News:

SMF - Just Installed!

Main Menu

Banana

Started by Jelence, February 07, 2013, 02:30:53 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Jelence

Ko je čovek sa kojim se sastao Dačić: Banane paravan za šverc kokaina

Premijer Ivica Dačić bio je dobro upoznat s aktivnostima Rodoljuba Radulovića zvanog Miša Banana člana narko klana Darka Šarića, tvrdi izvor "Blica" koji je imao uvid u dokumenta Tužilaštva za organizovani kriminal. Tokom 2008. i 2009. godine u više navrata se video i komunicirao s njim, a u razgovorima Šarića i Radulovića, premijer Srbije je šifrovano nazivan "Drug".

O sastancima Dačića, njegovog bivšeg šefa kabineta Branka Lazarevića i drugih visokih funkcionera sa članovima klana odbeglog Pljevljaka, osim audio zapisa Uprave kriminalističke policije (UKP) svedoče i audio i video zapisi Bezbednosno informativne agencije, koji su rađeni po naredbi istražnog sudije posebnog odeljenja Specijalnog suda, navodi sagovornik našeg lista koji je imao uvid u dokumente Tužilaštva za organizovani kriminal.

Izvor "Blica" navodi i da niko nije pratio Dačića, već Radulovića i da je premijer tako "uhvaćen". Takođe, tvrdi, Tužilaštvo i UKP su o svim prikupljenim informacijama uredno obaveštavali Savet za nacionalnu bezbednost.

- Trebalo je da sav snimljeni materijal, prema zakonu, bude dostavljen pravosudnim organima, što je Uprava kriminalističke policije učinila, ali prema nekim spekulacijama ne i Bezbednosno informativna agencija, što navodi na sumnju da je neko hteo da prikrije činjenice - kaže naš sagovornik.

Prema dokumentima u koje je naš izvor imao uvid, iz transkripata dostavljenih Tužilaštvu, 12. januara 2009. godine u telefonskom razgovoru, Darko Šarić od Radulovića traži da od svog "Druga" opet proveri da li ga policija "radi".

- Istog dana, nekoliko sati kasnije, Radulović zove Branka Lazarevića da proveri da li policija ima nešto za Šarića i tada se dogovaraju da se vide. Do susreta je došlo u kabinetu u Ministarstvu unutrašnjih poslova - ističe naš izvor.

Poslednjeg dana januara 2009. godine Dačić se lično video sa Radulovićem u elitnom beogradskom restoranu. O detaljima sastanka, Radulović je u telefonskom razgovoru obavestio Šarića, a ovaj svog prijatelja u Novom Sadu - da se Radulović video sa "Drugom" i da će doći do njega u Novi Sad da mu ispriča šta su se dogovorili. Ko je "prijatelj" iz Novog Sada naš izvor nije otkrio.

I godinu dana ranije zabeleženi su kontakti. Radulović 15. decembra 2008. godine u telefonskom razgovoru traži od Šarića nekoliko "blekberi" telefona za "njega"(Dačića) i "njegovog onog"(Lazarevića).

Šest dana kasnije Radulović se u Užičkoj ulici, u rezidenciji sreće s Dačićem, gde mu je dao "blekberi", a onda i sa Lazarevićem na Topčiderskoj Zvezdi kojem je takođe uručio mobilni telefon.

Potom poziva Šarića i kaže mu da su "pokloni uručeni".

(Blic)
I'll tell you something about good looking people: we're not well liked

Jelence

Dačić: Sreo sam se sa Radulovićem, ali nisam bio obavešten ko je on

Premijer Srbije Ivica Dačić pokazao je danas novinarima Belu knjigu o organizovanim kriminalnim grupama u Srbiji, koju je dobio od Uprave kriminalističke policije u decembru 2008, gde se među 29 imena pripadnika organizovane kriminalne grupe Darka Šarića ne nalazi ime Rodoljuba Radulovića.

Ivica Dačić potvrdio je da se nekoliko puta susreo sa Rodoljubom Radulovićem, ali da tada, na osnovu policijskih informacija, nije znao ko je on, već da su podaci o tome arhivirani kao sredstvo političke ucene koje sada potežu oni koji žele da se spreče da istraga dodje i do njih.

"Postavlja se pitanje ko je trebalo da me informiše o tome da su protiv Radulovića u novembru 2008. preuzete određene mere. Da li je to trebalo da uradi policija, ili neko drugi, zar ja treba bolje od policije da znam ko je pripadnik organizovane kriminalne grupe", upitao je Dačić.

Premijer je rekao da nije počinio nijedno krivično delo, da je Darko Šarić procesuiran u vreme njegovog mandata, a da se u borbi protiv organizovanog kriminala susretao sa brojnim zvaničnicima američkih agencija FBI i DEA.

