News:

SMF - Just Installed!

Main Menu

Tempo, aj' priznaj da ti je drago sto nisi (bosanski) Srbin

Started by Ivan_D, January 09, 2012, 08:28:57 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Ivan_D

'bem ti budale glupe srpske. stvarno neverovatno.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2012&mm=01&dd=09&nav_category=167&nav_id=572147

Dodik odlikovao Tadića
Izvor: B92, Beta, Tanjug

Banjaluka -- Predsedniku Srbije Borisu Tadiću uručen je Orden RS na lenti povodom 20 godina postojanja Republike Srpske.
(Tanjug)

Ukazom predsednika RS Milorada Dodika odlikovani su i bivši predsednici Srpske i veći broj crkvenih velikodostojnika i građana.

Tadić je rekao da odlikovanje predstavlja obavezu da saradnja sa obe strane Drine bude sve plodotvornija. ,,Obaveza je da tu saradnju činimo plodotvornom za dobro građana i svih ljudi. Ta saradnja treba da povezuje ne samo srpski narod, već sve narode i ljude dobre volje", istakao je on.

On je poručio da politika nasilja i radikalnih etnocentričnih i klerikalnih aspiracija na račun drugog mora da bude zauvek odstranjena sa ovih prostora, ali da srpski narod, kako u Srbiji, tako i u Republici Srpskoj, ima legitmno pravo da brani svoje legitimne interese.

Tadić je na svečanoj akademiji u Banjaluci, povodom proslave 20 godina od osnivanja RS, rekao da je ona stvorena kao zajednica u kojoj srpski narod štiti svoje nacionalne interese i identitet, poštujući interese i identitet druga dva konstitutivna naroda.

Osim Tadića, odlikovani su i bivši predsednici Srpske Rajko Kuzmanović, Nikola Poplašen, Mirko Šarović i Dragan Čavić. Orden su dobili i mitropolit dabrobosanski Nikolaj, episkopi zvorničko-tuzlanski Vasilije, banjalučki Jefrem, bihaćko-petrovački Hrizostom, zahumsko-hercegovački i primorski Grigorije i penzionisani episkop zahumsko-hercegovački Atanasije.

,,Rat ostaje opomena svima nama po svojoj tragici i žrtvama kako naše balkanske političke i verske sukobe i omraze moramo rešavati mirnim putem, strpljivim dijalogom i pregovorima, poštujući legitimne demokratske interese ljudska i kulturna prava svih strana u sukobu", rekao je predsednik Srbije.

Prema njegovim rečima, narodi regiona od EU mogu dobiti podršku za mirno prevazilaženje međusobnih sporova, ekonomski i politički razvoj i ostvarenje demokratskih vrednosti i standarda. ,,Samo tako možemo biti stabilni i samo tako možemo biti narod usmeren ka razvoju i prosperitetu i samo tako može biti ostvaren zajednički strateški cilj - politički stabilna i ekonomski jaka RS", rekao je Tadić.

On je poručio da je Srbija svesna svih obaveza i prava koja proističu iz Dejtonsko-pariskog sporazuma, koji predviđa mogućnost specijalnih paralelnih veza sa RS, i poručio da će Srbija uvek biti tu kada treba iskazati soliarnost sa narodom RS.

,,Mi delimo isto istorijsko i kulturno nasleđe i istu viziju budućnosti u miru i prosperitetu za naše građane i nastojimo da zajedničkim naporima sa našim susedima i okruženjem podelimo tu viziju i onaj sistem vrednosti koji će ubrzati modernizaciju i razvoj naših zemalja", rekao je Tadić.

Srbija će, kako je poručio, nastaviti da kao garant Dejtonskog sporazuma, podržava teritorijalni integritet i suverenitet BiH, i postojanje dva entiteta i tri konstitutivna naroda, kao i rešenja za koja postoji konsenzus unutar BiH.

,,Kao što u svakoj prilici insistiramo na odbrani prava svih drugih naroda na prostoru zapadnog Balkana, tako nikada nećemo odustati ni od odbrane legitimnih interesa srpskog naroda gde god on živi", kazao je Tadić.

Tadić je svečanu besedu završio porukom da RS može računati na pomoć i podršku Srbije i u budućim decenijama, kao što je mogla i u proteklih dvadeset godina.
(Tanjug)

Politika Srbije je, kako je naglasio, duboko ukorenjena u miru i razvoju i za cilj ima prevazilaženje tragičnih konflikata iz prošlosti.

