News:

SMF - Just Installed!

Main Menu

Bolesno/preterano... ili ne?

Started by Mirabella, August 18, 2011, 01:14:04 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

slawen

Можда треба да имаш то у оку, да би ти ово изгледало еротски.
We take no cash unless we cash justice for you! Are you listenin' to me? I'm givin' ya pearls hеrе!

MalaKoala

toddlers and tiaras?

ovo je sjajan mamac za pedofile..

slawen

Па добро, али да ли је мамац и за "нормалне"?
Треба ли се увек равнати према најгорима?

Имали смо ми у школи то око стандарда понашања (boni et aequi paterfamilias, нпр...)
We take no cash unless we cash justice for you! Are you listenin' to me? I'm givin' ya pearls hеrе!

MalaKoala

ti normalni ce kad tad shvatiti da sa decom ne mozes kao sa igrackama na navijanje (zato i pomenuh Toddlers and Tiaras - svasta videh tamo; tuga jesenja).

kada sam rekla mamac, mislila sam u bukvalnom smislu . ne bih mnogo da razmisljam o tome. it makes me sick to my stomach!!

baggio

Pedofile osudjujemo, jer su bolesni i nenormalni, a ova vrsta decije eksploatacije je perfekno prihvacena u sirim narodnim krugovima. :x  Sta se dogadja sa danasnjim svetom?  :roll:

I ja sam odgledala par epizoda Toddlers and Tiaras, i lepo mi dodje da tim roditeljima oduzmem decu. To su neke bolesne ambicije koje oni forsiraju na svojoj decici. Dete od 4,5,6 pa i 10 godina je samo dete i tu se prica zavrsava. 
We can not change the cards we are dealt, just how we play the hand - Randy Pauch

Pareski do

Педофил се напали када види дете које није одевено секси.

Ово је већа претња по нас нормалне јер игра на ту карту и невину дечицу представља као објекте сексуалног интересовања...

slawen

Дечја експлоатација?
Па како би требало рекламирати дечје купаће? На луткама? Да сашију исте такве, само велике, па да их носе неке бесисне манекенке са кикицама?
Миссим да је потребно још нешто, сем оних француских слика, да би говорили о експлоатацији деце. Баш ту имам ових дана један отворен случај експлоатације сопственог (не мог соственог, већ тих људи сопственог; већ сам почео да заборављам српски  :mrgreen:), уз то и тешко инвалидног детета, па кад то метим напоредо са овим сликама, чини ми се да је потребно да докажемо тај елемент да ту родитељ поступа у сопственом, а не дететовом интересу, е да би говорили о експлоатацији.
Да ли је то болесна амбиција, или једноставно проверен пут ка устим парама, не бих знао касти такођер, особито што ми некако стално пред очи изИлази Дизни са Џастином Тимберлејком, Бритни Спирс, Ханом Монтаном итд, ако игде постоји индустријализован метод "од колевке па до гроба" продукције шоубизнис двоножних АТМ-ова, то је Дизни.
Био је то и већ понеки филм на ову тему (деца-глумци, деца-плесачи, деца-упиши шта хоћеш) и то се дешава откако су браћа Лимијер окренула курблу први пут, тако да то нема баш пуно везе са "овим светом данас", можда је само масовније, нескривеније или из других разлога више видно.
Она друга слика, са оном нашминканом десетогодишњакињом је веома, веома провокативна, натера човека да се замисли, али никако није мамац за педофиле у смислу да неко охрабрује или оправдава, односно макар чини прихватљивијом, ближом педофилију.

MalaKoala

Quote from: Pareski do on August 18, 2011, 04:20:57 PM

ako ti tako kazes...ne znam.
nisam pedofil.

