iako sam odrastao u maloj varosi u Vojvodini, volim grad.

Ali kazem, ni Prag nije sto je nekad bio (mada bice da je stvar u meni). Djevojke se ne obaziru za nama. Njihove kose bude sjetu   :)

To je bilo o meni. A sto se tebe tice, ja stvarno ne znam kako vise da ti nacrtam, posle 10+ godina, da zivot koji ti vodis u NYC je daleko ispod optimalnog. Sto verovatno i sam znas na nekom nivou. Na vise nivoa u stvari. Damn, na svim nivoima    :mrgreen:

Razumem prvih nekoliko godina, cak do 10, covek mora da ulaze i da se trudi, da obezbedi sebi makar neku sigurnost i da neka uzivanja ostavi za kasnije. Ali ti si looooong past that.
I dok ostali grinders sa ovog foruma imaju something to show for it (porodica + deca = fair amount of happiness), ti zivis svoj zivot verovatno suboptimalno.
[priznaj da sam te super izprofilisao, ovako sa 10,000km razdaljine]  :)

Jos nije kasno, uzmi 2 meseca odmor, dodji u Prag pocetkom Septembra, krajem Septembra idemo u Lviv a odavde cemo polako da penetrate i neke druge sovijetske republike. Nemoj sebi da dopustis da ti za 30 godina bude zao sto to nisi uradio!!! Nemas apsolutno ni jedan excuse da to ne uradis.

Pijanista

Quotemanje-vise fin i kulturan narod

Jbt, to sam primetio kao klinac, dok sam se na nasem moru zajebavao sa mladjahnim Cehinjama. Jos kao nedozreli pubertetlija sam skuzhio da su Cehoslovaci mlogo culturniji od nas, ono, nasi se deru, vicu prave sranja, a siroti (bukvalno tad) CS turisti su kulturni, do jaja felomelalan svet iako su sa sobom u nasu Dalmaciju doneli konzerve. I da, kao bonus, mrzeli su Ruje.  :evil:

QuoteTo je bilo o meni. A sto se tebe tice, ja stvarno ne znam kako vise da ti nacrtam, posle 10+ godina, da zivot koji ti vodis u NYC je daleko ispod optimalnog

Sine, to je iz tvoje tacke gledista. Ja se ovako neoptimalan, i kao covek i komunista koji ne ide u kockarnice i lapdance, ne bih menjao sa tobom. To each his own

Ivan_D

Nadji sebe pod "ostali grinders sa ovog foruma" :)

Ja ni ne mislim da ti ne zivis optimalno. Naprotiv, na osnovu malo informacija sto imam mislim da zivis dosta optimalno za date uslove. I ti i Alan i Zagor i Jelence i Gagarin i ostali. Ali Hate verovatno ne.
I nemoj molim te da se mesas kad zelim coveku da pomognem iz dobrote svog srca.

Pijanista

QuoteI nemoj molim te da se mesas kad zelim coveku da pomognem iz dobrote svog srca.

Ne znam da li si zamjetio, ali HM nije tip koji bi skakao padobranom (ja jesam, cak sam se kratko bavio zmajarenjem), nije covek koji rizikuje, he plays safe.

P.S. De s Tarano, sta ima?

Ivan_D

Samo mali dodatak, da ne bude zabune, ne znam da li svi ovde znate term "grinder".

Termin potice iz pokera, kasnije je poceo da se koristi u ostalim sferama zivota. Grinder je neko ko je disciplinovan, vredno igra/radi, ne rizikuje mnogo i polako, ali sigurno, se obogacuje.

Pijanista

QuoteGrinder je neko ko je disciplinovan, vredno igra/radi, ne rizikuje mnogo i polako, ali sigurno, se obogacuje.

I am 43, married, two kids, I play safe my (our) net worth is 0.6 mil$, 188/78/(secret).. do I qualify?

Ivan_D

Ja skakao tandem padobrbanom jednom. nije bilo lose, ali verovatno ne bih ponovo.
Ma ne vrbujem ja Hatea ni u sta opasno i rizicno. Ne nudim mu npr da ulozi novac u opticke kablove Kazahstana ili da idemo da vozimo mig 21 niti nesto slicno. Nudim mu samo zabavu i dobro potroseno vreme koje nece zazaliti.

Pijanista

Quoteili da idemo da vozimo mig 21

Uf, da bih desnu ruku (kad bih bio troruk) za ovo. Ko nije bio na nebu (B747 etc se ne racuna) ne zna sta je to.

