News:

SMF - Just Installed!

Main Menu

† ☪ ✡ ☆

Started by Daisy, November 24, 2012, 09:13:28 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Ivan_D

Nije to bas sve tako. Da bi tvrdio to sto tvrdis moras da verujes da je Srbima naneta nepravda od strane sveta i da su bez razloga oznaceni kao potencijalni negativci u mnogim prilikama.

Istina je medjutim drugacija. Srbi (a kad kazem Srbi mislim kriticna masa - nikako svi, ali kriticna masa) neprestano i neumorno rade na kvarenju imidza Srbije.

Pa je l' nisu samo pre par dana Hate i Pareski ovde otvoreno izjavili da zale sto nije jos jedan ratni zlocin pocinjen u nase ime?

Je l' ne kvaris ti sam imidz Srbije kad se prica o pogibiji radnika RTS koje su namerno u smrt gurnuli Milosevic, Markovic, Milanovic zarad minimalnih politickih poena (sto rece indie zaklali kravu za pola kile mesa) - a ti onda pricas kako je za njihovu smrt kriv NATO?
If you dine with the devil bring a long spoon.

Toza

Ivane, što ne kažeš kad ćeš ponovo da dođeš u Srbiju, da te upoznam sa nekim rođacima poginulih radnika RTS-a, pa da im na svom uhougodnom srpskom objasniš kako sa smrću njihovih bliskih NATO nema nikakve veze...

Ivan_D

Ima ona basna, kad je copor slonova prolazio gde se igrao lavic i pregazili ga. Kad je dosao otac lav i video sta se desilo rekao je "pregazile su ga koze". Na to mu Sova koja je sve videla, kaze "nije, pregazili su ga slonovi kad su prolazili". A lav ce na to "ne, bile su to koze" i ode i zakolje stado koza.

Tako i ti tvoji nesrecni rodjaci, ako zaista imaju takav stav kakav kazes - sto mi ne izgleda verovatno, ali moguce je. Ne mogu nista da urade stvarnim krivcima za smrt svojih dragih, pa najvise sto mogu da urade je da usmere svoj gnev prema ljudima kao sto sam ja koji ce im prezentirati cinjenice ili osecati neku mrznju prema apstrkatnom NATO paktu.

Bio jako trezven clanak na B92 majke jednog od poginulih, pa su je recimo Mirabella i Pijanista nazvali kretenom   :roll:

A i ostala rodbina poginulih sto sam citao ima uglavnom realistican pristup stvari.

Dalje, subjektivno misljenje tvojih rodjaka nikako ne menja stanje stvari, niti to ko je te ljude poslao u smrt.

Ne znam zasto mi pretis ovde ljudima kojima se desila velika nesreca. Ali u svakom slucaju not cool.

indie

ne preti ti,
pod rodjacima se podrazumevaju
i rodjakinje, u srpskom...
'на љуту рану - љуту траву..!'

Toza

Quote from: Ivan_D on July 22, 2016, 09:29:15 AM

Ne znam zasto mi pretis ovde ljudima kojima se desila velika nesreca. Ali u svakom slucaju not cool.

Ne znam zašto si moj predlog doživeo kao pretnju.
Ja te nikad ne bih doveo u opasnost, ili te obmanuo, iskoristio, prevario za pare, eto toliko si mi drag.
Ovo su baš fini ljudi. Siguran sam da bi razumeli i tu tvoju basnu.
Ne znam otkud ti uopšte predrasude u pogledu njih, pa da pomisliš da oni predstavljaju neku pretnju za tebe. Treba da ih vidiš uživo, pa da se razuveriš. Ako hoćeš, evo ja ću im preneti tvoje stavove i razmišljanja, da ne gubite vreme na to.

Hate mail

Quote from: Ivan_D on July 22, 2016, 09:29:15 AM
Ima ona basna, kad je copor slonova prolazio gde se igrao lavic i pregazili ga. Kad je dosao otac lav i video sta se desilo rekao je "pregazile su ga koze". Na to mu Sova koja je sve videla, kaze "nije, pregazili su ga slonovi kad su prolazili". A lav ce na to "ne, bile su to koze" i ode i zakolje stado koza.

Tako i ti tvoji nesrecni rodjaci, ako zaista imaju takav stav kakav kazes - sto mi ne izgleda verovatno, ali moguce je. Ne mogu nista da urade stvarnim krivcima za smrt svojih dragih, pa najvise sto mogu da urade je da usmere svoj gnev prema ljudima kao sto sam ja koji ce im prezentirati cinjenice ili osecati neku mrznju prema apstrkatnom NATO paktu.