MalaKoala

moze li eksploatacija biti pritajena, a ne samo ocigledna?

detetu sve to moze trenutno da se svidi, ali kad tad ce mu dosaditi i umoriti ga i bice zeljno obicnog, sirovog detinjstva...

sto se tice Diznija..da, slazem se.
mada ne mora sve to da izadje na lose...sve zavisi kako usmeris dete i ne dozvolis mu da ga taj soubiznis proguta.

slawen

Ма експлоатација је скоро увек притајена, само је ми други понекад разоткријемо - експлоататори то скоро никад не чине.
Мислим да ту није баш најважнији показатељ да ли се детету свиђа или не (мада би било прилично лоше терати га на нешто што му се баш-баш не свиђа, а није школа, дисциплина, бонтон и сл. етаблиране must ствари  :mrgreen:), већ колико је то у његовом дугорочном интересу према неким објективним, али и субјективним конкретизованим критеријумима.

Pareski do

Quote from: MalaKoala on August 18, 2011, 04:53:09 PM
Quote from: Pareski do on August 18, 2011, 04:20:57 PM

ako ti tako kazes...ne znam.
nisam pedofil.

Што би рекла деца толико је смешно да сам заборавио да се насмејем.  :roll:

Дефиниција педофилије подразумева проналажење (тачније умишљање) непостојеће сексуалности у дечијој невиности. Кратак спој у мозгу то омогућава.

Као што је теби дете само дете тако је педофилу једно дете мета небитно како се обуче и (не) дотера. Баш као што је теби Џорџ Клуни привлачан (не)обријан, рашчупан/очешљан, у смокингу или тренерци због саме своје појаве...

Али да се вратим на померање доње границе сексуалног сазревања деце које представља претњу по срозавање морала код нормалне мушке популације манипулацијом инстинкта за прокреацију и код којих не постоји тај педофилски кратки спој.

Нема мушкарца коме се није догодило да сними нешто за шта се касније испостави да је још увек малолетно управо због померања тог прага између девојчице и девојке... То је та игра сходно којој се девојчице шминкају и дотерују од првог разреда да би већ од 9. знале како да маме погледе мушкараца.

Што рече Јеленце, валидност неке вредности показује период који је потребан да је прегази време.

Hail to the new century!

MalaKoala

ovo mi nekako bas bode oči.

QuoteБаш као што је теби Џорџ Клуни привлачан (не)обријан, рашчупан/очешљан, у смокингу или тренерци због саме своје појаве...
a ti to znas nesto o meni sto ja ne znam?  xfrog
for the record taj lik mi nikada nije bio privlacan. bice da sam jedino zensko na svetu koje tako misli.

baggio

Da, primecujem da svi mi imamo drugacije kriterijume i shvatanja na ovu temu.

Za mene je eksploatacija kada bolesni roditelji forsiraju svoje cerkice od 3-4-5 godina starosti, da
poziraju, ili za fotografiju, ili na modnim revijama, pritom nasminkane od glave do pete, kao sto to cine sa odraslim osobama.  Podvrgavaju ih masazama za relaksaciju, kozmetickim tretmanima lica, vode ih frizerima koji ih maltretiraju po par sati da bi ih ucinili 10-15 godina starijim, a deca bi samo htela da se igraju i malkice isprljaju? Pitam se samo u cijem li je to interesu?  Detetovom?  I don't think so.

Cemu tako nesto?  Zar male devojcice nisu prirodno cakane?

Zatim.  Slawene, ne branim ja da deca reklamiraju decije kupace kostime, daleko od toga, ali na ovako provokativan nacin?  Ma daaaaaaaj.  :?:
We can not change the cards we are dealt, just how we play the hand - Randy Pauch

slawen

STOP!
Долазимо до питања ко је поставио те критеријуме "дечје лепоте" до којих се долази шприцањем боје по телу (као код аутолакирера), монтирањем 'ладних трајних од пола метра увис, са локнама као од хром-ванадијум челика, са простачком шминком по очима и лицу, обојеним ноктима и сл... Ко ће да прогласи такво дете "победником", а не оно "природно"?
Опет кажем, има ту много елемената ситуационог реаговања, као та ствар са Дизнијем: ако ти неко постави услове такмичења, ти можеш да се (или у овом случају своје дете) максимално профилишеш у циљу победе, или да тераш своје (у ком случају не треба ни да се такмичиш). Toddlers & Tiaras серија је одличан пример, зато што организатори обећавају "гарантовану" даљу проходност у свет шоубизниса, тиме и добру, сигурну, богату будућност за дете, а који родитељ то не би пожелео? Проблем је далеко шири, али се бојим да нас даља анализа, овако како смо је започели, води ка Основама марксистичке социологије, а ту сам потанак (испит сам положио "из опште културе", књигу нисам ни видео, дословно), па не бих да се упуштам.
Затим.  :mrgreen: Реци ми шта ти видиш провокативно на оним француским рекламама за дечје купаће костиме?