Ivan_D

Quote from: Pijanista on August 04, 2011, 09:38:17 AM
QuoteGrinder je neko ko je disciplinovan, vredno igra/radi, ne rizikuje mnogo i polako, ali sigurno, se obogacuje.

I am 43, married, two kids, I play safe my (our) net worth is 0.6 mil$, 188/78/(secret).. do I qualify?

Absolutely. Vidis odma', cifra od 600K$ bode oci.  :)
Mnogo si ustedeo/malo potrosio. No way should someone in your income range have that much in equity   :)
Dakle - Grinder!   ;)

Ivan_D

Quote from: Pijanista on August 04, 2011, 09:43:45 AM
Quoteili da idemo da vozimo mig 21

Uf, da bih desnu ruku (kad bih bio troruk) za ovo. Ko nije bio na nebu (B747 etc se ne racuna) ne zna sta je to.

bilo pre 15 godina, mozda ima jos. 5k$ i kurs od 3 dana i posle toga letis, sam vozis, a iza tebe pravi pilot za svaki slucaj.

Pijanista

"... ne prodajem nista, samo se hvalim...".
Znas kako, jedno vreme sam imao finu platu, zezalo sem, trosilo, i jos ostalo za stednju. Sad su druga vremena, plta manja, medjutim bolja polovina sad radi, tako da se opet zivi lezerno.

Quotebilo pre 15 godina, mozda ima jos. 5k$ i kurs od 3 dana i posle toga letis, sam vozis, a iza tebe pravi pilot za svaki slucaj.

Missim, ni Ajnstajn ne bi skontao Mig21 za tri dana. 5k$ -  vredi svaki cent. To je jeftino. Isao bih, ali me frka katapulta. Visok sam, i u slucaju frchnost bih verovatno slomio kicmu.

Ivan_D

Na koju foru imas samo 78kg u tim godinama, na tu visinu? Ja 191cm/87kg.
Imao sam dugo 78kg, onda oko 33-ce popeo se na 82-83kg i ubrzo posle toga 87-88.
Nije to mnogo na moju visinu, znam, ali puno toga je otislo u lice, ostalo u stomak. Voleo bih najvise da imam opet oko 80kg.

Pijanista

Pojma nemam, verovatno genekita. Sa 19 sam ima 188/75kg. U medjuvremenu sam polokao sredozemno more crnog vina i pojeo Alpe baklave, i ugojio se par kg. Jebemliga.

Ivan_D

To je super. Ja imam dobar metabolizam, inace bih verovatno imao 100kg+ ali svejedno bih voleo da mogu da oslabim 6-7kg.

AFord

Quote from: slawen on August 02, 2011, 05:57:26 AM
Quote from: AFord on August 02, 2011, 01:55:26 AM
Quote from: slawen on August 01, 2011, 09:59:54 PM
Још увек не знам ни где, ништа. Миссим, како се то уопште зна?

pa ono kupis avio kartu pa gde sletis.
Just like I thought.

I sta bi? Kako si smislio da dodjes?

slawen

Quote from: AFord on August 27, 2011, 03:10:37 AM

Just like I thought.

Па ето, авионом.
We take no cash unless we cash justice for you! Are you listenin' to me? I'm givin' ya pearls hеrе!

Daisy

Quote from: slawen on August 27, 2011, 05:35:21 AM
Just like I thought.
Па ето, авионом.
gee, another "funny" wiseguy ... beware of competition!
to mention a few ... che & danijela r already across the pond!
Više volim da mi se neko izveštačeno osmehne, nego da se spontano izdere na mene.

AFord

Quote from: slawen on August 27, 2011, 05:35:21 AM

Just like I thought.

Па ето, авионом.

just like I thought.

p.s. gde isti slece?

slawen

Кенеди.
Значи, прво Њујорк.
Па после два дана правац Ричмонд, Вирџинија.
Тамо сам платио хотел за још 7-8 дана.
Па ћемо да видимо. Можда останем, можда одем даље...
А можда и пропаднем у ту Америку, па будем приморан да се покајнички вратим у Србију и останем адвокат до краја живота.... (Is THAT funny enough?)

Ivan_D

QuoteА можда и пропаднем у ту Америку, па будем приморан да се покајнички вратим у Србију

Nema sanse ti da propadnes. A jos imam ideju koja bi mogla da donese neke pare. Nije ni preterano tesko ni preterano nelegalno.  :|

E, da, ne kaze se pokajnicki. Kaze se "with my tail between my legs", ne mogu sad tacno da se setim koji bi prigodan srpski izraz bio.  :)
Ali sumnjam da ce se to tebi desiti.

