News:

SMF - Just Installed!

Main Menu

Bio na deset dana, slusao, gledao...i sve je covek u pravu

Started by zagor te nej, August 31, 2011, 08:25:30 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Pijanista

Ne mogu da se otmem utisku da nismo jedina takva drzava u okruzenju, iako se uglavnom slazem sa ocenom

Hate mail

"Bivši poklonici lika i dela Slobodana Miloševića, privrednici i ljudi koji su nešto stekli tokom devedesetih u vreme njegove vlasti, sada žele da mu se na neki način oduže. Zvali su me i ja sam kao bivši odbornik SRS, sada SPS, pokrenuo pitanje u skupštini o određivanju lokacije na kojoj ćemo podići spomenik.."

:|
"You! Yes, you! Stand still, laddie!"

AFord

negde sam procitao naslov Srbija ce u Evropu bez Kosova, ili nece u Evropu bez Kosova i dopalo mi se jer su to opcije koje postoje i koje mozemo da biramo. Ove smejurije sto ih spinuje Tadic, kao mozda nece moci ove ali hoce dogodine su prosto bezobrazluk.

slawen

Овог Кораћа никако не варим већ неко време.
А да ДС треба Слоби споменик да подигне, то сам давно рекао.
We take no cash unless we cash justice for you! Are you listenin' to me? I'm givin' ya pearls hеrе!

Superhik

Korać mi je toliko neslušjliv/negledljiv da ne bih mogao da mu poverujem ni da Pitagorinu teoremu obrazlaže..

..a sad odoh da se pakujem.

Ćao!

xyxy

zagor te nej

ma nije bitno da li ga varish ili ne. Ovo su bre cinjenice.
"Prediction is very difficult, especially of the future."
Niels Bohr

Hate mail

Pozurujte u Ameriku, drugari.

Da citiram/parafraziram oca: "Do sad je (kuci) dos'o i ko je ovce izgubio".

slawen

Quote from: zagor te nej on September 01, 2011, 01:15:36 PM
ma nije bitno da li ga varish ili ne. Ovo su bre cinjenice.
Ja u tim cinjenicama zivim, ne treba mi Korac da mi otvara oci.
Srbski Warren.
A sad jos pred izbore....
We take no cash unless we cash justice for you! Are you listenin' to me? I'm givin' ya pearls hеrе!

Pareski do

QuoteSvakodnevno cinično nipodaštavanje BiH kao države osvetiće se Miloradu Dodiku.

Тзв. БиХ ниподоштава своје грађане сваким новим даном када се та агонија продужује и наставља.

Додик то не ради на своју руку већ за то има легитимност, тј. подршку Републике Српске, друштва које га је произвело као што ће произвести и његове наследнике.

Цела проевропска политика у Србији је тотални промашај јер се оснива на трима лажима:
- Да неће од нас бити тражено да признамо Албанију до Копаоника
- Да нам је то национални интерес, први, главни и једини
- Да ће простим чланством у ЕУ да нам свима буде боље (што имплицира да је све остало баш како треба)

Та такозана антиевропска политика о којој труби Кораћ је подједнако безидејна колико и проевропска политика

zagor te nej

Dodik je priprosti gangster koji vlada ruinom od drzave u kojoj 95% naroda zivi kao stoka. Bio, i video i to. Ochaj.
Niels Bohr

Pijanista

Boris Tadić, predsednik Srbije, izjavio je da još nije dobio poziv francuskog predsednika Nikole Sarkozija na donatorsku konferenciju posvećenu Libiji, ali da je Beograd spreman da na razne načine pomogne libijskom narodu.

