News:

SMF - Just Installed!

Main Menu

MF Global folds

Started by Hate mail, October 31, 2011, 05:16:25 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Hate mail

A large broker/dealer goes under.

I interviewed there in June (after having secured another, better offer already): I couldn't believe the stupidity I encountered. What a bunch of retards.  

http://finance.yahoo.com/news/MF-Global-files-for-rb-3630437589.html?x=0&sec=topStories&pos=main&asset=&ccode=
"You! Yes, you! Stand still, laddie!"

Tromotorac

To je firma koju je kreirao Corzine, nakon sto je izgubio NJ governorship pre godinu-dve. Democraps.
The bums will always loose.

zagor te nej

Nije on napravio firmu, MFG je postojao pre njega. I to dosta dugo. Zajeban model za prezivljavanje. Svako ko nema depozite klijenata vec zavisi od money market fundinga i prekonocnog pozajmljivanja je potencijalna zrtva ovog marketa. Corzine je bio fenomenalno uspesan exec u Goldmanu, nimalo naivan tip.
"Prediction is very difficult, especially of the future."
Niels Bohr

Hate mail

Man Financial je tu oko nas vec 200+ godina.

Tromotorac

So, they are no more? Corzine je bio in charge sad na kraju, ne?

zagor te nej

da, mislim da je ideja bila da ga dovedu da ih, ako moze,  nekom proda. Ali, banke su u vrlo nezgodnoj situaciji tako da  da nikom na pamet ne pada da kupuje brokerage. Evo CS je danas sasvim izmasakrirao investment bank, bukvalno insta od njih nije ostalo.
Niels Bohr

Hate mail

Holding positions today is not a great business model.

And losing big dealers (i.e. clients) isn't picnic either.

zagor te nej

cuj picnic. ja danas izgubih counterparty (credit suisse) sa kojima sam do danas ove godine obrnuo par milijardi dolara corporate bonds. Volcker rule, ako prodje, ima sasvim da rasturi trading operations. A cujem vrlo ugly rumours o UBS-u. next on the chopping block. pazi dokle je dolo kad mi je od maalope sales coverage lik koji je head of em sales. Head koji vise nema zaposlene, jebote.
Niels Bohr

Hate mail

Time to shed the "decoration", if you follow me on this one.

Tebi counterparty, meni client.  :mrgreen:

Fred the Shred.

zagor te nej

Liquidity is drying up. Postaje vrlo zajebano. Beta svega je povecana, jer prosto ne postoji segment marketa koji ima long term view a nema daily mark to market. Hedge funds su mali, prop desks su nestali, nema backstopa kad krene da se ljulja.Ostario sam pet godina u septembru. Zapravo nisam ni spavao.
Niels Bohr

Hate mail

Delevering/deleveraging. Nije prijatno.

50% haircut i svi izgledaju kao da su jebali manekenke, daju izjave, high-fivin' i gledaju ispod oka oko sebe da li iko shvata sta se dogadja; smoke & mirrors (a i to je tek duct-taping a broken nuclear reactor).

A tih 50% je 50% sa balance sheets i income statements velikih igraca.

Pa onda trickle down (tog proliva) skroz do dole.

Missim...

Hate mail

A propos prop tradinga: od toga ne spavam nocu.

Jedva cekam da ova activist 1960's black panther people's republic "administracija" izgubi izbore.

Tromotorac

Osim ako se ne dogodi narod u medjuvremenu.

zagor te nej

Hah, nazalost, volcker rule je jedna od poslednjih stvari koju zajednicki podrzavaju obe partije.
Niels Bohr

Hate mail

Nesto mi se javlja da se republicraps da pojedu to govno u slast, zacinjeno corporate donacijama sa Wall Streeta.

zagor te nej

Videcemo kako ce sve ovo da ispadne. Znam samo da sam uzasno premoren, I da ne vidim nista na horizontu sem jos par zajebanih cat 3 oluja. Ekonomski pokazatelji I nisu tako losi sem u EU, ali ova njihova sprdnja od plana za spas eurozone mi ne uliva ni trunku poverenja. Nemci se ponasaju kao decurlija, a ostali su svi jos gori.
Niels Bohr

