News:

SMF - Just Installed!

Main Menu

turci se nesto uzjebali

Started by tempo, June 01, 2013, 09:17:31 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 4 Guests are viewing this topic.

Hate mail

'Bes prikazu; ja samo kad cujem/vidim rec "Derventa" prodju me blagi (i sve blazi) zmarci...
"You! Yes, you! Stand still, laddie!"

Daisy

"Predložiću Vučiću Vladu bez SPS-a"

IZVOR: BLIC

Beograd -- Predložiću predsedniku stranke Aleksandru Vučiću i Predsedništvu SNS da formiramo vladu bez SPS, kaže za Blic potpredsednik SNS Nebojša Stefanović.

Reagujući na izjavu Novice Tončeva, poslaničkog kandidata SPS i predsednika opštine Surdulica da SPS ne treba da uđe u vladu, Stefanović kaže da je razočaran jer je SNS u postizbornom periodu bila korektna i njeni članovi nisu davali izjave o tome ko treba, a ko ne treba da uđe u vladu.

"Ovo je već treći ili četvrti komentar iz SPS na ovu temu i zato ću predsedniku i Predsedništvu stranke predložiti da SNS formira vladu bez socijalista. Pošto su zaintesovani da nam drže lekcije, neka idu u opoziciju. Srbija neće propasti bez socijalista u vlasti", odlučan je Stefanović.

On kaže i da će se SNS u narednom periodu potpuno posvetiti ekonomiji zemlje. "SPS nije partner bez kojeg ne možemo da vodimo Srbiju na pravi način- završava potpredsednik SNS".

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2014&mm=03&dd=25&nav_category=206&nav_id=828568

Cestitam Borisu Tadicu na:

1. Reinkarnaciji SPS-a (2008)
2. Cepanju SRS i pomaganju osnivanja SNS (2008)
3. Mesanju u izvrsnu vlast, van svih ustavnih ovlascenja predsednika (2008-2012)
4. Porazu na predsednickim izborima zbog kojih sada imamo Tomu (2008)
5. Cepanju demokratske stranke (2013/2014)
6. Ulasku u vladu sa SNS (2014)
(Misha, 25. mart 2014 22:44) Preporučujem (+47) Ne preporučujem (-7)

Sine, ti se u stranci pitaš, taman koliko i moja komšinica Zora.
(don, 25. mart 2014 22:41) Preporučujem (+43) Ne preporučujem (-3)

Može li bez SNS?
(spider-man, 25. mart 2014 22:42) Preporučujem (+21) Ne preporučujem (-5)

Ne dramite puno i ptice znaju da cete uzeti Borisa da mu vratite dug.
(sale60, 25. mart 2014 22:53) Preporučujem (+13) Ne preporučujem (0)

Pametno.
(Sasa, 25. mart 2014 22:37) Preporučujem (+11) Ne preporučujem (-4)

Чуј он ће предложити...фактор!
(Robert Lee, 25. mart 2014 23:06) Preporučujem (+9) Ne preporučujem (0)
Više volim da mi se neko izveštačeno osmehne, nego da se spontano izdere na mene.

Pareski do

Quote from: INI on March 25, 2014, 11:27:49 PM
Cestitam Borisu Tadicu na:

1. Reinkarnaciji SPS-a (2008)
2. Cepanju SRS i pomaganju osnivanja SNS (2008)
3. Mesanju u izvrsnu vlast, van svih ustavnih ovlascenja predsednika (2008-2012)
4. Porazu na predsednickim izborima zbog kojih sada imamo Tomu (2008)
5. Cepanju demokratske stranke (2013/2014)
6. Ulasku u vladu sa SNS (2014)
(Misha, 25. mart 2014 22:44) Preporučujem (+47) Ne preporučujem (-7)

(Robert Lee, 25. mart 2014 23:06) Preporučujem (+9) Ne preporučujem (0)

ајмо сада искрено колико је вас овде и колико пута гласало за њега од 2003. до 2012.  xfrog

Disclaimer: I never voted for the other guy... xjap

Daisy

Mladići opljačkali poštu u Resniku i pobegli "jugom", odmah uhapšeni

Beta    | 28. 03. 2014. - 18:12h | Komentara: 4

Beogradska policija uhapsila je jutros trojicu osumnjičenih neposredno posle pljačke pošte u prigradskom naselju Resnik iz koje su odneli 575,000 dinara (5,000 €), saopštio je MUP.

