News:

SMF - Just Installed!

Main Menu

Srbija je nekima raj na zemlji

Started by Ivan_D, November 29, 2009, 09:43:45 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Ivan_D

Insajder: Sloboda uprkos 20 prijava
29. novembar 2009. | 16:20 | Izvor: B92
Beograd -- Protiv Đorđa Prelića, jednog od osumnjičenih za ubistvo Brisa Tatona, poslednjih godina podneto je više od 20 krivičnih prijava, ali je on ostao na slobodi.

Dva meseca posle ubistva navijača francuskog Tuluza, Brisa Tatona istraga se vodi protiv 15 navijača koji su osumnjičeni da su umešani u njegovo brutalno prebijanje. Dvojica osumnjičenih, Đorđe Prelić i Dejan Puzigaća i dalje su u bekstvu.

Prema istraživanju emisije "Insajder", Đorđe Prelić jedan je od vođa navijačke podgrupe Partizana "Alkatraz", i bio je osumnjičen poslednjih godina za izvršenje više od 20 krivičnih dela. I pored toga, Prelić je ostao na slobodi.

U poslednjih nekoliko godina protiv Đorđa Prelića policija je podnela više krivičnih prijava i to za razna krivicna dela: nasilničko ponašanje, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih naprava, sprečavanje službenog lica u obavljanju dužnosti, neovlašćeno posedovanje, izrada, razmena i stavljanje u promet vatrenog oružja i municije, neovlašćena proizvodnja i savljanje u promet opojnih droga, krivično delo teške krađe.

Tako je na kraju došlo i do toga da bude osumnjičen i za organizovanje ubistva u septembru ove godine. Đorđe Prelić je danas u bekstvu.

Ovakvih primera ima dosta kada su u pitanju pojedinci iz navijačkih grupa.

Novi serijal emisija "Insajder", koji počinje u četvrtak u 22 časa, istražuje koliko je krivičnih prijava u poslednjih nekliko godina podneto protiv pojedinaca i zašto nisu procesuirane.

Po Zakonu o dostupnosti informacija, više desetina zahteva i dobijenih odgovora, zaključak je da su tužilastva uglavnom podizala optužnice na osnovu krivičnih prijava MUP-a, ali da sudski procesi traju godinama, pa pravosnažnih presuda nema.

"Ali, bilo bi pogrešno da svi drugi misle da su za sve krivi, uslovno rečeno, policija, tužilaštvo i sud. Nismo mi jedini koji smo u toj priči", kaže predsednik Okružnog suda u Beogradu Siniša Važić.

"Ima tu nešto što se zove porodica, ima tu nešto što se zove društvo, šta god to značilo. Sve druge vrste sredine: škola, ostali oblici da tako kažem organizovanja, pa sad, ako govorimo o nasilju na sportskim terenima – i ti sportski klubovi koji su poprilično u toj priči, drže po strani ili daju nekakva nemušta saopštenja kojima pokušavaju da nešto objasne ili ne objasne", kaže Važić.

"Izricanje kazni svakako predstavlja krunu sve borbe protiv kriminaliteta i zbog toga mislim, i zapravo je jedino što je vidljivo i jedino što ostavi ođeka - da se dobrom kaznom pokaže da se ne tolerišu kršenja zakona, da kriminalu nema mesta u Srbiji danas, i da će to biti nešto što je rešenje za ubuduće", smatra zamenica Okružnog tužioca u Beogradu Gordana Jekić-Brdajić.

Prema istraživanju "Insajdera" protiv pojedinaca iz navijačkih grupa Partizana, Zvezde i Rada poslednjih godina podneto je više od 100 krivičnih prijava za teška krivična dela, kao što su iznuda, otmica, krađa, prodaja droge, nanošenje teških telesnih povreda, pokušaj ubistva i ubistvo.

Pravosnažnih presuda, po tim krivičnim prijavama, do danas uglavnom nema.