Dodik je napomenuo da su odlikovanja znak zahvalnosti i priznanja RS, za sve što su učinili za dobrobit svih građana u RS, BiH i regionu.

,,Oni su radom i životom, svako na svoj način, doprineli razvoju i afirmaciji Republike Srpske, učvršćivanju mira, te rezultatima i dostignućima značajnim za širu društvenu zajednicu", rekao je on.

Dodik je naglasio da su odlikovani doprineli razvoju političkih i privrednih odnosa, kulture, sporta, te jačanju svesti naroda. Odlikovanja su, po njegovim rečima, čin zahvalnosti, pažnje i poštovanja, ne samo predsednika Republike Srpske, nego i najviših institucija i građana.

,,Iskreno vam hvala na posvećenosti našim zajedničkim ciljevima i doprinosu na ostvarivanju vizije Republike Srpske i mira, slobode i demokratije", rekao je Dodik i istakao da dela odlikovanih govore mnogo više od reči.

Predsedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku uručen je Orden Družbe, kojim ga je odlikovao predsednik Rusije Dmitrij Medvedev. Dodiku je odlikovanje uručio ambasador Rusije u BiH Aleksandar Bocan Harčenko.

Svečanost dodele odlikovanja održana je u Palati Republike u prisustvu premijera Srbije Mirka Cvetkovića, patrijarha srpskog Irineja, ministra unutrašnjih poslova Srbije Ivice Dačića, potpredsednika Srpske Emila Vlajkija i Enesa Suljkanovića, premijera Aleksandra Džombića, ministara u Vladi Srpske, prestolonaslednika Aleksandra Karađorđevića.

Svečanosti su prisustvovali i član Predsedništva BiH iz Srpske Nebojša Radmanović, predsedavajući Saveta ministara BiH Nikola Špirić, predsednik Narodne skupštine Srpske Igor Radojičić, sveštenstvo SPC, ruska i srpska delegacija, te brojne druge zvanice iz političkog, kulturnog i javnog života RS i BiH.

U centru Banjaluke od jutros je obustavljen saobraćaj, a na ulicama je povećan broj policajaca.

Obeležavanje Dana Republike Srpske počelo je liturgijom, koju je u banjalučkom Hramu Hrista Spasitelja služio patrijarh srpski Irinej. Poglavaru SPC ovo je prva poseta Banjaluci.
Udruženja žrtava: RS nastavlja Karadžićevu i Mladićevu politiku
(Tanjug)

Obeležavanje dana Republike Srpske nije prošlo bez različitih političkih ocena u Bosni i Hercegovini. Dok se ovaj datum u Republici Srpskoj smatra istorijskim, istoričari, udruženja žrtava i organizacije za zaštitu ljudskih prava u Federaciji BiH ocenjuju kako je njegovo obeležavanje samo po sebi nastavak politike Radovana Karadžića, Ratka Mladića i njihovih saradnika.

Vlasti u Banjaluci proslavljanjem ovog datuma, kako se može čuti u Federaciji, preuzimaju teško nasleđe zločina i genocida, jer se celi politički i vojni vrh, koji je pre dvadeset godina proglasio Republiku Srpsku, našao u Hagu.

Dolazak visoke političke i verske delegacije iz Beograda na svečanost u Banjaluku pojedini krugovi u Sarajevu takođe shvataju kao svojevrsnu političku poruku, odnosno očitovanje Srbije ne samo o odnosu prema Bosni i Hercegovini, nego i prema bliskoj prošlosti ovih prostora.

Proslava ovog datuma po scenariju vladajuće garniture podelila je i političke stranke u samoj Banjaluci. Srpska demokratska stranka oštro je reagovala na ocenu visokog funkcionera Dodikovog Saveza nezavisnih socijaldemokrata Rajka Vasića da se treba preispitati istorijska uloga Radovana Karadžića.

U SDS-u smatraju kako je to pokušaj prekrajanja istorije i nastojanje da se kriminalizuje proces nastanka tog entiteta. U isto vreme, Srpskoj demokratskoj stranci se, kako kažu, nastoji oduzeti odlučujuća uloga u formiranju Republike Srpske.

Skupština srpskog naroda u BiH je na današnji dan pre dve decenije u Sarajevu donela Deklaraciju o proglašenju RS. Skupštine srpskog naroda BiH osnovana je godinu dana ranije.

