News:

SMF - Just Installed!

Main Menu

turci se nesto uzjebali

Started by tempo, June 01, 2013, 09:17:31 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 6 Guests are viewing this topic.

Daisy

Chinese engineering is coming back to a place near you...
treba da zvekne negde između 43 paralele severne i južne...
43 paralela sever prolazi kroz Leskovac, Vladivoistok, Milwaukee WI, Flint MI, Syracuse NY...

China's out-of-control space station could hit Earth in 2017

http://www.ctvnews.ca/sci-tech/china-s-out-of-control-space-station-could-hit-earth-in-2017-1.3092267
Više volim da mi se neko izveštačeno osmehne, nego da se spontano izdere na mene.

Hate mail

Svaki put kada neko od tih vozila, sto samo od sebe a sto po naredjenju, krene da pada i napose sagori u nasoj atmosferi, novinari znani domaci i strani obavezno udare na zajebanciju, predvidjanja tipa gde ce pasti kakav pleh i na veselje.

Niko ne pominje da ta vozila energetske potrebe za zadatke za koje su sacinjena izvlace iz - plutonijumskih mini-reaktora.

Drugim recima, kilogram-dva plutonijuma ce da se (opet) rasprsi po atmosferi, mozda cak dohvati do kopna ili vode.

Negde sam procitao da je jedan jedini atom plutonijuma ili mozda "nanocestica", slagacu vas sad, koji nadju put do covecijih pluca i tu ostanu zapravo smrtna presuda.
"You! Yes, you! Stand still, laddie!"

indie

*
Fat Man
"Fat Man" was the second plutonium, implosion-type bomb.  The first was the "Gadget" detonated at the Trinity site on July 16, 1945.  In the implosion-type device, a core of sub-critical plutonium is surrounded by several thousand pounds of high-explosive designed in such a way that the explosive force of the HE is directed inwards thereby crushing the plutonium core into a super-critical state. Dropped on the Japanese city of Nagasaki on August 9, 1945, it was the second nuclear weapon used in a war.

Fat Man on TinianWeight: 10,800 lbs
Length: 10 ft 8 in.; Diameter: 60 in.
Fuel:  Highly enriched plutonium 239
Plutonium Fuel: approx. 13.6 lbs; approx. size of a softball
Plutonium core surrounded by 5,300 lbs of high explosives; plutonium core reduced to size of tennis ball
Bomb Initiator:  Beryllium - Polonium
All components of Fat Man ferried to Tinian Island aboard B-29's of the 509th Composite Group
Efficiency of weapon: 10 times that of Little Boy
Approx 1.176 Kilograms of plutonium converted to energy
Explosive force: 21,000 tons of TNT equivalent
Use:  Dropped on Japanese city of Nagasaki; August 9, 1945
Nuclear Weaponeer: Cdr. Frederick Ashworth
Delivery:  B-29 Bockscar piloted by Maj. Charles Sweeney
*
viki
'на љуту рану - љуту траву..!'

Daisy

:lol: Kurir

NA KORIDORU 11: Ruše nove tunele jer su niski, šteta 4 miliona evra!

Tuneli Brđani i Šarani na deonici Ljig-Preljina potpuno su neupotrebljivi - niži su za 30 centimetara, zbog čega šleperi ne mogu da prođu

Situacija na terenu je takva da se svi krste kako je urađeno i svi su bili u šoku kada su shvatili da su tuneli neupotrebljivi, i to kada su završeni elektroinstalaterski radovi. Da ljudi nisu videli svojim očima, pomislili bi da je skrivena kamera u pitanju, naročito kada je neko bupnuo da ipak mogu da prođu, ali ako idu sredinom tunela. Svi znamo šta bi se desilo kada bi saobraćali sredinom tunela, tako da sada mora da se skida oko 30 centimetara betona da bi se bruka rešila.

Nije problem u projektu, već što su dva tunela na ovoj deonici (Šarani i Brđani) građevinski loše urađeni, odnosno što firma ,,Planum", koja je na njima radila, svoj posao nije uradila kako treba.

http://www.kurir.rs/vesti/drustvo/bruka-na-koridoru-11-ruse-nove-tunele-jer-su-niski-steta-4-miliona-evra-clanak-2464165
Više volim da mi se neko izveštačeno osmehne, nego da se spontano izdere na mene.

Hate mail

Sve je to posledica upotrebe penicilina, drugih antibiotika, vakcinacija, bolje ishrane, siroko dostupne medicinske nege i svih ostalih komfora poslednjih 100-njak godina.

