News:

SMF - Just Installed!

Main Menu

Sausage Rolls

Started by Jelence, August 08, 2011, 12:22:21 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Jelence

300 gr mlevenog mesa + meso od 5 cevapa
1 Tbsp Worcestershire Sauce (nije obavezno)
2 Tbsp tomato sauce
2 Tbsp chopped parsley (8-10 struka persuna, samo lisce iseckano)
1/2 apple (oljustena i izrendana, pola od velike a jedna cela mala jabuka)
1 small onions (sitno iseckan)
1 carrot (izrendana)
1 cup (approx) breadcrumbs
4 sheets puff pastry (lisnato testo)
1 egg (lightly beaten)
salt and pepper

-----------------------------------------------

Mleveno meso se mesa sa cevapima zbog zacina u cevapima.
Worcestershire Sauce je sos koji ima ukus paradajza (i ne samo paradajza) i jako je slan. Ako nemate Worcestershire Sauce moze da se stavi i soja sos i kasicica vise tomato sauce. Takodje moze i da se malo vise posoli i da se doda tomato sauce.

Postupak:
Sve sastojke (sem jaja, ono je za mazanje) pomesati. Puniti lisnato testo tako sto se "fil" stavi po sredni testa, namazu se stranice jajetom i zamota se.

Jedan list lisnatog testa je ovde kvadratnog oblika stranica oko 30cm. Presekla sam ga na pola i od svake polovine sam napravila roll. Onda sam svaki roll isekla jos na 4 dela. Tako da sam od svakog parceta lisnatog testa napravila 8 rolls.

Namazati jajetom i peci u vrucoj rerni na 175 stepeni u FF rerni, a u obicnoj je cini mi se 200. U zavisnosti kolike su rolls i kakva vam je rerna, pece se 30-40 minuta.

Ubedljivo najbolji recept za sausage rolls i nisam do sada znala da je stos u stvari u jabukama.
I'll tell you something about good looking people: we're not well liked

tarana

QuoteMleveno meso se mesa sa cevapima zbog zacina u cevapima.
:x

Mirabella

Don't argue with an Idiot.  He will bring you down to his level and beat you with experience!

Jelence

Sam opet objasnjavala toplu vodu?

tarana

c.
koji zacini idu u cevape?

Jelence

MENE pitas? Ne'am pojma... Al neki idu garant.

Deo koji sam precutala je da se sausage rolls mahom prave tako sto se kupe sausages i koristi se meso iz sausages. Meni je to bilo malo bezveze jer treba da idem cak u Liverpul (tamo i nazad 75 - 80 km) za ljuCke kobaje. Plus sto principijelno volEm da turam povrce gde tre'a i gde ne tre'a, a ovaj recept na moje ogromno iznenadjenje i rados' ima cak i rendane jabuke.

Inace, pitam se kako li je moja keva kuvala bez Interneta. Secam se da je znala povremeno da kuka stadakuvam, stadakuvam, stadakuvam, stadakuvam, stadakuvam, ...

Kad ja udjem u petlju stadakuvam, lepo se nakacim na mrezu... Danas recimo kupila svez spanac pa me mrzi da ga kuvam ko sto ga uvek kuvam. Skoknem na mrezu - spanac sa sun dried tomatoes. Kaze ovaj moj namcor ti samo nesto novo kuvas, ne secam se kad smo jeli poslednji put nesto tradicionalno, non stop nesto novo izumevas. Ja reko nema ti bolje tradicije od 'leba i margarina i to mozes kad oces...  :mrgreen: