News:

SMF - Just Installed!

Main Menu

blagdanski zlocin

Started by Ivan_D, January 07, 2012, 09:36:08 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Ivan_D

grozno...

Svirepo ubistvo u Jagodini
Izvor: Tanjug

Jagodina -- U stanu u centru Jagodine na monstuozan način ubijena je Mirjana Todorović (60) kojoj je odsečena glava, izjavio je istražni sudija Zoran Petrović.

Ubijena je udarena dva puta u glavu tupim predmetom, najverovatnije čekićem, a nakon toga joj je odsečena, odrubljena glava i odneta na sto u kući", rekao je istražni sudija Višeg suda u Jagodini Zoran Petrović. On je dodao da je reč o monstruoznom ubistvu kakvog do sada nije bilo u Jagodini.

"Petrović, koji je učestvovao u uviđaju, je objasnio da se ubistvo dogodilo danas oko 15 sati u Teslinoj 10 u Jagodini.
On je dodao da su u kući ubijene bila njena dva sina, od kojih je jedan prijavio ubistvo, a zatim je, i sam sa teškim povredama, prebačen u Opštu bolnicu u Jagodini.

Uviđaj na mestu zločina je završen posle 20 sati, a ispred kuće u kojoj je izvršen zločin i dalje stoje dva policajca.
Petrović je rekao i da postoje indicije ko bi mogao biti izvršilac ovog zločina, ali da ne želi ništa da prejudicira do okončanja istrage.

Portparol jagodinske policije Gordana Cvetić potvrdila je ranije večeras da je u Jagodini izvršen zločin i da je žrtva žena.

If you dine with the devil bring a long spoon.

tempo

ko su ti ljudi koji cekicem udaraju starije zene pa im onda sjeku glave? u koju skolu idu takvi, ko su im roditelji, kojih su se igara igrali ispred zgrade ili kuce, imaju li psa ili hrcka, odakle su picka im materina?
kad sam cuo da triglav nije u crnu goru, tri dana sam plako

Jelence

Pricanje o ovome je potpuno gubljenje vremena. Nas svet i svet ovog ubice nemaju nikakvih dodirnih tacaka. Niti mozemo neki valjdani zakljucak da izvucemo, niti mozemo da razumemo i nadjemo odgovor na to vecito pitanje "ZASTO"?

Jedino sto moze da se desi je da "zakacimo" mentalne slike koje nas nece napustiti tako lako.

Drugim recima: od price o ovakvim surovim zlocinima mi smo samo na gubitku.
I'll tell you something about good looking people: we're not well liked

Daisy

HRONIKA    | NEDELJA 8.01.2012 | 22:54

JA: Pozadina svirepog ubistva

IZVOR: VEČERNJE NOVOSTI

Jagodina -- Monstruozno ubistvo u Jagodini, koje je zaprepastilo sve, dobilo je epilog. Psihički oboleli Sava Todorović (31) počinio je nezapamćen zločin.

Mirjana Todorović (60) ubijena je čekićem na dan Božića, da bi joj zatim bila odrubljena glava.

Prema do sada prikupljenim podacima u istrazi, ubica je njen psihički oboleli sin Sava (31), koga je policija pronašla teško povređenog pored majčinog tela. Sava je i obavestio policiju o ubistvu, a zatim je zbog teških povreda prebačen i zadržan u KBC Kragujevac.

"Sava je postao problematičan na studijama u Beogradu, gde se odao alkoholu i tabletama, ali i narkoticima. Toliko su ga poroci obrvali da se jednom prilikom popeo na tramvaj i u ležećem položaju se vozio na krovu dok ga nisu vozači primetili i skinuli ga. To je bio poslednji u seriji Savinih studentskih indicenata, te je pre pet godina bio na lečenju u nekoj specijalizovanoj ustanovi i dve godine je bio miran. Ali posle toga, u protekle tri godine, ponovo kreću problemi sa alkoholom, tabletama i narkoticima", pričaju komšije i najbliži porodici Todorović.

To je još više bilo izraženo u proteklih godinu i po od kada mu je preminuo otac Milorad, glava porodice. Bar desetak puta on je pokazivao svoju agrsivnost i to je prijavljivano nadležnim službama, koje su samo konstatovale problem, zakratko su ga smirivale, ali nisu ga slali ponovo u specijalizovanu ustanovu za psihički obolela lica.

Pre dve godine sa satarom je izašao iz svog dvorišta i mlatarao sa njom po ulici dok ga prolaznici nisu smirili.

Pre pet dana, oko 2 ujutru, on je u dvorišu upalio motornu testeru, turirao je iz sve snage i do poslednje kapi goriva pokušavao da nađača muziku koja je dopirala iz okolnih kafića. Na Badnji dan je tri sata, sve do ponoći, proveo u dvorištu - kažu prolaznici koji su ga te večeri videli.

Pokazivao je vidne znake psihičke krize, tresao se, drhtao, grizao usnu, cupkao je nogama, ruke su mu bile stegnute u pesnice, oko ponoći je kriza kulminirala, držao se rukama za ogradu i unezvereno posmatrao prolaznike, delovao razdražljivo.