Dačić je ponovio da je svako ko je sarađivao s kriminalcima i ko je počinio neko krivično delo treba da bude uhapšen i da će to biti slučaj i s ljudima iz njegovog okruženja i s ljudima s kojima se on sastajao, samo ako za to postoje dokazi.

"Svako ko je kriv ići će u zatvor, pa možda i oni koji hoće ovakvim kampanjama da prekinu borbu protiv kriminala i korupcije", rekao je Dačić.

On je takođe naveo da je bivša manekenka Katarina Rebrača tražila prijem kod njega, ali da je, pošto on nije moogao da je primi, uputio na ljude u njegovom kabinetu.

"Dan kasnije, bila je uhapšena. Da li je to normalna situacija? Valjda mene treba neko da upozori na to", rekao je Dačić.

Radulović je, prema izvorima više stranih obaveštajnih službi, bio zadužen za transport dve tone kokaina iz Južne Amerike za Evropu i protiv njega je srpsko Tužilaštvo zbog toga pokrenulo optužnicu.

Mediji od juče u priču o vezama visokih funkcionera policije uvode i ministra i prvog čoveka vlade Ivicu Dačića, tvrdeći da je Uprava kriminalističke policije tokom 2008. godine snimila njegove susrete sa Radulovićem, za koga se sumnja da je u stvari Šarićev gazda.

(Blic)

Pa ono jes' - sto jes' jes' - ne mozes od ministra policije da ocekujes da zna ko je kriminalac ...

Hate mail

Eto sto kasni sifrarnik za februar...
"You! Yes, you! Stand still, laddie!"

Jelence

E, a vidi, napali nevinog coveka:

Stižem u Srbiju da ispričam sve o Šarićevim poslovima

BEOGRAD - Rodoljub Radulović zvani Mišel Amerikanac (*aka Misa Banana, dodaje Jelence*), kontroverzni biznismen protiv koga se, prema nezvaničnim najavama, uskoro očekuje podizanje optužnice u postupku protiv organizovane kriminalne grupe Darka Šarića, potvrdio je "Blicu" da je imao nekoliko teretnih brodova koji su plovili na relaciji Južna Amerika - Evropa u vreme kada je ova grupa švercovala tone kokaina.

- Nikad ni na jednom mom brodu nije švercovana droga - ni za Darka Šarića, niti za bilo koga drugog. Inače, Darka Šarića poznajem i spreman sam da dam izjavu o odnosima sa njim, ali tvrdim da me on nikada nije ni pitao da moji brodovi učestvuju u bilo kakvom njegovom poslu - tvrdi Radulović.

On navodi i da su policije nekoliko država u više navrata pretresale njegove brodove, ali da policija nikad nije našla ništa sumnjivo.
- Brodovima se bavim čitav život. Moj partner i ja smo imali nekoliko brodova koji su putovali iz Brazila i Argentine za Afriku, pa dalje za Grčku. Pretresali su ih policije Amerike, Južne Amerike, Grčke, Italije, čak su bili angažovani i ronioci na pretresima, ali nikad nije bilo nađeno ništa sumnjivo. I da jeste, po zakonu, ja kao vlasnik ne bih odgovarao. Za bilo šta nedozvoljeno na brodu odgovara isključivo rukovodstvo posade - kaže Radulović.

U telefonskom razgovoru za "Blic" on tvrdi i da se trenutno nalazi u Španiji, ali da je spreman da se na poziv suda vrati u Beograd.

- Doći ću u Srbiju čim me bilo ko pozove jer nemam šta da krijem. I do sada sam dolazio u Srbiju, ali niko me nije zvao na razgovor. Ja jesam bio vlasnik nekoliko brodova i na njima smo uglavnom zapošljavali filipinsku posadu, ali to sa Darkom Šarićem nema nikakve veze - tvrdi Radulović. On kaže i da nakon zaplene 2,1 tone kokaina u Urugvaju nije bio u kontaktu sa Šarićem.

- Darka nisam ni čuo ni video od kako je protiv njega pokrenuta istraga - kaže Radulović i navodi da više nema nijedan brod.

U istrazi koju je srpska policija još početkom 2009. pokrenula protiv Šarića i njegovih saradnika u švercu kokaina i pranju novca, utvrđeni su njegovi brojni kontakti sa Radulovićem, biznismenom koji se poslovima uglavnom bavio u Americi i nekim evropskim zemljama, ali koji je često boravio i u Srbiji, gde je imao kontakte sa nekoliko najuticajnijih osoba u podzemlju.

Radulović je, prema podacima iz istrage, bio i ključna karika između Šarića i Sretena Jocića zvanog Joca Amsterdam, kome se trenutno u beogradskom Specijalnom sudu sudi zbog ubistva suvlasnika "Nacionala" Ive Pukanića i Nike Franjića u oktobru 2008. u Zagrebu.