Bio jako trezven clanak na B92 majke jednog od poginulih, pa su je recimo Mirabella i Pijanista nazvali kretenom   :roll:

A i ostala rodbina poginulih sto sam citao ima uglavnom realistican pristup stvari.

Dalje, subjektivno misljenje tvojih rodjaka nikako ne menja stanje stvari, niti to ko je te ljude poslao u smrt.

Ja ne mogu a da se ne slozim sa svim sto ovaj bes#prizornik ovde govori.

NATO jeste bio u ratu sa Srbijom ali za smrt tih ljudi u televiziji Beograd/RTS-u najdirektnije je kriva kriminalna politicka masinerija ("grisine") jednog ocajnog rezima.

Osobito stoga sto je nalet na televiziju rezimu u Beogradu bio najavljen/poznat.
"You! Yes, you! Stand still, laddie!"

Toza

pogledaj kod nekog ovaj klip, tamo od 40-te sekunde naročito

http://www.youtube.com/watch?v=OnDxxQugCI0

imate logiku socijalno neadekvatnog sedmogodišnjaka

Hate mail

Ne vidim to.

Te sminkerke i tehnicari sto su poginuli nisu bili, ili nisu znali da su bili, uvezani u sistem opstenarodne odbrane, biva.

Kao one skole i zabavista.

A neko se potrudio da im to i ne predoci.

Ivan_D

indie, ako moze jedan savet dok sa bratom ne kupite njive. ako me ni za sta drugo ne poslusas - poslusaj me za ovo. Neces se pokajati.   xjap

Pre nego sto kupite njive, kupite ti i brat po jedan Patek. Tebi bi dobrodosao Nautilus, a bratu, ne znam coveka, ali cim ima 3 godine do penzije - jedan Gondolo.

Slawen me nije poslusao, nije kupio WorldTime; kupio je, pogadjas, njive, pa je sad svako malo zajedljiv i nervozan.
Don't be like Slawen.

Toza

Quote from: Hate mail on July 22, 2016, 02:13:27 PM
Ne vidim to.

Pa pitaj tu tvoju da ti pusti na svom telefonu. Ili nekog Meksikanca u metrou, ako ne želiš da se ponižavaš.

Ivan_D

Quotepogledaj kod nekog ovaj klip, tamo od 40-te sekunde naročito

:mrgreen: xjap

Hate mail

She's in Seattle. Red eye on Wednesday, 4am in the morning.

I need a new #phone, hands down.

Ivane, maltretiras me vec dve godine sa tim obecanjima; what gives?

Toza

Quote from: Hate mail on July 22, 2016, 02:50:24 PM
She's in Seattle.

Poor thing.
Jel' jebeš nešto dok si solo?

P.S. šta bi sa onom mojom torbom?

Hate mail

Torbu je progutala novonastala realnost.

Speaking of which: a jel' jebes ti brale nesto dok si 'vako indefinitely solo ili samo kopas bunare i akas se sa armaturom?

Ova moja ce da se vrati iz posete rodbini, docim...

Toza

Quote from: Hate mail on July 22, 2016, 02:58:07 PM
Torbu je progutala novonastala realnost.

Speaking of which: a jel' jebes ti brale nesto dok si 'vako indefinitely solo ili samo kopas bunare i akas se sa armaturom?

Ova moja ce da se vrati iz posete rodbini, docim...
xrofl xrofl xrofl xrofl xrofl xrofl xrofl

izvini, ovo sam morao da zabeležim

Hate mail

Ja da sam na tvom mestu malo manje bih se ponasao kao izopaceni, zli starac a malo vise kao neko ko hoce da dobije da radi onu moju dolazecu ostavinsku problematiku; because it's going to be a doozy.

Toza

ali ti nisi na mom mestu
tek toliko  :mrgreen:

Ivan_D

Slawen ne razmislja na duze staze. Sve radi na impuls, zato je i kupio njivu a ne WordTime  :(

Hate mail

Seljacka posla.

A ako bih se menjao sa bilo kim ovde to bi primarno bio Ivan pa jos par ljudi koje ste sto oterali sto mozda i ubili ali nikako ovaj izopaceni, ogorceni, zli starac! Sheesh!

