News:

SMF - Just Installed!

Main Menu

London's burning...

Started by Pijanista, August 09, 2011, 03:45:26 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Ivan_D

Najiskrenije se nadam da Zapad nece propasti brze nego sto sam mislio. Nadao sam se da ce po izolovanim oazama u Zapadnim zemljama ljudi moci normalno da zive jos nekih 50 godina. O tome sam razmisljao pre par godina, pre raznih Grcki, Irski i ostalog.
Sad vise nisam siguran.
If you dine with the devil bring a long spoon.

Daisy

Više volim da mi se neko izveštačeno osmehne, nego da se spontano izdere na mene.

Jelence

Navodno je razlog svega ovoga ubistvo narko dilera, reketasa, lokalnog zlotvora, tamnoputog oca 4 dece. Skenjala ga policija i posle toga se podigla bratja kriminalci i ostali polusvet. Ja sam zatecena koliko ih ima i koliko je dugo miliciji potrebno da se sa njima razracuna. To traje danima, zar su legalno-proceduralne rukavice tako lose skrojili sami sebi da ih sprecavaju da jednostavno pobiju govna i gotova stvar?
I'll tell you something about good looking people: we're not well liked

Daisy

QuoteNasilje je nastavilo da se širi velikom Britanijom. Dok je 16.000 policajaca koji su sinoć raspoređeni po Londonu uspelo da smanji intezitet nasilja u prestonici, novi neredi i pljačke izbili su u Mančesteru. U Birmingemu su dvojica muškaraca poginula a jedan je teško povređen kada ih je nepoznata osoba pregazila i potom pobegla.

Radovan III
Više volim da mi se neko izveštačeno osmehne, nego da se spontano izdere na mene.

slawen

We take no cash unless we cash justice for you! Are you listenin' to me? I'm givin' ya pearls hеrе!

Hate mail

"Multikulturalizam"

U Francuskoj to rade vec 5 godina skorosvakog leta.

Ovde od pocetka godine isto (violent black teen flashmobs).

Homogene zajednice bi lakse podnele eksterne probleme (nezaposlenost, finansijska i ekonomska kriza, "mere stednje" itd.).

Ovako...
"You! Yes, you! Stand still, laddie!"

slawen

Не.
Ово је добро пофилисан вентил за испуштање вишка тензија.
Јебига, и та курчева криза траје предуго, а навикло се на оргинал цигара, млад организам а приходи ниски.... Боље овако, повремено по мало, него да се бре "та психолошка бомба надима и надува и онда кад пукне, имам бре милион људи на улицама и шта да радим онда", што би рек'о Петар Божовић у Црном бомбардеру.
Још једну црвену револуцију у сто година овај свет не би поднео.
Римљани су имали Сатурналије, празник чини ми се једном годишње, ко хоће да ме улови у половичном знању нека гугла комотно, сад му је прилика, даклем празник кад је кокао ко је кога стиг'о, господари су дворили и тетошили робове, све је било наопако, и на тај начин су контролисали и безбедно релаксирали акумулирано незадовољство.
Данас навијачи пале џамију, амбасаду, контејнере....
We take no cash unless we cash justice for you! Are you listenin' to me? I'm givin' ya pearls hеrе!

slawen

С друге стране, ал' се неко јуче и данас ојеб'о од пара на тој бурзи....
Где га Загор?
Да му испричам како је још Деда Аврам код нас увео ту шок за шоком (Косово) шему: прво 15 - 20% скочи динар/падне марка, они који знају знање се узајме код НБС (или код комшија, рођака...), купе пропалу марку, а онда се она волшебно опорави после викенда.
И тако неколико пута. Или је било обратно (у смислу која валута ојача, а која пропадне, па се после коварне), али систем је исти.
Како су се рађала богатства у Србији, парт фор.