Ergo, sve to je anti-evolucijski napor a to ne moze biti dobro.

Umesto da glupi, ludi i kljakavi pomru i/ili ne razmnozavaju se, imamo ove zidare a i mnoge, mnoge druge sirom drustva i sirom radne snage sto ne umeju ni tunel vise da naprave.

Daisy

Hate mail

Da, da, a vodja im je ovaj konj koji nikad i nije imao pravi posao.

Zidari bar pokusavaju.

A ko je opet ova nablajhana?

Primetio sam da ta mnogo voli da visi po gradilistima; sta im bese ona dodje tamo, nekakva ministarka za obnovu i izgradnju?

Daisy

Daisy

Penzionerima džak krompira i sugestija kako da glasaju

Penzioneri iz Ujpešta, četvrtog gradskog distrikta Budimpešte, nedavno su na poklon od svojih opštinskih vlasti dobili po džak krompira, ali i letak sa sugestijama kako da glasaju na predstojećem referendumu o migrantskim kvotama, prenose mađarski potrali.

http://rs.n1info.com/a197460/Svet/Svet/Penzionerima-dzak-krompira-i-sugestija-kako-da-glasaju.html

Hate mail

Bolje da im podele madjarske kalashnjikove. Oh, wait...

Daisy

Daisy

Volga.zip

http://www.youtube.com/watch?v=h4-u0fjfxt4#ws

Published on Sep 28, 2016
Башкирская бригада едет на работу.

Pijanista

Konacno imamo odovor na pitanje "Koja su to kola bolja od Moskvica?"

Hate mail

Ako bi mogli u kratkim crtama...

In other news, danas (Oct 2nd) mi je 17 godina drugog i poslednjeg dolaska / prispetka na (questionably) Slobodnu Teritoriju...

Ja ovo vreme nisam osetio.

Daisy

Mah - condo owner
Tremblay - tenant & airbnb renter

within days, before the rent cheques started bouncing, Tremblay's tenancy turned into Mah's nightmare when building staff advised the female occupant was renting the unit to multiple individuals, probably through Airbnb

"The moment she got in, she Airbnb'd my property, even though she's not allowed to be doing that," Mah said.

"This condo I acquired through years of hard work and savings has become her free source of income," Mah said.

Police allege Tremblay has a history of moving into a condo, not paying rent, and using "the legal system against the landlord for months or longer, until the landlord can have her evicted by the sheriff. In the meantime, she allegedly lives free, subletting the condos to earn money while the landlord is taken advantage of," a police spokesman told.

"All I want is my unit back, and I've been going to the Landlord and Tenant Board since May. She (Tremblay) uses stall tactics and delays the process. Only last week did they issue a notice that her tenancy was terminated as of Oct. 10," Mah said.
"If she doesn't leave voluntarily, I have to spend more money to pay the sheriff to get her out."

she has been kicked out of six Toronto condos since 2014 for not paying rent and continues to owe tens of thousands of dollars to landlords.

Security staff at 224 King already knew Tremblay. She had previously rented two other units in the building, before being ousted for nonpayment of rent.

"Ms. Tremblay's spending and failure to pay debt continue," the judge wrote in 2009. "Her sense of entitlement knows no bounds."

http://www.metronews.ca/news/toronto/2016/10/03/toronto-woman-evicts-tenant-turned-airbnb-proprietor.html

Hate mail

Daisy

Direktor JP Aerodrom u Nišu, Vladica Đurđanović, podneo je Upravnom sudu tužbu protiv Poverenika za informacije od javnog značaja Rodoljuba Šabića, pošto je Šabić naložio Aerodromu da Južnim vestima dostavi dokumentaciju u vezi sa sistematizacijom radnih mesta.

http://rs.n1info.com/a198463/Vesti/Vesti/Aerodrom-u-Nisu-tuzio-Sabica.html

Daisy

Hate mail

Quote from: Daisy on October 03, 2016, 04:37:10 PM
Direktor JP Aerodrom u Nišu, Vladica Đurđanović, podneo je Upravnom sudu tužbu protiv Poverenika za informacije od javnog značaja Rodoljuba Šabića, pošto je Šabić naložio Aerodromu da Južnim vestima dostavi dokumentaciju u vezi sa sistematizacijom radnih mesta.

http://rs.n1info.com/a198463/Vesti/Vesti/Aerodrom-u-Nisu-tuzio-Sabica.html

indeed.