Od 1988. godine administrativni, politički i ekonomski centar RS je u Banjaluci. RS je po državnom uređenju parlamentarna republika. RS, kojoj je Dejtonom pripalo 49 procenata teritorije BiH, ima površinu nešto manju od 25.000 kilometara kvadratnih.
"Republika Srpska je Pijemont srpstva"
Tanjug

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je Republika Srpska opstala i posle 20 godina svog postojanja i da predstavlja "Pijemont srpstva".

Dačić je rekao da RS predstavlja "prvi srpski entitet u istoriji sa leve strane Drine", dodajući da Srbija ima duboki nacionalni i državni interes da razvija specijalne i paralelne veze sa njom u svim oblastima.

"RS je, nažalost, stvarana tokom ratova na prostoru bivše Jugoslavije i kapitalizovala je svoje postojanje Dejtonskim sporazumom", rekao je Dačić novinarima posle svečanog prijema kod predsednika RS povodom Dana republike i krsne slave – Svetog arhiđakona Stefana.

Načelnik kosovsko-mitrovičkog okruga Radenko Nedeljković rekao je da rukovodstvo i građani RS podržavaju kosovske Srbe.

"U više navrata su pružili moralnu i materijalnu podršku i zajedno sa nama proživljavaju naše probleme", rekao je Nedeljković na svečanom prijemu.

Prema njegovim rečima, ponekad je razumevanje Srba iz RS za probleme kosovskih Srba veće od onog koji imaju Srbi iz Srbije.

If you dine with the devil bring a long spoon.

tempo

jebes im mater, rs je ustavna kategorija i nemam nista protiv. nek slave sta hoce i kako hoce. licno mi jedno sto puta vise  na onu stvar ide marva iz tzv. federacije. danas su sve novine i svi portali sa teritorija pod kontrolom tzv. arbih puni naslova od kojih mi se zeludac okrece. o genocidnim tvorevinama nastalim na genocidu kao posljedica genocida ... tzv. bosnjaci se ponasaju ekstremno konformisticki i netolerantno, a glupi su ko kurac, kako pojedinacno tako i kao kolektivitet.
inace, ne identifikujem se ni sa jednim narodom u blizini.
kad sam cuo da triglav nije u crnu goru, tri dana sam plako

Pijanista

I Honeker je dodelio orden "Karl Marx" Causeskuu, u cemu je problem?

tempo

Pijanista

Iskreno, zezao sam se. Jos iskrenije, nije mi jasno da li se ti zezas.

tempo

ni najmanje. tadic manje vise, ne zna bil se jebo u populisticko dupe, ili bi ga popusio zapadnim silama, ali dodik ima identican obrazac ponasanja kao ova dva, hm, drzavnika koja si pomenuo.

Pijanista

hehe, svidelo se to Bosnjacima ili ne RS je ne samo legitimna tvorevina (takoreci drzava) vec i "pijemonat srbstva". Sad kad nema Stare Srpske Sparte, pojavila se nova, veca. A sad sto neke iritira slavljenje slave (iskreno, danas svaki kiosk ima krsnu slavu) pa to moze da se izgladi recimo tako sto ce Dodik cestitati gradjanima muslimanske veroispovest Kubran Bajram, tradicionalnim pozdravom "Bajram se rodi"

tempo

uvjeravam te da situacija ovdje nije ni najmanje komicna.

Pijanista

Aujebote, pa ne spremna li se opet rat? Meni nije tako delovalo, mada se sa nama nikad ne zna.

tempo

ne vjerujem da ce bas pucati, ali ovo stanje ni rata ni mira traje vec predugo. svakog dana u svakom pogledu svi zajedno svi vise tonemo, a na dnu dna smo vec 20 godina.

Pijanista

Da sam ja nesto vlast....pojma nemam sta bih radio, osim sto bih mozda uzeo noz i razdelio balkan nanovo po etnickim granicama.

tempo

i dobio sta? male nefunkcionalne cjeline, torove sa lokalnim šerifima koji muzu, šišaju i jebu lokalni jad. vjecnu tenziju i nezadovoljstvo, siromastvo, glad, jad, naciolanlnu netrpeljivost.. missim i sad je tako u bosni. zato tonemo

da sam ja vlas', radio bi goli otok i general kapicic.