zagor te nej

Srpski politicari su bez izuzetka poluinteligentni poluobrazovani kleptomani, vecinski osakaceni manijom velichine, karakteristicne sa elitu banana republika, koji drzavu tretiraju kao privatni posed naseljen kmetovima. Srbija je sasvim beznadezno unisteno drustvo iz koga je jedini odgovoran potez pobeci. Ja sam apsolutno sokiran stanjem stvari. Gde god zagrebes trulo, korumpirano, besmisleno. Boris Tadic je magarac, okruzen magarcima, a opozicija je jos gora od njega i njegovih, samo malo manje namazana parama. Ja vama uopste ne mogu da objasnim kakav je poduhvat odvesti se od Sapca do Oplenca po kolskim putevima tzv Srbije, jadnim, zapustenim, cemernim, izlupanim, izlokanim, neobelezenim, zadnji put saniranim za vreme Tita, bez kog bi se reke i danas prelazile dereglijama. Strava i uzas. Nikad nisam tako slatko pobegao nazad kuci kao ovaj out.
Niels Bohr

zagor te nej

Inace, ne bih bio u kozi obvim nesretnicima na paraii. Em su i Zvezda i Partizan najureni iz evropskih takmicenja od trecerazrednih klubova, pa navijachi nemaju koga da kolju i bacaju sa sprata sem ucesnike parade, em je vreme izbora, pa se na manjinama lako zaradjuju politicki pooeni. To je apsolutno zaprepascujuce sta prosecan Srbin ima da izjavi o gej populaciji, a apsolutno sam ubedjen da su najgrlatiji protivnici homoseksualnih veza/odnosa sasvim sigurnno redovni uchesnici u istim. Jednostavno, covek tako moze samo samog sebe da mrzi.
Niels Bohr

Hate mail

Ili da napravi kucu (i namestaj) od plasticnih flasa od "Fante" i "Sprajta". It's a start...

Pareski do

Quote from: zagor te nej on September 01, 2011, 03:29:35 PM
Dodik je priprosti gangster koji vlada ruinom od drzave u kojoj 95% naroda zivi kao stoka. Bio, i video i to. Ochaj.

Важи се. Оно што је битно је да би унитарна БиХ у којој би се Бошњаци питали за јоту више него у Српској, била катаклизме за све држављане. Довољно је погледати Мостар.

Броз је изградио путеве/мостове исто колико је и Ђилас изградио Мост преко Аде, Радмила Хрустановић Београдску арену и Небојша Човић две подземне станице Беовоза.

Hate mail

Ivan_D

Ja isto bio dole 10-tak dana i bas hteo da postiram kako mi se ucinilo super. Nisam tamo ni jednom gledao vesti, niti ih inace nesto pratim poslednje vreme, pa mozda zbog toga. Pricam sa stanovista nekog ko tamo ne zivi, dakle. Bio kolima, putevi kroz Vojvodinu skroz OK, a grade se i novi.
U gradu neka sasvim prijatna atmosfera za razliku od ranijih godina - decenija. Doduse nisam ni jednom prelazio u BG, ali smo isli svaki dan na Zemunski Kej. Sve cisto, uredno, posadili cak i cvece na raznim mestima koje izgleda niko ne bere. Deca rolsuraju, voze bicikle, bicikli za iznajmljivanje svugde, cak sam video i gomilu ljudi kako trce - puno mladih ljudi pocelo da brine o svom izgledu i zdravlju. Sve fino normalno, kao u ostalim zemljama. Hrana super kao uvek, niko se ne dere, ne psuje, ne pljuje. Makar ne tamo gde sam bio.
Kao da ta kriza konacno ima humbling uticaj na te ljude. Prica mi otac da bilo neko veliko ciscenje grada i da su nudili 1000 dinara i rucak za 8 sati ciscenja i da se ogroman broj ljudi javio. Sto je dobro, jer od laznog ponosa nema nista; tek kad covek sagleda objektivno svoju situaciju moze da krene na bolje.
Cak sam jednom i izazivao sudbinu na decijem igralistu na Keju jedan covek pusio i ja mu rekao "gospodine ne bi ste trebali ovde da pusite" i on me samo pogledao, klimnuo glavom, otisao van igralista, povukao dva dima i ugasio cigaretu. Da vam ne pricam kako su me 2 zene ispick@rale negde '96 i '98 kad sam im u vozu BG-BP rekao da ne bi trebale da puse u nepusackom vagonu. Jedna je rekla "Jes', ti ce mi kazes", a druga "ako ti smeta pa ti idi negde drugde. Ma da".