Uhapšeni su S.S. (22), L.L. (21) i Đ.M. (20), svi iz Beograda, a policija je navela da je pošta opljačkana u 9.40 sati.

"Sumnja se da su krivično delo izvršili tako što su došli do pošte i posle kraćeg osmatranja, S.S. i L.L. su ušli u objekat i uz pretnju gasnim pištoljem i sekirom od radnice oduzeli oko 575.000 dinara" navela je policija.

Đ.M. ih je u neposrednoj blizini čekao u automobilu "jugo", kojim su se odvezli do šume u Pinosavi, gde su izašli, a Đ.M. je nastavio ka Avalskom tornju.

"Policija ih je uhapsila na mestima gde su izašli, a kod S.S. i L.L. su pronađeni gasni pištolj, sekira, rukavice, fantomke i novac", navela je policija.

http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/453491/Mladici-opljackali-postu-u-Resniku-i-pobegli-jugom-odmah-uhapseni

1234, Petak, 28. 03. 2014. 18:17h
onaj neki dan stojadinom, ovi yugom... pa ljudi shvatite da zastavom sigurno necete pobeci bolje trcite...

Veljko, Petak, 28. 03. 2014. 18:13h
Pa ne ide se jugom u pljačku! Ccc...
Više volim da mi se neko izveštačeno osmehne, nego da se spontano izdere na mene.

Daisy

Чували 1,2 милиона неважећих динара!

Црни дани су дошли, али паре више не важе! Бака и дека у Хрватској штедели су годинама и уштеђевину брижљиво чували у јастуку. Међутим, до момента када су новчанице поново угледале светлост дана, њихова вредност се ,,стропоштала"!

Брачни пар из Туропоља није шокирао само своју породицу него и цео крај дајући својој деци милион и двеста хиљада старих југословенских динара (тадашња протвредност 93.000 немачких марака) које су, како кажу, за црне дане чували у јастуку не знајући да тај новац данас више не вреди, преноси загребачки Вечерњи лист.

Слушајући своју снају и сина како разговарају о црним данима који су дошли јер не примају плате неколико месеци, а сетву би требало обавити на време, 90-годишњи Стјепан Ивичинец позвао је своју 85.годишњу супругу Кату да му донесе његов јастук од којег се нису годинама одвајали.

,,Видиш, дошли су ти црни дани којих смо се бојали и за које смо штедели. Видиш да је било добро послушати мене, а не трошити новце како си ти хтела", говорио је Стјепан парајући свој омиљени јастук.

Запрепашћени, и у неверици, укућани су остали без даха гледајући како деда и бака из јастука ваде хрпу старих југословенских динара.

,,Што се чудите? Некад се имало и могло штедети. То није довољно? Ако треба још, има... Не бојте се, нећемо ми бити гладни. Имаћемо за сетву и за живот", упоран је био брачни пар Ивичинец, не схватајући чему се чуде њихови укућани.

Hate mail

Bas dobro da su se sad setili dece...

Mirabella

Takav je bio i moj deka po majci.  Kad je umro, ispog proverbijalnog duseka nasli su gomilu bezvrednog novca.  No, on je davao i sakom i kapom deci za zivota.  I komsiluku.  I prijateljima.  I neprijateljima.  Nasli su autobuske karte (one ovece, za ponistavanje) gde je na poledjini uredno belezio kome je i koliko pozajmio (Anica 2,000; Rade 1,500), dugove koje nikad nije uterivao (vratice kad budu imali).
Don't argue with an Idiot.  He will bring you down to his level and beat you with experience!

Pijanista

1. Jadni ljudi
2. To je onaj mentalni sklop koji misli da bolje od "dece" znaju sta gde i kad "deca" treba da kupe.

Pijanista

P.S. Gastarbajteri iz moje rodno mesto - Kad je 70-80ih prva generacija napravila kuce sa grijanjem, balkonima i trapezoidnim prozorima u potkrovlju, ostatak para su stavili u lokalne (Tuzlanska, beobanka...) banke, jer je tu sigurnije nego da ti Svabo uzme. Jedan onako dobar, ali naivan covek, pitao Svabe gde su banke najbolje, oni mu rekli u Monaku. I on otvori racun i strpa tamo pare. Kako su mu se smejali u selu godinama. Sve do nekih devedesetih a onda....