Novi serijal emisije "Insajder" počinje u četvrtak u 22 sata.
If you dine with the devil bring a long spoon.

vbo man

Ma OK ali na bazi ovakvih stvari suditi o celoj drzavi ...
Ovde je BELI POLICAJAC ubio (batinama) Aboridzina u zatvoru jer je pijan vredjao policiju.Coroner je doneo iskaz da je chovek ubijen batinama.SUD je oslobodio policajca (eto razloga za poverenje u ovdashnje sudove) a policija ga vratila na mesto i josh ce valjda i neku odshtetu da mu daju (za pretpljen strah i povredjenu sujetu valjda).Oni Aborigini u tom malom mestu koji su se pobunili kad ga je ubio i sami se nashli u zatvoru ( zbog pobune).I nije to jedini primer koji mi je podigao kosu na glavi kad su u pitanju ovdashnji sudovi.Da ne pominjem da je ovde kod policije pravilo da prvo puca pa onda da postavlja pitanja.Svako malo nekog upucaju.Skoro je to bilo dete od 17 godina.Ako se javnost malo uzbudi predstavnik policije kaze " nismo mi ucheni da razoruzavamo ( klinac imao neki kuhinjski noz i bio im onako na jedno 50 metara daleko) nego da pucamo chim smo u zivotnoj opasnosti.
Srbija naravno ima velikih problema u ovoj sferi i ja to ne sporim, da se razumemo, i ne znam dal ce i kad ce se uvesti neki red tamo ali bash je proglashavati za pakao...
The light at the end of the tunnel is the train.

Hate mail

Uh ti jebeni BELI ljudi... Sve bi bilo peachy da nije tih jebenih BELIH ljudi... Thank God our man Hussein in in charge now.
"You! Yes, you! Stand still, laddie!"

iDemo

Quote from: vbo man on November 29, 2009, 11:04:44 PM
Ma OK ali na bazi ovakvih stvari suditi o celoj drzavi ...
Na osnovu toga (sto ti rece) UN k@ra Australiju. Samo sto ovde nema ni B92 ni Pescanik pa nema ko da zvoni na tu temu do beskraja i nazad.

Pareski do

Профилише се образац:

- клинци из добростојећих односно МПП породица
- прикључе се некој субкултури (навијачима, неонацистима, хулиганима итд.) коју држе под присмотром и активном контролом зарад мафије изникле из кујине ДБ
- одиграју улогу коловође у неком пресудном срању које треба да одигра улогу катализатора
- затим побегну уз (активну помоћ појединих чланова органа реда и мира) у земљу ЕУ по личном укусу придруженог нарко-клана (Холандију, Италију)

vbo man

Je, taj policajac je bash bio BELI , pravi Arijevac :P
A za nas "wogs" ( kako nas ovde pogrdno zovu ti isti beli i pegavi) ovde i onako kazu da nismo beli nego " olive"...pa ih valjda zato mrzimo ::).Mislim te BELE...

Hate mail

"...that transformation is sure to be lengthy and complicated, absent some catastrophic and catalyzing event"

Life of an asset.

Paramecijum

Iz mog iskustva, ti što pobegnu negde napolje uglavnom završe sa metkom ili prerezanog grla.
Ti isti što su ih za pare pustili da pobegnu, sutra za neke druge pare odaju lokaciju i novi identitet.

Jelence

Quote from: vbo man on November 29, 2009, 11:31:32 PM
A za nas "wogs" ( kako nas ovde pogrdno zovu ti isti beli i pegavi) ovde i onako kazu da nismo beli nego " olive"...pa ih valjda zato mrzimo ::).Mislim te BELE...

Ko te je poslednji put i kada tako nazvao?
I'll tell you something about good looking people: we're not well liked

vbo man

Pa ne kazem da su mene nazvali lichno al ja imam zaista malo kontakta sa Ozijima i to je uglavnom "fini" svet pa ne bi si dozvolili takve stvari. Ali to je deo ovdashnje kulture...to se provlachi kroz filmove, serije itd.S druge strane oni koji imaju decu u "stenovitim" godinama ( uglavnom high school) imaju prilike da se naslushaju na ovu temu.Mozda je Sidnej vishe "multikulturan" ja zivim u drzavi gde ima valjda najvishe "rednecks".Mada kad se setim one tuche na plazi u Sidneju dal beshe izmedju Libanonaca i onih "belih" shto nose australiske zastave "na dupe"...niste uopshte benigni.

Jelence

Dobro, znaci nije ti se nikada desilo, ali se prica?

Kroz koje filmove i serije si rekla da se provlaci?