Pijanista

Pa to i sad imas. Po mom planu, imali bi isto tzv drzava koliko imamo i sada, samo sto bi bile homogene - jedan razlog manje za tenzije i jedan potencijalni krivac manje za sve nase nedace

tempo

bilo kakve etnicke podjele su fikcija neprovodiva u stvarnosti, a cak i da je provodiva takva podjela bi imala katastrofalne posljedice po vecinu, vjerovatno po sve, takve torove.

tempo

Pijanista

Quote from: tempo on January 09, 2012, 10:38:22 PM
bilo kakve etnicke podjele su fikcija neprovodiva u stvarnosti, a cak i da je provodiva takva podjela bi imala katastrofalne posljedice po vecinu, vjerovatno po sve, takve torove.

Da je fikcija, verovanto jeste. Da je katastrofa, verovatno nije. Evropa je dobrim delom mirna zato sto su drzave dosta etnicki homogene, a problemi postoje tamo gde to nije slucaj.

tempo

Quote from: Pijanista on January 09, 2012, 10:47:17 PM
Quote from: tempo on January 09, 2012, 10:38:22 PM

Da je fikcija, verovanto jeste. Da je katastrofa, verovatno nije. Evropa je dobrim delom mirna zato sto su drzave dosta etnicki homogene, a problemi postoje tamo gde to nije slucaj.

naravno da je katastrofa. pogledaj dom svoj i moj.

Pijanista

Moj dom (u Srbiji) je OK, evo opet, EU je krvavo uspela da uredi zemlje da budu relativno etnicki ciste. Sad, mi (svi iz SFRJ) smo bili na korak od toga, na zalost nije se ostvarilo, nadam se da nece biti novog kruga ili ako bude, da ce da se brzo i uspesno zavrsi.

tempo

tvoj dom u srbiji je tema broj jedan na ovom forumu. opsti je utisak da tamo vladaju rasulo i tiranija. normalno, srbija izgleda kao raj u poredjenju sa bosnom.

tempo

novog kruga nece biti. bosna se nije raspala ni uz pomoc sedam korpusa jna, vrs i hvo-a pa nece ni sada.
tzv. velikosrbska propaganda se u svojim dijarejama poziva na nezavisnost kosova kao obrazac po kojem bi se rs odvojila od bosne, ali ne spominju cinjenicu da je zapad na celu sa amerikom aminovao i priznao kosovsku nezavisnost. rs tako nesto nikad nece imati, a bez toga nema secesije. osim u glavama diskutanata na glasu razuma.

Pijanista

Bez obzira na Ameriku itd, nikakav kosovski presedan nisam pominjao. Etnicki homogene zemlje su stabilnije. Ja nisam za rat, ali kad je do istog vec doslo onda je steta sto se narod nije razdvojio. To je sve.

Pijanista

BTW, Kapicic je imao svoju sansu, pokazalo se da to nije resenje na duze staze.

Pareski do

Да САД није подржао независност, Србија не би могла да реинтегрише више од трећине подручја КиМ.

Исто важи за Српску и бившу Херцег-Босну, тешко је у Србе и Хрвате утерати босанство, заправо по саме Бошњаке би било најбоље да се баве сопственом државом уместо да се руководе идејом да су малолетни и судбину европских Курда, када Албанци имају чак две ипо државе иако су иза њих по свим културолошким показатељима.

Ivan_D

If you dine with the devil bring a long spoon.

tempo

Quote from: Pijanista on January 09, 2012, 11:57:03 PM
Bez obzira na Ameriku itd, nikakav kosovski presedan nisam pominjao. Etnicki homogene zemlje su stabilnije. Ja nisam za rat, ali kad je do istog vec doslo onda je steta sto se narod nije razdvojio. To je sve.

nisam rekao da si ti spominjao kosovski presedan, nego aktuelna velikosbska propaganda.
ovo ostalo ne vrijedi komentarisati. od ukupne slike tzv evrope, ti si vidio da sa su etnicki homogene, ciste, sta li, stabilnije. ponudimo srbima, hrvatima i bosnjacima plate po hiljadu eura, pa ces vidjeti kako ce im suza kanuti dok se intonira bosanska himna.

tempo

legendarnog djogu ne bih gledao. radi se o autenticnom kretenu  i zlocincu. nesto slicno kao ovaj nas pareski vo, samo u razlicitim proporcijama.

