News:

SMF - Just Installed!

Main Menu

Nije da se hvalimo, ali....

Started by baggio, September 28, 2011, 03:36:07 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

baggio

We can not change the cards we are dealt, just how we play the hand - Randy Pauch

Pijanista

Hate mail

"You! Yes, you! Stand still, laddie!"

AFord

ne znam gde ovo da stavim, pa mi ovo doslo u indirektnoj vezi.

Americka 'pohlepa' i slobodno trziste su sa jedne strane najzasluzniji da je Amerika ovakva politicka i ekonomska sila danas ali i da je na ozbiljnoj stranputici poslednjih 10+ godina.

Elizabeth Warren:

"I hear all this, oh this is class warfare, no! There is nobody in this country who got rich on his own. Nobody.  You built a factory out there -- good for you. But I want to be clear.  You moved your goods to market on the roads the rest of us paid for.  You hired workers the rest of us paid to educate.  You were safe in your factory because of police forces and fire forces that the rest of us paid for. You didn't have to worry that maurauding bands would come and seize everything at your factory... Now look.  You built a factory and it turned into something terrific or a great idea -- God Bless! Keep a Big Hunk of it.  But part of the underlying social contract is you take a hunk of that and pay forward for the next kid who comes along."

Pijanista

Gdja Elizabet Varen smatra da ti ljudi ne placaju porez?

Pijanista

Quote(rece ona i zapali cigaretu)

Da si u BC-ju smotala bi joint.

zagor te nej

pa od cijeg poreza su izgradjeni svi ti putevi i mostovi i zaposleni ucitelji i sazidane skole? Ovih 60% sto ne placaju nikakav income tax nikome? Warrenova ima u sebi jedan anti market, anti kapitalisticki sentiment koji nikako da sakrije.
"Prediction is very difficult, especially of the future."
Niels Bohr

zagor te nej

Uzanso me nervira potreba americke levice da zastiti od samog sebe svakog kretena. Ovce su za sisanje. Sedi pa procitaj sta potpisujes. Pogledaj pod kojim interesnim stopama pozajmljujes novac. Ovo nije kameno doba, prati trendove, nauci nesto, znaj sta radis. Ako neces - well, tough. Onaj njen consumer protection agency je od plemenite ideje da se sprece ocigledno nemoralne i granicno ilegalne zloupotrebe pretvorio u odbranu prava na kretenizam.
Niels Bohr

AFord

Quote from: zagor te nej on September 28, 2011, 05:39:17 PM
pa od cijeg poreza su izgradjeni svi ti putevi i mostovi i zaposleni ucitelji i sazidane skole? Ovih 60% sto ne placaju nikakav income tax nikome? Warrenova ima u sebi jedan anti market, anti kapitalisticki sentiment koji nikako da sakrije.
Zaista od cije love? Odakle ti podatak da 60% ne placa porez - red velicine si promasio.
Jedino sto mozes da zameris je da se sve gradi od poreza koji se skuplja od defakto zaposlenih. Dakle mozda vlasnici i nisu duzni da placaju dok god njihovi radnici placaju.

zagor te nej

Typo, 40% ne placa nikakav income tax. Zvanican podatak. 
Niels Bohr

AFord

daj link na zvanican podatak. Tvrdim da ni 40% nije blizu.

Nego u svim ovim pricama, zovi me levicom, ali mi je vec muka od prica o finansijskom kolapsu, te kako je jedini nacin za izbegavanje potpune kataklizme bilo izbavljavanje svih tih institucija. A onda citas o njihovim platama, bonusima i slicno i cim neko kaze nesto na tu temu odmah je levica, ovca za sisanje i sl. Dokle uopste mislis da ekonomija zasnovana na principu 'ovaca za sisanje' moze da opstane i ima li tu veze sa principima trzisne ekonomije?

Apsolutno mi je degutantna arogancija tipa moze mi se, ovce su za sisanje itd.

