News:

SMF - Just Installed!

Main Menu

E-novine pred gašenjem?

Started by alan ford, January 13, 2010, 04:01:19 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

alan ford

E-novine pred gašenjem?

Petar Luković   
12.01.2010.

Dragi prijatelji,

Portal www.e-novine.com nalazi se pred zatvaranjem. Razlog: nedostatak novca za održavanje vitalnih funkcija sajta. Već mesecima se, čitaoci to znaju, borimo za opstanak: samo zahvaljujući njihovim donacijama, uspeli smo da nekako preživimo, ali danas, sa obavezama prema hosting provajderima, agencijama (Beta, FoNet, EPA), prema maloj ekipi zaposlenih koja već četiri meseca nisu primili nikakvu platu, prema mnogobrojnim saradnicima koji mesecima rade besplatno, uzgred suočeni sa troškovima stanarine, telefona, ubitačnih poreza... u situaciji smo koja ne sluti na dobro.

Ukratko: imamo 20 dana da pokušamo da učinimo sve što je u našoj moći da održimo ovaj jedini pravi regionalni portal. Politički pritisak Tadićevog režima preko marketinških agencija koje drže Tadićeve dahije (Dragan Đilas, Nebojša Krstić, Srđan Šaper) jeste test za svakog od vernih čitalaca e-novina kojima se ovim putem obraćamo.

Prvi rođendan e-novinaAko ste u mogućnosti da nam pomognete da e-novine opstanu i ostanu ono što jesu: potpuno nezavisno, kritičko, antifašističko i antinacionalističko glasilo, beskompromisno u želji da se krvava prošlost nikako ne zaboravi te da i dalje pišemo o svim zločinima učinjenim u naše ime – uz prisustvo najeminentnijih novinarskih imena u regionu, pomozite nam što pre! Možete koristiti plaćanje preko interneta (Plimus), možete preko e-maila support@e-novine.comOva adresa je zaštićena od robota. Potreban vam je Java-skripta da bi ste je videli. dobiti sve informacije kako novac da uplatite iz inostranstva, možete, konačno, doći u našu redakciju (Hadži Prodanova 15) i na licu mesta suočiti se sa silesijom svih naših problema, uz besplatnu kafu.

Ako ne možete da nam novčano pomognete, možda znate one koji su voljni da nam pomognu na razne načine: ljude koji bi svoje kompanije oglašavali kod nas, možda znate nešto što nam na pamet ne pada – izvolite, javite nam se i javite drugima šta se dešava e-novinama.

Redakcija e-novina ovih će dvadesetak dana raditi bez prestanka; učinićemo sve da pokušamo da ovu finansijsku katastrofu prevaziđemo.

To dugujemo ne samo sebi već i najboljim čitaocima  na svetu – čitaocima e-novina.

PS. Za sve informacije, ako želite, možete nas pozvati telefonom +381 11 386 28 38 

*Narednih dana povodom situacije u e-novinama objavljivaćemo tekstove naših novinara i urednika, kao i naših spoljnih saradnika. Već sutra možete čitati autorske tekstove Petra Lukovića, Branislava Jelića i Tomislava Markovića.

Petar Luković i redakcija e-novina

E-novine, 12.01.2010.

E

alan ford

mada mi je Lukovic simpatican lik, ne znam kako su to zamisljali da ce ovakve novine, regionalni portal, opstati. Ko to treba da cita, ko tu treba da se oglasava, odakle pare i sta misle da ce u narednih 20 dana koliko ce svi da zapnu da se desi pa ako prezive ovu da ce docekati narednih 20 dana?

Mada je bilo sta za procitati, niti su nedeljnik, niti dnevne novine, vise neka gomila afera i prica Milosevicima, Cosicima, Tunjavima... sto ipak ne stvara trajnu publiku.

E

Meni je  antipatican. I dosadan.
Zao mi je sto nece biti vise Jay Leno show-a, to mi je malo zao ali mogu da prezivim :mrgreen:

iDemo

Quote from: alan ford on January 13, 2010, 04:05:03 AMMada je bilo sta za procitati, niti su nedeljnik, niti dnevne novine, vise neka gomila afera i prica Milosevicima, Cosicima, Tunjavima... sto ipak ne stvara trajnu publiku.

Bice bolje...  xyxy

alan ford

Kad pre si se uvalila izmedju moja dva posta?

Quote from: E on January 13, 2010, 04:09:33 AM
Meni je  antipatican. I dosadan.
Zao mi je sto nece biti vise Jay Leno show-a, to mi je malo zao ali mogu da prezivim :mrgreen:

missim Jay Leno...zeeev...svi su isti, i posle 4-5 dana krecu da smaraju. Da ne pominjem dosadne price dosadnih gostiju. 

cujem da se Leno pomera u staro vreme a Conan po svemu sudeci odlazi.