Jelence

Quote from: Pareski do
Што рече Јеленце, валидност неке вредности показује период који је потребан да је прегази време.

A?
I'll tell you something about good looking people: we're not well liked

E

I bolesno i preterano po mom misljenju. Videla sam par puta odlomke dok sam prolazila kroz tv kanale i bilo mi je muka.

slawen

"...шеснаестогодишња Хели..."

Хелоу! Енибади хоум?

Hate mail

Poslovno sposobna? Missim, ne znam.
"You! Yes, you! Stand still, laddie!"

slawen

Породични закон:
Clan 23.
(1) Brak ne moze sklopiti lice koje nije navrsilo 18. godinu zivota.
(2) Sud moze, iz opravdanih razloga, dozvoliti sklapanje braka maloletnom licu koje je navrsilo 16. godinu zivota, a dostiglo je telesnu i dusevnu zrelost potrebnu za vrsenje prava i duznosti u braku.

Чуј, "склапање брака". К'о да склапају мотор.

Али ово је још боље:

Clan 11.
(1) Punoletstvo se stice sa navrsenom 18. godinom zivota.
(2) Potpuna poslovna sposobnost stice se punoletstvom i sklapanjem braka pre punoletstva uz dozvolu suda.
(3) Sud moze dozvoliti sticanje potpune poslovne sposobnosti maloletnom licu koje je navrsilo 16. godinu zivota, a postalo je roditelj i dostiglo je telesnu i dusevnu zrelost potrebnu za samostalno staranje o sopstvenoj licnosti, pravima i interesima.

Пре је могло и са 15 година, ако је баш "загустило"...

slawen

Миссим, да не потежем сад Јулију и са колико година се будила држећи славуја у руци...

Уопште, каква су ваша лична искуства? Колико сте година имали кад сте почели да радите "оно"? Кад сте почели да мислите на то, кад сте први пут осетили нешто, добили ерекцију односно шта се већ дешава девојчицама? Питање важи за све сем Ивана, наравно.

E

Quote from: slawen on August 22, 2011, 05:57:48 PM
Миссим, да не потежем сад Јулију и са колико година се будила држећи славуја у руци...

Уопште, каква су ваша лична искуства? Колико сте година имали кад сте почели да радите "оно"? Питање важи за све сем Ивана, наравно.
Koje "ono"?

slawen

Па број 3, разуме се.

E

Ti slawene mesas babe i zabe ovde. Rec je koliko sam ja razumela bellin topic o manipulisanju dece kao sto je na primer onaj shou koje koala i baggio pomenuse gde male devojcice koje tek sto su prohodale pa do tamo nekih tinejdzerskih godina roditelji sminkaju, oblace i tretiraju kao objekte da bi ucestvovale u nekim po meni i bolesnim i preteranim izborima za najlepsu devojcicu. Za to dobijaju novcanu nagradu ako postanu misice tako da , radi se o eksploataciji dece. Mozes u shou videti kako deca kukaju jer ne mogu vise da se presvlace i sminkaju , spava im se ili im se igra. Jedna je majka stavila trogodisnje dete na dijetu, jedni odveli kod automehanicara da je isprska nekim sprejom za taning, jednoj maleckoj od 5-6 godina majka brije obrve  :?. Uzas! Ludilo jedno koje kao takvo prolazi na televiziji. Pitam se gde su im one agencije sto spasavaju decu od takvih roditelja? Radi se o tome da su deca primorana to da rade od svojih sopstvenih roditelja.
Ono drugo o cemu ti pricas i pises nema veze sa temom. Kada je neko fizicki i psihicki zreo da samovoljno ( ne na silu ili nagovor) stupi u intimni odnos je vrlo individualna stvar.