Hate mail

Can you say "sovereign debt burst"?

zagor te nej

Da su imali dovoljno pameti I razuma I da su na vreme I odlucno resavali problem, niti bi cena bailouta bila ovolika, niti bi im banke bile undecapitalized niti bi italija I spanija bile omiljeni target svakog hedge funda. Jel' ti kapiras sta je komunistickom oloshu glavni element plana koji limitira profitabilnost spekulisanja kreditnim kvalitetom PIGS? Fakticko obesmisljavanje CDSa kroz izmisljenu pravnu kategoriju 'voluntary haircut-a' koji eto iako je default ne trigeruje CDS. Mi smo se valjali od smeha citajuci epsku glupost od objasnjenja kako default na 50 procenata duga nije credit event. Medjutim - cemu vodi kupovanje CDSa na italijanski dug ako posle grckog presedana mozes da kazes da CDS na dug evropskih drzava ne vredi po pisljiva boba?!
Niels Bohr

Hate mail

This time next year... to cemo se pitati za ovaj nas, domaci (lokalni, state, naciJonalni, dug "privrednih subjekata").

Bice to cisti stop-gap measures do kraja.

Stvarno, kako se uopste "spusta" potpuni sistemski kolaps, 100% write-off i bankrot svih i svega?

Je li uradio to neko ikad?

Hate mail

Missim, da se razumemo, ovo sve (globalno) ima kapacitet da ojadi svakoga: i Kinu (sve i da se ne mesaju puno) i Nemacku i svako mesto koje je ustedelo neku paru.

Izvoz krize putem zahteva da ovi sto imaju stanu iza Grcke i manje-vise cele Evrope ladno moze u dovoljno vremena da ojadi i obesmisli sve.

Dokle, koliko centralne banke mogu da upijaju smece raznoraznog porekla i "kvaliteta" na balance sheet?

Sta uopste znaci raditi to dve, tri ili deset-dvadeset godina?

Hate mail

zagor te nej

Niels Bohr

Superhik

Superhik

Ali, nije sve tako crno.

Elem, -

`MF Global and Mr. Corzine have not been accused of any wrongdoing.`

:mrgreen:

Hate mail

Hate mail

zagor te nej

Olosh gurbetski. Da ovi iz EU imaju mozga kao sto nemaju, weekend sastanak, Grcka out, banke rekapitalizovane, do vidjenja i prijatno, kaljugo treceg sveta greskom nasukana na evropski kontinent.
Niels Bohr

Hate mail

Uzurpatori...

Mene su izgubili prosle nedelje kada su poceli da seru o nacizmu, crtaju nemacke duznosnike u SS uniformama i preseravaju se o ne znam kakvoj steti koju su im Nemci napravili i nikad placenoj odsteti... zamisli ti tu srbolikost. So typische.

zagor te nej

govna lenja, nesposobna. Nista ne mrzim kao tu balkansku nadmenost bez pokrica.
Niels Bohr

Pareski do

Quote from: zagor te nej on November 01, 2011, 04:36:44 PM
Olosh gurbetski. Da ovi iz EU imaju mozga kao sto nemaju, weekend sastanak, Grcka out, banke rekapitalizovane, do vidjenja i prijatno, kaljugo treceg sveta greskom nasukana na evropski kontinent.

To би онда повукло спојене судове зване Италија, Шпанија, Португал и најзад Француску.

Не сећам се да ли сам на овом или претходном форуму написао да ће ЕУ престати да постоји оног момента када северњачким пореским обвезницима буде досадило да дотирају јужњачке привреде. Шта бих дао да нађем тачан датум сопствене изјаве.

Hate mail

Oh, wow. To sam ja pomislio jos 1998. Steta sto tada jos nisam imao PC (imao sam VELO1 Windows CE masinu) pa ne mogu da nadjem izjavu.

Tzv. EU je i sklepana sa ciljem da se svi uniste (...dolus est).

zagor te nej

Ne bi, jer sudovi nisu spojeni na taj nacin - zato sto Italija i Spanija nemaju solvency nego liquidity problem.Market bi isterivanje grcke iz euro zone pozdravio kao jedino racionalno resenje, a ne hanzaplast kao sve do sada.
Niels Bohr

Tromotorac

Quote from: Pareski do on November 01, 2011, 05:03:13 PM
Quote from: zagor te nej on November 01, 2011, 04:36:44 PM

To би онда повукло спојене судове зване Италија, Шпанија, Португал и најзад Француску.