Hate mail

...a onda pravac Kazablanka. :mrgreen:

Pijanista

E

Hate mail

Pijanista

Kad malo bolje razmislim, najbolje su prosli gastarbajteri koji su pravili te kucerine. Ostali su silom (ne)prilika i ne svojom voljom finansirali rat u kojima su im deca ginula.

Hate mail

Meh. Nisu ni te neomalterisane kuce bolje prosle. Znas sta bude kad tenk ili BsT spici ovaj gabarit? "Red mist".

Pareski do

Quote from: Hate mail on April 07, 2014, 01:17:00 AM
Meh. Nisu ni te neomalterisane kuce bolje prosle. Znas sta bude kad tenk ili BsT spici ovaj gabarit? "Red mist".

После су макар имали право на новчану накнаду и(ли) грађевински материјал за обнову.

Daisy

Trkali se iz SLO, CG, BiH i...

IZVOR: TANJUG

Zadar -- Policija je, jednog za drugim, zaustavila Slovenca, Crnogorca, a zatim i državljanina BiH, koji su na autoputu vozili brzinom većom od 200 kilometara na sat.

Zbog te, kako piše Hina, "trke za veliku nagradu bivše Jugoslavije", izrečena im je, pored novcane kazne, i zabrana upravljanja vozilom u Hrvatskoj na godinu dana.

"Trkači" su zaustavljeni juče, na ličkom delu autoputa, u sklopu preventivne akcije ličko-senjske saobraćajne policije.

Prvi je zaustavljen 45-godišnji Slovenac, koji je "golfom" vozio 224 kilometra na sat, a nakon njega i 33-godišnji Crnogorac u "audiju", kome je brzinomer "stao" na 246 kilometara.

Posle njih "opelom" je projurio, pa je zaustavljen, i 55-godišnji državljanin BiH, pri brzini od 242 kilometra na sat, a protiv svih njih policija je podnela prekršajne prijave.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2014&mm=04&dd=10&nav_category=167&nav_id=834989

Ali da Bosanac nije bio u golfu ?????
(Nikos, 10. april 2014 13:40)

Daisy

Sofija -- Bugarin Penko Dimitrov iz Razgrada platio je lokalne takse u iznosu od 216 leva (108 evra) sa 50 kilograma metalnog novca.

Tako je naterao službenike opštinske administracije da nekoliko sati broje novac.

Bugarin je time izrazio nezadovoljstvo zbog uništenih ulica u svom kvartu, jer, kako je rekao, ulice nisu popravljane više od 20 godina.

U prikupljanju novca u apoenima od jedne, dve i pet stotinki Dimitrovu su pomogle komšije, koji smatraju da nije u redu odnos opštine prema njima, budući da redovno plaćaju sve lokalne takse i poreze.

Dimitrov je poreske službenike, nakon što su izbrojali novac častio bombonama.

Krajem marta drugi bugarski državljanin u Vidinu platio je račun za struju, takođe, metalnim novcem sakupljenim u dve torbe ukupne težine 22 kilograma.

On se na to odlučio zbog nerealnog iznosa računa za struju.

http://www.b92.net/biz/vesti/region.php?yyyy=2014&mm=04&dd=18&nav_id=838272

Daisy

Paul Simon - 50 ways to leave your lover

https://www.youtube.com/watch?v=RTiyLuZOs1A

Struju u Srbiji kradu na 52 načina

IZVOR: BLIC

Beograd -- Dovitljivosti kradljivaca struje nema granica, kaže za "Blic" jedan od montera "Elektroprivrede Srbije".

Kontrolori i monteri EPS-a registrovali su 52 načina za krađu struje, a pet se najčešće primenjuju. To su direktno priključenje na banderu, zatim u samoj kući uključenje na dovod pre brojila, zamena mesta žica za odvod i dovod, pa se strujomer okreće unazad i briše utrošenu struju, kočenje iglom obrtnog dela brojača i postavljanje jakog magneta na brojilo.