Ivan_D

Nego Hate, onako okvirno, bez zelje da te izazovem da odapnes strelu na mene, plus-minus nekoliko godina, kada mislis da ce biti prvo rociste?

Toza

Hate mail

Za sve. I'm in a meeting right now, I'll fill you in when I get out.

Ivan_D

Da se dobro spremis za to Slawene. Po onome sto mi je Hate pricao dok ga nisam blokirao na WhatsApp, njegova snaja je jedna vrlo, vrlo prefrigana osoba.
Njegov brat is no match for you, ali ta snaja bogami bi mogla da te pojede za dorucak. I doslovno i figurativno.

indie

Quote from: Ivan_D on July 22, 2016, 02:36:15 PM
indie, ako moze jedan savet...

od moje kolekcije satova koje sam ostavio detetu
dva su dzepna... toliko....

Hate mail

Quote from: Ivan_D on July 22, 2016, 03:31:27 PM
Nego Hate, onako okvirno, bez zelje da te izazovem da odapnes strelu na mene, plus-minus nekoliko godina, kada mislis da ce biti prvo rociste?

Realistically, within the next 10 years; closer to 10 than to "within".

Bilo bi jako dobro da keva umre prva; zapravo, bilo bi sjajno da umre ovog casa a idealno da je umrla pre 30 godina.

indie

pre 45, optimalno...

Pijanista

Ivan_D

QuoteBilo bi jako dobro da keva umre prva; zapravo, bilo bi sjajno da umre ovog casa a idealno da je umrla pre 30 godina.

:mrgreen:

Znaci strasno. Setih se sad kad je umro otac jednom Djaniju iz Splita sto ga znamo iz Amsterdama, zove ga Dusan da mu izjavi saucesce a ovaj mu kaze "Ceo dan razmisljam i pokusavam da nadjem i jedan razlog zbog kog bi mi bilo zao, i ne mogu niceg da se setim"

indie

umro mi bivsi vencani kum, drug jos od obdanista
nismo pricali dve godine (zbog para)
juce mi javi njegova snajka...

Ivan_D

Quote from: Pijanista on July 22, 2016, 04:44:02 PM
Quote from: Ivan_D on July 22, 2016, 09:29:15 AM.... apstrkatnom NATO paktu. ..................

Pa za razliku od Cede Jovanovica, Sonje Licht, Majki u crnom i slicnih individua i lako prepoznatljivih grupa, NATO je 'treaty'. I ti ljudi mrze pojam a ne nesto konkretno.  

Znao sam Pijanista da ces bas ti tu da zaglavis oko tog apstraktnog. A nemam predrasude.

Ivan_D

Quote from: indie on July 22, 2016, 04:55:14 PM
umro mi bivsi vencani kum, drug jos od obdanista
nismo pricali dve godine (zbog para)
juce mi javi njegova snajka...

kako bivsi vencani kum? Si se zenio vise puta? Onda bih rekao "prvi vencani kum".

Koliko ti je dugovao? Ili ti njemu?

indie

sto bi reko ovaj majstor
sto mi radio ravnajuci sloj danas
(pogibelj, but old school, voli tako na 34C)
"ma jebes pare..."

u 17:30
e, ostao sam bez cigara (pusi camel, ja zavijam duvan)
i ako bi mogao da mi isplatis i dnevnicu za sutra...........

Pijanista

Quotenismo pricali dve godine (zbog para)

JAo, koliko vaki slucajeva znam.

P.S. Iskenjam se na Cedu, Sonju, Sonju i Natasu

Ivan_D

su dve sonje? koja je druga? biserko?

podsecas me na moju majku, koja je bila prava dama, ali je skoro 50 veka sa mojim ocem i skoro 60 godina u srbiji ucinilo svoje.
poslednji put kad sam bio pocela da napada albance. jos rekla 'siptari'. sav sam se bio zgrozio.
pitam je kako bi njen zivot bio bolji da nema albanaca? je l' bi imali cisteji ulice, je l' bi ljudi prestali da loze na drvo u zemunu pa bi vazduh manje smrdeo, je l' bi nestali psi lutalice, je l' bi ljudi prestali da puse, psuju, pljuju?

tebi isto pitanje. kako bi srbija bila bolja zemlja da nema cedi i sonja?

Pijanista

Bilo bi manje iritantnih ljudi u okolini, ne radi se samo o cistim ulicama.