Ivan_D

Moj brat ima prijatelja koji je pre 6-7 godina poceo da investira sa 20K eura. Na srbijanskoj berzi je prve godinu-dve od 20K napravio 70K eura i onda taj novac odneo u Madjarsku i od onda ulaze u americku berzu. Pretvorio je tih 70K eura u 1.5M$ (to je doduse bio all time high, ali tu je negde i dalje) i to pored 600k$ sto je izgubio na nekim suludim egzoticnim opcijama koje nije dobro razumeo i 300k$ sto je platio za broker's fees za sve te godine.
Covek se neverovatno razume u raznorazne financial data koja se publikuju i verovatno bi mogao vecinu profesora accountinga mnogo toga da nauci.
Pre 2-3 godine kad sam ga pitao da li ima neki tip za neke male pare rekao je Dollar Thrifty (DTG) koji je tada bio oko 1$. On je tada imao 200,000 akcija, ne secam se prosecne cene koju je platio, ali bilo je dosta vise nego dolar. Mozda 2 ili cak 2.5$
Ja hteo da kupim recimo 3,000 - 4,000 ali kako nisam dugo koristio online trading account i zaboravio da im posaljem nekakav W8 formular blokirali mi account pa sam to batalio. DTG je sad na 60$. Ovaj momak je prodao svoje za oko 7$ na insistiranje mog nesretnog brata, jer je bas u to doba bio pukao tih 600k na tim opcijama i sama cinjenica da se DTG oporavio sa 1$ na 7$ je bila malo cudo.

Nedavno sam opet trazio savet i on je rekao da: BRD, RIC i NXG nisu lose firme.

Ivan_D

Quote from: Hate mail on August 10, 2011, 12:26:53 PM
"Multikulturalizam"

Neke stvari idu svojim tokom i periodicno citava carstva propadaju bez icije ocevidne ili bilo kakve druge greske. Jednostavno takav je tok stvari i nista se ne moze uciniti po tom pitanju. Tako ce, cini mi se, na zalost i Zapad kakvog ga znamo propasti.
I nije tu kriv nikakav multikulturizam. Ceo Zapadni zivotni stil je zasnovan na jeftinoj (multikulturalnoj) radnoj snazi koja obavlja poslove koje Zapadni covek vise ne zeli da obavlja. I ne radi se samo o tzv prljavim poslovima, vec o celom sistemu vrednosti i osecaju superiornosti u odnosu na ostale narode. Zivotni stil koji je zasnovan na licnim zadovoljstvima, umanjenju znacaja porodice, malom prirodnom prirastaju, vaznosti pojedinca i mnogocem drugom. Zivotni stil koji i sami uzivamo i podrzavamo, ali koji je neodrziv na duze staze. Nije tu kriva nikakva levica, multlikulturizam i sl. To je jednsotavno tok stvari.

Postoje situacije kad drzava/pojedinac moze bitno da utice na svoju sudbinu. Npr. Srbija je u poslednjih 20 godina mogla drugacije da se ponasa kao drzava i bitno utice na zivote svojih gradjana. Zapad kao celina, nije mogao u istom vremenskom periodu bitno da utice na tok stvari a da u isto vreme ostane Zapad koji znamo - dakle slobode, demokratija, liberalizam, hedonizam, socijalna sigurnost, skoro nikakvih nemira, putovanja, zene koje radjaju prvo i cesto jedino dete tek u tridesetim itd.

A zasto ti sve ovo pricam, Hate? Slicno i sa ljudima. Neki ljudi ne mogu da uticu bitnije na svoju sudbinu a neki mogu. Cit'o nedavno "the mysterious man" Mark Twain, pa se setih ovoga.
Uzmi recimo E (trenutno ignorise forum, pa da iskoristim priliku  :)  ). Ponosna majka troje dece u Kanadi, udata, ustaljen zivot, predpostavljam srecna, sta god to znacilo, ali bez nekog prostora za manevrisanje Npr. ne moze da uzme mesec dana odmora od svega, tj. fukitol, i ode sa drugaricom u recimo Cancun.
I onda uzmi sebe. Big-shot New York broker, 6 figures job, white, handsome, sharp, super-intelligent (i sta si ono bese jos?)
And yet the master of suboptimal living. Ti mozes svoj zivot da promenis, ali eto nesto ti neda. Shvati ova kao poslednji vapaj da uzmes 2 meseca slobodno i iskoristis moje 10+ godisnje prijateljstvo da sebi radikalno poboljsas zivot. Ovo ti je verovatno poslednja prilika. Tesko ces naci jos nekoga ko je willing & able za jedan takav poduhvat.
Ovo ti je ujedno i poslednji poziv. Posle cu ti samo slati slike sa lica mesta da pozelenis od muke   :)

Pijanista

QuoteCeo Zapadni zivotni stil je zasnovan na jeftinoj (multikulturalnoj) radnoj snazi koja obavlja poslove koje Zapadni covek vise ne zeli da obavlja.