Hate mail

zagor te nej

Imam na stolu JPM-ovu analizu americke fiskalne politike, koju ne mogu da ti postiram ovde. Citiraju identican broj ljudi koji ne placaju porez koji imas u ovoj prici sa CBSa, prepostavljam da i jedni i drugi dobijaju informacije od IRS-a. dakle, placaju social security i medicare takse, ali ni centa federal income tax.

http://www.cbsnews.com/stories/2009/04/15/politics/otherpeoplesmoney/main4945874.shtml

Niels Bohr

Hate mail

"Modesty, sobriety can lead to notoriety..."

zagor te nej

Alane, ovce jesu za sisanje. Neambiciozna, neobrazovana svetina koja ceo dan bleji u day time TV i cita trash magazines umesto da pokusava da od sebe i svojih nesto napravi, nesto nauci, avanzuje na nekom licnom i profesionalnom planu  - sta mene zanima da li oni placaju apsurdne kamate na zajmove jer ne znaju nista, aman bas nista u sustini niocemu? ? Sto ja nisam nikad placao apsurne rate na zajmove? Dosao sam i ja ovde bez icega, vozio jebeni kombi za $6 na sat - pa mi niko nije trebao da me stiti od bilo cega i od prvog dana sam kupovao zdravstveno osiguranje. I to me niko nije ni savetovao, ni terao.
Ja placam najveci marginal tax rate plus 9% drzavi CA. Dodjem kuci sa otprilike pola para koje sam zaradio. jel' treba josh? Ok. Ali ne pod ovakvim uslovima. Svako ovde treba da plati neki income tax za svaki zaradjeni dolar, tako da o dizanju poreza ne razmisljaju kao o dzabe propoziciji jer ih nista ne kosta. I drugo, drzavna potrosnja je dosegla debilan nivo, pod svim administracijama od poslednje Karterove.Secha, i top radikalnaa secha, je apsolutno neophodna. ne u ovom trenutku jer bi ekonomija jos gore posrnula, ali barem 30% u nekom rel kratko roku.
Niels Bohr

Hate mail

Tih mi 100k para sto sam bacio na "zdravstveno osiguranje" (a u cvetu snage: 27 - 39; ne secam se da li sam od kijavice januara 2006. ikad ista teze imao) najzalije.... bolje da sam ih ispuc'o po svadbama... missim, u vazduh...

Daisy

detalj vezan za vazduh u Torontu

svake druge godine radi se emission test prilikom registracije ($35) vozila
ako vozilo ne zadovoljava test, onda ide na popravku, max repair cost je $450

http://www.ene.gov.on.ca/environment/en/category/drive_clean/STDPROD_075682.html
Više volim da mi se neko izveštačeno osmehne, nego da se spontano izdere na mene.

AFord

Quote from: zagor te nej on September 28, 2011, 06:47:11 PM
Alane, ovce jesu za sisanje. Neambiciozna, neobrazovana svetina koja ceo dan bleji u day time TV i cita trash magazines umesto da pokusava da od sebe i svojih nesto napravi, nesto nauci, avanzuje na nekom licnom i profesionalnom planu  - sta mene zanima da li oni placaju apsurdne kamate na zajmove jer ne znaju nista, aman bas nista u sustini niocemu? ? Sto ja nisam nikad placao apsurne rate na zajmove? Dosao sam i ja ovde bez icega, vozio jebeni kombi za $6 na sat - pa mi niko nije trebao da me stiti od bilo cega i od prvog dana sam kupovao zdravstveno osiguranje. I to me niko nije ni savetovao, ni terao.
Ja placam najveci marginal tax rate plus 9% drzavi CA. Dodjem kuci sa otprilike pola para koje sam zaradio. jel' treba josh? Ok. Ali ne pod ovakvim uslovima. Svako ovde treba da plati neki income tax za svaki zaradjeni dolar, tako da o dizanju poreza ne razmisljaju kao o dzabe propoziciji jer ih nista ne kosta. I drugo, drzavna potrosnja je dosegla debilan nivo, pod svim administracijama od poslednje Karterove.Secha, i top radikalnaa secha, je apsolutno neophodna. ne u ovom trenutku jer bi ekonomija jos gore posrnula, ali barem 30% u nekom rel kratko roku.