Hate mail

"Love is a razor and I walked the line on that silver blade
Slept in the dust with his daughter, her eyes red with the slaughter
Of innocence..."

E

Ivan_D

Pijanista morbidan boze me sacuvaj.

Meni najvise ima smisla u onom sto je Pareski napisao. Koja je poenta u erotizovanju dece? Sta je tu dobro, kojoj svrsi to sluzi? Ova deca sa slika su jos premala, ali uzmi 14-godisnjakinju sa grudima, obuci je i nasminkaj sexy - izgledace kao da joj je 20, pa kome se neci dici na to?
Zasto potsticati u ljudima nesto negativno?

If you dine with the devil bring a long spoon.

Pijanista

Academic conference seeks to normalize pedophilia
by Jeremy Kryn

* Tue Aug 16, 2011 16:28 EST

BALTIMORE, MD, August 16, 2011 (LifeSiteNews.com) – Researchers from several prominent U.S. universities will participate tomorrow in a Baltimore conference reportedly aiming to normalize pedophilia. According to the sponsoring organization's website, the event will examine ways in which "minor-attracted persons" can be involved in a revision of the American Psychological Association (APA) classification of pedophilia.

B4U-ACT, a group of pro-pedophile activists and mental health professionals, is behind the August 17 conference, which will include panelists from Harvard University, the Johns Hopkins University, the University of Louisville, and the University of Illinois.

B4U-ACT science director Howard Kline has criticized the definition of pedophilia by the American Psychological Association, describing its treatment of "minor-attracted persons" as "inaccurate" and "misleading."

"It is based on data from prison studies, which completely ignore the existence of those who are law-abiding," Kline said in a July 25 press release. "The proposed new diagnostic criteria specify ages and frequencies with no scientific basis whatsoever."

"The Diagnostic and Statistical of Mental Disorders (DSM) should meet a higher standard than that," he added. "We can help them, because we are the people they are writing about."

On their website B4U-ACT classifies pedophilia as simply another sexual orientation and decries the "stigma" attached to pedophilia, observing: "No one chooses to be emotionally and sexually attracted to children or adolescents. The cause is unknown; in fact, the development of attraction to adults is not understood." The group says that it does not advocate treatment to change feelings of attraction to children or adolescents.

In their press release B4U-ACT announced a letter the group has sent to the APA criticizing its classification of the mental illness

Hate mail

You normalize pedophilia, we normalize lynchings. Life is good.

slawen

Quote from: Ivan_D on August 22, 2011, 07:02:25 PM

Zasto potsticati u ljudima nesto negativno?

E ova ti je dobra.
Znachi, ako si u blizini nekog homoseksualca, mozda postanes i peder?
Izazivanje rasne, verske i nacionalne.... seksualnosti  :mrgreen:

slawen

А штос'тиче легализације педофилије, не мора све што је природно, урођено или стечено бити и по закону.
Са тим лекарима увек неки проблеми, они су још и најгори од свих лаика који би да су нека влас'...

slawen

Quote from: E on August 22, 2011, 06:10:59 PM
Rec je koliko sam ja razumela bellin topic o manipulisanju dece kao sto je na primer onaj shou koje koala i baggio pomenuse...
Није.

slawen

Миссим, вот'д'фак?

http://www.blic.rs/Vesti/Svet/272667/Sve-vise-zloupotreba-maloletnih-manekenki

Хмммм... А није сефте.
Изношење и проношење.

Pijanista

Quoteне мора све што је природно, урођено или стечено бити и по закону.

Bingo. I Daunov sindrom je urodjen, pa niti se leci niti se to stanje smatra za normalno.

slawen

Ма класичан сукоб биолошког и друштвеног...
Штоно рече друг Маркс, вечито потчињавање природе око себе и природе у себи.
Ал' треба то знати.

Hate mail

Ivan_D

QuoteE ova ti je dobra.
Znachi, ako si u blizini nekog homoseksualca, mozda postanes i peder?