Tromotorac

Quote from: vbo man on November 29, 2009, 11:31:32 PM

Kako bre olive? Ovde se to jasno i nedvosmisleno kaze European Caucasian descent, dakle i iz Jevrope i sa Kavkaza. Arapi, Indijci, Sloveni, sve je to belo.
The bums will always loose.

iDemo

Quote from: vbo man on November 30, 2009, 12:14:34 AM
Mada kad se setim one tuche na plazi u Sidneju dal beshe izmedju Libanonaca i onih "belih" shto nose australiske zastave "na dupe"...niste uopshte benigni.
Ima i ovde materijala - i onih za zastavama i ovih drugih, pitanje je samo kad ce i zbog cega nekom kretenu sa radija da padne na pamet da 'pozove na fajt'. Sifra Alan Jones (kreten koji je, po nekima, dolivao ulje na vatru onda kad je to bilo bash-bash najgore i potpuno nepotrebno, naravno).

vbo man

Ma prichaju ljudi...Prichaju deca mojih prijatelja.Dal da im verujem?
Serija i filmova je bilo (ne secam se imena, neka serija Pizza..., pa Wog boy...My big fat wedding nije ovdashnji ali je rado vidjen...).U svima njima Wogs su pretsavljeni kao majmuni otprilike...mnogo zabavno.
Naravno da je taj na radiju potpirivao vatru...samo morash da imash slamu i drva na kamari da vatru raspalish...

Tromotorac

E kad smo vec kod Aussie filmova, onaj "Australija" je bio prilican smor; kao Ptice umiru pevajuci prepricano u tri sata. Film je bio za celu trecinu duzi..mogli su da prekinu kad je dovela stoku u luku.

"We were warriors" je bio dobar na temu us vs. them, ali ako se dobro secam, to je bio Novozelandski. Da li je neko gledao "Broken English" ? Jel' vredan truda da se pronadje i odgleda?

iDemo

Quote from: Tromotorac on November 30, 2009, 01:55:08 AM
"We were warriors" je bio dobar na temu us vs. them, ali ako se dobro secam, to je bio Novozelandski.
Da, taj je odlican. Ima i drugi deo - nije ni on los.

Quote from: Tromotorac on November 30, 2009, 01:55:08 AMDa li je neko gledao "Broken English" ? Jel' vredan truda da se pronadje i odgleda?
Ja ga imam DVDja evo par godina - jos ga nisam gledao. Mozda i valja.

Ti rece da si gledao Romper Stomper?? Sad ima i novi - bas ono 'mi i oni' - 'mali' film - zove se Combination.

Tromotorac

"Grand Torino" je po mojim merilima vrhunac svih tih grievance tema. Ali, o tome cemo posebnom prilikom.

vbo man

Jeste Australija je smor.Tipichan Holivudski.Ne znam kad sam gledala dobar Holivudski film jer bih mu zapamtila makar ime.Evo sad sam gledala skoro 2012 (zanimali me efekti, uchinili mi se dobri) kad ono klasichna onako bljutava i vruca limunada.
Jedino ponekad pogledan dobar strani ( ne sa engleskog podruchja) film na SBS-u ovde.Idu kasno nocu pa chesto ne mogu da dochekam kraj.

iDemo

Ja cu Australiju da gledam jedino kad me (pod oruzanom pratnjom) sprovedu na gledanje...  ;D

Tromotorac

Kad sam cuo sta je prethodno rezirao, onda sam resio da preskocim 2012. Roland Emmerich, reziser 2012, je Englez i komunjara. Holivud je pun takvih. Zanimljiv je detalj da je hteo u 2012 da prikaze unistenje religijskih simbola, ali je odustao od prikazivanja rusenja islamskih, jer "to nije bilo vazno za film". Odnosno, nema nameru da bude Van Gogh II. Pravi umetnik.

Inace, evo kako izgleda njegov stan

http://www.nytimes.com/slideshow/2008/08/07/garden/20080807-EMMERICH_index.html

http://www.nytimes.com/2008/08/07/garden/07emmerich.html?_r=1

Jelence

Quote from: vbo man
Ma prichaju ljudi...Prichaju deca mojih prijatelja.Dal da im verujem?

Apsolutno. Deci treba verovati i sigurna sam da medju decom ima nazivanja raznim imenima. Deca nisu politicki korektna da kazu jedno a misle drugo, oni kazu i misle jedno isto. Verovatno su pokupili od roditelja ono drugo misljenje koje je, sto rece Taki, ispravno (Dzeki nadam se da vatas beleske).