Da bi zapad dosao u poziciju da se sirotinja iz lesser zemalja (copyright HM) grabi za lose placene teske poslove tamo, prvo je trebalo da se razvije, a to je postigao sopstvenim radom. Dakle govoriti da prosperitet zapada pociva na jeftinim cistacima iz Maroka je zamena tijeza. Tim pre sto said chistachs jako malo doprinose GDP-ju zapada, a uz to znacajnu lovu odlivaju u maticne zemlje, zloupotrebljavaju sistem itd. Uopste nije ocigledno da postoji ikakvo izrabljivanje imigranata, cak naprotiv, u slucaju EU, rekao bih da je obrnuto. Kako se EU dovela u taj polozaj je drugo pitanje - verovatno zbog potrebe za radnom i bioloskom snagom, a kad su vec primili ljude, trebalo je da prime obrazovane a ne obrezovane. U prvom slucaju bi i domaci cistilii ulice a (neki) stranci bili lekari, sto mozda lose zvuci, alli je na duge staze bolje.

QuoteI ne radi se samo o tzv prljavim poslovima, vec o celom sistemu vrednosti i osecaju superiornosti u odnosu na ostale narode.

Sto se takodje moze videti i kod Turaka, Arapa, Kongoanaca, Srba, Tibetanaca i ostalih indijanaca.

QuoteAnd yet the master of suboptimal living. Ti mozes svoj zivot da promenis, ali eto nesto ti neda....

Ah, do-gooder....

Hate mail

It's all about the hockey sticks.

slawen

Да, човек улива поверење колико и адвокат коме дрхти глас кад први пут разговара са неким.
Ја бих свеједно отиш'о да ме неко толико зове.

Hate mail

Ali rekao sam da me razne te neke Rusije, Kine itd. nece videti. Kako da mu to objasnim?

Ivan_D

QuoteDa bi zapad dosao u poziciju da se sirotinja iz lesser zemalja (copyright HM) grabi za lose placene teske poslove tamo, prvo je trebalo da se razvije, a to je postigao sopstvenim radom. Dakle govoriti da prosperitet zapada pociva na jeftinim cistacima iz Maroka je zamena tijeza. Tim pre sto said chistachs jako malo doprinose GDP-ju zapada, a uz to znacajnu lovu odlivaju u maticne zemlje, zloupotrebljavaju sistem itd. Uopste nije ocigledno da postoji ikakvo izrabljivanje imigranata, cak naprotiv, u slucaju EU, rekao bih da je obrnuto. Kako se EU dovela u taj polozaj je drugo pitanje - verovatno zbog potrebe za radnom i bioloskom snagom, a kad su vec primili ljude, trebalo je da prime obrazovane a ne obrezovane. U prvom slucaju bi i domaci cistilii ulice a (neki) stranci bili lekari, sto mozda lose zvuci, alli je na duge staze bolje.

Prosperitet Zapada ima svoje korene verovatno 500 godina unazad i verovatno je najvise produkt vlastitog rada, istina. Govorio sam o "zivotnom stilu" u poslednjih 40-50 godina, a taj je podrazumevao uvoz nekvalifikovane radne snage poslednjih decenija.

Ivan_D

Quote from: Hate mail on August 10, 2011, 06:04:05 PM
Ali rekao sam da me razne te neke Rusije, Kine itd. nece videti. Kako da mu to objasnim?

Bosanac bre. Rusija je slicna Kini isto k'o sto je recimo NYC slican Alabami

Hate mail

slawen

Јел' то што пише ова Меланија има везе са "Платићемо кад продамо кокошке" колико видим по почетку? Журим у највишу правосудну инстанцу ове земље, спремам се на пут, пут ми је далек, па не могу све да читам.
Ако сам могао да похватам дијагонале, за та три кључна узрока риотинга & лутинга криви су либерали што деца расту без очева на велферу, што су им наставници посвећени у "чајлд сентерд" уместо да их дељу по Макаренковом образовном систему, све то у озрачју катастрофе мултикултурализма (јеботе, једва написах ову реч из цуга, мислим да сам мрдао уснама сричући у себи) да ствар буде гора, и шта је то треће нисам успео да пронађем, вероватно нешто око борбе спроћу криминала.
Сине, к'о да сам на митингу радикала, СПО-а, СПС и осталих еманација срболиког олоша деведесетих....