Jelence

Kako ce svet ziveti bez e-novina...
I'll tell you something about good looking people: we're not well liked

slawen

Каква је то стока... чуј, они су часни, поштени, објективни, антинационалистички и антифашистички чувари пламена ("да се не заборави"), значи раде из убеђења, а хоће да им то убеђење неко и плаћа.
Ако нема пара, нема ни убеђења.

Такве слободаре и мислиоце заиста морамо да помогнемо. Ево, ја ћу да их научим да пецају:

Не могу да плаћају саит?
Ма није ваљда.
Ево могу да дођу код мене на саит сви џумле, даћу им џабе на коришћење пола свог бесплатног саита.

Јебе их кирија?
Нек раде од куће. Или са клупе у парку. Из кафане. Ноћас сам на повратку у милу нам и драгу (отаџбину) свратио да попијем кафицу у кафић "Инкогнито" у Меленцима. Шта ти је моћ доброг наслова. Елем, кафа је заиста била раздремуша, не сећам се да сам гори еспресо пио у последњих десет година, али оно што се броји је да и у тој селендри, у пички материни, у кафани коју држе неки колонистички синови (нормално) има муфтакис приступна тачка. Wi-Fi. Са све три лаптопа, ако сирома Пера заборави свој дома или га заложи код Бинга да би платио саит.

Шта оно даље беше? Аха? Четворо запослених. Ако мистер Луковић није један од њих, онда му предлажем да их сво четворо одмах отпусти, а ако јесте, да сваком отпуштеном за отпремнину да усраном преко леђа, то ће их научити памети.

Знаменита новинарска пера? Па ваљда се такви утркују да пишу за лучу демокрације, њима треба да наплаћују по писаној речи (на комад), а не да им плаћају. Ето пара к'о шаше.

Итд.... Надам се да сам био од велике помоћи, обзиром да овај напис стоји у тим Е новинама задњих пар месеци, па к'о рачунам да је агонија достигла климакс. Дакле, пренесите то г. Луковићу уз земљачки поздрав: "шта ћеш јадан крај Мораве, кад не знаш да пливаш".
We take no cash unless we cash justice for you! Are you listenin' to me? I'm givin' ya pearls hеrе!

E

:)
Slawene sad ti je sve oprosteno. OK ne bas sve ali recimo 75%

D(z)avid

Pa, koliko znam, imali su finansijera do prije pola god: sin Srdje Popovica, ne znam kako se zove, poslije otkazao mecenstvo...
A jest prilicno glupo to da se kao "nekomercijalni" net-portal odrzavaju ekonomski, glede svih popratnih troskova (mada, oni tvrde da ih mreza Tadicevih medijskih gurua i tajkuna inhibira da nadju vise reklamnih oglasivaca, nesto poput onog sto se desilo "Feralu" u Cro). 

taki

Quote from: slawen on January 13, 2010, 08:48:06 AM
Каква је то стока... чуј, они су часни, поштени, објективни, антинационалистички и антифашистички чувари пламена ("да се не заборави"), значи раде из убеђења, а хоће да им то убеђење неко и плаћа.
Ако нема пара, нема ни убеђења.

Такве слободаре и мислиоце заиста морамо да помогнемо. Ево, ја ћу да их научим да пецају:

Не могу да плаћају саит?
Ма није ваљда.
Ево могу да дођу код мене на саит сви џумле, даћу им џабе на коришћење пола свог бесплатног саита.

Јебе их кирија?
Нек раде од куће. Или са клупе у парку. Из кафане. Ноћас сам на повратку у милу нам и драгу (отаџбину) свратио да попијем кафицу у кафић "Инкогнито" у Меленцима. Шта ти је моћ доброг наслова. Елем, кафа је заиста била раздремуша, не сећам се да сам гори еспресо пио у последњих десет година, али оно што се броји је да и у тој селендри, у пички материни, у кафани коју држе неки колонистички синови (нормално) има муфтакис приступна тачка. Wi-Fi. Са све три лаптопа, ако сирома Пера заборави свој дома или га заложи код Бинга да би платио саит.

Шта оно даље беше? Аха? Четворо запослених. Ако мистер Луковић није један од њих, онда му предлажем да их сво четворо одмах отпусти, а ако јесте, да сваком отпуштеном за отпремнину да усраном преко леђа, то ће их научити памети.