However, deca kazu razne stvari... Deca jedna drugima kazu da su coravi, debeli, mrsavi, sa bubuljicama, kratke noge, ruzne cipele... Ne znam koliko su decije rasprave i dobacivanja reliable da se uzmu kao argument u diskusijama odraslih? Prvenstveno zbog toga sto "wogchino" nije statement o tome da je neko dosljak nego o tome da je neko drugaciji.

Serija i filmova je bilo (ne secam se imena, neka serija Pizza..., pa Wog boy...

Fat Pizza. Odlicno poredjenje jer govori upravo ono sto hocu da kazem. KO POMINJE REC "WOG"? Onaj sto je wog. Ne Ozi - THE WOG.

Znaci wogs sami sebe zovu wogs a onda su im Oziji krivi.

Ne kazem da nema nazi-Ozija, daleko od toga. Ali oni koji od toga prave big deal NISU Oziji nego dosljaci.

U svima njima Wogs su pretsavljeni kao majmuni otprilike...mnogo zabavno.

Aha. Da li bi rekla da postoje filmovi koji predstavljaju Ozije kao majmune? (Ako nisi kreni od Kenny). Kome ce oni da se zale?

vbo man

Pa dobro...chovek komunjara.Jel to josh uvek zabranjeno u USA? ???
Film mu je (kao i prethodni) medjutim njesra...

Tromotorac

Quote from: iDemo on November 30, 2009, 03:59:43 AM
Ja cu Australiju da gledam jedino kad me (pod oruzanom pratnjom) sprovedu na gledanje...  ;D

Ja volim Frontier filmove, a puno me zanima Australija, tako da sam se zeznuo...nije me niko upozorio. A bilo je dobrih aussie filmova. Jedan od prvih aussie koji sam gledao u bioskopu je bio Makavejev "Coca Cola Kid"... a bio je jos jedan (na TVu) o dvoje policajca koji voze preko neke Aussie pustinje uhapsenu Aboridzanku... pa se pandur zaljubio u nju, ona iskoristila to pa im zbrisala. Bilo davno, ne secam se naslova.

Ima li da preporucite nesto novo iz aussie kinematografije?

Tromotorac

Quote from: vbo man on November 30, 2009, 04:35:32 AM
Pa dobro...chovek komunjara.Jel to josh uvek zabranjeno u USA? ???
Film mu je (kao i prethodni) medjutim njesra...

Sad je to requirement za posao. I u Holivudu i u  D.C.   :)

iDemo

Jel' The Bank racunas u novu ili staru i jel' si gledao??
Sad je bio serijal "nashih" filmova za $2 uz novine (posto ovde valjda slabije idu knjige) - pa je bio taj i neki 'Noise' i jos 2 kojih se ne secam ni kako se zovu. The tracker (ili kako se vec bese zove) si gledao? Plus onaj 'Ten canoes'??

Jelence

Quote from: iDemo
Ja cu Australiju da gledam jedino kad me (pod oruzanom pratnjom) sprovedu na gledanje...  ;D

Ne podsecaj me na mrlju iz moje proslosti  ;D

Sad mogu da kazem da su me drugar'ce nagovorile, da su me strazarno sproveli, da sam gledala iz inata. Jok. Dobrovoljno sam otisla.

Nije sto je epika i sto je limunada - to je jos OK. Nego sto je film (malcice narucen od strane vlasti koju muci krivica za stolen generation etc kad su krali decu Aboridzinima) jedna notorna laz i prekrajanje istorije.

Odnos belaca prema Aboridzinima je naslikana potpuno nakrivo od onoga kako je stajalo pre 100 godina. Te ljude su ubijali, preparirali i donosili u Englesku kao suvenire!! Australia je udarac u pleksus svima koji su tako nastradali jer kao sad puj pike ne vazi.

Sranje od filma.

Tromotorac

Nisam ni jedan od tih. Sad cu da ih utefterisem za Netflix...

Jelence

iDemo

Quote from: Tromotorac on November 30, 2009, 04:42:42 AM
Nisam ni jedan od tih. Sad cu da ih utefterisem za Netflix...
Ja garantujem samo za The Bank i ovaj Ten...
ostali manje vise.
Jel' si gledao Lantana?? Taj je do jaja.
Chopper je valjda vec klasika.