Daisy

Daisy

MMF: Srbija ipak nije lider u regionu po rastu BDP-a

Najveći rast u regionu u 2016. imaće Rumunija - pet odsto, a slede Turska sa 3,3 odsto, Poljska sa 3,1 odsto i Bugarska sa tri procenta.

Hrvatski BDP će, prema novoj prognozi Fonda, porasti ove godine za 1,9 a mađarski za dva odsto dok će rast Srbije biti 2,5 odsto.

Međutim, Srbija "predvodi" po stopi nezaposlenosti koja je u većini zemalja regiona osetno manja, čak i tri puta manja u Poljskoj, Rumuniji i Mađarskoj.

U Srbiji će stopa nezaposlenosti, prema prognozi MMF, u 2016. biti 18,6 odsto.

Najmanja nezaposlenost u 2016. biće u Mađarskoj, šest odsto, a u Poljskoj i Rumuniji neznatno iznad šest procenata.

Dvocifrenu stopu nezaposlenosti, pored Srbije, imaće ove godine i Turska, od 10,2 odsto, i Hrvatska, od 16,4 odsto.

http://rs.n1info.com/a198848/Biznis/MMF-privredni-rast-Srbije-2016.html

jovana 12:10 05.10.2016.
Sramota je koliko nam dobro ide! Nakon sprovedenih "reformi" bice ona stara - operacija uspela, pacijent je mrtav!

Baki 06:26 05.10.2016.
Alo MMF, pa dokle bre više sa tom mržnjom prema drugu A.V.-u..

Jovan Mitrović 01:25 05.10.2016.
Ma treba podneti tužbu protiv MMF-a Ustavnom Sudu BiH.

Vujo Grujic 23:24 04.10.2016.
Pa kako to sad, nije valjda da vodja laze?

Sladjana 01:03 05.10.2016.
   sta ce čovek, navika je navika.

Mitar 22:19 04.10.2016.
Dok ne jave na Pinku, ne verujem!

Toza

"Наша" Трепча преко ноћи се амитозом претворила у "Трепчу Север" у којој свих 1200 запослених (!) и даље прима дупле плате (!!) по законима ове земље (!!!), и остатак Трепче који је нестао из свести грађана & грађанки Србије.
С тим што је "Трепча Север" само ментална слика минстра Антића (СПС) и може да се придружи трансцендентираној Трепчи у једној секунди, само ако актуелна гарнитура србских гована не буде играла у ритму там-тама. Курац ће више европски пријатељи да им дају да имају резервоар гласова.

Како је УДБА лепо пустила да се џемократе докопају власти (кад су били толико запели), да сами покажу како су неспособни, да се сами усеру, малко им у томе и помогла (добро, де, не баш малко), а онда вратила ону своју ђубрад. Сад нека им неко нешто каже... Ма колико да не ваљају, видели смо да су сви други само још гори.
Опасан сељачки рад.

Дабогда се распала Србијо, на најситније конститутивне брабоњке.

Daisy

Srbija je ekonomski mrtva.

i nitko nema snage da odagna propadanje
i nitko i ne pokušava da bude više od hladne želatine
koja laprda među krajnostima kao rijetko govno
dok svi tvoji besprizorni usrećitelji
i samozvani štovaoci onog što ne razumiju
i svi tvoji plaćeni nitkovi doušnici i sjecikese
i svi tvoji mutavi urlatori zvučnih titula
hrabro spletkare zaštićeni lopovskim kodeksom
koji štiti vjernike od zaraženih
a svaku duhovitost uvijek i na vrijeme
efikasno lijeće u samom začetku

Vučkovi i da žele, ne umeju/znaju kako da nešto poprave...

i da dođe neko sposoban/polusposoban na vlast, nema realne šanse da ovo popravi za jedan mandat
mož da pokuša i da delimično uspe tu i tamo da nešto popravi...

a žešći je idiotizam nadati se da oruk projekti tipa "BG na vodi" mogu da nas spasu...
kap u moru

Toza

Pijanista

Tozo, da li se to meni prividja ili ti ne gajis topla osecanja prema Rukovodstvu republike Srbije, a naroctio prema Predsedniku Vlade?

Pijanista

Srpski dobrovoljac u armiji "Donjecke Narodne Republike" Vladimir Stanimirović poginuo je prošlog petka kod Kominterneva od ukrajinske artiljerijske vatre.

http://www.blic.rs/vesti/hronika/srpski-dobrovoljac-poginuo-u-donbasu/3ql6gyg

Daisy

Fudbaleri Partizana su pred duel sa Voždovcem izašli u majicama na kojima je bio lik ubijenog Aleksandra Stankovića.