Знаменита новинарска пера? Па ваљда се такви утркују да пишу за лучу демокрације, њима треба да наплаћују по писаној речи (на комад), а не да им плаћају. Ето пара к'о шаше.

Итд.... Надам се да сам био од велике помоћи, обзиром да овај напис стоји у тим Е новинама задњих пар месеци, па к'о рачунам да је агонија достигла климакс. Дакле, пренесите то г. Луковићу уз земљачки поздрав: "шта ћеш јадан крај Мораве, кад не знаш да пливаш".

Dobro ti je ovo, dobro.

taki

Mislim, ok, procitam i ja ponekada ponesto njihovo, al' ne znam sta ocekuju... da ih neko donira?

iDemo

Quote from: taki on January 13, 2010, 01:24:05 PM
Mislim, ok, procitam i ja ponekada ponesto njihovo, al' ne znam sta ocekuju... da ih neko donira?
Oni ljudi misle da je ovo 1999a...  xrofl

taki

Quote from: iDemo on January 13, 2010, 01:24:45 PM
Oni ljudi misle da je ovo 1999a...  xrofl

Valjda... nego svratih do Nove Varosi... tamo se americki narod ubi od donacija... te za zgtradu opstine, te za put, te za ovo te za ono... nisam to videla po Bgd, Kg, Uzicu... mozda Pera treba njima da se obrati?
Svi po pola dolara i eto trajnog resenja...

iDemo

Jos kad bi oni znali ko je on dali bi mu i 3/4 dolara...

alan ford

To pricam; volim ja Peru ali i on i mnogi slicni njemu navikli da zive od opozicionarenja i sada bi da tako teraju do kraja. Tesko mi je da kazem ali ovo je jedan primer kada ni Tadic, ni Krstic, ni Saper ni Djilas nemaju veze sa ovim. Cista ekonomija, iako i procitam nesto ne bi tamo nikada nista oglasio jer nas je malo koji tamo ista citamo, a jos manje je sveta koji tamo redovno nesto cita.

E

Deda

Quote from: alan ford on January 13, 2010, 02:04:45 PM

To pricam; volim ja Peru ali i on i mnogi slicni njemu navikli da zive od opozicionarenja i sada bi da tako teraju do kraja. Tesko mi je da kazem ali ovo je jedan primer kada ni Tadic, ni Krstic, ni Saper ni Djilas nemaju veze sa ovim. Cista ekonomija, iako i procitam nesto ne bi tamo nikada nista oglasio jer nas je malo koji tamo ista citamo, a jos manje je sveta koji tamo redovno nesto cita.

E, s tobom moram da se složim.  :roll:
Osim da mi je Pera simpatičan.  xuzi
Nije odavno.  xuss
A i teško je izdržavati takvu mrcinu, buljuke njegovih vonabiženskih i potonju lekarsku negu (najčešće i pre).  :twisted:

alan ford

Quote from: Deda on January 13, 2010, 02:43:48 PM
Nije odavno.  xuss
A i teško je izdržavati takvu mrcinu, buljuke njegovih vonabiženskih i potonju lekarsku negu (najčešće i pre).  :twisted:

mozda mi je simpa jer ume lepo da opljune te tvoje likove ... koji mi usgred budi receno vec odavno nisu simpa.

Jelence

Mene zanima sledece: ZASTO izdrzavati nesto sto nema prodju na marketu? Zato sto neko ima ambiciju da drzi (kako je rekao) "potpuno nezavisno, kritičko, antifašističko i antinacionalističko glasilo, beskompromisno u želji da se krvava prošlost nikako ne zaboravi te da i dalje pišemo o svim zločinima učinjenim u naše ime"...

Idi begaj.

Takodje je impozantna tzv "blame list". Krivci su politicari, poitika, sudbina, besparica, provajderi, elektrodistribucija, ...
I'll tell you something about good looking people: we're not well liked

Deda

Quote from: alan ford on January 13, 2010, 03:02:53 PM
Quote from: Deda on January 13, 2010, 02:43:48 PM
Nije odavno.  xuss

mozda mi je simpa jer ume lepo da opljune te tvoje likove ... koji mi usgred budi receno vec odavno nisu simpa.

Definiši "moje likove", pliz.
A to što je neko "neprijatelj mog neprijatelja.... "  :roll:

iDemo

Quote from: Jelence on January 13, 2010, 03:16:43 PM
Mene zanima sledece: ZASTO izdrzavati nesto sto nema prodju na marketu?
Zato sto je lepshe kulturNom. To ovde nije slucaj ali u nacelu (treba da) vazi.