Hate mail

Sa tim imenom ne moze biti Englez nego samo jevrejin, Die Ewige Jude... Sto objasnjava zasto rusi katedralu Svetog Petra a ne Al Aksu...

A taj Aussie "wog", jel' to isti wog kao ovaj nas (gollywog), hm?

vbo man

Vishe bi me zanimalo ko placa za te filmove o Wogs?I ko ih tako pomno emituje ( po ne znam koliko puta?

Shto se tiche filmova koji predstavljaju Ozije kao majmune oni su uglavnom Americhki ( mozda ponekad i Engleski) pa nek se njima zale ;D

Hate mail

Filmovi su uglavnom jevrejski. Osobito oni koji predstavljaju Australijance, Engleze, bele Amerikance i sl. kao majmune.

Jelence

Vishe bi me zanimalo ko placa za te filmove o Wogs?I ko ih tako pomno emituje ( po ne znam koliko puta?

A zasto tebe ta tema uopste pogadja? Niko ne moze da te nazove Wog ako se ti ne osecas kao Wog. Ne moze da te pogodi ako ti neko kaze da si grbava ukoliko nemas grbu na ledjima. Znaci kad te neko nazove "grbava" ako imas grbu na ledjima to dozivljavas kao samar, a ako nemas pomislis "koji qrac ovom coveku fali, koja grba??"

Prema tome, posto nazivanje wog-om ti uzimas za ozbiljno mene zanima zasto TI mislis da si wog, i zasto TI mislis da su sve one ruzne osobine koje se pripisuju wog-ovima zaista tvoje osobine?

Ukratko: zasto se nazvana Wog-om ti osecas exposed?

iDemo

slawen

Quote from: Ivan_D on November 29, 2009, 09:43:45 PM
Insajder: Sloboda uprkos 20 prijava
29. novembar 2009. | 16:20 | Izvor: B92
Beograd -- Protiv Đorđa Prelića, jednog od osumnjičenih za ubistvo Brisa Tatona, poslednjih godina podneto je više od 20 krivičnih prijava, ali je on ostao na slobodi....

То је пичкин дим (мислим да је ово из Блица):

Protiv lopova bilo podneto 108 prijava 18.11.2009. - 05:00

Dragan S. (26), koji je prekjuče ubijen prilikom pokušaja pljačke zlatare na Bulevaru kralja Aleksandra 220, više puta je hapšen zbog razbojništava, saznaje ,,Blic".
- Policija je protiv njega napisala čak 108 prijava. Najveći broj krivičnih dela odnosi se na razbojništva i krađe - kaže izvor ,,Blica" iz beogradske policije.
Pucnjava u zlatari ,,Zlatar 1969" kod Đeram pijace dogodila se prekjuče kada je Dragan S. ušao u radnju i naredio Marku C. da mu preda nakit. Kada je vlasnik zlatare to odbio, razbojnik je u njega ispalio dva hica. Marko C., iako povređen, izvadio je pištolj i pucao u Dragana S. koji je pokušao da pobegne iz radnje. Hici su razbojnika pogodili ispod pazuha i on je ostao da leži u radnji. Povređenom Marku C. u pomoć su pritekle komšije koje su ga prevezle u KBC ,,Zvezdara", dok je ranjeni Dragan S. u besvesnom stanju kolima Hitne pomoći prevezen u Urgentni centar, gde je i pored napora lekara ubrzo podlegao povredama.

Јебига, ал' пок. Драганче није био мудар & савестан као наш председник, па се сигурно није одазивао на позиве суда, јер би му правични & поштени србски суд иначе могао изрећи казну од 2 до 10 година за свако почињено разбојништво, па би уместо у златари био у бувари и остао би жив....
We take no cash unless we cash justice for you! Are you listenin' to me? I'm givin' ya pearls hеrе!