Pa donekle se slazem. Jedino sto 'ovce su za sisanje' treba nekako definisati te videti ko su zaista ovce. Narod koji sedi po kucama preko dana i gleda TV su definitivno ovce kojima ne treba davati nista vec ih naterati da se sami snadju. Ne znam za sisanje.
Druge ovce koje ne placaju porez a rade ne znam zasto zasluzuju sisanje. Da li je svako sposoban da zaradjuje stitine hiljada? Da li je to uopste i moguce? Da li je nemoguce da neko radi posteno, cak i nesto 'korisno' a opet zaradjuje 30-50k (ne znam koji je breakdown za single vs family deductions)?
Svakako ovce treba sisati ako mogu a nece, samo ne znam kako do njih doci samo po 1040 statistikama.

zagor te nej

Ma naravno, nema posla koji je sramota raditi, nisi me razumeo. Moja je poenta da na svaki dolar treba platiti nekakav porez - 1%, nije bitno, ali nekakav porez. Prosto je neodgovorno nauciti pola stanovnistva da ne placa income tax, to je jedna krajnje neodrziva situacija, jer je za njih sasvim logicno da se svaki problem fiskalne prirode resi dizanjem taksi (koje ne placaju), a nikad secenjem potrosnje (koju koriste).
Niels Bohr

slawen

Ima li negde neka jednostavna, a pouzdana broshurica, dijagram i sl. koji bi pokazao strukturu poreskih prihoda USA, ali onako malko uprosceno?
Kad se potegne o porezima i pravdenosti istih (jedno od nacela poreske politike) uvek setim svog ispita iz javnih finansija, gde kaze da su najizdasniji porezi oni koji se istovremeno najlakse ubiru, koji su "nevidljivi" i koji pogadjaju stomake, a ne prihode ili imovinu, pa su stoga i najnepravedniji.
Nekako bih naslepo smeo da gadjam da ni u USI nije nista drugojacije.
We take no cash unless we cash justice for you! Are you listenin' to me? I'm givin' ya pearls hеrе!

Pijanista

Quotedrugojacije

Ti si druga osoba koju cujem (tj citam) da koristi ovaj oblik. Prvi je bio moj rahmetli nastavnik srpskog podrijetlom negde iz Krusevca-Stalaca

P.S. Neki pomak?

slawen

We take no cash unless we cash justice for you! Are you listenin' to me? I'm givin' ya pearls hеrе!

Pijanista

Znaci imas konacno identitet. Cestitam, ti si dobio sigurnost za svoj depozit, a Dafiment International zadovoljnog musteriju.  :evil:

AFord

jos ako mozes i da ih izvadis pisi +

slawen

Pa dobro, bre, imate li vi sta lepo da mi kazete?

AFord

Quote from: zagor te nej on September 28, 2011, 07:41:08 PM
Ma naravno, nema posla koji je sramota raditi, nisi me razumeo. Moja je poenta da na svaki dolar treba platiti nekakav porez - 1%, nije bitno, ali nekakav porez. Prosto je neodgovorno nauciti pola stanovnistva da ne placa income tax, to je jedna krajnje neodrziva situacija, jer je za njih sasvim logicno da se svaki problem fiskalne prirode resi dizanjem taksi (koje ne placaju), a nikad secenjem potrosnje (koju koriste).

Quote from: zagor te nej on September 28, 2011, 06:47:11 PM
Alane, ovce jesu za sisanje. Neambiciozna, neobrazovana svetina koja ceo dan bleji u day time TV i cita trash magazines umesto da pokusava da od sebe i svojih nesto napravi, nesto nauci, avanzuje na nekom licnom i profesionalnom planu...

mislim da smo se razumeli. Malo sam osetljiv na 'ovce treba sisati' jer sam i ja poslednjih godina osisana ovca. Radim, usavrsavam se, placam poreze, placam skole i onda me u cilju spasavanja svetske ekonomije osisaju. A ekipa koja sisa sve to vreme manje vise ista.

zagor te nej

Mislim da to gledas pogresno. We bailed out our collective asses. Ekonomije bez banaka nema, a nse su bile pred kolapsom. As simple as that.
Niels Bohr

slawen

Daisy

deo logike je možda ... što ih manje oporezujemo (lower income earners), imaće manje motiva da budu nevaljali i počnu sami da uzimaju
Više volim da mi se neko izveštačeno osmehne, nego da se spontano izdere na mene.

AFord

Quote from: zagor te nej on September 29, 2011, 12:23:23 AM
Mislim da to gledas pogresno. We bailed out our collective asses. Ekonomije bez banaka nema, a nse su bile pred kolapsom. As simple as that.

Kad se vec mojim parama spasava kolektiv voleo da vidim nekog da je 'obesen za jajca'. Ovako sam ovca.

baggio

We can not change the cards we are dealt, just how we play the hand - Randy Pauch