Stanković, koji je imao nadimak Sale Mutavi, ubijen je u četvrtak uveče u Beogradu.

Stanković je ubijen u četvrtak uveče u pucnjavi na raskrsnici Bačvanske i Ulice gospodara Vučića u okršaju koji je ministar policije Nebojša Stefanović nazvao ,,rat mafije".

On je pravosnažno osuđen na kaznu zatvora od pet godina i 10 meseci zbog trgovine drogom i posedovanja oružja. Bio je takođe i jedan od trojice huligana koji su učestvovali u incidentu u kom su brutalno pretučeni vozač i pripadnik obezbeđenja generalnog direktora FK Partizan Miloša Vazure ispred stadiona Partizana.

http://www.b92.net/sport/fudbal/vesti.php?yyyy=2016&mm=10&dd=15&nav_id=1188408

Sa setom se secamo ubijenog dilera droge...fuj.
(oxen, 15. oktobar 2016 19:20) Preporučujem (+1537)

Neverovatno! Koliko zapravo ti narkodileri imaju ogromnu moć kada se mora izlaziti u ovakvim majicama po njihovom naređenju...
(dex, 15. oktobar 2016 19:22) Preporučujem (+1296)

Hate mail

Toza

Toza

Daisy

i košarkaši Partizana su odali počast ubijenom...

Naša strana Pionira je zviždala minuti ćutanja Mutavom, a onda su poslali ekipu da nas dovedu u red.
Ljudi sa decom su bukvalno bežali ispred njih. Panduri su se postavili dole da brane Švajnija.

http://rs.n1info.com/a201714/Vesti/Vesti/Kosarkasi-Partizana-u-majicama-s-likom-ubijenog-navijaca.html

Daisy

A da odnesete u skupstinu poslanicima ove majice?
(Ivke, 16. oktobar 2016 17:27)

Ljudi, jel ovo moguce? Pa ovo ni kod nas u Bosni nema...
(Tbra, 16. oktobar 2016 17:26)

Jedina dobra stvar u ovome je sto ove vesti citam iz inostranstva i sto sam pobegao odatle.
(simo, 16. oktobar 2016 19:46)

http://www.b92.net/sport/komentari.php?nav_id=1188630#rating

Hate mail

"Pa to je...sa ovim svi pobedjuju!"

Pijanista

Minvajl CG, Milo ponovo jashe.

Hate mail

Ako bi mog'o u kratkijem crtama...

Toza

Quote from: Daisy on October 16, 2016, 07:42:23 PM
i košarkaši Partizana su odali počast ubijenom...

Naša strana Pionira je zviždala minuti ćutanja Mutavom, a onda su poslali ekipu da nas dovedu u red.
Ljudi sa decom su bukvalno bežali ispred njih. Panduri su se postavili dole da brane Švajnija.

http://rs.n1info.com/a201714/Vesti/Vesti/Kosarkasi-Partizana-u-majicama-s-likom-ubijenog-navijaca.html

Vučić o majicama s likom ubijenog navijača: A što me ne pitate ništa kada viču "Vučiću pederu"?

pa komentari...

Toza

pa kaže: četrnaest punih strana čitulja u Novostima i dve i po u Politici - sve poslednji pozdravi ovom Mutavom

Hate mail

Daisy

Quote from: Toza on October 17, 2016, 04:44:07 PM
Vučić o majicama s likom ubijenog navijača: A što me ne pitate ništa kada viču "Vučiću pederu"?

pa komentari...

:mrgreen: :lol:

diversion... na pitanje odgovara pitanjem... i to ga pitaju dok radi sedmodnevni rijaliti diversion...

nema podataka za sve zemlje na wikipediji, ali od dostupnih Srbija ima najnižu srednju platu u Evropi
manje i od Belorusije, Ukraijine (u ratu)...

dakle pola Srbije ima platu manju od 270 €

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_European_countries_by_median_wage

a s obzirom da nema para ni za plate botova, evo stiže milijardica od UAE...

Quotemilijardu dolara koji će Srbija uzeti od Fonda za razvoj Abu Dabija namenjen finansiranju budžetskog deficita, refinansiranju dospelih obaveza i smanjenju troškova zaduživanja

Proteklih pet-šest godina zaduživali smo se po uslovima koji su bili nepovoljniji

bolje stanje u državnoj kasi omogućava obećane povišice plata u javnom sektoru i penzija

http://rs.n1info.com/a201961/Biznis/Vujovic-o-kreditu-UAE.html

Море 19:49 17.10.2016.
Док не видим макету, ја им и даље ништа не верујем.