Kradljivci magnete umotavaju u tkaninu ili izolir trakom pričvrste na strujomer da ne bi ostavili trag krađe. Paze i da magnet povremeno uklanjaju da ne izazovu sumnju drastičnim smanjenjem potrošnje.

U usamljenim kućama, objašnjava monter EPS-a, domaćini imaju specijalne kuke povezane s produžnim kablom koje kače na obližnji stub i tako mimo brojila, uglavnom noću, napajaju uređaje koji troše najviše struje.

U Direkciji za distribuciju električne energije procenjuju da se godišnje ukrade struja za oko sedam milijardi dinara. To znači da struju krade oko 116.000 domaćinstava, kojima je prosečan mesečni račun 5.000 dinara.

"Otkrijemo oko 20.000 krađa godišnje, što je samo dvadesetak posto", kažu u EPS-u i dodaju da "borbu često dobijaju oni koji kradu".

Razlog je i to što EPS nema pomoć države ni kad uhvate kradljivce na delu. Iako je reč o krivičnom delu za koje je predviđena i zatvorska kazna od tri godine, sudovi kradljivce ne teraju na robiju.

"Veoma je teško naplatiti račune od kradljivaca, obično nema imovine za prinudnu naplata. Najveći broj optuženih bude osuđen uslovnom kaznom ili se nagodi sa tužiocem, pa bude kažnjen malim novčanim iznosom uz obavezu plaćanja ukradene struje", kažu u EPS-u.

Kontrolori u EPS-u procenjuju povremeno da li je potrošnja nekog domaćinstva realna. Najlakše je otkriti one koji se ilegalno priključe, jer nemaju registrovane strujomere.

Krađu struje u EPS-u pokušavaju da spreče i izmeštanjem brojila iz kuća. Ovakva akcija sprovodi se u Malom Mokrom Lugu, nadomak Beograda. Ormani sa strujomerima se postavljaju na javne površine ili bandere i drže pod ključem.

U Srbiji se otkrije tek svaki peti kradljivac struje, a EPS godišnje gubi sedam milijardi dinara zbog krađe električne energije.

http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2014&mm=04&dd=22&nav_id=839523

Pijanista

Quote"Veoma je teško naplatiti račune od kradljivaca, obično nema imovine za prinudnu naplata.

Ne znam da li im je palo na pamet da im iskljuce struju u Januaru, mozda bi radilo.
P.S. Nemaju imovinu? Daklem rentaju kucu?

Ivan_D

Quote from: Pijanista on April 23, 2014, 02:44:46 PM
Quote"Veoma je teško naplatiti račune od kradljivaca, obično nema imovine za prinudnu naplata.

Ne znam da li im je palo na pamet da im iskljuce struju u Januaru, mozda bi radilo.
P.S. Nemaju imovinu? Daklem rentaju kucu?

Mislim da je pisao Slawen o tome, ne dozvoljava drzava da se tim ljudima iskljuci struja. Mora preko suda valjda, ne mogu ovi iz elektrodistribucije sami da im iskljuce struju, a sud onda te zahteve odbija.
Plase se socijalnih nemira. A ovako povise cenu, pa ti sto placaju plate za ove sto ne plate. I vuk sit i ovce na broju. Well, kind of.
If you dine with the devil bring a long spoon.

Hate mail

Daisy

Beograd -- Policija tokom fudbalskog derbija zaplenila:
- 27 noževa,
- 14 sekira,
- 420 palica,
- 396 baklji,
- 315 dimnih bombi,
- šest ili devet pištolja i duplo više replika.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2014&mm=04&dd=27&nav_category=16&nav_id=841286

Mirabella

Sve, sve ali

14 sekira

:shock:
Don't argue with an Idiot.  He will bring you down to his level and beat you with experience!

Pareski do

Quote from: Mirabella on April 27, 2014, 08:35:48 PM
Sve, sve ali

14 sekira

:shock:

Убојитије од ножа али лакша процедура набавке, нижа цена (и казна) него за пиштољ  :mrgreen:

Daisy

sa prošlog derbija, u novembru

Quote from: INI on November 04, 2013, 04:27:48 PM

Među stvarima koje su oduzete od navijača našle su se i alatke koje mesari koriste prilikom tranžiranja mesa.