Ivan_D

indie bre, zar ja govorim zidovima??? za koliko te je zavrnuo bivsi kum.

ako hoces da budes covek sa stilom posalji mu cigane na sahranu nek mu pevaju 'neko to od gore vidi sve'

Daisy

Quote from: Ivan_D on July 22, 2016, 07:51:36 PM
poslednji put kad sam bio pocela da napada albance. jos rekla 'siptari'. sav sam se bio zgrozio.

Shqiptar je Albanac na albanskom.

Šta je tu grozno?
Više volim da mi se neko izveštačeno osmehne, nego da se spontano izdere na mene.

Pijanista

Da, hvala sto ste me podsetili - iskenjam se na Tacija i Haradinaja

Ivan_D

Ne radi se samo o cistim ulicama kad ih imas. kad ih nemas, samo o tome se radi.

secam se kad nekoliko meseci nisam imao sta da jedem. samo sam o hrani razmisljao. posle kad sam imao sta da jedem sam poceo da razmisljam i o drugim stvarima. kasnije kad sam imao te druge stvari poceo sam da razmisljam o aquanautu. Sledeci korak bi mozda bio nautilus, pa minute-repeater, pa onda recimo Candice Swanepoel, pa yachta itd. itd. Ali kad covek nema sta da jede samo je to vazno i nista drugo.

Slawene kako da se pocne procedura da se Pijanisti oduzme srpsko drzavljanstvo? A ako mozemo za isti trosak da ubacimo i Kusturicu.

Pijanista

Ma boli me kurac. Imam kanadsko, pasos nisam menjao od SFRJ. Ali cu ga zadrzati tebi uz inat.
Gorespomenute individue su isto jednodimenzionalno smece kao Kusta, pokojni, pokojni, o, pokojni Cosic, Svetlostvostoka itd.

Ivan_D

se ne kaze tebi za inat?

Pijanista

za, u, uz... jebemliga.

Toza

mir, oči povadili dabogda!

i meni nedostaje ta apsolutna čistoća noćnog vazduha zima mojeg detinjstva, kad su me mama i tata vukli nazad kući na drvenim sankama koje su škripale u skladu sa ugaženim snegom, praznim uličicama našega grada koje su svetlele božanskom svetlošću trilijardi zvezda isprskanih neštedimice po crnome nebu, posle posete prijateljima od kojih bih poneo rezerve toplote, nežne buke i miris lenje pite

miris, koji je utoliko lepše ispunajvao moju dušu, ukoliko bi se kroz mrzlu noć kao kroz pšenično polje jače probijao miris dima od bukovih drva, borovog luča i stare čađi, miris ne toliko jak, koliko stvaran, miris sigurnosti, sitosti i sreće.

ko zna šta to vama tamo smrdi po zemunu

Hate mail

Ivan_D

Slawen with a human face.

Nego Slawene, a ti Hate u svoj svojoj naivnosti i nedoraslosti problemu (a bogami ni protivniku) verovatno nisi razmisljao o ovoj opasnosti, reci ti nama kako Hate da se odbrani mogucnsoti da njegova majka potpise ugovor o dozivotnoj brizi sa svojim sinom i snajom, a Hate-ovim bratom, u zamenu za stan(ove).

Razumem da po srbijanskim zakonima ne moze sve da ostavi jednom detetu, ali moze za zivota da proda svu tu nekretninu pa da Hate-ovom bratu novac ispod stola, ili kao sto rekoh potpise ugovor o dozivotnoj brizi, gde bi se brat kao starao o njoj kad ostari a zauzvrat bi dobio stanove, a Hate izvisio.

Pijanista

A kako bi se ti Ivane osecao da se tebi nesto tako desi?

Ivan_D

podeziram da mi se tako nesto desava as we speak, otud i keen interest.

dalje podeziram, based on vremenske useke tvog javljanja, da opet ne radis nego si negde na odmoru u Evropi  xtwak

Pijanista

A jebiga, njihova imovina, mogu da raspolazu kako hoce, sto te to toliko zaokuplja.

Lose podeziras glede mene, radio danas, predvece odvalio 15km na biciklu, otresao gomilu palacinjaka, sad razvaljujem kavurinu i upravo se spremam da spavam snom pravednika, u oko 1 posle ponoci. Gudnajt

indie

Quote from: Pijanista on July 23, 2016, 07:52:25 AM
A jebiga, njihova imovina, mogu da raspolazu kako hoce, sto te to toliko zaokuplja.

србска посла...

Hate mail

Podeziram = podozrevam?