vbo man

Ma ne osecam se pogodjenom , meni bash drago kad me diferenciraju od sebe poshto 100 godina da zivim ovde necu postati pravi Australac...jer to i ne zelim.Meni jeste OK ovde i nameravam da pozivim ( ako da Bog) josh jedno 10-ak godina ovde.Dobro se vladam pa ne shtrchim i ne smetam ali njihovu kulturu i nachin zivota (mozda pre razmishljanja) uopshte se ne trudim da usvojim.Naprotiv, bash se ono opirem.Valjda sam doshla kao formirana lichnost pa to ide teshko i kad bih htela...a ne zelim.Moja deca su se za moj ukus previshe "uklopila" u njihov set of mind no ja im ne zameram niti branim.Najverovatnije ce ovde provesti zivot.O unuci ne bih ni prichala koja me stalno potseca da "vi Srbi....a mi Australci "(pri chemu joj je otac Kiwi i osim shto je rodjena ovde neke druge veze sa Australijom nema.
Nemoj pogreshno da me razumesh nije to neki aktivan otpor s moje strane i ja sam se definitivno promenila dosta ziveci ovde (to sigurna sam komentarishu tako moji u Srbiji) ali to je neminovno.Ne mogu da kazem ni da se u Srbiji osecam bash kod kuce.Tamoshnji set of mind chini mi se josh mi je straniji.Il sam ostala na pola puta il negde u vremenu...ali tako mi odgovara.
Prichamo ovde samo o tome "oni i mi".I tih onih i nas ima svuda na kugli zemaljskoj.Svega shto ima u Srbiji ima i ovde a neke stvari su i gore.Nazalost oni u Srbiji osim shto imaju svojih "bolesti" karakteristichnih samo za njih u poslednje vreme sa ovom westernizacijom uglavnom su pokupili podosta losheg sa zapada (umesto da su primili ono dobro chega nesporno ima).
Kao shto rekoh celokupan okvir ove zapadne civilizacije mi se sve manje svidja od kad zivim ovde.

Hate mail

You can still petition the government. Among other things.

A u tzv. Srbiji ne postoji cak ni zakon o obligacijama (thnx, Slanjen).

Wiz

Dobro, ajde, dosta je bilo zezanja... Nek' miskop prizna da piše pod nickom VBO. :o

iDemo

Quote from: Wiz on November 30, 2009, 08:11:33 AM
Dobro, ajde, dosta je bilo zezanja... Nek' miskop prizna da piše pod nickom VBO. :o
e stvarno - ne moze ni jedan 'nash' forum da prodje bez hakovanja...

slawen

Да, да, некима је рај на земљи Србија, а некима Српска.

Ослободите ме ропства, Илија ме страшно туче!

"...Овако почиње невјероватну причу роб у 21. вијеку Драгоја Дроца, који од осамдесетих година прошлог вијека живи и ради у заточеништву код Илије Граховца, познатог као Змај од Шипова...."
We take no cash unless we cash justice for you! Are you listenin' to me? I'm givin' ya pearls hеrе!

Wiz

Quote from: iDemo on November 30, 2009, 08:13:17 AM
e stvarno - ne moze ni jedan 'nash' forum da prodje bez hakovanja...

Ma da smo samo bušni i nekako... Nego smo pravi bušmani.

Žalio mi se nedavno jedan Srbin koji živi u USA, kaže "znaš, nismo mi isti, ja vidim da mene Ameri uopšte ne razumeju kad im govorim". Velim, "ja svaki čas komuniciram s Amerima, taki mi posao, i savršeno se razumemo. Nego ajd' što Ameri ne razumeju šta ti pričaš, nego ni ja ne razumem šta pričaš." On se naljutio.

A uopšte nisam želeo da ga uvredim. Ja zaista uopšte nisam razumeo šta taj čovek hoće da kaže, a stekao sam utisak da isto toliko ni on nije razumeo mene.

Moram priznati, neki ljudi sa Zapada mi deluju ovako, neki onako... Svakakvih ima. Ali naši ljudi, čak i veoma obrazovani, po pravilu mi deluju kao crtani film. Znaće Demo, ono, karirani sako, kačket...

Hate mail

Jao Zmaj sine! ++++

Vidio si, cijenim, klipove Zmaja nacionale?

slawen

Quote from: Hate mail on November 30, 2009, 08:22:43 AM
Jao Zmaj sine! ++++

Vidio si, cijenim, klipove Zmaja nacionale?