Radulovićevo ime u javnosti je prvi objavio "Blic", u januaru prošle godine nakon što je zvanično pokrenuta istraga protiv Šarića i njegove grupe zbog šverca kokaina. Radulović je i tada za "Blic" potvrdio da poznaje Šarića, da je sa njim imao određene poslove, ali da nije učestvovao u krijumčarenju droge niti u pranju para.

Čovek za vezu
- Radulović je bio i ključna osoba koja je Šariću obezbeđivala poslovne i političke kontakte. On je osoba koja je u Srbiji bila u kontaktu sa puno uticajnih ljudi u sferi biznisa i politike. U te kontakte on je 2008. i 2009. godine uvodio i Darka Šarića - kaže za "Blic" izvor upućen u istragu.

(Blic)

Eto. Nabedili nevinog coveka. A on se samo sastajao sa krimosima da redja pasijans.

Jelence

A evo sta bivsa udaraljka ima da kaze.

Opasan Misa i njegova banana, kako place u ovom spotu aiiiiiiiiiii...

Ана Николић Мишо мој Спот / Ana Nikolic Miso moj Spot

Jelence

U celoj ovoj prici mene zanima da li ce Dacicu da zafali dlaka s glave.

U nekim drugim zemljama i skandali mnogo manji od ovoga rezultirali bi davanjem ostavke.

Mogu da se kladim da ce Dacic ostati tu gde jeste, sve je ko sto je i bilo, idemo dalje...

Odlican test...Banana test da vidimo koliko je Srbija banana republika.

Ivan_D

Sta je bilo sa tom Katarinom Rebracom, je l' zna neko?

Inace u prici gore, mene najvise fascinira da je Dacic trazio/primio mobilni telefon od tog lika.  :roll:
If you dine with the devil bring a long spoon.

Ivan_D

Mada, bij nader inzien, cela ta prica sa telefonima nije bogzna kako logicna.

Misha, covek koji je imao interkontinentalne brodove (govorimo verovatno o desetinama miliona dolara), has to clear par mobilnih telefona sa jednim od najvecih narko-dealera Evrope (govorimo opet o desetinama, mozda i stotinama miliona dolara). Krajnje nelogicno. Mada sta ja znam, postoje i nelogicnije stvari u Srbiji.

http://www.svet.rs/najnovije-vesti/i-placem-miso-moj-ovo-je-spot-koji-je-ana-nikolic-posvetila-misi-banani

QuoteMiša Banana je uvek bio okružen ženama iz srpskog džet-seta, a Ivica Dačić ga je često sretao i sa našim pevačicama. Među njima je bila i Ana Nikolić....

Jes' dobra ta Ana Nikolic. Ima neceg ruskog u njoj.

Necu da branim Dacica, mada mi je covek i pored svega/uprkos svemu najsimpaticniji tamo. Dao je pasos Jovanki Broz, dao je pasos Adriani Limi, nudio pasos Dzoniju Stulicu, odlicno se poneo u onoj emisiji sa skrivenom kamerom...
Ne bi me cudilo da se sa ovim Mishom, pored ostalog, druzio i da bi bio u drustvu lepih zena.

Mirabella

Quote from: Ivan_D on February 07, 2013, 09:17:57 AM

Aha, kurvanjska odeca.
Don't argue with an Idiot.  He will bring you down to his level and beat you with experience!

Ivan_D

U njenom slucaju sam mislio na crte lica. Ali, kad vec pricamo o odeci, bio ja jednom u Rigi, tamo ima jedno 30% Rusa. I tamo sam bio u stanju da uvek, without failure, razaznam Ruskinje od Latvijki. Bas zbog kurvinjske odece, kako kazes.

Hate mail

Protiv ovoga bih se i kladio. Ali ti ne smes, tako da...
"You! Yes, you! Stand still, laddie!"

Jelence

Quote from: Mirabella on February 07, 2013, 02:18:22 PM
Quote from: Ivan_D on February 07, 2013, 09:17:57 AM

Aha, kurvanjska odeca.

Verovatno. A faca joj je prava seljacka. Kako je meni to stvorenje gadno, eeewww... Bije je glas da je dobra riba i to potpuno neopravdano. Njen personality totalno zaseni sve ostale atribute.

Inace, pesmu "Miso moj" napisala je Marina Tucakovic pokojnom sinu. Ako obratite paznju na tekst nigde se ne spominje kakva je veza tj ljubav u pitanju.

Daisy

Baš sam čitao o tome na drugom sajtu
http://www.mondo.rs/s277513/Info/Pesic-_Dacic_je_nas_De_Gol_zato_ga_napadaju.html

I ne samo što je
- seo da razgovara sa Tačijem ciljajući na rešenja, već je i
- patrijarhu poručio da nam Kosovo neće biti vraćeno ako ne uđemo u EU, a
- 'braniocima Ustava' da uzmu Ustav pod mišku pa da se prošetaju Kosovom ako mogu

Više volim da mi se neko izveštačeno osmehne, nego da se spontano izdere na mene.