News:

SMF - Just Installed!

Main Menu

Cije se dete ono dere napolju? Nemam pojma...

Started by Jelence, October 14, 2011, 07:24:30 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Jelence

Sin mi je pronasao na You Tube lekcije kako da prica srpski. Pa ja mislim da je sve ostalo na You Tube pogledao i tako je naleteo na onog Denija "Gradual Report" guy. Anyway, dosao jedan dan i kaze "Mama a sta znaci 'do jaja' ". Uzas  :?

Odgledao je ceo opus ovog tipa (koji cini mi se zivi u Melburnu). Mislim da je moment identifikacije bio Denijev los srpski sa teskim engleskim akcentom. Plus sto je sada dovoljno veliki da kapira u cemu je recimo ovde fazon:

New Serbian language lesson phone calls

Anyway... Doslo nam je prolece, lepo je vreme i posle skole se druzi sa drugarima iz ulice. Petkom (kao danas) pogotovu. Spusta se vece, cujem ciku i dreku na ulici (jurcaju za loptom), vriste mu drugari, a on malo po malo "U picku materinu!!!"

Katastrofa.
I'll tell you something about good looking people: we're not well liked

Superhik

Ivan_D

Daniel Grozdich ili Grozdanovich se zove taj lik. Prilicno sam siguran da je iz Amerike, ne iz Australije. Po akcentu makar.

Ne bih rekao da ima tezak engleski akcenat kad prica srpski, vecinu reci, cak recenica sasvim lepo izgovara. Bolje nego neki Madjari sa severa Vojvodine. :)

Ja mom malom kupio dvd Garfield kad sam bio dole, koji je jako dobro sinhronizovan na srpski. Njemu se jako svidja rec "hvataj", samo sto je on iz nekog razloga izgovara hwataj (odnosno huataj) i stalno je koristi kad mi nesto baci.

Takodje, bili mi u ZOO, a on video risa i kaze tata, vidi evo je mackozilla. Pitam ga sta je to, kaze 'pa mackozila'  :mrgreen:

I onda nije izdrzao dok se nismo vratili do kola i odmah mi pokazao epizodu na ipadu gde se garfield pretvara u cudoviste, tj. mackozillu   :!:
If you dine with the devil bring a long spoon.

Jelence

Koliko ti je star sin?

I ja sam mislila da je Deni iz USA ali u epizodi gde pravi palacinke placa provijant u radnji nasim (Ozi) dolarima.

Takodje ima deo koji je snimao na ulici (kad je isao u radnju) koji me jako podseca na Melb.

Mada kuce u kojima je bio ne lice na Ozi arhitekturu, vise mi vuce na Amer'ku.

Deo u kojem muze krave mislim da je sniman negde u Slavoniji.

Enigma  :mrgreen:

Superhik

A šalu na stranu, meni je ovakva vrsta...humora uuužasno iritantna. Što sam shvatio nakon 5 sekundi klipa, te isti brže-bolje ukinuo.

Ivan_D

Quote from: Jelence on October 14, 2011, 10:46:03 AM
Koliko ti je star sin?

4.5 godine. Mada, veliki je ko prosecno 6-godisnje cesko/srpkso dete ili kao 8-godisnje Ukrajinsko dete  8-)

Jelence

Jelence

Quote from: Superhik
A šalu na stranu, meni je ovakva vrsta...humora uuužasno iritantna. Što sam shvatio nakon 5 sekundi klipa, te isti brže-bolje ukinuo.

Jes, kerebeci se uzas jedan.
Medjutim kao sto napomenuh prica ocajan srpski, plus sto bas ovaj klip u moru ostalih koji su samo psovacina ima i neku temu.

Ivan_D

Quote from: Jelence on October 14, 2011, 12:15:44 PM
Znaci - na mamu je?  :mrgreen:

Bez zezanja, Ukrajinci su super-mali narod. Zena (moja) je sa svojih 172cm, kaze, uvek bila najvisa u skoli. Ja sam ovde, po raznim gradovima, proveo ukupno preko 100 dana i samo sam jednom za svo to vreme video 3 momka koji su visi od mene. I to nisam siguran da su bili Ukrajinci, bio koncert neki u jednom parku i njih trojica tamo stajali, verovatno sportisti.
Ja sam 191cm, i drugde po Evropi, normalno kad izadjem negde svaki put vidim najmanje par ljudi visih od mene. Ovde ne.
Ne mogu da izmislim drugi razlog do losih uslova zivota, los vazduh, losa voda i lose namirnice.   :(

Ivan_D

Quote from: Jelence on October 14, 2011, 12:17:48 PM
Quote from: Superhik

Jes, kerebeci se uzas jedan.
Medjutim kao sto napomenuh prica ocajan srpski, plus sto bas ovaj klip u moru ostalih koji su samo psovacina ima i neku temu.