Hate mail

Hmmm.

Upravo je podilazenje olosu, po mom sudu a slozio bih se tu i sa Melanijom, dovelo do posvemasnje idiotizacije, grubijanizacije i degenerisanosti po Zapadu. Od namernog uvoza krezubih, violentnih masa iz zemalja i kontinenata gde je IQ oko 80 do debilizacije siromasnih i "upushtenih*" masa domacega puka. Farma, jebote.

A da "ce platimo kad prodamo kokoske" je vec modus operandi tih debilisanih drustava. Vidi Debt/GDP ratios, ratings downgrades, "get out of credit card debt" tricks i slicno.

*Miladinizam.

Pijanista

Ekskluzivan snimak sa lica mesta, napravljen zahvaljujuci ludo hrabrom reporteru. Ovde se vidi razulareni vandal kako unistava grad.
Warning: Graphic Video

Manchester Riots 2011: scenes from Whalley Range

Daisy

Quote from: Pijanista on August 12, 2011, 03:54:44 PM
Ekskluzivan snimak sa lica mesta, napravljen zahvaljujuci ludo hrabrom reporteru. Ovde se vidi razulareni vandal kako unistava grad.
Warning: Graphic Video
strašno  :(

slawen

Quote from: Hate mail on August 12, 2011, 03:45:09 PM
Hmmm.

Upravo je podilazenje olosu, po mom sudu a slozio bih se tu i sa Melanijom, dovelo do posvemasnje idiotizacije, grubijanizacije i degenerisanosti po Zapadu.
Ma podilazenje oloshu jeste problem per se i mozda jedna od glavnih odlika druge polovine XX veka, ali za to treba da zahvalimo utakmici sa komunistickim rezimima koju je igrala USA. Ali to nema veze sa liberalima ili torijevcima ili yoga letachima, a pogotovo ne sa ovim baljezgarijama u Melanije mlade.

Hate mail

Kad budes video metar i dvadeset visoke, debele, krivonoge, ilegalne meksikanke - clearly nepismene or worse - kako (trudne) guraju dupla kolica, nose na ledjima ili pod miskom ili im se za skute drze jos nekoliko musave dece - courtesy of working/tax paying LEGAL citizens (free breeding!)- bice ti mozda jasnije dokle je ova zurka stigla.

Hate mail

Ili, na priliku, samo nominalno legalne ali sada vec generacijama "upushtene", potpuno "feral" domace ekvivalente.

slawen

Gledao sam statistiku za ND, Fargo osobito, izgleda da ih tamo nema bash toliko.... mada je lokalna stampa izvestavala lani o nekoj guzvi u kojoj su ucesce bili uzeli Meksikanci i Bosanci.... so....

Hate mail

slawen

Missim, kapiram te ja potpuno, bash iz tog razloga ja nisam hteo ranije u USU, dok sve ne bude po PS, legalno.

slawen

Hteo sam da prvi put bude iz ljubavi.

Hate mail

:mrgreen: :mrgreen:

Ima li veceg cinika?  :|

:mrgreen: :mrgreen:

Pijanista

Hoce li biti Olimpijade u Londonu?

Hate mail

Pijanista

Juce sam procitao podatak da u UK u oko 350,000 niko nikad nije radio, a u 2/3 od tih niko ni ne zeli da radi. I onda kukaju na bogate. Staljine, vrati se (za Tacerovu je ovo veliki zalogaj)

AFord

Juce sam se sreo sa klincem kog sam znao iz zgrade. Zavrsio skolu u Americi, pre 7 godina otishao u Holandiju i sada pokusava da se vrati u Ameriku. Prica kako je u Holandiji propast, za bilo sta (usluga, servis...) se ceka po par a najcesce i 3-4 nedelje. Nista ne funkcionise kako treba, svuda je povuci potegni, moras da znas nekoga, niko se ne ubija nioko cega osim da prebaci sav posao na nekog treceg i da bleji.
Cekao je 6 meseci dok nije konacno posle silnih odlazaka u nekakve sudove/opstine uspeo da prevede americku vozacku u holandsku.
Pola sata me ubedjuje kako je razlika izmedju Srbije i Holandije samo prividna - sto mi je tesko za poverovati.