Не сећам се да ли сам на овом или претходном форуму написао да ће ЕУ престати да постоји оног момента када северњачким пореским обвезницима буде досадило да дотирају јужњачке привреде. Шта бих дао да нађем тачан датум сопствене изјаве.

Postavio sam link prosle nedelje o izjavi Alana Greenspana sa tom premisom.

Tromotorac

Quote from: zagor te nej on November 01, 2011, 05:18:07 PM
Ne bi, jer sudovi nisu spojeni na taj nacin - zato sto Italija i Spanija nemaju solvency nego liquidity problem.Market bi isterivanje grcke iz euro zone pozdravio kao jedino racionalno resenje, a ne hanzaplast kao sve do sada.

Koliko je to politicki moguce? Ima li iko u EU apetit da ikoga "izbacuje" iz unije?

zagor te nej

Nosonja bi trebao da nadje neku rupu, da se u nju zavuche, i prestane da komentarise bilo sta, bilo kad. jer ako postoji centralni bankar koji je zasrao sve cega se dohvatio, upravo on vodi u toj konkurenciji.
Niels Bohr

zagor te nej

Grcka nema u celoj EU nijednog saveznika kom je stalo oni ostanu u monetarnoj zoni. Jedino sto ih tu drzi je strah.
Niels Bohr

Hate mail

Lots of political careers stand to be stained by this mess, too.

Pareski do

Quote from: zagor te nej on November 01, 2011, 05:18:07 PM

То је макар оправдање евробирократије која је развила сопствени интерес отуђен од оних како својих матичних држава тако и грађана ЕУ.

На колико се процењује штета француским, шпанским и италијанским банкама уколико се отпишу грчка дуговања, тј. колико је њихов удео у односу на онај немачких и аустријских банака?

zagor te nej

Najveci drzalac grckog javnog duga je sada ECB. Francuzi imaju oko 50 milijardi dolara totalni exposure Grckoj, najveci u EU. Sve je to sitnina imajuci u vidu da je kretenizam grcke vlasti danas zbrisao brat bratu jedno 2 triliona dolara samo u equity markets, a u obveznicama da i ne govorimo.
Niels Bohr

Tromotorac

Ja se secam da je Grcko javno mnenje i prosle godine kenjalo o [danasnjim] Nemcima kao nacistima koji im jos nisu platili ratnu odsetetu itd.

Gde/kad se zavrsava razgovor sa takvim bitangama? Mislite da ce Brisel imati dovoljno 'testicular fortitude' da kaze Grcima nesto u stilu "e sada je dosta" i da ih sutne prema Turskoj?

zagor te nej

hatemi cujes li ove ugly rumours o Jefferies?
Niels Bohr

Hate mail

Tek sam malopre stigao na posao. :D

Vidim da su dva puta triggerovali circuit breakers, jednom na downside drugi put na upside >10%.

"EU positions 'Not Meaningful' ".

Sure...

Hate mail

Niko nista nije cuo.

Check this out:

12:04:29 2011/11/03 12:04:29 883 Account Changed to xxxxx - JEFFERIES SEC

Hate mail

Or this:

12:06:00 2011/11/03 12:06:00 808 Account Changed to yyyyy - MF GLOBAL

Pijanista

Hate mail

"Italy's bond yields shot up to 7.502 percent"

xrofl

zagor te nej

A srbija na 7% pa ti vidi. Onaj ogavni cica mafijash se batrga, ECB ga tera sa vlasti tako sto ne kupuje italijanske obveznice pa imas bilblical blowup..mislim, neverovatno.
Niels Bohr

Pijanista

7.5%

Jbt, pa ja mogu da dignem lajn of kredit za oko 3%, dobijem nazad 4.5% dam SR Kanadi 1.5% na porez i jak sam 3%. Uz rizik da mi ode stan, ako Italija defoltira. Ne isplati se.