Superhik

slawene, dok se ti premisljas&prenemazes, ja odo'.
Za 4 dana.
Taman dok se Ajrin istutnji.

In your face, bro'..

:)

AFord

Superhice - ti dolazis u prijateljsku posetu?
Ako, ako...

Slavene, sta ces u Richmondu? Idi u Washington DC kad si vec u kraju, daleko bolji grad kako za pocetak tako i za sve ostalo.
7-8 dana je mislim premalo da steknes neki utisak. Ja bi gledao da idem u vece gradove jer tu imas svakojakih prilika.
Verujem, obzirom da nemas USA diplomu, da bi trazenje posla  moglo da potraje par meseci osim ako to vec iz Srbije nisi krenuo i donekle priveo kraju. Tako da bi trebalo da se organizujes nekako negde za neki duzi ostanak van hotela, to bi moglo da ti bude skupo.
Sta nameravas da radis?

slawen

Да, потпуно си у праву штостиче смештаја, то ми је први посао тамо - тражење стана који бих рентирао. Занимљиво да то не иде лако & једноставно преко интернета, изгледа да мора лично, како заморно, уз то изгледа да тамо закуретају око неког кредитног рејтинга, чега ли, како су уопште пионири решавали тај проблем?

Ричмонд?
Немам појма, пало ми онако на памет, име звучи лепо, а и топло је прилично, скоро одмах уз море, а опет мало скрајнуто, има много црнаца и ужасно високу стопу криминала додуше, али гледаћу да бирам комшилук, хоћу рећи, мени је било потпуно свеједно обзиром на баш те околности које ти помињеш (то да сам у УСИ човек без занимања) а пошто није било паметнијих предлога....
Сад кад помену Вашингтон, могао бих и о томе и да размислим.

Намеравам да радим шта ми буду дали.

Ivan_D

Ah, jednu stvar sam zaboravio da ti kazem Slanjene. To verovatno vec i znas, ali za svaki slucaj:

Stay away from saveta raznih Alana, Hateova, Zagora i ostalih. To je fin, lepo vaspitan i dobronameran svet, ali njihovi ce te saveti brzo dokrajciti. Pogotovo psihicki.

Pazi kad on tebe pita za diplomu i analizira trazenje posla sa istom / bez iste.   xrotaeye

slawen

Quote from: Superhik on August 27, 2011, 10:55:26 AM
Za 4 dana.

In your face, bro'..

Oh yeah?
I've got a green card.
Prc, lutko!

Ivan_D

QuoteРичмонд?
Немам појма, пало ми онако на памет, име звучи лепо

As good a reason as any  :)

Meni se svidja ime New York.  :|

slawen

Quote from: Ivan_D on August 27, 2011, 01:54:07 PM
Ah, jednu stvar sam zaboravio da ti kazem Slanjene. To verovatno vec i znas, ali za svaki slucaj:

Stay away from saveta raznih Alana, Hateova, Zagora i ostalih. To je fin, lepo vaspitan i dobronameran svet, ali njihovi ce te saveti brzo dokrajciti. Pogotovo psihicki.

Pominjao si neki poslovni predlog?

Ivan_D

da, nesto mi je palo na pamet. Moram jos malo da razmislim, pa cu te obavestiti :)

AFord

kada smislis proracunaj i koje su sanse da zaglavi robiju pa mu i to o istom trosku javi.

Superhik

Quote from: slawen on August 27, 2011, 01:54:50 PM
Za 4 dana.

In your face, bro'..

Oh yeah?
I've got a green card.
Prc, lutko!

Nou šit?

Uel, aj got uan, tu.

How about that?

Hate mail

Oh, wow. Oh, wow. Oh, wow.
"You! Yes, you! Stand still, laddie!"

slawen

Quote from: Superhik on August 27, 2011, 04:45:09 PM
Quote from: slawen on August 27, 2011, 01:54:50 PM
Za 4 dana.

In your face, bro'..

Oh yeah?
I've got a green card.
Prc, lutko!

Nou šit?

Uel, aj got uan, tu.

How about that?

Three of a kind?

Superhik

Ma, full house!!

Da bude široko..

Mirabella

Quote from: AFord on August 27, 2011, 04:41:52 PM
kada smislis proracunaj i koje su sanse da zaglavi robiju pa mu i to o istom trosku javi.

:mrgreen:
Don't argue with an Idiot.  He will bring you down to his level and beat you with experience!

slawen

Ма не би мене Иван тако преварио...

Суперхиче, покажи се.