To mozda ne, ali ako si okruzen pusacima veca je sansa da ces postati pusac, ako si okruzen kriminalcima veca je sansa da ces postati kriminalac, ako si okruzen poboznim fanaticima veca je sansa da ces i sam biti pobozan. Ako odrastas u okruzenju gde je incest ne samo zastupljen vec i prihvatljiv, veca je sansa da ti ta ideja samom nece izgledati odbojno.
Slicno, ako oblacis i sminkas decu tako da izgledaju erotski, veca je sansa da ce to nekom biti privlacno.

Neposredno okruzenje i vanredne okolnsoti diktiraju nase ponasanje u velikoj meri. Zasto mislis da je tokom ratova mnogo vise silovanja i pljacki nego normalno? Mislis da su svi ti ljudi silovatelji i pljackasi po prirodi? Ja mislim da nisu, mislim da su vecina u normalnim okolnostima sasvim normalni ljudi.

slawen

Ја сам задњих десет - дванаест година био окружен криминалцима, па опет нисам постао једним од њих.
Ратови и слични каталитички & катастрофални (да не кажем катаклизмички) догађаји бришу инхибиције и замишљене друштвене, моралне блокаде. Друштвене забране (које су предмет прекршаја и у једном и у другом случају) се губе, оно што је било кажњиво одједном постаје пожељно, али ни ратни као ни мирнодопски криминал немају искључиво нагонска, биолошка обележја, тачније речено, то није њихова главна особина, обзиром да постоји читав спектар кривичних дела који није повезан са полним слободама - сам си навео пљачке, разбојништва, уништавање туђе имовине, затим други неимовински деликти, убијања, мучења...

Да објасним још једном, човек коме се диже на дете од пет година или који може да кара само другог мушкарца у буљу, под условом да тај обуче црну гуму, поступа савршено у складу са својом природом, биологијом, нагонима, он не ради ништа противприродно (како воле да кажу редактори законских текстова) са свога личног становишта (да не улазим сад у теоретисање да ли је то генерално природно понашање), али тиме крши друштвену норму и због тога трпи друштвену, а у неким случајевима и кривичноправну осуду.
Нема тог рата који ће натерати човека друштвено прихватљиве сексуалности да петогодишње дете доживи као предмет својих еротских жеља, или да пожели туђи пенис у својим устима. Или можда грешим?

MalaKoala

odrasla u Srbiji u kojoj 99% nacije pusi ka' i'cepan sporet  :mrgreen: i nikad me nije vuklo da zapalim...

AFord

prohodao posle 7-8 meseci pod uticajem sredine.

slawen

Quote from: AFord on August 23, 2011, 07:40:45 PM
prohodao posle 7-8 meseci pod uticajem sredine.
Поводљив. :mrgreen:

Ivan_D

Dete od 5 ne, ali dete od 12-14 easy. Od 2.5 miliona silovanih nemackih zena po zavrsetku WWII nekoliho hiljada bile devojcice mladje od 15. U par slucajeva devojcice od 9.

To sto ti nisi postao kriminalac ili sto Malakoala ne pusi nije nikakav argument. Mnogi su postali, koji u drugacijim sistemima ne bi postali. Cigani gledaju na incest drugacije nego ti i ja. Mislis da im je to u krvi kao recimo tamnija boja koze? Pa nije. Ti i ja da smo odrastali u velikoj ciganskoj porodici zagrebloj u incestu imali bismo verovatno sasvim drugacije poglede na isti. 

btw, ja prohodao sa 16 meseci, do tada sedeo na guzi i vukao se nogama i gurao rukama  xjap

Daisy

Quote from: Ivan_D on August 23, 2011, 08:17:31 PM
Cigani gledaju na incest drugacije nego ti i ja. Mislis da im je to u krvi kao recimo tamnija boja koze? Pa nije. Ti i ja da smo odrastali u velikoj ciganskoj porodici zagrebloj u incestu imali bismo verovatno sasvim drugacije poglede na isti.  

Pod kojim uslovima cigančica od 18 god. može da ostane nevina?
1. Ako je jača od mladjeg brata
2. Ako je brža od starijeg brata i
3. Ako joj je otac u zatvoru
Više volim da mi se neko izveštačeno osmehne, nego da se spontano izdere na mene.

Hate mail

Hate mail

Ahhhh, the death threats.

You gotta love the religious right.