Nocobdija

Šta je ovde problem? Neće da mu plaćaju da ga čitaju? Neće piše za džabe, a voli?  Taj Pera Luković je teška govnojedica i ovo fora sa: " ako nemate vi pare, daj bar pomozite da ubedimo nekog da mi da pare" je bedna i trula. Nek crkne bre.

Tata Mirche

Pokusavam da zamislim Petra Lukovica koji mesecima radi besplatno...

I nesto mi ne ide.

Ali ne sumnjam da je nasao par ovaca - volontera.

Hate mail

Jeste ovo SVE sami smislili :P xtwak ili je bilo i Ctrl C / Ctrl V sa "Glasa razuma"??
"You! Yes, you! Stand still, laddie!"

Pijanista

QuotePetar Luković   
12.01.2010.

Dragi prijatelji,
.
.
.

Dragi Pero,

Boli me qratz

taki

Quote from: Hate mail on January 13, 2010, 11:17:25 PM
Jeste ovo SVE sami smislili :P xtwak ili je bilo i Ctrl C / Ctrl V sa "Glasa razuma"??

Ja sam sama, casna pionirska. Cak ne znam ni sta je Glas razuma?

miskop

Pijanista

Pijanista

miskop

taki

iDemo

Quote from: miskop on January 14, 2010, 12:15:19 AM
A....kunuli ste se u jajaru..
Nismo svi, misko, nemoj tako...  xrofl

E

Jeste nismo svi. Ja ga nisam nikada gotivila, jos su mi se neki i smejali jednom davno kad sam rekla da ne znam ko je Pera Lukovic. Posle kad sam saznala ko je i procitala sta pise videla sa da nisam nista spektakularno propustila.

Pareski do

С обзиром да их Хејтић редовно чита мислим да би било исправно да их испоштује :mrgreen:

Меленци, чуо сам за то село, или је свет мали или баш и нису нека припиздина...

iDemo

Nego, da nece nesto slicno da zahvati i Pescanik?? Bash bi me pogodilo...  :!:

Pareski do

неће, Хејтић и Иван ће да их субвенционишу  xwink2

alan ford

Quote from: iDemo on January 14, 2010, 10:42:13 AM
Nego, da nece nesto slicno da zahvati i Pescanik?? Bash bi me pogodilo...  :!:

ti si latentni 'pescanikovac'? malo malo pa citiras tamo nekoga iz pescanika a jedva cekas da ih ugase.

Pareski do

пропушташ битну разлику

не да их угасе већ да га (они) угасе, баш као и Пера Луковић е-новине након што је тај пројекат ДБ суседне републике непотребан након што је обављен посао...

Hate mail

Zanimljivo kako su dijaserci najzesci protivnici malene iskre razuma, odgovornosti i introspekcije u ruiniranoj tzv. Srbiji (a.k.a. ostatak nezaklane Jugoslavije). Uz, jasno, ove aparatcike i prospective / wannabe paper pushere Sluzbe.

Pareski do

За оне са јефтинијим улазницама (због којих је број чланова који ме игноришу у бинарној алтернацији  8-)).

Е-новине је основао и био први глодур - Срђан Кусовац, између осталог тренутни уредних Побједе.  :mrgreen:

Оставку на место глодура е-новина (услед чега и мали Пешић-Поповић повлачи кинту) подноси пар дана пред мајске изборе 2008.

Deda

E-novine su sasvim dobar primer (one prave) verzije SKJ parole "Posle Tita kita".
8-)

taki

Osvanulo juce na detetovoj skoli...

Nema razlike medju njima i onima sto pisu o Urosu, Kosovu... strast je cudo.

Pareski do

то је битна ставка у буџету ЕН - маркетинг :)

Hate mail

'Bem ti kolac, sta procitati ovde sve necu.

taki

Quote from: Hate mail on January 16, 2010, 12:33:24 AM
'Bem ti kolac, sta procitati ovde sve necu.

Gledaj, saranje zidova je saranje zidova... ok, ovo mi manje bode oci od 'Kosovo je Srbija' i 'Pravda za Urosa', al' me sa druge strane jednako iritira bas zato sto to od 'mojih' ne bi ocekivala...

Deda

Aha, navodnici su baš taman...  8-)
Inače, najodvratniji sa žvrljanjem su 1389.  xuss

Deda

maločas, preturajući po netu u potrazi za egzotičnim verzijama glupe priče, nađoh poučni aforizam:

Krucijalna razlika izmedju Pesčanika i NIN-a je u tome što saradnik Pesčanika može dobiti od NIN-a nagradu za roman godine, dok saradnik NIN-a od Pesčanika može dobiti samo epitet fašiste.

http://zlipodstanar.com/