Јашта.
Но, није на одмет...ZMAJ OD SIPOVA PROFESIONALAC ZA VOZNJU

Wiz

Hm, slawene, dao si mi ideju kome bi trebalo poslati Dedu! 8)

vbo man

;D 8) ::)

Ja bih da Wiz malo ode da ZIVI na zapadu ( a ne samo da ga placaju kako kaze).
Moze chovek da ostane slep kod ochiju ziveci na zapadu ako tako hoce...evo sinoc u onom drushtvu bilo ih par takvih. Neki zato shto smatraju da su se uzidali u sistem i jer im je dobro prevashodno money wise.Al ja ne posmatram s te strane ( samo).Eh koje sam ja iluzije imala o zapadu.
Nemam apsolutno nikakvih iluzija o Srbiji tho.

Wiz

Quote from: vbo man on November 30, 2009, 08:28:36 AM
Ja bih da Wiz malo ode da ZIVI na zapadu ( a ne samo da ga placaju kako kaze).

A da probate, za promenu, vi malo da živite u Srbiji, a? Koliko ja mogu da razaberem, samo se miskop vratio (i Ibi, još ranije). Ovi svi ostali ubiše se objašnjavati kako Zapad ama baš ništa, ama of skroz ne valja, ali niko da mrdne dupence do Srbije. Nije li to čudno, toliki mazohisti u jednom narodu?

Hate mail

Miskop nije dovoljno bistar da bi na internetu umio naci i u originalu procitati sav taj conspiracy website materijal te onda procitano prezvakat na srBskom ovdje u par rjecenica. Not feasible.

iDemo

Quote from: vbo man on November 30, 2009, 08:28:36 AMEh koje sam ja iluzije imala o zapadu.
;)
Moj kolega (a tvoj vrshnjak) - eno ga sad negde nosi chador, na prvoj liniji finansijskog fronta, u Dubaiju - i on je siroma isto tako... Izgleda da je slabo bilo SF "totalitarnih" knjiga i tih stvari u vashe vreme il' ste se slabo zanimali za tu tematiku??

Wiz

Ajmo dve priče iz života...

Priča No. 1

Moj školski drug, poreklom delimično Rus, fanatičan rusofil. Ja mu pričao da je u Rusiji tako i tako, da je ovo ovako, a ono onako... Kaže: "Ma nemaš ti pojma... Čitaš propagandu CIA i veruješ u njihove izmišljotine... Jesi bio nekad u Rusiji pa da znaš kako je?"

Jedne noći zvoni mi telefon u 4 ujutru. On. Zove iz Moskve. Kaže: "Samo hoću da ti kažem da u Rusiji nije onako kao što si pričao, u Rusiji je mnogo gore nego što si pričao".

Priča No. 2

Moj prijatelj, živi u Kanadi već nekih 30+ godina. Bio nekoliko puta na kratko u Srbiji. Ja mu X puta objašnjavao kako je ovde, kaže: "Nemoj, preteruješ, nije tako... Bio sam, video, nije u Srbiji tako loše kao što ti pričaš i sve je bolje i bolje."

Došao nekim poslom u Srbiju na malo duže, nekih 6-7 meseci. Zvoni mi telefon, kad on se javlja iz Kanade, da se izvini što se nije pozdravio. Kaže: "Molim te, nemoj da se ljutiš... Nisam više mogao, seo sam na prvi avion i vratio se u Kanadu. Da sam ostao u Srbiji još 24h ja bih bukvalno umro, ja ne znam kako vi uopšte možete tamo da živite?!"

D(z)avid

Quote from: Tromotorac on November 30, 2009, 04:36:49 AM
Ima li da preporucite nesto novo iz aussie kinematografije?

Tri Ozzy-filma koja mogu preporuciti za gledanje, u prva dva je glumio pok. Heather Ledger, za treci je scenarij + muziku pisao Nick Cave:

- "Candy", dosta realisticna prica o mladom australskom junkie-paru (onoliko koliko se moze realisticno pribliziti takav nacin zivljenja, a da se radi o repertoarskom filmu), od pocetaka uzimanja do prestanka konzumacije i njihove veze:

http://www.imdb.com/title/tt0424880/

- "Two Hands"  solidan krimic iz australijskog ulicno-podzemnog miljea, zacinjen crnim humorom:

http://www.imdb.com/title/tt0145547/

-"The Proposition" (scen. i muzika Nick Cave), odlican egzistencijalisticki western, smjesten u australijsku pustinju 18. vijeka:

http://www.imdb.com/title/tt0421238/