Međutim, nekako je uspevao da odgovara na pozdrave prolaznika, čestitao Badnje veče i objašnjavao da je izašao u dvorište da se provetri.

Sve je kulmiralo narednog dana na Božić kada je, po pretpostavci policajaca koji su prvi ušli u kuću Todorovića, oko podneva ušao u majčinu sobu, obuhvatio je rukom oko vrata, i počeo da je udara nekim oštrim predmetom po grudima, pokušavajući da je ubode u srce.

"Nesrećna žena je uzmicala, on je promašivao njene grudi i sečivom nekoliko puta je sebi naneo povrede, zbog kojih je kasnije hospitalizovan u Kragujevcu. Kada je video da mu majka pruža otpor, on je čekićem više puta udara u glavu i na taj način ubija", pričaju policajci koji su prvi ušli u kuću Todorovića.

Zatim je pokušao da prikrije ubistvo majke na način što će joj odrezati delove tela. Glavu joj je odrubio brusilicom i stavio je u na sto, dok je telo ostalo u fotelji, ali kad je shvatio da je teže povređen i da neće moći da prikrije tragove, on poziva policiju u pokušaju da inscenira napad na njega i majku. Policija je njega zatekla na podu sobe, pored majčinog tela u fotelji. Soba je bila sva u krvi.

Njegovo brat Žarko (34) je spavao na spratu kuće, gde ga je policija i pronašla u krevetu i probudila.

Zločin je ostavio u neverici i šoku sve koji su na bilo koji način sa ovim događajem povezani. Policajci koji su prvi ušli u kuću Todorovića bili su bledi i zaprepašćeni monstruoznošću i načina na koji je ubijena Mirjana.

Povređeni Sava Todorović operisan je pretprošle noći u kragujevačkom Kliničkom centru, njegovo stanje je stabilizovano i on nije životno ugrožen.

Prema rečima lekara, Todorović je u kragujevačku bolnicu primljen sa teškim povredama na grudnom košu i u predelu srca. Trenutno se nalazi na odeljenju intenzivne nege kragujevačkog Kliničkog centra i u svesnom je stanju.

"Pacijent je primljen sa povredama arterije u zidu grudnog koša, srčane maramice i srčanog mišića, obilno je krvario", rekao nam je dr Ivan Grgić, dežurni lekar.

Povređeni Sava Todorović je u kragujevačkoj bolnici pod nadzorom policije. Kako saznajemotako će biti sve dok ne da iskaz nadležnom istražnom sudiji.
Više volim da mi se neko izveštačeno osmehne, nego da se spontano izdere na mene.

Hate mail

Quote from: tempo on January 08, 2012, 12:34:15 AM
ko su ti ljudi koji cekicem udaraju starije zene pa im onda sjeku glave? u koju skolu idu takvi, ko su im roditelji, kojih su se igara igrali ispred zgrade ili kuce, imaju li psa ili hrcka, odakle su picka im materina?

"Ko kida ruke i glave ovim kipovima?..."
"You! Yes, you! Stand still, laddie!"

tempo

kad sam cuo da triglav nije u crnu goru, tri dana sam plako

Ivan_D

Dobro, ovaj covek bio klinicki lud. Ali imas ljudi, desilo se u ovde u Ceskoj pre par godina, vozio putem i naleteo na pesaka. Ovaj nekako odleteo u vazduh i upao mu kroz zadnji prozor na zadnje sediste auta. I umesto da ga odveze u bolnicu ovaj ga odvezao duboko u shumu i tamo ostavio. Mladic imao gomilu preloma i pravo je cudo sto je uspeo da dopuze par kilometra dok ga neko nije nasao.
Dali mu za to 12 godina. Zalili se i odbrana i tuzilac, sud potvrdio kaznu, ali mu izmenio zatvor na najtezi.

Isto nedavno, covek naleteo na biciklistu i vukao ga 400 metara dok ovaj nije "otpao" i onda samo nastavio. A o slucajevima gde neciji pas nekog ovde napadne, a vlasnik nista ne uradi jer se boji da i njega ne ujede necu ni da pricam.

E, da mi je za takve ljude znati ko su im roditelji, sta su se igrali kao mali i gde su ziveli.

Ovde inace, sve vise sirotinje, prodavnice prepune nekih ljudi koji kupuju najjeftinije namirnice, zeni redovno gledaju u korpu, cak su je par puta i dobronamerno oslovili zasto kupuje skupo ulje ili nesto slicno.
Puno ljudi koji 'zickaju' na ulici. nisu prosjaci, vidis da su do pre godinu-dve manje-vise normalno ziveli, puno ljudi ima nadrndan izraz. A to jos pricam o Pragu, koji je za ostatak Ceske isto sto i Beograd za jug Srbije.

I sve se to desilo bukvalno (makar je moja percepcija takva) u poslednjih godinu, godinu i po.
If you dine with the devil bring a long spoon.