Ja 19:48 17.10.2016.
Kakav deficit sad, do pre par dana nikad veci suficit u istoriji? Ovi jednog dana u klin, drugog u plocu...

Zivan 19:09 17.10.2016.
Od tih zadnjih pet, šest godina preko četiri ste na vlasti i stalno pričate da uzimate najpovoljnije kredite. Šta onda znači ova izjava, nešto se tu ne uklapa?

Bojan 18:49 17.10.2016.
Ovaj kaze deficit, onaj glavni kaze suficit, Koferce potpisuje uzimanje kredita iako kaze da nam kredit ne treba, Diploma "mudro" cuti... Kome verovati?

Hm 19:44 17.10.2016.
   Jedino MMF-u, oni nas nikada slagali nisu, kad kažu struja poskupljuje tad i tad, nikada ne lažu!

Igor 18:43 17.10.2016.
Za refinansiranje? Baš ga vi refinansirate, podigli ste nivo duga za 40%

Piok 18:39 17.10.2016.
To majstore! Samo uzimaj, nasa deca ce da vracaju.

elementarna ekonomija 18:25 17.10.2016.
Kakav deficit kad premijer non stop prica o prvom suficitu u modernoj istoriji Srbije??? I vrlo nas jeftino kostaju ti vasi "povoljni" krediti u dolarima. U 2014. i 2015. je premijer vec uzeo 2 milijarde dolara kredita od "naseg arapskog prijatelja" Abu Bakira a dolar je od tada ojacao 25-30% u odnosu na evro i dinar. Sto znaci da cemo morati da vratimo 25-30% vise nego sto smo uzeli, bez obzira na to sto je kamatna stopa bila niska. Dakle vasi "jeftini krediti" nas zapravo kostaju 4-5 puta skuplje nego oni "stetocinski" koje su uzimali "zuti"! Pri tom je trend da ce dolar i dalje da jaca jer tek predstoji povecanje kamatnih stopa FEDa nakon cega ce dolar opet naglo da skoci. Ali vas bas briga, jer vi ne vracate nego narod, vama je bitno da se hvalite niskom kamatnom stopom.

al sam pametan 17:31 17.10.2016.
Aha... znači, podigneš kredit da bi smanjio zaduživanje...

Hate mail

Bankrot i kradja od sadasnjice i buducnosti kao konstanta tog "prostora".

Americi je trebalo (trebace joj) 250 godina da bankrotira, sa svim njenim preterivanjima.

Srbski je (i srboidni) "prostor" samo za poslednjih 100 godina video paradu od kojih pola tuceta drzavno-pravnih organizama u pokusaju koji su svi bili mrtvorodjeni sto se tice kojecega a osobito solventnosti i sposobnosti da se odupru bankrotu ili ga na razuman rok odloze.

Nevidjena sklonost padu. Nevidjena!

Daisy

Aleksandar Šapić  ‏@AcaSapic

A da je na majici pisalo "Ja sam magare" i tad bi je obukli?
Ako nekog staviš na grudi budi mangup do kraja, a ne ko tele "ja ništa ne znam"

https://twitter.com/AcaSapic/status/788072534805778433

Toza

ali retvitovi...  xrofl xrofl xrofl xrofl xrofl
Alex ‏@TzoaIndjic  6h6 hours ago
@AcaSapic nego jesi li i ti bio mangup do kraja kada su te onomad dovatili prvo stamenic pa onda sefik?
:mrgreen:

Toza

za one koji ne prate taj "sport":

- U podsećanjima o naličju trenerske pedagogije neminovno je pominjanje već legendarnog šamara koji je vaterpolo vuk Nikola Stamenić udario tada mladom Aleksandru Šapiću zbog njegove sebičnosti u igri. Desilo se to na fajnal foru Evrolige kad je Bečej bio reprezentacija u malom.

- PREMA jednoj od verzija celog događaja, Aleksandar Šapić je na hodniku, pred svim igračima rekao da bi njega, kao jednog od najiskusnijih, svi trebalo da slušaju. Uz sve to je, navodno, pitao: "Ima li neko jači od mene?".
Denis Šefik je, verovatno, pomislio da će pesnica za Šapića biti najbolji odgovor u tom trenutku...(Novosti)

Hate mail

indie

Hate mail

indie

jok, ekonomija
nego toza pogresio...
(zaluto straNMputicom)

Toza

Развојни пут прецедника општине Нови Бијоград; потребно је и да имаш веома бројну својту у месту у коме се кандидујеш.