Ne prica bre ocajno srpski. Pod jedan, on srpski verovatno uopste ne govori. Pod dva, to sto prica je preterano imitiranje, kao sto je slucaj sa vecinom imitiranja - preterana su; i to odlicno radi. Ima dobar izgovor i jako razumljiv izgovor za nekog kome je engleski maternji jezik. Ne znam puno ljudi koji nisu Srbi koji mogu tako lepo i razumljivo da izgovore "krljavo" (sta god to znacilo) kao on.   :mrgreen:

Ni ja ne volim sto Srbi toliko psuju. Ja ne psujem nikad i nigde, ali mnogo Srba psuje. Psuju dok govore, normalno, usput, ne kad su ljuti ili besni. Psuju stalno - koriste proste reci kao i ove normalne.
Ovaj covek je uzeo tu pojavu i napravio od nje vrstu parodije o tome kako Srbi pricaju, i licno mislim da je u tome vrlo uspeo.

Ivan_D

Nema sanse da je Australijanac. 99% sam siguran da je iz Amerike, pogledaj ovde:

How to Cook PALACINKE

Nego kako si objasnila detetu sta znaci "do jaja"?
Ja sam jos davne 1991 objasnjavao jednom Splicanu u Amsterdamu sta to znaci, kao i celu etymology.
Pa da pomognem i tebi  :)
"Do jaja" na srpskom znaci jedno od dve stvari:
a) vrlo dobro
b) vrlo mnogo (redje nego pod 'a')

Poreklo reci verovatno vuce koren iz seksualnog akta - i. e. zavuci do jaja  :)

Kao i sa jos nekim recima, mora covek da bude sa beogradskog govornog podrucja da bi mogao to pravilno da izgovori i upotrebljava. Ovaj Splicanin je cesto koristio posle 'do jaja', ali meni se uvek cinilo da nije u duhu jezika kako on to upotrebljava.
Secam se da mu se svidjalo i kako sam ja upotrebljavao "nevaljala" za devojku/zenu koja dobro izgleda i koja mi se svidja. Ali mora covek to da ume da izgovori. On je i to posle cesto upotrebljavao, ali je izgovarao "nevaljala" kao sto bih ja izgovarao kad mislim na neposlusno dete - dakle no good za tu svrhu.

Daisy

Više volim da mi se neko izveštačeno osmehne, nego da se spontano izdere na mene.

Jelence

Quote from: Ivan_D on October 14, 2011, 01:34:44 PM
Nema sanse da je Australijanac. 99% sam siguran da je iz Amerike, pogledaj ovde:

0:23 crvena zgrada iza njega (dok ceka na semaforu) je klasicna Ozi zgrada i ulica je Ozi ulica, nema sansone da nije (cak vise nisam sigurna ni da je Melb, verovatno sam imala utisak da je Melb zbog loseg vremena  :mrgreen: ). Mleko je Ozi mleko, brasno (White Wings) je Ozi brasno i 0:25 pare koje je dao su $20 Ozis.

Koji deo je americki?

Jelence

Quote from: INI on October 14, 2011, 02:07:25 PM
Quote from: Ivan_D on October 14, 2011, 01:34:44 PM
pogledaj ovde: http://www.youtube.com/user/gradualreport

Ah, ovo ce mozda objasniti zabunu:
Country: Australia
Occupation: Content Reducer
University/College/School: UCLA , Southwestern Law

PS. Nasla sam na jednom videu gde prica o standup comedy i kaze "blah blah blah here in Sydney". Bugger. Znaci nije Melb.

PPS. However...

May 17th, 2011 at 7:06 pm

Hey peoples of the earth,

I've bought a one way ticket back to the United States, so it might be a long long time before I'm in this hemisphere again, but before I go I am doing one last show in Sydney.

Ivan_D

Ivan_D

Za razliku od ovog lika koji verovatno govori dobro oba jezika. Mada, nije mi jasno kako neko ko ocigledno vrlo dobro govori americki engleski izgovara 'feature' kao 'future', 'four' kao 'for' i izgovara 'create' kao 'crate'.

Could it be Che???  :D
Che se lozio na iphone, a po godinama bi mogao da odgovara.

First iPhone 4S Test (Official Review) !

QuoteIn order to use Siri, is talking like a retard required??
benjifasho 41 minutes ago