I tako, meni konacno tamo izgledalo bolje. To su naravno moja subjektivna opazanja i razmisljanja kao i uvek. Ali za jednu zemlju je vaznije, tj. za percepciju kod ostalih i za imidz jedne zemlje je vaznije da bude cisto, da ima dobre puteve, da bude bezbedna i da se ljudi medjusobno lepo obhode jedni prema drugima, nego da recimo hleb bude 3 dinara i da se na tome sve zavrsi.

Dan kad sam odlazio je bilo neko sranje na Beer Festu, neko izboo par ljudi. Sumnjam da je bilo slucajno, moj usual suspect su krugovi bliski SPC, ali sta ja znam, sad vec lupetam.

Ali inace mi se ucinilo super i prvi put nisam jedva cekao da odem jer mi je bilo bas prijatno tamo.
If you dine with the devil bring a long spoon.

Hate mail

AFord

bio i ja na pet dana, i svih 5 proveo na Diivcibarama.
Tamo vec nekoliko godina u samom centru, gde je nekada bio lep park 'Titov Gaj' crkva. Sada su sagradili i poveci crkveni konak odmah u centru gde je ranije bila suma.
Oko konaka parkinga za 3-4 auta tako da ih je 10-ak parkirano uzduz puta i po livadi preko puta.

Da nemamo kucu na brdu kod sume, van svog tog betona, smeca i 'smeca' verovatno ne bi ni pozeleo da svratim.

Od nekoliko hotela i odmaralista koja su vecito radila rade samo dva. Postansko odmaraliste koje je bilo jedno od lepsih ne radi jer se Posta sudi sa Telekomom. Krusikovo je kupio neki 'investitor' srusio i krenuo da gradi nekakav hotelski centar kakav sto se velicine tice ja dugo nisam video. Negde na pola puta je stao, ostao bez love i sve ostavio. To je bilo pre 2 godine. To i sada zvrji prazno, ima nekih grafita, ogromno gradiliste skoro da vise nema ni ogradu. Investitor batalio posao ostala grozna rupa prepuna nekog zardjalog gvozdja.
Na drugim lokacijama nicu neka privatna odmaralista od kojih neka nesto rade a druga zvrje prazna. Potpuno sablasno. Ne znam koji to umovi pored svega vec postojeceg, od cega polovina nema musterija, odlucuju da tu uloze jos love.

Ibarska magistrala je ocajnija nego ikada. Mislim da nije krpljena godinama. Od Lajkovca do Mionice sredili put i na 2 mesta svako od po 300 metara ostavili deo sa sljunkom. Ne mogu tacno da shvatim ni logiku a ni kako? Narod po magistrali vozi divlje, preticu na punim linijama, ulecu u makaze, voze traktore sa prikolicama, motokultivatore...

Od Krcmara pa do Divcibara na svakih 1km sa strane puta se moze naci barem par divljih gomila djubreta - od raspalih kesa iz kojih djubre razvlace psi lutalice, macke i slicne zivotinje pa do bacenih sporeta, frizidera, guma.

Na nekoliko kuca velika okacena tabla 'seoski turizam' a oko kuce krs, kuca naravno nezavrsena, bez fasade, sa nekim stepenicama bez gelendera, terasom bez ograde. Valjda narod misli da samim tim sto zive na selu imaju sve i za turizam.

Hate mail

Typische.

Kako stoji stvar sa onim ad hoc spomenicima "krajputasima" koje ukraj druma podize rodbina izginulih u saobracajnim nesrecama?

Na nekim drugim putevima po kojima sam imao prilike da, u blagom cudu, putujem prosle godine video sam po jedno to na svaka 2 kilometra.