Kako saznajemo, od navijača je oduzeto čak
- 18 drvenih palica,
- stotinak baklji,
- tri noža,
- šest metalnih palica,
- jedna sekira,
- jedan čekić,
- metalna kuka za kačenje mesa,
- gumena palica,
- gumeni kabl,
- četiri teleskopska štapa,
- metalna šipka,
- dve drvene motke i
- jedna bejzbol palica.

Svi huligani su privedeni i po kratkom postupku su osuđeni na novčane kazne od 10.000 do 25.000 dinara!

http://www.telegraf.rs/vesti/870327-sta-su-navijaci-poneli-na-marakanu-kuke-motike-cengele-za-meso

sada nijedan čekić... nijedna kuka za kačenje mesa  :shock:

Mirabella

Situacija se poboljsala...  :roll:  Eeeeeej, cengele!

Pijanista

Sredinom osamdesetih moj brat je u JNA bio u vojnoj policiji i kad je bilo neko sranje na Kosovu (a kad nije...) njega pozovu na "vojnu" vezbu da pomaze pandurima u selu. Kaze cirkus, od deset poziva i prijava miliciji u sest se pominju reci "sekira" i "medja".

Pareski do

Daisy

Toza

Ivan_D

True. No need to advertise.
If you dine with the devil bring a long spoon.

Daisy

Nismo znali šta se dogadja, mi koji smo bili unutra počeli smo da bežimo napolje, a oni koji su bili napolje, kada je počelo da ih zasipa kamenje, počeli su da beže u kuće.

http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/468371/Prilikom-miniranja-povredjena-devojcica-osteceno-200--kuca-i-automobila

Hate mail

"Sreca je da nema poginulih..."

...a ove stare kuce je ionako trebalo porusiti.

Mirabella

"Bio sam u svom * džipu i spremao se da ga upalim, kada je ogroman kamen udario u vozilu. Na svu sreću udario je u prednji deo, tačnije u desni far, tako da sam prošao bez povreda", rekao je Ivica Tanjugu.

* ne, no si bio u tudjem...

Toza

Mog'o je da bidne pašenogov il' šurakov.

A ovi jedva dočekali da obustave radovi.

Hate mail

Hate mail

Hate mail

DB is a fact of life...

:mrgreen:

Daisy

Jelence

Kakav je bio mrsav ovaj Dejvid... Njegova pantljicara imala gliste...
I'll tell you something about good looking people: we're not well liked

Daisy

Evropska fudbalska unija suspendovala je Crvenu zvezdu na godinu dana iz evropskih takmičenja, saopšteno je na sajtu UEFA.

http://www.b92.net/sport/fudbal/vesti.php?yyyy=2014&mm=06&dd=06&nav_id=857872

Imaju te EU organizacije jednu nezgodnu osobinu a to je da ne razumeju tu rođačko-burazersko-dođem ti- kombinatoriku koja je način poslovanja u Srbiji, u svim sferama.
(Lik, 6. jun 2014 17:39)

Pareski do

Quote from: Daisy Jade on June 06, 2014, 09:03:53 PM
http://www.b92.net/sport/fudbal/vesti.php?yyyy=2014&mm=06&dd=06&nav_id=857872

Imaju te EU organizacije jednu nezgodnu osobinu a to je da ne razumeju tu rođačko-burazersko-dođem ti- kombinatoriku koja je način poslovanja u Srbiji, u svim sferama.
(Lik, 6. jun 2014 17:39)

Bitch please!

http://www.thestar.com/sports/soccer/2013/02/04/football_match_fixing_scandal_european_investigators_expose_huge_ring.html

Pareski do

+ UEFA нема везе са EU, not that things are any less corrupt in Brussels, Luxembourg or Strasbourg, au contraire...

Daisy

ovo iznad je do 2009-te, sada je 50 miliona.

Jelence

Cekaj, bre. Kome dug? Za sta se zaduzuju?
I'll tell you something about good looking people: we're not well liked