tempo

Quote9. januara 1992. godine proglašena je Srpska Republika Bosna Hercegovina kao paradržava. U nazivu te antiustavne tvorevine sadržane su namjere njenih osnivača. Taj datum slavi Republika Srpska kao svoj dan, a ne onaj kada je u Dejtonu upisana kao entitet bosanskohercegovačke države. Time se poručuje da Republika Srpska, slijedom negacije države Bosne i Hercegovine, ne odustaje od državotvornih namjera. Tako se održava i kontinuitet sa ratnom Republikom Srpskom, koja je taj naziv dobila u augustu prve godine agresije na Bosnu i Hercegovinu. To je i zahvala optuženim i osuđenim za najužasnije ratne zločine sve do genocida, utemeljivačima Republike Srpske - Slobodanu Miloševiću, Radovanu Karadžiću, Momčilu Krajišniku, Ratku Mladiću, Biljani Plavšić.

Milorad Dodik kaže da je nastanak Srpske Republike bio "bunt protiv nasilne bosanske državnosti". Ali ta srpska tvorevina je nastala dva mjeseca prije referenduma o nezavisnosti. Ako Dodik proziva legalnu odluku bosansohercegovačke skupštine - nakon što ju je napustila većina srpskih poslanika - treba znati da su već tada bile osnovane i naoružane ilegalne srpske autnomne oblasti, kao kvislinški uvod u stvaranje srpske države na tlu Bosne i Hercegovine. Nije bilo nasilnosti ni pri donošenju skupštinske odluke ni na referendumu. Uprkos prijetnjama i ometanjima SDS-a, dvije trećine s ukupnog biračkog spiska izjasnilo za samostalnu državu. Među njima znatan broj Srba. Na to demokratsko i međunarodno priznato izjašnjavanje, odgovor su bili udari tenkova, artiljerije i snajpera otuđene JNA po civilima.

Nemjerljiv je doprinos Srba civilizacijskoj baštini Bosne i Hercegovine, njenom sveukupnom razvoju, njenoj kulturi, umjetnosti i nauci, antifašističkoj borbi, političkoj emancipaciji i savremenoj državnosti na zavnobihskim i avnojevskim temeljima.         

Danas su bh. Srbi najvećma etnički, teritorijalno i mentalno getoizirani u entitet. Dio njih su nacionalisti, dio su žrtve velikosrpske manipulacije, dio je uz svoju domovinu i državu, ali ne smiju to da ispolje. Srbe se tjera na odricanje od svojih korijena. U suštini, tjera ih se na odricanje od prava na Bosnu i Hercegovinu.

Pola Bosne i Hercegovine preobraćeno je u velikosrpsku i panpravoslavnu zabran. Iz Republike Srpske se dvadeset godina širi mržnja prema svemu što nije srpsko i izmišljaju neprijatelji. Takva politika donijela je teške poraze i velike gubitke upravo Srbima.

Pijanista

Quoteod ukupne slike tzv evrope, ti si vidio da sa su etnicki homogene, ciste, sta li, stabilnije. ponudimo srbima, hrvatima i bosnjacima plate po hiljadu eura, pa ces vidjeti kako ce im suza kanuti dok se intonira bosanska himna.

Hm, pa to je cinjenica, to da su homogene zemlje stabilnije. A narocito su stabilnije kad nema tih 1000EU svakog meseca.

tempo

a sta cemo sa milion i nesto hiljada bosanaca koji zive ili su plod mjesanih brakova?

tempo

Pijanista

tempo

pa ima... jebes ih, otkopavamo ih ima 15 godina, a jos se nismo razminirali. ovi sto su otisli, otisli su. jebat ih, ali jel dosta bilo toga?

Daisy

Приликом противдиверзионог прегледа дворане уочи свечане академије за јубилеј Републике Српске полиција је пронашла
- аутоматску пушку са пригушивачем и пет оквира,
- три килограма пластичног експлозива,
- две ручне кумулативне бомбе,
- две бомбе М75 и М52,
- полуаутоматску пушку и
- 330 комада муниције,
- као и штапине са упаљачем.

http://www.politika.rs/rubrike/tema-dana/Uhapseni-priznao-da-je-uneo-naoruzanje-u-halu-Borik.sr.html
Više volim da mi se neko izveštačeno osmehne, nego da se spontano izdere na mene.

tempo

Pareski do

Quote from: tempo on January 10, 2012, 11:10:53 PM
a sta cemo sa milion i nesto hiljada bosanaca koji zive ili su plod mjesanih brakova?

Мјешани брак - мушко и женско?